Reacties voor: Tim Cook in memo aan Apple-personeel: stelen is fout

Apple CEO Tim Cook heeft een memo aan het personeel gestuurd. Daarin licht hij de rechtszaak toe en stelt dat hij blij is dat stelen is bestraft. Ook zegt hij dat het niet om geld en patenten, maar om waarden gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. The dubble irish with a Dutch sandwich is dan geen stelen, meneer Cook????

  2. Origineel geplaatst door Peter
    The dubble irish with a Dutch sandwich is dan geen stelen, meneer Cook????

    Gebruik maken van de mazen in de wet is geen stelen of ontduiking. Niks mis met ontwijken

  3. Wat zou het sympathiek van Apple zijn als ze de 1 miljard volledig zouden doneren aan goede doelen. Hiermee laten ze inderdaad zien dat het hen gaat om het principe en niet het geld. Het geld hebben ze niet nodig. Terecht hebben ze de rechtszaak overigens gewonnen wat mij betreft.

  4. @Wouter de Heij: Ik wilde net hetzelfde zeggen, maar je was me voor!!

  5. Gebruik van de mazen in de wet! Dat kunnen alleen de bevoorrechten onder ons! De kleine man om de hoek van de straat kan daar geen gebruik van maken. Ons kent ons en help ons. In realiteit is het wel diefstal want de mazen in de wet zijn al lang bekend maar worden bewust in stand gehouden!! DUS alle grote namen stelen en ook Apple maar Als je dat niet wilt begrijpen en je kop in de zand wilt steken mij best 😉 hahaha Apple en alle anderen grote zijn goud eerlijk. Bla,bla. Laat ik het simpel maken voor een ieder bedrijf met aandeelhouders = uit op 1 ding WINST meer niet. Makkelijk hè

  6. Wat denk je dat al die rechtszaken Apple kosten? En straks mag Apple gaan betalen voor verloren rechtszaken.

  7. Dan is het nu de beurt aan Xerox

  8. Niet echt verrassende uitkomst:

    Amerikaans grondgebied waar de rechtszaak plaatsvindt +
    Amerikaans bedrijf met miljarden op de bank +
    Amerikaanse rechter +
    Amerikaans achterlijk patent systeem +
    Amerikaanse jury (protectionistisch)

    tegen

    Koreaans bedrijf dat een bedreiging vormt voor de Amerikaanse monopolist.

    Wie zou dit winnen? Spannend hoor!

  9. Origineel geplaatst door Arie
    Dan is het nu de beurt aan Xerox

    Alleen heeft Xerox nooit patenten aangevraagd voor hun technieken. Dus kunnen ze Microsoft, Apple, Red Hat, IBM en alle andere ontwikkelaars van moderne OS-sen niet aanklagen. Steker nog, Xerox heeft destijds heel bewust besloten deze technieken in de prullenbak te gooien.

  10. @Wouter de Heij: @Marcooo: Ik ben ook van die mening en hoop dat ze dat ook zullen doen zodat meneer Tim Cook zijn uitspraak met kracht word bijgezet en de populariteit van apple nog meer stijgt.

  11. Goed voor Apple en geld doneren? Waarom? Ze hebben er recht op. Producten meer innoveren inplaats van te doneren naar een goed doel waar 60% van het geld verloren gaat aan de organisaties

  12. Laten ze het geld maar steken in nog betere Apple producten, en dan niet alleen de producten die er nu al zijn, maar gloed nieuwe producten.

  13. Origineel geplaatst door Lars Nimmegeers
    Goed voor Apple en geld doneren? Waarom? Ze hebben er recht op. Producten meer innoveren inplaats van te doneren naar een goed doel waar 60% van het geld verloren gaat aan de organisaties

    En waarom niet doneren aan goede doelen zoals bijvb kanker onderzoek? Hopelijk word jij nooit terminaal ziek. Apple heeft trouwens nog overschotten aan kapitaal om te innoveren.

  14. Het is niet verassend dat Apple zijn gelijk kreeg van de Amerikaanse jury. Een Amerikaans bedrijf tegen een bedrijf uit Azië. De Amerikanen zijn één van de meest vaderlandslievende volken en het is niet voor niets dat op vele producten in koeienletters ‘Made in the USA’ staat.
    Daarnaast is Apple zo gehyped en populair de laatste jaren dat het niet was te verwachten dat de jury hier voor Apple zou kiezen.

  15. Wat Xerox had bedacht als multi nationaal bedrijf was inderdaad ongelooflijk. Maar het was een statische moke up. De Windows konden niet over elkaar heen, geen scrolling menu’s, geen iconen, geen prullenbak. Dat hebben we te danken aan Bill Atkinson en zijn team. Hij had iets gedaan wat Xerox niet was gelukt: het werkte, en de Windows konden over elkaar heen. De team van Xerox was flabbergasted dat deze knutselaren het zover hadden gekregen. Net zoals mijn voorganger terecht opmerkte, xerox was niet in computers geïnteresseerd, ze wilde alleen kopiëren apparaten maken, ze hebben de grootste blunder aller tijden gemaakt. Hoe ironisch het ook is! Wat betreft Samsung, het is hun verdiende loon…

  16. Het zou ze sieren dat men een gedeelt doneert.

    Denken jullie niet dat Samsung in beroep gaat?

  17. Origineel geplaatst door carconceptmagazine
    xerox was niet in computers geïnteresseerd, ze wilde alleen kopiëren apparaten maken, ze hebben de grootste blunder aller tijden gemaakt.

    Het verhaal gaat al jaren dat Apple ooit iets voor Xerox gedaan heeft. Als dank mochten technici van Apple een uurtje rondkijken bij Xerox om ideeën op te doen die ze vrijelijk mochten gebruiken. Zo is Apple aan de muis en grafische interfaces gekomen. Die hebben ze met succes verder ontwikkeld.
    Geen diefstal dus en ook geen spijt, maar bijna een vriendendienst.

  18. Als omzeilen kan, is het niet fout. Ik zou hetzelfde doen als het mogelijk was.

  19. Het is niets voor Apple om geld te doneren, en dat is een keuze waar ik volledig achtersta. Als een bedrijf doneert aan een goed doel is dit onderdeel van hun bedrijfsfilosofie of bedoeld om in een goed daglicht te komen. Apple streeft naar het zijn en blijven van de grootste innovator ter wereld, en het is niet aan hen om de wereld op andere manieren dan dat te verbeteren. Dat zou ten koste gaan van hun missie. Ook al is het een minimale uitgave, elke uitwijking naar een andere richting betekent niet regelrecht op je doel afgaan.

  20. Wat lijkt het toch allemaal op elkaar he

    http://youtu.be/CS4ONMGU0U8

  21. Vergeet niet dat Samsung een gevestigde telefoonfabrikant en bovendien veel groter en machtiger was dan Apple, toen die de iPhone introduceerden. Samsung heeft alle kans gehad om een eigen, misschien wel betere koers te varen en dan had de consument meer te kiezen gehad, ipv minder zoals Samsung zelf beweert.

  22. Geld doneren? niet goed bij jullie hoofd ofzo lekker houden en investeren klaar!

    OT: Terecht gewonnen

  23. ‘t wordt steeds sneuer…

  24. De Mac is idd geïnspireerd door de prototypes van Xerox maar dat is allemaal met toestemming geweest.

    The first successful commercial GUI product was the Apple Macintosh, which was heavily inspired by PARC’s work; Xerox was allowed to buy pre-IPO stock from Apple, in exchange for engineer visits and an understanding that Apple would create a GUI product.

    Much later, in the midst of the 1988–1994 Apple v. Microsoft lawsuit, in which Apple accused Microsoft of violating its copyright by appropriating the use of the “look and feel” of the Apple Macintosh GUI, Xerox also sued Apple on similar grounds. The Xerox lawsuit was dismissed because the presiding judge dismissed most of Xerox’s complaints as being inappropriate for a variety of legal reasons.

    However, Apple’s designs included quite a few concepts that were not part of (or were non-trivial advances to) the prototype developed at PARC.

  25. @Dekon: Die kanker stichting he … De baas daarvan loopt ook elk jaar met 3 ton naar huis 😉

  26. Apple zelf is niet heilig, maar dit is volledig terecht. De Samsung Galaxy is gewoon een rechtstreekse kopie, erg jammer dat Samsung niet zelf iets bedenkt…

  27. (Apple) “… making the best products in the world”. Ik geloof dat hij de kwaliteit van de standaardoordopjes vergeten is…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.