Reacties voor: Tim Cook wijt tegenvallende iPhone-verkopen aan vroege iPhone 8-geruchten

De geruchtenmolen over een nieuwe iPhone ging nog nooit zo vroeg van start als voor de iPhone 8 en de geruchten volgen elkaar in rap tempo op. Fijn voor de Apple-watchers, maar het beïnvloedt wel de iPhone-verkopen, stelt Tim Cook.
Michel Lusthof -

Reacties: 21 reacties

  1. Mijn reden om de iPhone 7 niet te kopen, is de enorm hoge prijs.

  2. Origineel geplaatst door Joey
    Mijn reden om de iPhone 7 niet te kopen, is de enorm hoge prijs.

    Idem, dat in combinatie met de te kleine vooruitgang.

  3. Origineel geplaatst door Joey
    Mijn reden om de iPhone 7 niet te kopen, is de enorm hoge prijs.

    Mmm en dat terwijl de iPhone 7 in verhouding goedkoper is … ik heb nu nu een 64 GB 6+ die in iPhone 7+ configuratie goedkoper is …

  4. iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6, 6S, 7, 7S?
    Er is volgens mij geen enkele aanwijzing dat we een compleet nieuw model iPhone 8 gaan zien en geen tussenmodel: iPhone 7S.

    Kijken hoe groot de teleurstelling straks is.

  5. Het zijn niet echt geruchten meer als ze elk jaar blijken te kloppen (het gros dan)

  6. Slim om de onwetende aandeelhouders zo’n mooie grote worst voor te houden. Maar het is holle retoriek zonder enige vorm van bewijs.

  7. Als je een iPhone met een Samsung vergelijkt loopt de iPhone behoorlijk achter, neemt niet weg dat ik toch voor een iPhone kies. Maar hierdoor haken mensen gewoon eenmaal af. Bij mij is ook al enige twijfel om misschien maar over te stappen naar Samsung.( niet dat ik dat ga doen maar het wordt wel steeds verlijderlijker)

  8. Origineel geplaatst door Patrick
    iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6, 6S, 7, 7S?
    Er is volgens mij geen enkele aanwijzing dat we een compleet nieuw model iPhone 8 gaan zien en geen tussenmodel: iPhone 7S.
    Kijken hoe groot de teleurstelling straks is.

    Dan hebben we wel een groter probleem als Apple de 7 als een echt volledige nieuw model zien, ipv een kleine upgrade van de 6. Ik vind de 7 een beetje een model om te—te rekken om echt een nieuw model aan te kondigen.

    Naar mijn mening moeten ze met de iPhone 8 echt met wat nieuwe technologie.
    de 7 had geen nieuw model, enigste nieuwe tech was een dubbele camera in alleen de 7+ versie (woopie) dus amper verschil tussen de 6/s → 7.

  9. Origineel geplaatst door Jan Modaal
    Als je een iPhone met een Samsung vergelijkt loopt de iPhone behoorlijk achter, neemt niet weg dat ik toch voor een iPhone kies. Maar hierdoor haken mensen gewoon eenmaal af. Bij mij is ook al enige twijfel om misschien maar over te stappen naar Samsung.( niet dat ik dat ga doen maar het wordt wel steeds verlijderlijker)

    Heb de overstap naar Samsung vorig jaar gewaagd met de S7 en het heeft welgeteld 3 maanden geduurd. De toestellen zien eruit alsof ze hun prijs waard zijn maar het besturingssysteem keldert het weer helemaal naar beneden. Mijn persoonlijke ervaring.

  10. @Jan Modaal: Hoeft daarvoor geen Samsung te zijn. Andere merken hebben ook mooie toestellen.

  11. Vrees dat ze nu toch eens een keer moeten gaan inzien dat ze de prijzen niet kunnen blijven verhogen. De markt zit overvol en ik zie (ben Telecombeheerder bij een middelgroot bedrijf) steeds meer mensen naar goedkopere telefoons overstappen. Vooral de 5S (ja, wordt nog steeds nieuw verkocht) en de SE doen het goed vanwege de lagere prijs. iPhone 7 is hier slechts een enkele keer gekozen ook al is de prijs iets lager dan de 6S. Bedragen boven de 650 euro wil men niet meer en nu met de nieuwe regels voor het aanschaffen van nieuwe telefoons op afbetaling ben ik heel benieuwd naar dat effect op de verkoop van nieuwe high-end toestellen…

    Straks mogelijk meer dan 1000 euro moeten betalen voor een iPhone 8? Nee, dat ben ik echt niet van plan.

  12. @Dick: Inderdaad! Mijn volgende telefoon ga ik dus ook niet op afbetaling doen, ik zit daar helemaal niet op te wachten. Maar om nou 1000 euro in 1 keer uit te geven aan een telefoon gaat me ook net iets te ver. Zeker als je je bedenkt dat de telefoon die ik op dit moment hebt (6s) nog prima functioneert. Kan ik beter nog een paar jaartjes dezelfde telefoon houden. Ik denk dat ik daarmee ook voor een heleboel mensen spreek.

    Ik vermoed dat de verkoop van nieuwe (high-end) toestellen gaat kelderen..

  13. Wel een open deur van Cook en misschien al een voorwaarschuwing voor aandeelhouders dat een uitgestelde verkoop van de 8 ook de cijfers van de komende kwartalen kan beïnvloeden. Apple reageert normaal nóóit op geruchtenstromen over nog niet uitgebrachte telefoons. Opvallend: na een hele rel over geruchten dat de TouchID sensor aan de achterzijde zou komen volgden plotseling allemaal schematische tekeningen die wezen op een geïntegreerde TouchID sensor in het scherm. Toeval? Ik denk het niet. Apple probeert zo goed als mogelijk de geruchtenstroom te managen en als er echt een fout gerucht verspreid wordt corrigeren ze dat door zelf iets te lekken.

    Het feit dat Apple nu al tegenvallende verkopen wijt aan de geruchtenmachine vrees ik dat het misschien wel waar is dat de iPhone 8 pas veel later gaat komen. Aan de andere kant: zoals ik al voospelde heeft de iPhone 8 invloed op de verkopen van de huidige generatie iPhones. Dit maakt het nóg onwaarschijnlijker dat Apple een iPhone 8 in volle glorie presenteert in september en vervolgens twee maanden niet kan verkopen. De verkopen zullen dan pas écht instorten, iets wat ze ten koste van alles willen vermijden. Als Apple nu een oplossing heeft voor de TouchID sensor dan passen ze die wel toe. Is er nu geen oplossing dan stoppen ze die net zo lief aan de achterzijde. Uitstel van meer dan een paar weken zal enorme gevolgen hebben voor de cijfers.

    Conspiracy mode aan: stel je bent Samsung. En je grootste concurrent gaat een Samsung S8 killer verkopen. Is het dan niet ontzettend interessant om even wat technische problemen te faken over hoe moeilijk het is om zo’n TouchID sensor in het scherm te intergreren? Elke week uitstel van de iPhone 8 is pure winst voor de Samsung S8. Natuurlijk, op papier is de scherm divisie van Samsung helemaal onafhankelijk van de mobiele telefoon divisie van Samsung maar ik kan me niet voorstellen dat er toch ultra geheime lijntjes lopen tussen de bedrijven. Mijn gok voor het hele spel: Apple gaat Samsung maximaal onder druk zetten om die OLED schermen mét TouchID op tijd en in grote hoeveelheden te leveren. Kunnen ze dat niet dan zal Apple dreigen hun toekomstige orders elders te plaatsen. Of met nog meer bluf (250 miljard op de bank immers): we nemen jullie scherm divisie vijandelijk over. Apple zal iets moeten. Ze hadden al lang en breed zelf een OLED fabriek moeten ontwikkelen en neer moeten zetten. Dan had Apple werkelijk onafhankelijk geweest. Interessante tijden.

  14. Ik denk dat Apple echt met een ‘Wow!’ toestel moet komen, anders haken veel mensen af of houden hun huidige toestel nog een tijd. Zeker met de nieuwe BKR-registraties heb ik zo’n voorgevoel dat Apple het zwaar(der) gaat krijgen…

  15. @WvB22: Prachtige verhaal zeker aa het eind

  16. @Kijkwijzer: denk niet dat deze bkr registratie van invloed is op verkoop. Alleen in Nederland heeft Apple er last van en het aantal iphones in Nederland is marginaal op mondiaal niveau

  17. Samsung s8 of de s8+ met Samsung dex. Vervangt direct mijn iphone iPad Apple tv en zelfs mijn MacBook air!

  18. @Rv: huh? Telt Nederland weer niet mee??

  19. Origineel geplaatst door Kijkwijzer
    Zeker met de nieuwe BKR-registraties heb ik zo’n voorgevoel dat Apple het zwaar(der) gaat krijgen…

    ja daar ligt Tim vast al weken over wakker 😂

  20. Als ik zie hoeveel reacties er bv op coolblue staan die de s8/+ hebben gekocht dat toont aan dat mensen er gek van zijn.

    Hoe langer Cook wacht met die nieuwste iPhone die de top moet zijn hoe slechter vind ik.

    Ze gaan sowieso ook het beste model voorstellen e, ze gaan dat niet nadien nog eens apart gaan voorstellen. Ik zie wel.
    Vorig jaar keek ik er niet naar uit, nu wel.

  21. Dat de iPhone 8 duur wordt is (denk ik) zeker. Wellicht iets over de duizend euro. Wat in een vorig artikel stond dat men bereid is meer te betalen voor meer functies, immers de hogere omzet heeft te maken dat er veel meer vraag was naar de (duurdere) iPhone 7 Plus (meer functies dan het 4,7-inch exemplaar, zoals een dubbele camera met portretstand), zal Apple juist nog meer motiveren om hun strategie wat verkoopprijzen betreft niet te wijzigen. Dus het topmodel zal altijd boven de duizend euro kosten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.