Reacties voor: Tim Cook geeft hints naar Apple-televisie in tv-interview

Apple CEO Tim Cook heeft in een interview aangegeven dat televisie een volgende stap voor Apple is. Cook heeft intense interesse in het medium televisie, als het om het grote volgende product voor Apple gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Ten eerste geven jullie geen link naar het bron-artikel. Hierbij de bron voor de lezers.

    Ten tweede is de bovenste link in het artikel stuk. En ten derde vind ik -zeker als je geen bron geeft- het veel netter om de originele (Engelse) citaten gebruiken.

    What’s next for Apple? Did Cook leave us with a clue?

    “When I go into my living room and turn on the TV, I feel like I have gone backwards in time by 20 to 30 years,” Cook told Williams. “It’s an area of intense interest. I can’t say more than that.”

    Oftewel, we weten nu weinig meer dan voorheen….

  2. @Jan: we weten wel degelijk meer, Apple spreekt zich niet zomaar zo over iets uit, overal zit een reden achter. Ook werd het voorheen een hobby genoemd, nu doet Cook mysterieus en zegt dat hij verder niks kan vertellen. Ze zijn dus wel degelijk bezig bij Apple, dat is nu zeker.

  3. @Jan: We weten nu wel meer.
    Tot nu toe gingen het altijd om geruchten als het om de Apple TV ging..nu geeft hij een kleine hint dat het hun interesse zeker heeft.
    Daarnaast is in deze de vertaling van de citaat prima.

  4. 20 tot 30 jaar terug in de tijd? Haha, overdrijven is ook een vak. Hij heeft natuurlijk wel gelijk dat er nog heel veel te verbeteren valt. Ik gebruik mijn TV meer als monitor en gebruik een Windows Mediacenter als TV tuner, recorder en video-library. Geen perfecte oplossing, maar wel erg gebruikersvriendelijk en ik ben nog geen betere oplossing tegen gekomen.

  5. Wat een onzin ik weet niet welke tv hij heeft.
    En qua design wordt weinig vernieuwend hoe strak wil je het hebben een screen met een rand van 2 millimeter en 4 millimeter dik

  6. @Zimmie: Hij heeft het over de ervaring van het TV kijken (denk ik) niet de vormgeving van het toestel. Dat is in veel gevallen nog steeds omslachtig en wat betreft vormgeving (en typografie) doet het vaak pijn aan je ogen.

  7. De ervaring van het TV kijken is in 30 jaar tijd nauwelijks van concept veranderd. De meeste mensen zitten nog steeds heel de avond rond te zappen van het ene onnozel programma naar het andere met tussenin één derde reclame.
    Als je dat zou kunnen veranderen naar een soort TV on demand (dat beter in elkaar steekt dan het huidige TOD), dan zou dat een echte revolutie ontketenen.

  8. @Mondo: Dat zou mooi zijn, maar ik twijfel of Apple alle content providers mee gaat krijgen. En dat is essentieel. Om eerlijk te zijn ben ik niet heel erg onder de indruk van de Apple TV. Het aanbod van films is leuk, maar de content is veel te beperkt en veel te duur.

  9. De huidige AppleTV is vooral handig als je een Mac en een iPhone/iPod/iPad hebt. Dan kan je al je films die op je computer staan (maakt niet uit welk formaat) fijn streamen van je Mac naar je TV. Handig als je af en toe eens een film downloadt.
    De films in de iTunesstore zijn momenteel qua aanbod zo goed als dezelfde als die van pakweg Telenet. De prijs vind ik niet zo duur. SD is €3,99.
    Natuurlijk is de huidige ATV helemaal geen revolutie. Daarvoor moet Apple komen met iets dat, zoals bij de telefoonmarkt, écht de hele ervaring verandert. Dat was de iPhone.
    Ben eens benieuwd of ze dat met de TV ook gaan kunnen. Het zal niet gemakkelijk zijn.

  10. Een led tv van 112cm en €600,-
    En interactieve tv.
    Terug in de tijd?
    Wake up.

  11. Kleine correctie. Het is grand central terminal. Niet station. Maar goed. Ben benieuwd….

  12. Laat maar komen.

    Als beursgenoteerde onderneming kan Cook dit alleen roepen als er ook iets gaat gebeuren.

    Hij suggereert daarmee ook dat de ontwikkelingen met web TV van andere fabrikanten hem niet uit zijn 20 jaren achterstand halen, dus het is niet iets soortgelijks en zal dus echt een nieuwe beleving bieden.

    Het zou dus toch de complete integratie van
    grootbeeld scherm met
    ATV software, mogelijk zelfs complete iOS
    en harddrive
    moeten worden in een werkelijke plug & play all-in-one apparaat met innovatieve (siri?) bediening.

    Ben benieuwd!

  13. Laat Apple de movie store maar eens uitbreiden. In NL is er nog niet zoveel te vinden, en je kunt oudere titels vaak alleen nog maar kopen ipv huren. En dan ook niet voor een ramsj prijs waarvoor de dvd in de winkel ligt (doorgeefbaar etc)

  14. Origineel geplaatst door Peter
    Laat Apple de movie store maar eens uitbreiden. In NL is er nog niet zoveel te vinden, en je kunt oudere titels vaak alleen nog maar kopen ipv huren. En dan ook niet voor een ramsj prijs waarvoor de dvd in de winkel ligt (doorgeefbaar etc)

    Peter, ik denk dat die innovatie helemaal niks met content te maken gaat hebben, gezien alle problemen, het zal iets zijn met hardware en besturing.
    De movie store? Gewoon een Amerikaans account aanmaken, keuze genoeg!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.