Reacties voor: Kan Tim Cook in de gevangenis belanden om FBI-zaak?

Kan Tim Cook in de gevangenis belanden als Apple het verzoek van de FBI blijft weigeren? Hoewel het theoretisch gezien mogelijk is, zien experts dat Apple als bedrijf verantwoordelijk is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Dat wordt spannend morgen. Ik ben benieuwd wat de rechter gaat beslissen.

  2. Dit heeft nog een staartje. Ben helemaal voorstander van het standpunt van Apple. De grens nu trekken is enorm belangrijk voor de vrijheid van ons en het indammen van de macht van de overheid.

  3. Zo wil Amerikaanse overheid begrotingstekort oplossen….

  4. Origineel geplaatst door olga2000
    Zo wil Amerikaanse overheid begrotingstekort oplossen….

    Met 250k per dag? Daar heb je 3 verkeersborden en een meter asfalt voor. Al zou het een miljard per dag zijn, dan zet het nog geen zoden aan de dijk. Je weet dat het begrotingstekort zo groot is dat er in de wiskunde eigenlijk geen getallen (nullen achter de komma) voor zijn? De States zijn al jaren failliet. Ze zullen binnenkort wel weer een land vol olie maar zonder democratie kietelen zodat ze die democratie kunnen komen brengen (uiteraard te doen om olie en de wapenindustrie).

    Ik zet in op een Afrikaans land met banden richting het M-O.

  5. Een aparte iOS versie voor het ongelimiteerd proberen van toegangscodes? Misschien is dit een hele domme opmerking, maar hoe willen ze die dan installeren als je de telefoon niet in komt?

  6. Als Apple dit van de rechter echt moet gaan doen dan moet de FBI neem ik aan wel alle kosten die door Apple gemaakt worden betalen (personeel ed)??

    Origineel geplaatst door Ruben
    Een aparte iOS versie voor het ongelimiteerd proberen van toegangscodes? Misschien is dit een hele domme opmerking, maar hoe willen ze die dan installeren als je de telefoon niet in komt?

    Ik gok via DFU mode.

  7. Ik denk niet dat FBI er nu makkelijk af komt… Niet vergeten dat een korpschef van San Bernadino met dat password heeft zitten sollen. Aanwijsbaar feit en dat betekent dus ook dat het in dit geval niet Apple is die dan het verdomhoekje in moet maar politie San Bernadino. Kunnen we nu eens zien hoe fair en betrouwbaar politie en justitie is in de VS.

  8. Probleem is wel het gezichtsverlies dat de FBI zou lijden als Apple in het gelijk gesteld wordt. Daarom valt het ergste te vrezen voor Apple aangezien de VS overheid natuurlijk bewezen heeft nul betrouwbaar te zijn. Snowden, safe Harbour, TTIP en ga zo maar eindeloos door.

    Enige wat wij kunnen doen en ook Apple moet doen is op de emotie spelen, de klant gaat niet zijn privacy verliezen, nee hij gaat zijn geld verliezen door de hack die gaan plaatsvinden. We moeten met zijn allen dus de FBI dan gaan aanklagen.

  9. Hou toch op. Ontzettend click-bait artikel; Tim Cook in de gevangenis hiervoor? Tuurlijk!

  10. Geweldig, die boete moeten ze vooral geven, die 250k per dag betaald Apple wel, das maar ongeveer 90m per jaar! Terwijl ze een omzet hebben van tientallen miljarden.

  11. De gevangenis in lijkt me niet maar ik ben wel van mening dat Cook veel te hoog van de toren heeft geblazen. Nu gaat één van de partijen sowieso gezichtsverlies lijden en zijn er gegarandeerd mensen op hun teentjes getrapt. Tim had dit beter helemaal over kunnen laten aan zijn juridisch team tot de rechtszaak over was. Veel meer dan een artikel van 30 regels hadden we dan niet gelezen. Nu staan er ego’s op het spel. Natuurlijk is er vast een deel van Cook die welgemeend de privacy en veiligheid van de iPhone wil bewaken maar Cook is ook een man met lange tenen. Jobs was recht voor zijn raap en zei waar hij op stond. Cook gaat allerlei moeilijke open brieven sturen en de populariteit van Apple gebruiken (misbruiken?) om de publieke opinie te sturen. Ik snap Cook en Apple wel deels maar ook de FBI.

    Ik durf te stellen dat een iPhone in handen van een terrorist (of welke telefoon ook) die op geen enkele wijze is uit te lezen, af te luisteren of te onderscheppen is gevaarlijker is dan terrorist met een AK-47 en veel meer slachtoffers kan maken. Een onkraakbare en niet af te luisteren telefoon is de droom van elke terreurorganisatie. Het is niet voor niks dat een Osama Bin Laden nooit belde en alle communicatie via koeriers liet lopen. Hij was ook bijna niet te vinden. Als opsporingsdiensten geen toegang kunnen krijgen tot iPhones (of welke telefoon dan ook) dan worden organisaties als de FBI teruggestuurd naar het stenen tijdperk terwijl de maatschappij (en criminelen) voortrazen over de digitale snelweg. Politie en justitie lopen nu al vaak hopeloos achter de feiten aan.

  12. Origineel geplaatst door Ruben
    Een aparte iOS versie voor het ongelimiteerd proberen van toegangscodes? Misschien is dit een hele domme opmerking, maar hoe willen ze die dan installeren als je de telefoon niet in komt?

    Origineel geplaatst door Mark
    Als Apple dit van de rechter echt moet gaan doen dan moet de FBI neem ik aan wel alle kosten die door Apple gemaakt worden betalen (personeel ed)??

    Ik gok via DFU mode.

    Klopt, via DFU (device firmware upgrade) kunnen ze inderdaad een andere/aangepaste iOS versie installeren. Ook zonder de pincode te weten van de ipHone van de terrorist. Alleen wat doet een iOS apparaat als hij via DFU gedwongen wordt een iOS te installeren? juist dan wordt tijdens de installatie de hele iPhone gewist! dus ook al zou apple verplicht worden een aangepaste iOS te maken, ze kunnen die met geen mogelijkheid installeren zonder te voorkomen dat de iPhone gewist wordt.

  13. FBI kan niks afdwingen. Alleen het gerecht jan dat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.