Reacties voor: Tim Cook belooft ‘enorme innovatie’ voor iPhone, zodat je zeker wilt upgraden

Tim Cook sprak op de Amerikaanse tv over kansen in China, grote innovaties die eraan komen en het feit dat de iPhone en Apple Watch onmisbaar zullen worden voor veel mensen.

Reacties: 37 reacties

  1. Praatjes vullen geen gaatjes.

  2. Bla, bla, bla, bla !

  3. Apple (…) krijgt wel een hoop kritiek over zich heen omdat de bomen niet tot in de hemel blijken te groeien.

    Mooie uitdrukking 😉

  4. Apple heeft de kans om bij de ontwikkeling van de aankomende iPhone 7 sterk te innoveren, maar gezien de berichten van de laatste weken, wordt deze kans door Apple niet benut en wordt het toestel waarschijnlijk meer van hetzelfde. Dan maar weer wachten op de iPhone 8, 9, 10?

  5. We gaan het meemaken, tegenwoordig zijn er geen slechte telefoons meer, en heeft het vooral te maken met wat het beste bij je past. Het belangrijkste is tegenwoordig de prijs. En die is bij Apple te hoog zolang ze de 16 gig als instapmodel houden. Als ze die nu verhogen naar 32 gig voor de prijs van een 16 gig dan loopt het weer een beetje in lijn met de rest.

    Origineel geplaatst door Rob
    Apple heeft de kans om bij de ontwikkeling van de aankomende iPhone 7 sterk te innoveren, maar gezien de berichten van de laatste weken, wordt deze kans door Apple niet benut en wordt het toestel waarschijnlijk meer van hetzelfde. Dan maar weer wachten op de iPhone 8, 9, 10?

    Voorlopig zijn het nog maar “geruchten” en daar hecht ik niet al te veel waarde aan.

  6. Altijd dat gehamer op Apple wat betreft iPhones, terwijl andere merken niks noemenswaardig beter doen. Innoveren dmv 4k scherm, 4GB geheugen en weet ik veel wat allemaal nog meer is in mijn ogen nog geen innovatie.

    Waar Android fanboys altijd het hardst roepen dat Apple moet innoveren, geven ze eigenlijk aan dat andere fabrikanten anders stil blijven staan?

  7. @Dave: De meeste geruchten bleken voorgaande jaren ook te kloppen. Dus waarschijnlijk dit jaar ook, ookal hoop ik dat niet..

  8. Planned obsolescence.

    Pas wanneer ze daarmee stoppen worden ze echt innovatief.

  9. Origineel geplaatst door s17574
    @Dave: De meeste geruchten bleken voorgaande jaren ook te kloppen. Dus waarschijnlijk dit jaar ook, ookal hoop ik dat niet..

    Dat klopt, alleen weet ik niet of die geruchten al in januari of feb actief waren.
    Ik persoonlijk denk dat Apple niet afstapt van het feit dat ze bij ieder nieuw nummer het toestel een ander uiterlijk geven. En dat ze nu alleen maar zorgen voor interne upgrades. Pas als er foto’s verschijnen rond de maand juli dan pas ga ik denken : ” hey dat zou m wel eens kunnen zijn ”

  10. @Dave: Gezien het feit dat de iPhone 7 over ongeveer 4 maanden uit zal komen, kun je er vanuit gaan, dat de geruchten die nu rondgaan uiteindelijk de juiste zullen blijken te zijn. Als het nieuwe toestel uiterlijk wezenlijk zou afwijken van de voorgaande modellen, dan was dat allang uitgelekt..

  11. Wel scherp blijven Cook, iPhone devices was het toch?😜

  12. Origineel geplaatst door Rob
    @Dave:

    Gezien het feit dat de iPhone 7 over ongeveer 4 maanden uit zal komen, kun je er vanuit gaan, dat de geruchten die nu rondgaan uiteindelijk de juiste zullen blijken te zijn. Als het nieuwe toestel uiterlijk wezenlijk zou afwijken van de voorgaande modellen, dan was dat allang uitgelekt………

    Je bent ook met me eens dat er volgens de geruchten 4 of 5 verschillende test iPhones zijn? ……. Ik heb er tot op heden maar 1 gezien.

  13. @Dave: Ik hoop dat je gelijk hebt,.. Maar ben bang van niet.

  14. @Dave: Daar heb je gelijk in, tot nu toe maar 1 gezien….

  15. Voor iedereen die praat over ‘iphone geruchten hadden in het verleden al heel vaak goed’. Bedenk je dan ook even dat er geen enkele render overeen kwam met de uiteindelijke iphone 6, behalve de leaks enkele weken voor de keynote. Spec wise klopte ze wel, maar visueel hebben we de meest lelijke en meest fantasierijke mockups gezien. Geen welke ons licht hebben gezien.

    Dus voordat je zegt ‘waarschijnlijk veranderd het uiterlijk van de iPhone niet’, houd je mond nog even.. 🙂

  16. @Sander: Nothing said!🙃

  17. Origineel geplaatst door Rob
    @Dave: Daar heb je gelijk in, tot nu toe maar 1 gezien….

    En dat is misschien wel diegene die we “mogen” zien 😏

  18. Zo lang ze maar iphones blijven uitbrengen in het formaat van de SE, mag zelfs nog iets kleiner. Doen ze maar. Alles wat groter is, hoef ik niet.

  19. Typisch weer zo’n verschrikkelijke talkshow host, kunnen die lui daar nou nooit eens een keer gewoon normaal praten en acteren net zoals gewone normale mensen? Het lijkt wel of ze daarop geselecteerd worden. Maar ja, Youtube staat er ook vol mee…

    Anyway: het probleem is dat Apple steeds iets nieuws moet uitbrengen om aan de verwachtingen te voldoen, maar bij gebrek aan fantasie dan maar kleine upgrades verzinnen (3D touch, live pictures, nightshift, etc.) om daar enigszins aan te kunnen voldoen. Een oplossing zou zijn: breng gewoon minder vaak een nieuw model uit! Dan zijn de vernieuwingen tussen de voorlaatste en laatste versie veel spectaculairder en blijven ze wèl vernieuwend. Nu is het meer van hetzelfde wat uiteindelijk leidt tot verzadiging…

  20. Het wordt “the most awesome incredible super mega ultra advanced device we have éver made!” Dit taaltje is de enige erfenis van Steve die nog zichtbaar is bij Apple. Maar komt inmiddels uit een ander tijdperk.

    Gelukkig de aandelen nog boven de 100 dollar verpatst. Nu wachten tot de markt neerwaarts overdrijft en weer op de trein springen.

  21. Al dat geleuter over innoveren… Wat moet er volgens sommigen dan inzitten of bijgeleverd worden? Een chip om in de hersenen in te planten? Of een iPhone die ook kan strijken? Doe toch normaal… Er is gewoon geen enkele echte nieuwe optie die ze er nog kunnen induwen. Er bestaat imo niets meer dat op grote schaal geïmplementeerd kan worden in eender welke smartphone.
    Betere cam, snellere processor, meer RAM… Dit zijn momenteel de weinige factoren die nog kunnen groeien volgens mij. Kijk maar naar de stijgende pixeldichtheid van een scherm. Het wordt altijd beter, maar ons blote oog ziet amper nog verschil. Dus wat is het nut dan nog?
    Kies gewoon een iPhone die bij je past. SE als je hem graag klein hebt, de nieuwe 7 als je “early adapter” bent en de “oude” 6 als jouw budget niet groot genoeg is… Simpel toch?

  22. @Bas the boss!: Precies dit al moet ik wel zeggen dat ik het bij samsung erger vind die brengen nu elk jaar in de galaxy serie een a, j, s, note model uit en zelfs de nieuwste high end toestellen hebben nogsteeds de zelfde resolutie als bijv de note4 alleen iets meer pixels…… ram geheugen steeds meer omdat ze nogsteeds geen fatsoenlijke ram management hebben maar daar wordt nooit commentaar op gegeven maar als Apple niks extreem vernieuwd loopt Apple opeens achter enzo…… ik denk ook dat een grote groep mensen niet eens zit te wachten op een 4k Apple tel films kun je kijken op je laptop of tv en miss op tablet/ipad en op m’n note4 is het beeld ook al goed genoeg voor een film

  23. Innovatie Anno 2016:
    Je horloge af doen en je telefoon in je broek stoppen… zwemmen maar! 🙂 🙂 🙂

  24. Origineel geplaatst door Sander
    Voor iedereen die praat over ‘iphone geruchten hadden in het verleden al heel vaak goed’. Bedenk je dan ook even dat er geen enkele render overeen kwam met de uiteindelijke iphone 6, behalve de leaks enkele weken voor de keynote. Spec wise klopte ze wel, maar visueel hebben we de meest lelijke en meest fantasierijke mockups gezien. Geen welke ons licht hebben gezien.
    Dus voordat je zegt ‘waarschijnlijk veranderd het uiterlijk van de iPhone niet’, houd je mond nog even..

    Dan heb je de geruchten totaal niet gevolgd 🙂 De eerste grote iPhone 6 leak was op 31 maart 2014, wat bijna een half jaar voor de keynote was! En kijk maar eens naar deze foto’s en je iPhone 6/6S, dat is toch echt exact hetzelfde toestel. Iedereen riep toen al dat Apple nooit zulke lelijke antenna bands zou maken en al helemaal niet een camera die uit zou steken. Hetzelfde gold voor de iPhone 4 (in de bar achter gelaten) en 5 (april/mei) leaks, die waren ook al heel vroeg bekend en kwamen ook allemaal tot in detail uit. De zogenaamde geruchten over verschillende testmodellen zullen best waar zijn, maar die modellen zullen maar minimaal verschillen en niet totaal verschillende designs hebben.

    Vandaar dat het mij verbaast dat er nog niet echte foto’s zijn uitgelekt van de iPhone 7 case (afgezien van die ene met dual camera, maar geen idee of die echt is). Maar ik ben er 99% zeker van dat de geruchten kloppen en de voorkant precies op de iPhone 6/6S zal lijken, de achterkant ook behalve met twee antenna bands minder en dat de headphone jack komt te vervallen.

  25. Dat gezeik steeds zeg! Kom op mensen waar staat dat je elk jaar een nieuwe telefoon moet kopen?? Dat idee is gewoon belachelijk! Men geeft bakken met geld uit aan bijvoorbeeld een iPhone 6s en geniet daar niet eens van omdat er ooit een iPhone 7,8,9,10,11uitkomt.

    Nou.., ik heb net een 6s plus gekocht, voordat ik ga zitten kwijlen op weer een nieuw model, dan ben ik zeker 3 jaar verder! Je koopt toch ook niet elk jaar een nieuwe laptop!

  26. “We gaan je dingen geven waar je niet zonder kunt, zonder dat je het vandaag al beseft.”

    “We hebben grote innovaties in de pijplijn. Nieuwe iPhones gaan zorgen dat jij en andere mensen die nu al iPhones gebruiken, willen upgraden.”

    Bla bla bla bla

  27. Eerst zien en dan geloven zeggen ze. Ik heb nu 1,5 jaar de iphone 6+. Je kan toch moeilijk ieder jaar een nieuwe iphone kopen he als er een nieuwe uitkomt.

  28. @Gaetan: Precies wat je zegt. En zo denk ik er ook over. En daarom koop ik de SE in rosé omdat ie ontzettend gaaf om te zien is. En een vriendin is heel blij met haar 6 en een ander met de 6s.

  29. Toen Steve zei “Heb geduld” wist je dat er wat aan zat te komen. Geweldig hoe hij de spanning opvoerde.
    Nu weet je dat het stoplappen zijn die je elk jaar weer hoort.
    Je ziet aan de intonatie dat het gespeeld is.

  30. Origineel geplaatst door Gaetan
    Al dat geleuter over innoveren… Wat moet er volgens sommigen dan inzitten of bijgeleverd worden? Een chip om in de hersenen in te planten? Of een iPhone die ook kan strijken? Doe toch normaal… Er is gewoon geen enkele echte nieuwe optie die ze er nog kunnen induwen. Er bestaat imo niets meer dat op grote schaal geïmplementeerd kan worden in eender welke smartphone.
    Betere cam, snellere processor, meer RAM… Dit zijn momenteel de weinige factoren die nog kunnen groeien volgens mij. Kijk maar naar de stijgende pixeldichtheid van een scherm. Het wordt altijd beter, maar ons blote oog ziet amper nog verschil. Dus wat is het nut dan nog?
    Kies gewoon een iPhone die bij je past. SE als je hem graag klein hebt, de nieuwe 7 als je “early adapter” bent en de “oude” 6 als jouw budget niet groot genoeg is… Simpel toch?

    Zeker wel, softwarematig.
    Pro active van Siri bijvoorbeeld is verre van handig. Je kunt dit veel en veel beter maken.
    Handoff wordt niet volledig benut.
    Siri zelf is een ramp.
    En hoe kan het dat bestanden delen door apps zo moeilijk is.

  31. Eerst zien, dan geloven. 🙂

  32. Men verwacht van Apple altijd iets nieuws/spectaculairs wetende dat de grote innovaties niet meer komen. De innovaties zal kleine stapjes vooruit zijn, zoals de 3D touch enzovoorts.

    Ik ben wel benieuwd wat er uitgebracht wordt maar zal hem niet aanschaffen, wacht wel minimaal een jaar langer.

  33. Eerst zien hoe de beurs koers van Apple gaat gedurende 6 maanden en bug vrij te zijn iOS9 weet iedereen is een dikke flop Apple brengt meer patchen uit dan Microsoft voor Windows en zoals de eerste zin van dit artikel zegt Apple heeft idd. zijn beste tijd gehad want welke enen gaat Tim een plezier doen om elk jaar 800 euro te betalen voor een iPhone, mensen met een 5 en en 6 hebben daar zeker geen nood aan. Apple moet zorgen voor evolutie ipv te blijven trappelen bij bestaande apps vernieuwingen zo is niet moeilijk om elk jaar een extra toeterke bij te voegen bij een bestaande app. Apple moet voorbeelden nemen aan Windows 10!!! Dan pas kan Apple echt concurrene

  34. Origineel geplaatst door Christof
    Eerst zien hoe de beurs koers van Apple gaat gedurende 6 maanden en bug vrij te zijn iOS9 weet iedereen is een dikke flop Apple brengt meer patchen uit dan Microsoft voor Windows en zoals de eerste zin van dit artikel zegt Apple heeft idd. zijn beste tijd gehad want welke enen gaat Tim een plezier doen om elk jaar 800 euro te betalen voor een iPhone, mensen met een 5 en en 6 hebben daar zeker geen nood aan. Apple moet zorgen voor evolutie ipv te blijven trappelen bij bestaande apps vernieuwingen zo is niet moeilijk om elk jaar een extra toeterke bij te voegen bij een bestaande app. Apple moet voorbeelden nemen aan Windows 10!!! Dan pas kan Apple echt concurrenen met Microsoft door ook gratis producten en diensten aan te bieden, jammer genoeg is die Tim Cook die miljarden op slorpt te gierig, geef mij maar een Satja Nadella, Steve Balmer rn Bill Gates die zetelen nog steeds in de raad van bestuur van Microsoft. Apple zijn gierig om iets cadeau te geven en Apple is als sterven na dood wie koop daar nog aandeln van van de vele schandalen van hen…

  35. Ik plaats nog een artikel ik ben sterk aan het overwegen om mijn iphone 6 te verkopen en weetje waarom… Binnen 3 jaar kan je de hudige iPhone gewoon niet meer updaten, met een Windows smartphone die evenveel kan en meer en beter kan dan de iphone altijd en onbeperekt kan updaten dankzij Windows 10, en dat zeggen ze zelf ook bij de Microsoft Support van Windows. Apple is niets meer waard en is als een zinkend schip te vergelijken met de Titanic. Vaarwel Apple doe zo verder en je verliest ipv 10 miljoen klanten, 50 miljoen klanten of meer hopelijk volgend jaar…

  36. Origineel geplaatst door Christof
    Ik plaats nog een artikel ik ben sterk aan het overwegen om mijn iphone 6 te verkopen en weetje waarom… Binnen 3 jaar kan je de hudige iPhone gewoon niet meer updaten, met een Windows smartphone die evenveel kan en meer en beter kan dan de iphone altijd en onbeperekt kan updaten dankzij Windows 10, en dat zeggen ze zelf ook bij de Microsoft Support van Windows. Apple is niets meer waard en is als een zinkend schip te vergelijken met de Titanic. Vaarwel Apple doe zo verder en je verliest ipv 10 miljoen klanten, 50 miljoen klanten of meer hopelijk volgend jaar…

    Mooi. Ga jij dan maar een Winddoos toestel kopen en stop met zeuren over Apple. Microsoft is niet slecht bezig wat marketing betreft. Maar product innovatie is ook bij hun ver zoek. Door Nokia toestellen in alle geuren en kleuren en prijscategorieen uit te brengen doen ze alsof ze voor ieder iets hebben, terwijl het gewoon altijd hetzelfde is met een kleine aanpassing… *geeuw*

  37. @Christof: Windows 10 is shit! Kan er niet mee om, altijd errors, constant vast (16GB RAM!). Geef mij mijn MacBook Pro maar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.