Reacties voor: Tim Cook bezoekt Frans bedrijf dat optische herkenning voor iPhone X maakt

Tim Cook heeft in Frankrijk het bedrijf Eldim bezocht, dat optische herkenning levert voor de iPhone X. Ook gaat Cook bij president Macron langs.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Belasting ontwijken is nog altijd legaal. Ik vind het nog steeds flauw dat men een naheffing heeft opgelegd. Het kan dan wel ethisch niet verantwoord zijn maar dan moet men de wetgeving hier op aanpakken.
    Ik snap dat er een verschil zit tussen de letter van de wet naleven en de wet naleven zoals deze bedoeld is.
    En in het laatste geval vind ik dat kinderachtig.
    Dat is als een bekeuring uit schrijven voor iemand die door oranje rijdt.

  2. @Ad: Belasting betalen is ook Legaal. En ik zal je eens iets vertellen …dat is beter voor iedereen. En dan zal de belasting op “de gewone burger” ook weer omlaag gaan!

  3. @Dave: belasting betalen is diefstal van de burger. Word al teveel van mijn salaris ingehouden en moet dan nog een keer btw betalen als ik iets koop, iPhone bijvoorbeeld.

  4. Ziet er gaaf uit.

  5. @@rno: In welk opzicht is belasting diefstal? Wat denk jij dat er met belastinggeld gebeurd?

    Als iemand dit geld rechtstreeks in z’n zak zou steken had je een punt, maar ik denk dat jij het ook fijn vind dat er infrastructuur gemaakt en onderhouden wordt, er politie is, onderwijs is, etc.

  6. @Daan: dan belasting betalen en geen btw.

  7. Origineel geplaatst door @rno
    @Daan: dan belasting betalen en geen btw.

    Weet je waar BTW voor staat? BELASTING Toegevoegde Waarde. Is dus ook gewoon belasting en komt ook in de staatskas terecht.
    Wil je de BTW afgeschaft hebben? Bereid je dan maar voor dat je nog veel meer van je salaris mag afdragen. De zaken die nu met belastinggeld worden betaald (en dat is meer dan jij waarschijnlijk denkt of bij stil staat) zullen toch betaald moeten worden.

  8. Apple kan niet hart genoeg aangepakt worden, lang leve Macron om Appletje aan de tand te voelen en te tonen wie er de baas is… is niet omdat ze een zak miljarden hebben dat ze het al mogen… appeltje moet mooi braaf zijn en tussen de lijnen lopen, en hun tarieven mogen ook aangepakt worden op winst belang, dat ze de volgende stap zijn net zoals dat was enkele jaren geleden bij Microsoft, dit laatste verloopt nu ook binnen de normale prijzen. Kan niet worden gezegd van dat appeltje.

  9. @Chris: graag bij de feiten blijven; Ierland bood die deal aan; Apple heeft daar gebruik van gemaakt. Hetzelfde doen landen als Nederland om werk naar zich toe te trekken.

  10. @Daan: aan dergelijke zaken betaal ik graag mee. Zeker. Je weet echter ook prima dat er heel veel belastinggeld gaat naar (internationale) nivellering. Dat kun je gelijk stellen aan Robin Hood …..

  11. Origineel geplaatst door Dave
    @Ad: Belasting betalen is ook Legaal. En ik zal je eens iets vertellen …dat is beter voor iedereen. En dan zal de belasting op “de gewone burger” ook weer omlaag gaan!

    Ben ik het mee eens, maar ik had het over de naheffing niet over het feit of Belastingen betalen legaal is of niet. Ze worden gestraft voor iets wat ze legaal deden. Daarom zeg ik, pas de wetten aan! Of moeten ze jou nu ook gaan bekeuren omdat je door oranje reed?
    Beter lezen ipv naar eigen smaak interpreteren!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.