Reacties voor: ‘Tim Cook communiceert meer met zijn personeel dan Steve Jobs’

Tim Cook zou meer communiceren met zijn personeel dan Steve Jobs en ook geregeld luisteren naar suggesties. De CEO staat inmiddels ongeveer twee maanden aan het hoofd van Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Ik geloof niet dat Tim Cook ingrijpende veranderingen zal gaan aanbrengen binnen Apple, ook niet in de verdere toekomst.
    Daarvoor is het respect van Tim Cook voor Steve Jobs te groot, bovendien heeft Cook al vele jaren meegedacht en gewerkt in de structuur van Apple zoals die nu is.
    Never change… je weet vast wat ik bedoel!
    Lees anders de biografie van Jobs, dan zal je duidelijk worden hoe het bedrijf in elkaar zit.

  2. Tja, logisch .. had iedereen verwacht dat het een 1-op-1 Jobs kloon zou zijn? Dat Cook het anders doet betekent niet dat hij het verkeerd doet.

  3. Zucht………..daar gaan we weer!

  4. Ehm, je had ook niet anders kunnen verwachten. Steve jobs heeft voor de volgende vier jaar de productenlijn al vastgesteld dus dat komt wel goed. Daarna was het zijn bedoeling nooit geweest dat men zich in zijn schoenen ging plaatsen, hoe graag menigen dat ook zouden willen zien.

    Met andere woorden, Tim Cook doet niets anders dan wat Steve van Apple verlangt zolang de core values maar overeind blijven. Dat is wat een bedrijf nou eenmaal maakt tot wat het is.

  5. Jobs was mss een betere visionair maar ik denk dat Cook een betere baas zal zijn, of toch aangenamer om voor te werken.

  6. Origineel geplaatst door Thibaut
    Jobs was mss een betere visionair maar ik denk dat Cook een betere baas zal zijn, of toch aangenamer om voor te werken.

    en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! Cook is enorm streng in de ‘apple leer’, heel hard als ‘t nodig is, maar eerlijker. jobs was een beetje achterbaks; je wist nooit wat je aan ‘m had.

    Ik denk dat Cook de verdeel-en-heerspolitiek van Jobs niet door wil gaan zetten, omdat hij gewoon zo niet in elkaar steekt. best; zolang de producten goed blijven, hoor je niemand klagen.

  7. Jobs deed het niet alleen, Cook doet het niet alleen.

  8. tim cook presenteert:

    iPad 3: Now featuring Windows 8 Operating System, equipped with the latest Flash and Silverlight plugins, USB Ports and an open file system 🙂

  9. Dit kan positief uitpakken,

    Mischien luistert ook beter naar de kopers!!
    SD kaart mischien, of andere gemiste dingen etc

  10. Origineel geplaatst door Marco
    Tja, logisch .. had iedereen verwacht dat het een 1-op-1 Jobs kloon zou zijn? Dat Cook het anders doet betekent niet dat hij het verkeerd doet.

    daar geef ik je volkomen gelijk in!
    laat meneer cook eerst zich eens bewijzen vooraleer we er over beginnen te discussiëren of hij het al dan niet goed doet!

    laat die hdtv maar snel komen 😀

  11. als je de bio van steve jobs leest. Ook al is het maar de 1e 200 bladzijden.

    Dan kom je er al gauw achter dat Apple niets is zonder Steve jobs.
    De grote belangrijke beslissingen en ideeen kwamen allemaal van hem.

    De Mcintosh zou nooit hebben bestaan als hij niet zo’n klootzak was tegen zijn personeel. De Iphone zou nooit hebben bestaan als hij niet gewoon zo standvast was. Bijna alle ontwerpers wilden een toetsenboard omdat de Blackbarry zo populair was.

    Jobs was gewoon iemand die kon zeggen. Okay ik wil een tablet zonder stylus of toetsenboard. alles moet met de vingers. zoek het maar uit.

    En dan ook hard zijn persooneel pushen om het te vinden. Zo krijg je al die innovaties.

  12. Ik snap niet waarom het steeds zo’n discussie waard is… Alsof jullie er allemaal zelf werken zeg!
    Het is heel simpel, als er een nieuwe baas komt veranderen er zeker dingen. Ook die baas is een mens en ieder mens is anders. Dat Steve Jobs voor de komende jaren de produktlijn heeft vastgelegd moet je ook relativeren… Steve Jobs was geniaal en heeft prachtige dingen (mede) ontwikkeld. Maar dat heeft hij wel gedaan met de mogelijkheden van de techniek. Maar ook hij was een mens en hij kan onmogelijk geweten wat de techniek over 3 of 4 jaar mogelijk maakt… Hij kan dus de produkten niet helemaal bepaald hebben, omdat hij simpelweg toen niet wist wat er op technisch gebied komen gaat. En Apple kennende willen ze wel de nieuwste technieken als eerste in hun produkten gebruiken. Tenzij Steve Jobs zelf nieuwe technieken heeft bedacht en deze in de ijskast heeft gestopt. Maar zelfs dan loop je het risico dat de concurent op het zelfde idee komt en je voor is. Het is allemaal niet zo simpel!

  13. @arjan: Die smiley had je net zo goed kunnen weglaten. Zonder Jobs kunnen we zaken als Flash zeker en vast verwachten. Morgen niet, maar lang zal het niet duren. Met alle gevolgen van dien.

  14. @ramon: Helemaal mee eens!
    Het wordt oppassen dat ze nu niet met de meute mee gaan en hun inovatieve eigenschap verliezen. en zonder Steve Jobs zou het wel eens die kant op kunnen gaan. Hopen dat Cook zich dat ook realiseert!

  15. Apple is groot geworden vanwege het lef zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en te durven veranderen.

    In die zin is de verandering onder Cook veelbelovend en een teken dat men niet stil blijft staan uit angst iets verkeerd te doen.

  16. @Arjan: ja maar Tim Cook zal mischien wel actiever zijn dan Jobs

  17. Antropologisch gezien is dit interessant. Allerlei mensen menen een discussie te moeten voeren over de manier waarop 2 mensen – totale onbekenden – hun leidinggevende taken in een bedrijf menen in te moeten vullen, terwijl de betrokkenheid van de discussievoerders bij dat bedrijf niet verder reikt dan het kopen van wat producten.

  18. op die foto lijkt het net of steve jobs tegen hem aan het praten was, en cooks hem aan het negeren was.

  19. lijkt me logisch dat hij niet veel met steve jobs praat…

  20. @jimmie neutron: je ziet aan zijn mond dat hij wel degelijk terugpraat alleeb keek hij ergens naar denk ik

  21. @iphoontje: Beter luisteren naar de kopers? Het succes van Apple’s producten is juist dat ze géén rekening houden met wat iedereen wil. “Design by committee” levert niet altijd de beste dingen op. En Jonathan Ive heeft ook wel eens in een interview gezegd, dat ze geen consumentenpanels e.d. inschakelen, omdat iedereen dan een andere mening erover heeft en het uiteindelijk een apparaat oplevert, wat een compromis is op teveel punten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.