Reacties voor: Tim Cook biedt excuses aan voor tegenvallende Apple Maps

Tim Cook heeft excuses aangeboden voor de tegenvallende kwaliteit van Apple Maps. Apple's eigen kaartendienst bleek veel fouten te bevatten
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 65 reacties

  1. Wow. Zo niet-Apple.

  2. 1 van de redenen waarom ik nog niet was overgestapt op iOS6 met mijn iPhone4S

  3. Ik mis steve jobs.

  4. Wow… dit had ik nooit verwacht!
    Zeker omdat ik zelf best wel enthousiast ben eigenlijk..
    Ik zie alleen nog maar voordelen, waaronder de meescrollende kaart, zodat je niet meer buiten beeld rijdt.
    Dat was bij google nog niet…

  5. Alle verhalen van contract was over, enz enz. Het is gewoon weg een infrieur product dat Apple leverd. Excuus oke maar ze hadden beter kunnen weten.
    zie ook Automatiseringsgids.

    Misschien toch een beetje te arrogant geweest Apple? Ook ik blijf lekker bij mijn 5.1, kaarten, en youtube gewoon op de ipad. Zie verder toch weinig toegevoegde waarde.

  6. @Dylan: Uh ja, die mis ik nu ook wel 🙂 Is het niet dat er niet voldoende iPhones te koop zijn, is het wel de drijfveer ander Apple.

    Zo is Zo zou Steve nooit toegeven en achter de schermen zorgen dat men binnen 1 maand of zo wel tevreden is. Beetje vreemde zet hoor!

  7. Hoe diep kan je door het stof gaan (naar Nokia verwijzen…..!)

  8. Steve draait zich om in z’n graf. Dit ging hij naar mijn gevoel zeker nog niet gereleased hebben.

  9. Netje hoor! Gewoon sorry zeggen. Zijn voorganger had gezegd:”Maps doet het prima, als het niet op de kaart staat heb je er ook niets te zoeken”

    Ik ben overigens best tevreden over Maps.

    Kunnen we nu weer over naar de orde van de dag?

  10. Maakt wel dat ze harder hun best gaan doen om het op orde te krijgen

  11. @yoeri: Er is veel discussie over de release van apple maps in iOS6, lees het betoog op daring fireball voor wat eyeopeners. Ze hadden niet veel anders kunnen doen.

    Nu maakt Cook een publiekelijk excuus, iets wat men totaal niet verwacht van Apple, men kan dat enorm waarderen en de telefoon verkoop loopt rustig door.

  12. Ik begreep dat er nog een jaar licentie is op Google Maps. Waarom zet Apple de oude maps app van iOS 5 dan niet in de App store?

  13. Origineel geplaatst door pommetje
    Wow… dit had ik nooit verwacht! Zeker omdat ik zelf best wel enthousiast ben eigenlijk.. Ik zie alleen nog maar voordelen, waaronder de meescrollende kaart, zodat je niet meer buiten beeld rijdt. Dat was bij google nog niet…

    Ik heb precies hetzelfde, vandaag gereden met kaarten van Apple alleen maar positief beter als de google maps . Zeker zal het nog niet perfect zijn maar ik heb tot nu toe geen negatief iets kunnen vinden voor mij?

  14. Hij had beter excuus gemaakt over de uitstekende *kuch* voorraad iPhones.

  15. Ik snap de commotie echt niet. Ik vind het een prima app, afgezonderd van het feit dat je streetview moet missen en er her en der eens een naam fout staat.

  16. Mja, ik vind het oke ze, voor hetgeen ik gebruik toch, geen problemen mee, da werkt gewoon.
    Een gps die gebruikt ge als tomtom of navigon app maar om gewoon ergens te voet je baan te zoeken en in te geven of te kijken welke afstand a punt naar b is, geen probleem. Wat doen jullie dan daar nog allemaal mee want ik ben toch niet zo goed mee?
    Voor streetview gebruik ik streetviewer.
    Zoiets gebruik je toch nie als gps? Geef mij maar de TOMtom gps op de iPhone.

  17. Maak maar excuses voor de voorraad problemen. 10 over acht was alles in NL al uitverkocht. Niet even midden in de nacht naar de rij toelopen om te zeggen dat er zoveel niet zijn. Nee, die mensen gewoon lekker laten staan in de kou. Echt weer Apple.

  18. Origineel geplaatst door BigY
    Maak maar excuses voor de voorraad problemen. 10 over acht was alles in NL al uitverkocht. Niet even midden in de nacht naar de rij toelopen om te zeggen dat er zoveel niet zijn. Nee, die mensen gewoon lekker laten staan in de kou. Echt weer Apple.

    Jij hebt vast in de rij gestaan.

  19. Streetview, die mis ik dagelijks. Helaas een dikke fail. En waarom heeft Apple besloten om de google app op mijn device te verwijderen zonder hiervoor te waarschuwen?

    Zeker omdat Apple nog een contract heeft van een jaar met Google, geef mij mijn app terug!!

  20. Ik gebruik maps bijna nooit maar als ik met Navigon maar 13 km hoef af te leggen en in maps 45!! is er toch echt wel iets mis..

  21. Wat ik niet snap is dat er nou opeens volksstammen zijn die van Maps gebruikmaken. Wil ik ergens naar toe dan gebruik ik Navigon als ik de weg niet weet. Dat Amsterdam centraal station niet bestaat sowhat. Als je met de trein gaat weet je toch wel waar uit te stappen. Die 3D screwups is gewoon komisch. Daar maak je toch geen gebruik van om een route te plannen. Dan is er nog Yelp. Leuke en aardige info over de lokatie. TomTom kaarten zijn okay. Voor lane-assist val je toch terug op echte nav apps.

  22. En waar kan ik de bing maps applicatie vinden dan??? En ja, iOS 6 maps zuigt.

  23. Apple maps en Google maps ….allebij niks.
    TomTom met trafic is mijn antwoord.

  24. @Rik: Probeer streetviewer in de appstore, krijg je het mee terug.
    Hoop mensen schijnen vergeten te zijn dat Google maps geen turn-by-turn navigatie bied, maar apple maps wel.

  25. Lol, ik had niet verwacht dat een bedrijf als Apple zoiets zou durven toe te geven aan de consument. Want bedrijven als Apple, laten het gewoon overwaaien en verwachten dat het binnenkort wel voorbij is. 😛

    Uiteraard wel netjes van Tim om het te zeggen, dat sowieso. 🙂 Maar mij doet het verder weinig, want ik gebruik Maps toch vrijwel nooit. En anders ga ik gewoon naar Google mobiele Maps-pagina. 😛

  26. Kleine foutjes maken mij niet uit prettig werken met mn iphone wel en daar vindt ik het om gaan… En het is mooier naar mijn mening

  27. Tja, De iPhone5 is voor… oudjes.

  28. Origineel geplaatst door Snaderss
    1 van de redenen waarom ik nog niet was overgestapt op iOS6 met mijn iPhone4S

    Niet alleen de maps zijn bagger! Mijn batterij is NOG SNELLER leeg als onder IOS5.

    Origineel geplaatst door Guy
    Tja, De iPhone5 is voor… oudjes.

    HAHAHA Briljant is die he? Leuk feitje is dat mijn ouders mij gisteravond vroegen of een Iphone niets voor hun was want de buren vertelde hen dat het zo makkelijk was en er niet zoveel moeilijke zaken in zaten. Tja in de 70 allebei …

    Deze prank over de Iphone5 wachtrijen bij Apple stores is ook briljant.

    Wat mij wel weer elke keer verbaasd is dat de diehard Apple fans altijd tevreden zijn. Iets werkt niet en Apple zegt sorry en dan is iedereen weer vol lof en/of gelijk dat het zo netjes is van Apple. Feit is dat ze een aantal fouten hebben gemaakt en mensen goed geld hebben betaald voor een half product. Als wij onze software op deze manier opleveren krijgen we een vette claim van onze klanten en hier zijn mensen tevreden. Ik begrijp dat echt niet.

  29. Ze hebben de risico’s blijkbaar niet goed ingeschat. Zelf een dergelijk product op de markt brengen zal ook met de juiste kennis aan boord eerst een stap terug zijn. Apple heeft de verwachtingen niet goed gemanaged, blijkt ook uit dit statement.

    Op termijn is het voor de consument beter, meer aanbod. Google weet wel erg veel van ons. Daarnaast zijn de verwachtingen gewoon te hoog en zijn er inmiddels zoveel critici die maar wat graag Apple onder vuur nemen.

    Ook worden we helemaal gek gemaakt door de vele berichten, krasbestendigheid, WiFi, maps, etc. Hoeveel mensen zullen hier nu echt door in de problemen komen.

    Nu weer over tot de orde van de dag.

    ps. Ik ben benieuwd hoe deze onderwerpen over 6 maanden ervoor staan. Elke lancering veel vermeende problemen. Elk toestel is uiteindelijk veel beter dan de voorgaande.

  30. @Erik: Apple fans zijn als secte-leden. Iedereen ziet dat hen zand in de ogen gestrooiid wordt behalve zijzelf…

  31. Origineel geplaatst door pommetje
    Wow… dit had ik nooit verwacht!
    Zeker omdat ik zelf best wel enthousiast ben eigenlijk..
    Ik zie alleen nog maar voordelen, waaronder de meescrollende kaart, zodat je niet meer buiten beeld rijdt.
    Dat was bij google nog niet…

    Vreemd, was bij mijn iphone 4 anders geen enkel probleem om een meescrollende kaart te krijgen in de standaard app…

  32. Ik voel een ios 6.1 aankomen…

  33. Dat siert Tim! Wat een lef! Daardoor juist meer vertrouwen in apple! Geen flauwe excuses eromheen.

  34. Dit had onder Steve Jobs nooit gereleased geweest. Net zoals die achterkant. Jobs woonde zonder meubels, omdat hij vond dat alle meubels die hij zag niet goed genoeg waren. Het moest uiterst strak. De iPhone 5 is met zijn streepjes op de zijkanten en tweekleurige achterkant alles behalve strak naar mijn mening. Nu ik geef hem vooralsnog het voordeel van de twijfel want heb hem nog niet in mijn handen gehad, maar ik vrees er voor.

  35. Gezeur over Maps. Als serieus een routeplanner wilt zet je er toch TomTom op ?

  36. Dit had Jobs inderdaad nooit toegegeven, die had iedereen gewoon een gratis hoesje gegeven als oplossing voor het probleem..

    iOS6 faalt redelijk in mijn ogen, en is helemaal geen noodzakelijke verbetering, maar puur uitgebracht om het uitbrengen . Men verwacht nu jaarlijks een grote update in iOS, en Apple maakt die ‘omdat het nu al een tijdje zo gaat’
    Waarom iets uitbrengen als het nog niet af is, of te weinig tot geen functionele vernieuwing brengt?

    Origineel geplaatst door Bart
    Dit had onder Steve Jobs nooit gereleased geweest. Net zoals die achterkant. Jobs woonde zonder meubels, omdat hij vond dat alle meubels die hij zag niet goed genoeg waren.

    Nu doe je alsof dit een positief ding is.
    Maar in mijn ogen, en in vele, ben je dan gewoon een gestoorde freak.
    Maar o nee, het is Steve Jobs, dan is het geniaal.
    Kijk naar de kleren die die man altijd aan had hahah, dat zag er toch niet uit?
    Kan ook overdrijven in het ‘aanbidden’ van Jobs.

    Origineel geplaatst door BigY
    Maak maar excuses voor de voorraad problemen. 10 over acht was alles in NL al uitverkocht. Niet even midden in de nacht naar de rij toelopen om te zeggen dat er zoveel niet zijn. Nee, die mensen gewoon lekker laten staan in de kou. Echt weer Apple.

    Maat van me heeft er vanmiddag om half 3 nog gewoon een op kunnen halen.
    Je had hem ook kunnen bestellen, had je hem gehad met de post, maar nee dat gaat natuurlijk niet.
    Want stel dat je hem pas aan het einde van de middag of zaterdags hebt!:o

  37. @Daan: Ik aanbid Jobs helemaal niet. Ik merk enkel en ik zeg dit onder voorbehoud tot ik hem zelf in mijn handen gehad heb, het een post-Jobs product lijkt. Hoe soberder het design hoe beter voor Jobs en ik deel enkel dezelfde mening. Het lijkt alsof je de boven en onderkant er van af kan schroeven. En wat ios 6 betreft, het was steeds dat tikeltje beter en toch simpel (sober) dat Apple onderscheide van de conurrentie. Apple zoals we het nu kennen is mede te danken aan Jobs en ik zou het graag zo behouden zien blijven. Maar als zou blijken dat bv. een Lumia, mijn inziens, beter zou zijn dan zal ik het voor Jobs of Apple zeker niet laten hoor 😉

  38. Sportief van Tim en zo hoort het ook.
    Na lange tijd weer eens een plusje voor Apple.

  39. Ik voel een product-manager job opening aankomen 😉

  40. iPhone 5 in gebruik, maps is helemaal geen ramp, prima turn by turn vind alles correct. Enige issue is dat je adres verdomd correct moet schrijven dat moeten ze verbeteren ja …

    Zelfs de verkeersinfo is nauwkeuriger dan in het verleden.

    En streetview wel dat heb ik afgelopen jaar welgeteld 5 keer gebruikt op iPad en iPhone en kan weldra via webinterface …

    Respect dat ze dit doen, want eigenlijk is die maps app helemaal niet zo slecht …

  41. Origineel geplaatst door bakman
    @Rik: Probeer streetviewer in de appstore, krijg je het mee terug. Hoop mensen schijnen vergeten te zijn dat Google maps geen turn-by-turn navigatie bied, maar apple maps wel.

    Turn by turn navigatie vind ik persoonlijk een groot woord. Het is precies wat ook al in Google Maps zat: zonder gesproken navigatie (in het nederlands), de afstanden veranderen niet (blijft op bv. 50 km staan, ook al ben je bijna bij die afslag) en los daarvan vreet het mb’s op deze manier.

  42. Origineel geplaatst door pommetje
    Ik zie alleen nog maar voordelen, waaronder de meescrollende kaart, zodat je niet meer buiten beeld rijdt. Dat was bij google nog niet…

    In Google Maps kun je met de knop linksonder kiezen of de kaart meescrollt of niet.

  43. Origineel geplaatst door BigY
    Maak maar excuses voor de voorraad problemen. 10 over acht was alles in NL al uitverkocht. Niet even midden in de nacht naar de rij toelopen om te zeggen dat er zoveel niet zijn. Nee, die mensen gewoon lekker laten staan in de kou. Echt weer Apple.

    Je doet alsof Apple je altijd in de steek laat. Waarom sta je dan in vredesnaam in de rij? Dan koop je toch geen Apple meer?

    Laten we toch eens met z’n allen normaal gaan doen, ipv elk medium aangrijpen om onze eigen onvrede te uiten.

    Zo’n discussie over Maps… Alstublieft, op een paar kleine missers na functioneert het. Van de missers heb je hier vrijwel geen last. Het is ook nog eens een gratis built-in app. Alsof Rome in één dag gebouwd is. En als laatste, je koopt een telefoon! Als je er niet mee kunt bellen heb je reden tot klagen. Kunt ook in de winkel gewoon een papieren kaart kopen, “weet je zeker” dat die klopt. 😉

  44. Bottom line is: iets wat je dacht dat van jou is -youtube, googlemaps- neemt apple zo weer weg ZONDER je als gebruiker de mogelijkheid te bieden om het als gewone app via de appstore alsnog aan te schaffen. Apple houd niet meer van Google en bepaald dat ook voor de domme consument. Zelfs na excuses blijft het raar dat apple dit voor iedereen bepaald. En jawel beste lezer, ik heb alles van Apple zelfs aandelen…

  45. Origineel geplaatst door hij weer…
    Bottom line is: iets wat je dacht dat van jou is -youtube, googlemaps- neemt apple zo weer weg ZONDER je als gebruiker de mogelijkheid te bieden om het als gewone app via de appstore alsnog aan te schaffen. Apple houd niet meer van Google en bepaald dat ook voor de domme consument. Zelfs na excuses blijft het raar dat apple dit voor iedereen bepaald. En jawel beste lezer, ik heb alles van Apple zelfs aandelen…

    Bottomline is: Googlemaps en youtube zijn noch van ons, noch van Apple. Maar van Google.
    Als Apple dus geen overeenkomsten heeft met Google mag Apple niet zomaar iets op eigen initiatief/ontwerp aanbieden die gebruik maakt van de diensten van Google. Vanaf nu alleen als Google deze apps zelf aanbied bij Apple om in de Appstore te plaatsen. Apple kon dit wel omdat ze hiervoor de licentie hadden, echter zou deze verlopen zijn, of gaan verlopen en heeft Apple besloten deze in ieder geval niet te gaan verlengen. Dat is misschien balen, maar dat zal een reden hebben, want ze doen dat echt niet om ons eens ff lekker dwars te gaan zitten

  46. Steve had de hele handel op straat gezet!!! Wat een afgang….

  47. Origineel geplaatst door Marcel1973
    Zo’n discussie over Maps… Alstublieft, op een paar kleine missers na functioneert het.

    Ja hoor, een paar kleine missers… En ondanks dat raadt Tim toch andere software aan.
    Dan is er echt toch wel meer aan de hand dan schoonheidsfoutjes…

  48. Maps is bagger en een excuus stelt niks voor. Stel mensen in staat om terug te gaan naar het vorige OS. Maar dat mag natuurlijk niet van Apple. Dan heb ik het nog geeneens over m’n batterij die ik nu 2x per dag aan de kabel moet hangen.

  49. Origineel geplaatst door Veug
    Ik begreep dat er nog een jaar licentie is op Google Maps. Waarom zet Apple de oude maps app van iOS 5 dan niet in de App store?

    Ik hoop het niet want de nieuwe Kaart app is althans bij mij in de stad beter dan Google Maps. Vanmiddag uitgeprobeerd. Misschien zijn de Kaarten in de USA slechter, maar in Nederland zijn ze m.i. behoorlijk goed. En vergis je niet: google maps is met de nieuwe mogelijkheid voor fietsnavigatie behoorlijk slecht. Daar hoor je niemand over. En voor degene die google maps wil gebruiken, om welke reden dan ook, gebruik de webbrowser.

  50. Origineel geplaatst door Dylan
    Ik mis steve jobs.

    Ik geloof niet dat Jobs de Nano en Touch er zo uit zou hebben laten zien.. Zijn ze bij Apple mu sneller tevreden? Toegeeflijker..?

  51. Origineel geplaatst door Rik
    Streetview, die mis ik dagelijks. Helaas een dikke fail. En waarom heeft Apple besloten om de google app op mijn device te verwijderen zonder hiervoor te waarschuwen?

    Zeker omdat Apple nog een contract heeft van een jaar met Google, geef mij mijn app terug!!

    Je mist helemaal niets. Heb je wel eens van een webbrowser gehoord? Heb je op je PC ook een Streetview-app? Een app is alleen maar bedoeld om een extra functionaliteit op je iphone te bereiken. Daar is Google al of niet bewust nooit in geslaagd. De Google apps hadden geen enkele toegevoegde waarde. Toch missen heel veel mensen ze. (?!)

    @Pidi: Navigatie is uitermate complex en per locatie heel verschillend. Dus zijn er ook gemengde ervaringen. Voor zover ik tot nu toe heb gezien, in de situatie in NL behoorlijk goed.

  52. Apple gebruikt de mappen van Tomtom. En volgens mij zijn deze toch echt wel up to date. Helemaal terecht dat Tim zijn excuses aanbiedt, want iedereen een gratis versie van Tomtom geven is geen optie.

    Enkelen hebben al gezegd, onder Steve’s bewind was dit nooit gebeurt…helemaal mee eens. En natuurlijk, met bij elke lancering gaat er wel iets fout of werkt iets niet naar behoren….maar eerlijk is eerlijk…voorafgaand waren nooit zoveel klachten geweest na een lancering van een iDevice.

    En ik moet toegeven, ik ben een iPhone gebruiker van het eerste uur, dit is de eerste keer dat ik een iphone niet heb gepre-ordered. Eigenlijk komt dit mede door de keynote, ik zag ze weer dezelfde trucjes proberen uit te halen, maar deze keer kwam hun niet goed bij mij over. This is the best iPhone we have ever made…zo luidde de woorden uit Steve’s mond en ik was overtuigd. Dezelfde woorden kwamen uit Tim’s mond…deja vu…zelfde woorden….enkel kwam het gevoel niet over. Wie deelt mijn mening?

  53. Voor de mensen die ‘Steve missen’ vanwege de nieuwe producten die volgens hen mss anders zouden worden..

    Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat Steve nog heel veel van deze nieuwe iPhone/iPods heeft meegekregen qua design, mss niet het eindproduct, maar de grote lijnen toch wel. Deze producten zijn namelijk niet iets wat in de afgelopen weken/paar maanden zijn ontwikkeld.
    Denk dat mensen een beetje een oorzaak zoeken om de teleurstelling te rechtvaardigen, door te zeggen dat Steve het anders zou willen, terwijl dit misschien niet eens het geval zou zijn. En dat mensen dus wél tevreden zouden zijn als Jobs nog gewoon aan het roer stond, een soort van Apple ‘bijgeloof’.
    Tenminste, dat gevoel heb ik een beetje, de naïviteit van mensen die dit wijten aan de dood van Jobs, ipv dat Apple ook niet altijd overal perfect kan zijn.
    Marketing is altijd al een ijzersterk onderdeel geweest van Apple, dat grotendeels te danken was aan Jobs. Want deze man was als spreker in zekere zin geniaal, ik kan de laatste alinea van Jay hierboven dus zeker wel begrijpen. Maar het heeft denk ik ook veel te maken nu met het gemis van deze Jobs, waardoor het nu allemaal ‘tegenvalt’. De eerste nieuwe iPhone/pods zonder Jobs.

  54. Dat Steve genoeg ideeen heeft ahtergelaten voor “the generations to come” ben ik heilig van overtuigd. Dit was ook mijn gedachtegang voordat alles werd “uitgelekt”, misschien komt het ook door al dat apple gehype, ik zie gastjes dagen van tevore kamperen voor een applestore…ik zie fandroid haters, ik zie blinde fanboys. Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik hou niet zo van in een hokje gestopt te worden. Ik hou van apple producten, maar de Galaxy S3 vind ik serieus DE smartphone van dit moment. Iphone5 gaf mij niet het WOW gevoel zoals s3 dat deed. Desalniettemin, ga ik toch voor iphone 5 om zakelijke redenen. Wellicht wordt ik overtuigd als Apple maps genoeg over-the-cloud geupdate is 🙂 Adam says: Lets have a nice bite of this fruity Apple.

  55. Zo dom van Apple! echt!! Waarom hebben ze gewoon niet gewoon even gewacht! Apple moet weten wat dit met een bedrijf doet!

  56. Hier in Nederland zijn er niet echt grote problemen. Streetview is weg, maar dat zorgt er niet voor dat jij niet op je bestemming komt. Een TomTom in de auto brengt je ook naar de juiste plek zonder Streetview.

    In de grote buitenlandse steden hebben de mensen echt een probleem. Ik kom net uit Singapore en daar heb je bijna alleen maar woontorens. Elke woontoren heeft een bloknummer en dit wordt netjes visueel getoond in Google Maps.

    Nu sta je daar met je Apple Maps naast 30 woontorens zonder bloknummers in Maps. Voordat je dan de juiste woontoren hebt gevonden, pfff.

  57. Er zijn hier altijd mensen die Apple afkraken enz. Wat doen die toch op dit forum?

  58. ik heb de 5 nu en kan gerust stellen, best iPhone ever en de Maps werken, de grafische blunders die nu aangehaald worden, vind je ook op Google maps …
    Had al opgemerkt dat je adres nauwkeurig moet ingeven … maar dat lijkt al te verbeteren en dat op nauwelijks 2 dagen tijd …
    En streetview, opgelost met Live streetview App … hoewel ik dat amper gebruik, kan dat op 1 hand tellen afgelopen jaar
    Ik heb ook laatste Nexus device, die ligt al in de kast en gaat er niet meer uitkomen … kortste gebruik van een smartphone ooit, was dat een miskoop zeg …

  59. Origineel geplaatst door Remco
    Bij googlemaps scrolt de kaart mee

    Meescrollend is geen navigatie. Van navigatie mag worden verwacht dat de app gesproken en visuele instructies geeft wanneer afgeslagen etc. moet worden. Dat had Google maps niet en Kaarten van Apple wel. Dus de iOS gebruikers zijn er duidelijk op vooruit gegaan. Dat het op sommige plaatsen niet voldoet aan de “Apple standaard” is een andere zaak. Maar navigatie op de fiets staat nog in de kinderschoenen. Ook bij Google die er al jaren mee bezig is. Google Maps stuurt me op de fiets honderden meters om op een afstand van 2 km Niemand hoor je daarover. Goede Google PR.Blijkbaar zijn er veel media afhankelijk van Google cs.

    @Frodo: Waarom zouden ze wachten? Google was met google maps voor iOS al jaren aan het treuzelen. Google maps voor Android werd voorgetrokken. IOS werd in feite geboycot. De Kaartenmaps van Apple heeft nu al veel meer functionaliteit dan google maps ooit gehad heeft. Niet perfect is altijd nog beter dan behoorlijk slecht. En Google maps is nog steeds beschikbaar hoor. Via je webbrowser! Ik begrijp niets van de huidige heisa

  60. @Daan: je hebt helemaal gelijk. We denken een telefoon te kopen met allerlei functionaliteiten en schaffen van alles aan via de appstore maar het bezit ervan is niet ons recht. Staat ook in de apple overeenkomsten die je akkoord dient te verklaren vanuit de appstore. Toch is het heel knap van Apple om consumenten te verleiden en te binden met pracht en praal en het gevoel te geven dat klant koning is. De excuses van Cook dragen daar aan bij…

  61. Ik kan niet begrijpen dat je nog steeds Apple spullen hebt, als je het er zo mee oneens bent als velen suggereren. Als je de reacties leest, lijkt het wel of een aantal mensen een of ander inferieur product hebben gekocht en er in geluisd zijn door Apple. Ik zou dan naar de winkel gaan en het terugbrengen…

    Een aantal geven aan geen problemen te hebben met de iPhone 5 e/o maps. Zijn tevreden.
    De klagers over maps zijn me niet concreet genoeg. Laat de ‘klagers’ alhier dan eens 10 grote fouten in de kaarten noemen? Ik zie de problemen nl. niet. Het ontbreken van Streetview is geen fout m.i. maar een missende functionaliteit. Dat komt vaker voor aan het begin van een nieuw product tov een nagenoeg uitontwikkeld product.

  62. Snap sowieso al die ophef om maps niet zo. Heb er zelf nog helemaal geen problemen mee gehad en so what als het nog niet perfect is.

    Mobile Me was niet perfect, iDisk was nog erger dus dat gezever over Steve Jobs is ook onzin.

    Elk bedrijf maakt fouten. Als ze het maar oplossen.

  63. Origineel geplaatst door Iemand
    Er zijn hier altijd mensen die Apple afkraken enz. Wat doen die toch op dit forum?

    De fandroids en Google PR moeten toch ook hun werk kunnen doen?

  64. Origineel geplaatst door Marcel1973
    ……. Het ontbreken van Streetview is geen fout m.i. maar een missende functionaliteit. Dat komt vaker voor aan het begin van een nieuw product tov een nagenoeg uitontwikkeld product.

    Streetview is geen missende functionaliteit hoor. Die kun je gewoon via de webbrowser realiseren. Net als de andere Google apps. Met de resolutie van de huidige iphones is dat geen enkel probleem.

  65. ik vind die nieuwe update van maps zeker niet slecht hoor,
    beter zelfs vooral die navigatie update vind ik heel geslaagd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.