Reacties voor: Tim Cook bevestigt nogmaals: Apple Watch dagelijks opladen

Tim Cook heeft nogmaals bevestigd dat de Apple Watch elke avond opgeladen moet worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Een horloge waarvan je de batterij jaarlijks moet vervangen???
    Hoe kan je een simpele tijdverklikker vergelijken met een horloge met het kaliber van een smartphone?
    De Apple watch doet veel meer dan alleen de tijd weergeven…dat ding draait nota bene op z’n eigen OS!
    Dat is dezelfde vergelijking maken als een analoge telefoon met een iPhone of een ander smartphone.
    Dat kost gewoon veel meer energie. Hier kan je niks aan doen.
    Ik ga de Apple watch overigens niet halen.

  2. Ik zie geen probleem met dagelijks opladen. Of zijn er mensen die t horloge ‘s nachts omlaten? Ding gaat toch het nachkasje op, net zo makkelijk aan de lader klikken.

  3. Echte horloge-fanatici kopen echt geen Apple watch. Dus enig vergelijk tussen beide lijkt me overbodig. De Apple watch zal voornamelijk door de gadgetfreaks worden aangeschaft

  4. Ik had zelf een veel innovatievere smartwatch van Apple verwacht.. Tuurlijk zal het goed werken en tuurlijk is er over nagedacht met de bandjes en de verschillende soorten. Design valt mij ook tegen beetje 3GS achtig met die ronde vormen las ik ergens en dat is wel een goeie vergelijking (6 en 6 plus ook niet supermooi maar dat ter zijde) horloge is voor velen ook een sieraad en geen geeky polscomputertje

    Ik heb zelf een citizen proximity die sinds update 2.5 perfect synct en er niet uit ziet als een smartwatch en op zonne energie werkt en dus NOOIT hoeft te laden! Hij kan natuurlijk lang niet zoveel als de Apple watch maar waar ik hem voor gebruik meer dan voldoende, iPhone volledig op stil en toch subtiel alle notificaties krijgen via m’n horloge en zo niet in vergaderingen, gesprekken etc hele tijd naar je tel grijpen en op stil drukken als ie af gaat.

    Ik had van Apple ook wel iets van zonne energie of kinetische oplaad techniek verwacht. Echt vooruitstrevend vind ik de nieuwe producten niet helaas… Erg jammer!

  5. Ik vermoed dat ze alles uit de kast hebben gehaald om het maximum er uit te halen. In een watch kun je nu eenmaal niet een accu stoppen die even groot is als die van een iPhone. Dus knap eigenlijk nog dat je er een dag mee kunt doen.

  6. @ManOManO: Halleluja, sluit ik me bij aan!

  7. @Martin: Je zegt precies het juiste!
    Vele verwachten het bijna onmogelijke!

  8. Hoe zit dat eigenlijk als je batterij van je tel gedurende de dag leeg raakt. Dan lijkt me de watch ook redelijk onbruikbaar. Gezien de constante Bluetooth verbinding zal eea wel wat sneller gaan, toch? Correct me if I’m wrong!

  9. Dagelijks opladen is niet zo’n probleem wanneer je een 9-5 baan hebt (het blijft lastig).
    Maar mensen met een minder regelmatig leven (ploegendiensten, veel reizen) hebben er weer iets bij wat ingepland moet worden.
    Laadkabel vergeten: SOL!

  10. Ik had toch liever gehad dat ze een lightning connectie hadden gebruikt. Ik heb overal, huis, auto en kantoor, opladers liggen. Nu kan ik daar nog horlogeladers bij gaan kopen. Niet handig.
    En als die betekent dat m’n Bluetooth de hele dag aan moet blijven is dat ook niet echt ideaal ….

  11. @Martin: Helemaal gelijk.

    De gemiddelde mens heeft geen idee wat de hedendaagse techniek kan en waar de grenzen liggen. Soms lijkt het wel toveren wat de technici doen en dat is dus ook wat de mensen verwachten: toverij!

    De energiedichtheid van de hedendaagse Li-Ion cellen is enorm hoog, maar in een kastje wat nog enigszins comfortabel aan je pols draagt en waar ook nog eens andere techniek in moet worden gestopt, kun je maar een klein batterijtje stoppen dus de hoeveelheid energie die je kunt meedragen is zeer beperkt. Apple heeft al wel patenten voor het combineren van een kleuren-LCD met zonnecellen, maar de techniek is nog niet zover dat dat daadwerkelijk kan met een acceptabele beeldkwaliteit. Dus is het óf een LCD scherm, óf klassieke wijzers met zonnecellen. Kinetische energie is al helemaal geen optie, daarvoor moet er al teveel in het kleine kastje geprutst worden.

    De moderne electronica is enorm energiezuinig vergeleken met een paar jaar geleden, maar moet nog veel zuiniger worden om een fatsoenlijke batterijduur te halen (geldt overigens ook voor smartphones).

    De grootste boosdoener is echter het scherm. Een mooi helder scherm met een hoge resolutie en zo groot als het kastje toelaat vreet nou eenmaal energie en daar is nog steeds geen goede oplossing voor. Tenzij e-paper een enorme sprong maakt in de ontwikkeling en komt met snelheid en true-color.

    Al met al vind ik het een hele prestatie als je de Watch inderdaad een hele dag intensief kunt gebruiken zonder tussentijds opladen. Meer zit er echt niet in.

  12. Zever allemaal. Apple zou moeten afgestraft worden voor z’n prijzen.
    Prijzen met de helft omlaag en dan hebben ze nog voldoende winst. Bij hun draait het niet meer om goede producten maar om geld geld geld.

  13. Ik denk dat Apple ook eerst wil aftasten wat de wereld er van vindt.
    Voor het zelfde geld slaat het niet aan en heb je er een hoop tijd en energie in gestoken..
    Daarnaast is dit natuurlijk ook een mooie manier op straks op grote schaal te testen met de eerste Apple watch waardoor ze straks met de 2e versie de puntjes op de ï kunnen zetten.

    Ook kunnen ze wel alles uit de kast trekken op het gebied van sensoren maar je moet voor versie 2 nog wel weer wat nieuws te bieden hebben. Eigenlijk het zelfde verhaal als de touch ID die wel op de iPhone 5s zit maar nog niet op de huidige generatie iPads..

  14. Oké, laat dan maar.Mijn pebble moet wekelijks opgeladen worden. En dan is het soms rete irritant dat hij ineens leeg is omdat ik hem ben vergeten op te laden. Plus voorziet de pebble in mijn behoefte om snel berichten te kunnen lezen zonder mijn iphone uit mijn zak te halen. O en je kunt er zelfs op zien hoelaat het is. AMAZING!

  15. Als alle mensen die klagen zich eens zouden bundelen en zelf lekker een perfect horloge gaan fabriceren. Dan zullen ze er snel achter komen dat in de Apple Watch een zeer vernuftig en doorontwikkelde stuk engineering-werk zit. Klaag niet langs de zijlijn; leer, neem verantwoordelijkheid voor je mening, sta op, ontwerp, kick-start, ontwikkel en succes! Of niet. Ik ben benieuwd naar jullie voorstellen. Klagers. Zucht.

  16. Er zit één brok techniek in de watch en is meer dan een apparaat wat de tijd aan geeft, maar blaas niet van de toren over de Zwitserse horloges als jou apparaat het maar net een dag volhoud en je daarvoor weer de zoveelste oplader voor moet verzinnen

  17. Sommigen zeggen hier dat het al een hele prestatie is dat het een dag meegaat. Horloge of smartwatch het is to little to less. Heel zwak van Apple.
    Je horloge meermaals per dag aan de lader hangen, het concept gaat bij mij volledig verloren.

  18. Het is enorm moeilijk om een klok te maken die voor iedereen toegankelijk is en past in zijn/haar stijl van mode. Enorm smaakgevoelig item. Om de watch om de pols van Cook tijdens de keynote te zien bijvoorbeeld, persoonlijk vond ik dit lelijk.
    Switchen van een paar bandjes of een gouden uitvoering daarmee verover je op horloge gebied niet de wereld mee helaas. Tuurlijk ben ik wel blij met deze stap van Apple. De Zwitsers weten nu welke kant ze opmoeten, Apple toont ze de weg naar de vernieuwing;-)

  19. Mensen zeik toch niet zo.
    Je hoeft m toch niet te kopen.
    Als je de Apple Watch gaat vergelijken met een normaal horloge, dat niks anders doet dan de tijd aangeven, dan heb je er sowieso al geen verstand van en is het misschien maar beter dat je het gewoon bij een “dom” horloge houdt.
    Als ik mijn iPhone 5S een dag intensief gebruik, is tie om een uur of 22:00 ook leeg en moet ik m ook in de nacht opladen…
    Ik snap het probleem niet zo.
    Hadden ze er een grotere batterij ingestopt, dan lagen al die betweters nu te zaniken over hoe lelijk groot die Apple Watch wel niet was…

  20. Tja Apple is samsung 2.0 geworden. Massa Massa Massa producten met bla bla..

    Ze komen met een ontwerp van een vuilnisbak pc

    Een tel met uitstekende camera met een paar mega pixels

    jonathan ive met zijn voorspelling dat het horloge zo mooi zou zijn dat men in Zwitserland achter hun oren zouden krabben. Hahaha.. Not!

    Een horloge dat er niet uit ziet en iederdag moet opladen dat ding gebruik je misschien voor het sporten.

    Anders heb je voor dat geld tig x mooiere en beter horloges.

    Na Steven Jobs is het er niet beter op geworden.

    Hij was dan toch de perfectionist.

    Goed de IOS werkt dan wel weer prima..

  21. Onnozele halzen die de batterijduur van een smartwatch met een gewone horloge vergelijken….

    Als ze in de nabije toekomst 36 uur bij maximaal gebruik halen zou ik het al geweldig vinden

  22. Ik wacht nog steeds op WatchKit of een SDK…

  23. Dat horloge kan zoveel, dat je het bijna een smartphone kan noemen om je pols. Logisch dus dat je hem elke dag moet opladen.

  24. Origineel geplaatst door Emmer
    Dat horloge kan zoveel, dat je het bijna een smartphone kan noemen om je pols. Logisch dus dat je hem elke dag moet opladen.

    Mee eens! Ik ga de Apple Watch toch ook niet vergelijken met mijn G-Shocks. Mijn eerste G-Shock heb ik 3 jaar geleden gekocht en heb ik nog nooit hoeven te vervangen. En ik doe niet moeilijk om de Apple Watch op de laden elke avond want dat doet m’n iPhone ook.

  25. Goja, ik heb toch altijd mijn oplader in mijn sjakosse voor mijn iphone 5 en ipad mini…
    En veel mensen schijnen te vergeten dat dit geen gewone horloge is e!!!

    Ik denk niet dat ik hem ga kopen, maar dat had ik van mijn ipad mini ook gezegd ;b

  26. Hoe zit het dan met het huidcontact nodig voor identificatie? Iedere dag code opnieuw invoeren?

  27. Niet eens waterdicht…

  28. @Ivo: Bluetooth kost in iOS 7 haast geen batterij meer.

  29. @Zimmie:
    Ik kan Apple echt niet vergelijken met Samsung. Apple produceert geen iDevices om de 3 maanden(bij wijze van spreken)wat Samsung wel weer doet.

    Daarbij merk ik nog steeds wel de stijl van Steve Jobs, qua design – met alle respect.

  30. @Martin: ik sluit mij hierop aan :).

  31. Vind de reacties ook wel erg overdreven. Mensen willen verwachten compleet onrealistische dingen van de Apple Watch. Ze vinden dit ontwerp te dik maar tegelijkertijd willen ze een batterijduur van een paar dagen. Maar wel een soort supercomputer rond de pols.

    Kan dat? Ja natuurlijk kan dat. Over een paar jaar. De technieken zullen steeds beter worden, de chips steeds kleiner (en dus energiezuiniger) en de schermpjes steeds beter. Maar voor dit moment is het huidige ontwerp waarschijnlijk het hoogst haalbare. Jony Ive zou het voor niets minder doen.

    En met alle respect, natuurlijk smaken verschillen, maar het is toch veruit het mooiste design van een smart watch nu op de markt. Het haalt het niet bij de juweeltjes van sommige dure horloge merken maar daar betaal je het tienvoudige voor.

  32. Wat ik niet snap: als de Applewatch ‘s nachts opgeladen moet worden dan kan de sleeptracking toch niet plaatsvinden? Je gaat niet met die kabel aan je pols slapen en je legt hem zo ook niet op de matras, als de kabel al lang genoeg zou zijn. Is iemand info tegengekomen hierover?

  33. En dit allemaal zo dat mensen niet even hun telefoon uit hun broekzak willen halen.

    De hele smart watch idee is gewoon zinloos pak gewoon je telefoon of wacht even tot dat je hem kan pakken is dat zo moeilijk.

    En mensen die ik met een smart watch zie zijn eigenlijk alleen maar geeks en daar komt straks ook alle Apple fanboys bij want die kopen toch alles wat Apple maakt.

  34. Origineel geplaatst door Julian: En dit allemaal zo dat mensen niet even hun telefoon uit hun broekzak willen halen.

    De hele smart watch idee is gewoon zinloos pak gewoon je telefoon of wacht even tot dat je hem kan pakken is dat zo moeilijk.

    En mensen die ik met een smart watch zie zijn eigenlijk alleen maar geeks en daar komt straks ook alle Apple fanboys bij want die kopen toch alles wat Apple maakt.

    Welkom op iculture.
    Het is een weareable goodie van Apple, met wat extra’s dan een normale horloge.
    Geeks of geen geeks, who cares!?

    Nee hoor, niet moeilijk. Ik pak mijn iPhone ook niet ieder minuut/uur.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.