Reacties voor: Tim Cook: ‘Niemand kan voorspellen of Apple Watch een hit wordt’

Tim Cook heeft in een interview gezegd dat niet te voorspellen valt of de Apple Watch een hit wordt. Net als bij de iPod en iPhone zal men achteraf pas de waarde ervan inzien.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Ik, persoonlijk, denk dat het geen succes zal worden. Veel te duur!!

    Ben een echt appel fan, maar dit is me toch net even iets te.

  2. Ik denk persoonlijk dat het een groot ding word zit wel nog te twijfelen of voor goedkoopste moet gaan omdat het de eerste versie is of een space grey met schakelband

  3. Net als de ATV en de mac mini, is de watch meer voor de techies onder ons. Grote massa gaat hier niet voor kiezen. Time will tell

  4. Ik denk dat iedereen er inderdaad de waarde van in gaat zien. Maar die gaan geen 400 euro betalen. Als ze hem 100 euro goedkoper hadden gemaakt was het naar mijn mening een gigantische hit geworden naar mijn mening.

  5. We gaan hem toch allemaal kopen, let maar op.

  6. Origineel geplaatst door justin
    Ik denk persoonlijk dat het een groot ding word zit wel nog te twijfelen of voor goedkoopste moet gaan omdat het de eerste versie is of een space grey met schakelband

    Ik hoop dat je weet dat de schakelband wel €500 is dus dan heb je een bandje van €100 duurder dan de goedkoopste watch.

  7. Ze hadden de watch modulair moeten maken. Dat is nu misschien ook in a way. Je kan het bandje op de watch 2016 met S2 cpu misschien hergebruiken.

    Maar echt modulair zou zijn dat je de cpu en batterij kan vervangen voor een redelijke prijs.
    Dan krijg je als koper het gevoel dat je een redelijk tijdloos product koopt.

    Of krijg je over 2 jaar weer een heel ander design??

  8. Hoe Apple het ook doet. Of het nou ruk is of niet ze kopen het massaal want ja dan heur je der bij want ja een horloge is zoo 2014. En een iPhone moet de nieuwste zijn, want stel je voor.

  9. Tja, een horloge dat weinig kan zonder iPhone, maar dat wel (in “mijn” uitvoering) meer kost dan de iPhone die nodig is?
    Voelt als een auto van €4000, waar je dan voor €6000 de stoelen nog bij “mag” kopen…

  10. Ik denk dat t wel degelijk een hit wordt ondanks de prijs; het ziet er weer des Apple’s uit, strak en prachtig, beter dan al die plastic rommel van bijvoorbeeld Samsung, duur is t wel……ik zelf koop m misschien wel als ie in de aanbieding is!

  11. Ik ging voor de stainless steel space grey variant 42mm. Maar na het checken van de prijs in de Duitse Apple store doe ik dat maar ff niet €1249,- ben een echte Apple fan maar hiermee gaan ze echt te ver. Dan koop ik liever een nieuwe MacBook heb ik voor dezelfde prijs.

  12. Ik haak helaas af op de prijs. 349 euro was echt mijn max. Jammer dat Apple zo hoog zit met de prijs, flinke gok die ze nemen.

  13. Ik ben het niet helemaal eens met deze vertaling:

    Om de hem te gebruiken heb je een iPhone 5, 6 of 6 Plus nodig, wat een drempel creëert.

    In het engels was het:

    The watch needs the iPhone 5, 6, or 6 Plus to work, which creates a ceiling.

    “a ceiling” wil zeggen er is “een plafond”, oftewel er is een limiet aan hoeveel Apple Watches ze kunnen verkopen. Het kan dus nooit boven het aantal verkochte iPhones uit stijgen. Zeggen dat het een “drempel creëert” is een wat negatievere benadering vind ik. Dat is alsof het voor iedereen een obstakel is om ’em te kopen Maar dat is het niet voor de mensen die een iPhone hebben. En dat zijn er een hoop!

  14. Het ligt eraan wat we onder ‘een hit’ verstaan. Als 1 op de 100 mensen die een iphone hebben de Apple watch kopen, dan is het misschien geen ‘hit’ voor Apple, maar wel een hit als je dat vergelijkt met gewone horloges.

  15. Te duur. Ik mis het WoW effect.

  16. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    In het Engels was het:
    > The watch needs the iPhone 5, 6, or 6 Plus to work, which creates a ceiling.
    “a ceiling” wil zeggen er is “een plafond”, oftewel er is een limiet aan hoeveel Apple Watches ze kunnen verkopen. Het kan dus nooit boven het aantal verkochte iPhones uit stijgen. Zeggen dat het een “drempel creëert” is een wat negatievere benadering vind ik. Dat is alsof het voor iedereen een obstakel is om ’em te kopen Maar dat is het niet voor de mensen die een iPhone hebben. En dat zijn er een hoop!

    Je hebt helemaal gelijk. Ik vond het al verdacht: Cook zal toch niet zeggen dat het hebben van een IPhone een drempel Is? 1 op 4 smartphones is zon beetje een iphone!

  17. Ik heb ook in de afgelopen presentatie geen duidelijke ja of nee gehoord of je de  watch tijdens het sporten zonder iphone kunt gebruiken. In de filmpjes van de hardlopende dame was er in het ene shot wel een iphone om haar arm te zien en het volgende shot niet…
    Heeft iemand dit al gehoord?(geen speculatie dus)

  18. @Theo: je hebt altijd een iPhone nodig, ook tijdens het sporten

  19. Origineel geplaatst door Theo
    Ik heb ook in de afgelopen presentatie geen duidelijke ja of nee gehoord of je de  watch tijdens het sporten zonder iphone kunt gebruiken. In de filmpjes van de hardlopende dame was er in het ene shot wel een iphone om haar arm te zien en het volgende shot niet…
    Heeft iemand dit al gehoord?(geen speculatie dus)

    Volgens berichten kun je de Apple Watch ook zonder je iPhone gebruiken tijdens het sporten. Het lijkt mij dat de stappenteller en hartritmemeter dan wel werken, maar er zit geen GPS- of Wi-Fi-antenne in. Ook heb ik begrepen dat ApplePay en muziek via bluetooth mogelijk zijn. Voor de rest heb je eigenlijk altijd je iPhone nodig, zeker voor internetfuncties. Of apps van derde partijen werken, hangt ervan af hoe deze zijn opgezet.

  20. @Tom van Zummeren: Voor (ver)taalfoutjes word je niet voor niets onderaan het formulier naar een aparte meldingslink verwezen. Als je zoiets daarmee meldt, met voldoende details, wordt het door iCulture meestal heel snel aangepast.

    Maar ze hebben (begrijpelijk denk ik) minder haast met alle reacties nalopen of er soms zoiets tussen verstopt staat…

  21. Ik kijk elke dag minstens 10 keer op mijn conventionele horloge om te zien hoe laat het is. Dat vindt ik heel nuttig. Zo nuttig dat ik mijn horloge elke dag omdoe en hem 10 x per dag mis als ik dat vergeet. Toen ik mijn horloge kocht vond ik dat 199 euro waard. Apple maakt een horloge dat oneindig veel meer kan doen dan de tijd aangeven. Of ik daar meer dan 199 euro voor over heb? Ik denk van wel. Mits ik ook gewoon 10 x per dag de tijd kan blijven aflezen 😉

  22. 1 ding is zeker als het geen hit word is het Apple zijn eigen schuld kom op man 500 euro voor een horloge bandje ik snap dat al die nieuwe mode mensen zijn aangenomen en dat hun salaris terug moet worden verdiend maar dit is veel en veel te duur zelfs voor een Apple product

  23. Let op! We hebben er straks allemaal één!
    Is het niet over een jaar dan is het wel over twee jaar. Ik zit echt wel de voordelen maar zou de AW1 in z’n goedkoopste vorm kopen. De versnelling in toepassingen zullen groot zijn. Let maar op, straks met de AW3 zullen er functies op zitten die we nu nog niet kunnen bedenken, maar straks heel normaal vinden… en nodig hebben…
    Dus, nu niet te veel geld uitgeven… Wacht op de vervolg modellen!

  24. @Tom van Zummeren: Goed punt, ik nuanceer het even.

  25. Veel te duur. Zeker als je een 42mm staalversie wil met schakelband =1149€. Komaan zeg doe even normaal! Dat bedrag kan ik voor andere dingen gebruiken dan zo’n overpriced smartwatch die niets venieuwend brengt,teveel beperkingen heeft(je kan hem buiten de tijd af te lezen niet als stand alone toestel gebruiken) en daarbij nog iedere dag moet opladen ook. Duur beperkt hebbedingetje!

  26. Ik vind het toch bijzondere uitspraken voor een Apple CEO. Hoewel op de achtergrond Apple misschien niet altijd even zeker van zijn zaak is geweest in het verleden, was dat bij (en na) de productpresentatie nergens aan te zien… Het werd gebracht alsof het het allerbeste product ooit was, en wat anderen vonden deed er volgens Apple niet zo toe.
    Wat we nu zien is een CEO die na de introductie zelf niet 100% achter zijn product durft te staan, omdat hij niet zeker weet of het een hit wordt. Dit soort uitspraken zullen er denk ik juist voor zorgen dat het een minder grote hit wordt dan ze zouden willen.

  27. @Theo: Ik zag dat ze de hele tijd een heuptasje om had, dus ik vermoed dat daar de iPhone in zit, als dat zo is dan lijkt mij dat niet handig en zo’n armhouder op die dunne armpjes met zo’n grote iPhone dat zwabbert ook alleen maar tijdens het rennen.

  28. Origineel geplaatst door HaJee
    Ik kijk elke dag minstens 10 keer op mijn conventionele horloge om te zien hoe laat het is. Dat vindt ik heel nuttig. Zo nuttig dat ik mijn horloge elke dag omdoe en hem 10 x per dag mis als ik dat vergeet. Toen ik mijn horloge kocht vond ik dat 199 euro waard. Apple maakt een horloge dat oneindig veel meer kan doen dan de tijd aangeven. Of ik daar meer dan 199 euro voor over heb? Ik denk van wel. Mits ik ook gewoon 10 x per dag de tijd kan blijven aflezen

    Hajee hier hetzelfde, ik heb een Pebble vanaf het begin, helemaal geweldig!!! Echter ik heb 100 Euro betaald, en dat is wel wat anders, en nee het is geen Apple watch en wordt het ook niet, maar hij werkt super!

  29. De uitslag van de poll over de Apple Watch is nog altijd niet bekend gemaakt, of wel?

    Dat zou toch een goede indicatie moeten geven of Apple liefhebbers warmlopen voor dit ding.

  30. Natuurlijk wordt de Apple Watch een enorme hit. Zelfs terwijl hij nu nog nauwelijks interessante functies biedt, die je met je iPhone niet zou kunnen doen.
    Wie de Apple watch ziet als een horloge heeft het helemaal niet begrepen. De Apple Watch is net zo min een horloge, als de iPhone een ‘gewone’ telefoon is. Je kunt er (straks) oneindig veel meer mee. Alleen nu nog niet.
    Met name meer geavanceerde sportfuncties en vooral de medische toepassingen voor controle van bloed-zuurstofgehalte en bloedsuikergehalte – die er nu nog niet in zitten – kunnen er een giga-succes van maken. Als Apple het werkelijk voor elkaar krijgt een Apple Watch tijdig te laten waarschuwen voordat mensen door intensieve sport of hartklachten een hartaanval of hersenbloeding krijgen, dan hebben ze goud in handen! Voor nu is het nog even een leuke gadget. Meer niet. Maar wél een hebbedingetje waar iedereen met voldoende geld voor gaat. Persoonlijk koop ik hem nog niet, omdat ik nu nog genoeg heb aan mijn iPhone 6 Plus.

  31. Ik verwacht geen succes en het is veel te duur!
    Kan veel goedkoper.

  32. Word persoonlijk een beetje moe van mensen die lopen te mekkeren dat het te duur is. Apple producten danken hun succes voor een groot deel aan het exclusieve karakter en daar hoort dito prijsstelling bij. Het gevolg is dat het voor een groep mensen niet te betalen is. Ik zie hier een hoop mensen die die exclusiviteit voor een appel (

  33. Het mooie van Apple is wat anderen zeggen of denken van nieuwe dingen boeit ze geen kont… Ze doen het gewoon!
    Bedenk daarbij dat ze in het verleden altijd durf hebben getoond met producten, soms slecht maar vaak met perfectie..
    Doe dat maar eens na.
    Ik heb nooit anders gebruikt als Apple.. Andere merken zeggen mij totaal niets het mooie is dat Apple lovers alles of veel weten van Apple maar niets van andere merken (ik ook dus!) maar liefhebbers van de andere merken (niet apple) weten alles van Apple….zegt mij genoeg.
    En de Apple Watch komt er zeker hier!

  34. Ik snap niet dat mensen dit te duur vinden. Je hebt er al een voor €400. Ik heb hier verschillende “gewone” horloges van €400-€500 liggen waar ik enkel maar het uur van kan aflezen. Als je dan voor €400 een horloge hebt die op een halve computer lijkt vind ik dit niet veel geld je hebt de apple-kwaliteit, wat zijn degelijkheid al lang bewezen heeft.

    Ok, ik ga hem ook nog niet kopen. Ik wacht op de 2e versie die waarschijnlijk veel meer zal kunnen en hopelijk zonder iphone te gebruiken is.

  35. Het is mij nog steeds niet duidelijk of de genoemde prijzen nu MET of ZONDER band zijn.

    Zijn de prijzen voor de bandjes alleen als je een extra “wisselband” wilt hebben?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.