Reacties voor: ‘Apple Pay nog dit jaar in Europa beschikbaar’

Betaaldienst Apple Pay zal voor het einde van 2015 te gebruiken zijn in Europa, aldus Tim Cook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Hopelijk niet alleen met krediet kaart maar ook met Bancontact

  2. Waarom zou ik straks Apple Pay gebruiken als mijn eigen bank dit jaar waarschijnlijk ook een NFC app lanceert? Als ik daarin mijn Credit card en Betaal pas kan registreren heb ik toch precies hetzelfde resultaat? Ik zie het voordeel voor de klant van een extra partij (Apple) in dat geval niet.

  3. Die waterdichtheid vind ik fijn nieuws.

  4. Schitterend nieuws! Laat Apple Pay maar snel overwaaien: ikzelf zou het zoveel als kan gebruiken. Op luchthavens bvb. hou ik van PassBook: vele malen handiger.

  5. Komt u maar!

  6. @bollie: Nu maar hopen dat Apple Pay ook waterdicht is

  7. Origineel geplaatst door Noël
    Waarom zou ik straks Apple Pay gebruiken als mijn eigen bank dit jaar waarschijnlijk ook een NFC app lanceert? Als ik daarin mijn Credit card en Betaal pas kan registreren heb ik toch precies hetzelfde resultaat? Ik zie het voordeel voor de klant van een extra partij (Apple) in dat geval niet.

    Het antwoord is simpel: Betalen met de app van de eigen bank kan niet. Ten minste, niet via NFC. Andere apps kunnen hier nog geen gebruik van maken. Dus heb je een iPhone waarmee je contactloos wil betalen, dan ben je gebonden aan Apple Pay.

    Echter vind ik dat zelf niet erg, liever 1 goed systeem (bijvoorbeeld Apple Pay) dan verschillende systemen van verschillende banken. Zelf zit ik bij verschillende banken en met Apple Pay kun je zelf de pas kiezen waar je de transactie mee gaat voltooien.

  8. @Noël: Omdat je dan éérst je telefoon moeten openen en dan de bank app moet openen om te betalen ipv één simpele handeling.

  9. Betalen via ApplePay met je AppleWatch! Amazing!

  10. @Ro: Ah ok, daar was ik me niet van bewust. Ik was in de veronderstelling dat de “Rabobank Wallet” ook voor iPhone geschikt was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Zit zelf overigens bij een andere bank.Slimme zet van Apple, banken willen natuurlijk mee kunnen met deze ontwikkelingen en Apple zal wellicht een fee per transactie vragen.Ik ga er van uit dat banken zuinig zijn op de aankoop gegevens van klanten, dus die zullen altijd onbekend blijven voor Apple. Ik verwacht dan ook niet dat Apple NFC vrij zal gaan geven voor dit soort partijen. Dan is Apple namelijk deze inkomsten kwijt.

  11. “Apple probeert…..” Ja, Nederland komt in 2020 aan de beurt, als de iPhone9 gelanceerd wordt, zo ging het ook met Siri (na 5 jaar wachten komt er dan een keer een simpele versie van Siri in het Nederlands. Iedereen laat zich weer heerlijk gek maken door Ome Tim……

  12. Vreemd, Apple doet er 3,5 jaar over om siri nederlands te leren. Maar Apple pay lukt in minder dan een jaar. Waarschijnlijk omdat ze voor elke betaling via Apple Pay een deel van het geld krijgen.

    Verder ben ik gewoon een echte fanboy.

  13. @jb: siri kwam niet in het nederlands onmiddelijk omdat Siri niet echt veel gebruikt werd. maar nu met de apple watch zou het dom zijn om geen nederlandstalige versie te hebben, omdat veel Hollanders nu eenmaal niet deftig engels spreken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.