Reacties voor: Doe als Tim Cook: 80 procent van je werk op een iPad uitvoeren

Doe als Tim Cook: werk 80% van de tijd op je iPad. De CEO van Apple leeft in het post pc-tijdperk en doet bijna alles op de iPad. Hoe kan jij dat ook voor elkaar krijgen?

Reacties: 33 reacties

  1. Hartelijk dank voor het artikel. 😉

    Met een iPad Air en een ZAGGKeys Folio kan ik inderdaad onderweg hetzelfde doen wat ik vroeger met een MacBook Air deed.

  2. Hey, dan doe ik toch wel zeker als Timmetje. Werk bijna continue op m’n iPad 🙂

  3. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    Hey, dan doe ik toch wel zeker als Timmetje. Zit bijna continue op m’n iPad

    Dat denk ik niet Mauriske. Ik “zit” nooit op mijn iPad Air. Ben bang dat het glas breekt als ik op dat ding ga “zitten”.

  4. @Timosha: Ha, Timoshatje (:P) Als je het letterlijk neemt niet nee 😀
    Hahahaha

    Later we van ‘zitten’ werken maken dan 🙂

  5. Kan iemand me misschien vertellen van welk merk het toetsenbord is dat in dit artikel wordt afgebeeld?
    Alvast dank!

    Edit: Reeds gevonden. Het betreft de ‘QODE Thin Type-etui’ van Belkin.

  6. Is een Samsung oid niet gemakkelijker? Daar kan je vaak gemakkelijker en goedkoper app’s op zetten.

  7. @@rno: Don’t know If trolling or just stupid.

  8. @Daan: is gemakkelijker om programma’s op te zetten merk ik aan mijn werktelefoon.

  9. Vergaderstukken gaan al mee op de iPad, e-mailen al hoofdzakelijk op iPad en iPhone, surfen 90% van de tijd op iPad.

  10. @@rno: Are you kidding me….?! -_-

  11. Solidworks tekenen kan helaas nog niet op de ipad dus voor mij gaat het niet lukken.

  12. Hmm, er moet nog veel veranderen voordat ik mijn dagelijkse werk op een iPad kan dien: mijn MacBook air 11 inch is net zo zwaar als een iPad met keyboard en geeft mij toegang tot de systemen van mijn opdrachtgevers. Iets wat met mijn iPad niet lukt.

  13. Sja,Tim Cook,
    is er geen spreekwoord ? Wiens brood men eet wiens woord men spreekt,simpel toch 🙂

  14. Als je werk inhoudt dat je heel de dag wat mailtjes rond stuurt dan heb je niet eens een iPad nodig dat gaat straks ook wel lukken van af je grotere iPhone scherm

  15. Wat ik me wel afvraag is hoe hij een reply email met een attachment stuurt? En hoe hij zijn mail attachments lokaal kan saven. Als CEO van een bedrijf lijken met dat onoverkomelijke functies.

  16. Cook valt dan wellicht onder de categorie “Country Club” managers, die alles delegeren.
    Iedereen die in een groter bedrijf met serieuze systemen voor resource mgt, logistiek, marketing omgaat weet dat dat met een iPad (nog) niet lukt. Ook bij Apple niet.

    Ik heb wel eens vaker het idee dat topmanagement loze kreten slaakt (“kijk mij nou toch eens”) om maar eerder gelanceerde visioenen over het post-PC tijdperk waar te maken.
    Geforceerd mannetjes-gedoe. Flink hoor.

  17. @Maurice Hooijmans: zie het antwoord van Justin.
    Zo zullen er wel meer zijn

  18. Origineel geplaatst door @rno
    @Maurice Hooijmans: zie het antwoord van Justin.
    Zo zullen er wel meer zijn

    Kan jij een voorbeeld geven van programma’s, zoals jij het noemt (ik hou het bij apps) die je wel op een android tablet kan zetten en niet op een iPad?
    Dit klinkt namelijk als een opmerking uit 2007, toen er inderdaad nog veel betaalde apps in de AppStore stonden, in vergelijking met de concurrenten van Google, maar intussen zijn we wel wat jaartjes verder!
    Had je nu gepraat over w8 gebaseerde tablets, had je nog een punt kunnen hebben….
    Overigens ligt mijn laptop al sinds een jaar of wat stof te happen sinds de iPad.

  19. Origineel geplaatst door Martin
    Ik kan al mijn werk doen op de iPad met één uitzondering: complexe excelsheets.

    Het hangt er van af wat jij verstaat onder “complex” (denk ik). Als je met “complex” Excel sheets met VBA macro’s bedoelt dan is de iPad geen goede keuze.

    Ik heb op de iPad een paar Numbers sheets met complexe wiskundige vergelijkingen en daar heeft de iPad geen enkele moeite mee. Die Numbers documenten worden ook naadloos gesynchroniseerd met een paar Macs. Idem dito voor Pages documenten.

  20. Tja gevalletje “wij van wc eend” het probleem is dat vele applicaties due ik dagelijks gebruik gewoon niet beschikbaar zijn op OS-x last staan op iOS …… En welke dat wel zijn, worden niet gesupport door onze antieke ICT organisatie …

  21. Origineel geplaatst door @rno
    Is een Samsung oid niet gemakkelijker? Daar kan je vaak gemakkelijker en goedkoper app’s op zetten.

    Ik heb als Telefoon een Galaxy S4 en als Tablet een iPad 3. Het is een missverstand dat Android Apps goedkoper zijn dan iOS apps. Gemiddeld is dat zeker niet zo. Bij iOS ben je bij uitzondering meer dan 89 cent kwijt, bij Android per definitie. Een telefoon app + thema koste me 4 euro. Een launcher ook een paar Euro. Bovendien zijn gratis apps op Android door de reclame veel irritanter. Apple houd dit wat beter in de gaten. Bovendien vreten ze batterij. Hierdoor ga je al snel naar een betaalde versie.

  22. @i2app: Een reply mail met attachment doe je via forward.
    We moeten minder met documenten doen en meer met bedrijfswiki’s; het gaat om delen van informatie, niet om delen van documenten.
    De traditionele manier van denken binnen bedrijven moet om zodat we inderdaad meer met een iPad kunnen doen in een zakelijke omgeving.

  23. Ik doe vrijwel al mijn emails, betalingen etc met mijn iPhone, niet eens met mijn iPad. Ook het managen van twee (professionele) Facebookpagina’s doe ik (dagelijks) vanaf mijn iPhone.
    Alleen voor sommige meetings, waarbij ik aantekeningen maak, gebruik ik mijn iPad Mini. Maar al met al toch lekker compact en helemaal in de sfeer van Het Nieuwe Apple Werken

  24. Ik doe vrijwel al mijn emails, betalingen etc met mijn iPhone, niet eens met mijn iPad. Ook het managen van twee (professionele) Facebookpagina’s doe ik (dagelijks) vanaf mijn iPhone.
    Alleen voor sommige meetings, waarbij ik aantekeningen maak, gebruik ik mijn iPad Mini. Maar al met al toch lekker compact en helemaal in de sfeer van Het Nieuwe Apple Werken

  25. @MacAanZee: Weet iemand dan toevallig hoe ik mijn urenregistratie kan accorderen via mijn iPad of iphone?? Mijn werk gebruikt daar intranet voor waar ik Microsoft sliverlight voor nodig heb

  26. @Ingrid: Hi, Helaas kan je op de iPad en iPhone geen Silverlight draaien, maar misschien kan Urenregistratie(TimeSheet) – Beheer uw werktijden’ van Virtual Communications Corporation (https://appsto.re/nl/OWOKA.i) wat voor je betekenen. Succes.

  27. @bosz: Dank je ga het bekijken!

  28. @Martin: KANSLOOS !!
    Systemen voor ERP, SAP, PersoneelsManagement…
    Invoer/mgt/controle vanuit iPad onmogelijk.
    Cook bouwt een hoofdkantoor zo groot als een ruimteschip.
    Tekeningen accorderen, preciseren, koppeling met budgettering ??
    Cook overziet iPhone 6 productie in 20 fabrieken met tienduizenden medewerkers.
    Strategische planning en ontwerp – supergeheim – maar hij kan nog niet eens 1 volledig encrypted mailtje versturen.

    Zodat ook alles uitlekt…!!

  29. De iPad is zeker (nog) geen laptop vervanger, heb mijn ipad 2 ingewisseld voor een 11 inch Air. Het maken/bewerken van bijv. een Excel sheet op een iPad blijft behelpen.

  30. Ga lekker dromen met zn allen. Opslagcapaciteit, bestandsmanagement en programma’s die op ipad kunnen draaien zijn verre van toereikend voor de zakelijke gebruiker

  31. Als webdesigner die de hele dag Photoshop illustrator en coda gebruikt zeg ik nee. Alhoewel de coda versie op de ipad best leuk is. Maar alleen om even snel een aanpassing in de code te maken meer niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.