AirTag aan tas

Reacties voor: Tile gevoeliger voor stalking dan AirTag, blijkt uit test

Apple is regelmatig in het nieuws omdat de AirTag wordt gebruikt om iemand stiekem te volgen. Er komen nieuwe maatregelen, maar eigenlijk doet Apple het niet eens zo slecht. Concurrenten doen minder om stalking te voorkomen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Na talloze problemen die zich voorgedaan hebben met de AirTags, hebben we nu een test gevonden, waaruit blijkt, dat het nog erger kan.

    Kortom, het is nog steeds slecht gesteld met de AirTags.

  2. @Bart: Kortom men moet niet zo zeiken. Genoeg andere trackers die erger zijn en waar je minder snel achter komt dat je getrackt/stalkt wordt.

    Maarja alles met Apple in de titel doet het goed voor de views en bijbehorende reclames.

  3. @Bart: ja inderdaad het is net alsof je zegt, meneer a reed toch niet zo snel want meneer a reed 160 maar meneer b reed 200 die meneer a valt nu heel erg mee hahaha 😂

  4. Ik sluit mij aan bij de comments hierboven. Daarnaast zal de AirTag een overprised gimmick worden voor mensen die hun sleutels vergeten – voor alle andere toepassingen is het niet meer geschikt als Apple de update doorzet en wederom slaat Apple de plank goed mis als het gaat om de vele andere applicaties die dit product kon hebben. Spijtig. Dan maar een Tile aanschaffen voor onder mijn fiets/motor etc.

  5. Origineel geplaatst door Bart
    Kortom, het is nog steeds slecht gesteld met de AirTags.

    Nog steeds een heel erg goed werkend product dus. Als iemand met een broodmes een moord pleegt kun je ook niet zeggen dat broodmessen slecht of onveilig zijn. Het is wat een persoon er mee doet. Dat geldt voor een auto, een broodmes, een jachtgeweer en ook voor een AirTag. Een AirTag is om verloren voorwerpen terug te vinden en dat doet het echt heel erg goed!

  6. Het lijkt wel of Apple de balans helemaal kwijt is.

    Er wordt meer aandacht gegeven aan het stalken dan waar AirTag primair voor gemaakt is: objecten terugvinden.

    Apple geeft helemaal nergens aan dat AirTag NIET bedoeld is om gestolen objecten terug te vinden. Sterker nog, de dief krijgt anti-stalker bescherming. Want Apple geeft meer dan duidelijk aan dat AirTag NIET bedoeld is voor stalken. Net zoals ze duidelijk aangeven dat AirTag NIET bedoeld is voor het terugvinden van kinderen of huisdieren.

    En de AirTag is NIET geschikt voor (tijdelijk) delen van objecten met vrienden of familieleden.

    Dat zijn mij te veel NIETs en te weinig WELs.

    Ik heb overigens 6 AirTags..

  7. @Leo: Bijna. Alleen ontbreekt er nog dat meneer a in eerste instantie als enige een boete kreeg en dat nu ook meneer b deze krijgt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.