Reacties voor: Populaire apps zoals TikTok lezen het klembord van je iPhone

TikTok is een van de 50 apps die zonder medeweten van gebruikers kijken wat er op het klembord van je iPhone staat. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Reacties: 9 reacties

  1. Strava app doet dat ook, weet nog steeds niet waarom

  2. Gelukkig gaat een Apple device het veiligst met je privacy gevoelige info om 🤪🤪😢

  3. Ook de app van bunq doet dat. Die herkent het als ik een IBAN heb gekopieerd en maakt de suggestie of ik die wil gebruiken voor een betaling.

  4. Origineel geplaatst door Patrick
    Gelukkig gaat een Apple device het veiligst met je privacy gevoelige info om 🤪🤪😢

    Je kunt ook een Android toestel nemen. Dan weet je zeker dat je privacy gewaarborgd is🤭

  5. Vandaag toevallig voor de grap tik tok geïnstalleerd. Snel er af weer dus.. Niet dat ik bang bent want dan zou ik beter geen smartphone moeten hebben maar puur uit principe. Ik weet dat ook vele andere apps data of wat dan ook pakken van je..

  6. Origineel geplaatst door Patrick
    Gelukkig gaat een Apple device het veiligst met je privacy gevoelige info om 🤪🤪😢

    Als jij Facebook, Instagram, Whatsapp, Snapchat, TikTok en Messenger op je telefoon zet, dan denk je toch niet dat je iPhone je privacy beschermt of wel?

    Dat is alsof je knalbezopen, zonder gordel met je hoofd uit het raampje gaat rijden om dan in het ziekenhuis boos te worden omdat Volvo je vertelde dat het de veiligste auto ter wereld is. 🤷🏼‍♂️

  7. @Kaas: Interessante vergelijking.
    Alleen de relevantie met dit artikel zou dan zijn dat Volvo je laatste locatie steeds aan derden doorgeeft, omdat er misschien iets nuttigs mee gedaan kan worden.
    Zou jij dat dan willen?

  8. Ik denk dat het gewoon gewest gedrag is. Er zijn genoeg apps die herkennen dat bepaalde inhoud voor hun app bedoeld is. Hierboven wordt bunq al genoemd die iban herkent, youtube herkent youtube links, mn reddit client herkent reddit links. Door dit te herkennen kunnen ze meteen vragen of je die inhoud wil gebruiken wat de gebruiksvriendelijk ten goede komt. Maar je moet wel opletten dat je geen gevoelige informatie lang op je clipboard laat staan

  9. Origineel geplaatst door Divid.ed
    …// Maar je moet wel opletten dat je geen gevoelige informatie lang op je clipboard laat staan

    Hoe doe je dat?

    Er wordt gezegd dat het kopieren van een blanco tekstvak de oplossing is. Maar wordt daar alle inhoud van het clipboard mee gewist of wordt de laatste opdracht gewoon toegevoegd aan de lijst zonder alle voorgaande te wissen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.