Reacties voor: ‘Tien miljoen iPhones is te optimistisch’

Marktonderzoekers zoals Bernstein Research en Marketwatch, denken dat de plannen van Apple om in 2008 tien miljoen iPhones te verkopen, te hoog gegrepen zijn.
Lees het complete artikel → ‘Tien miljoen iPhones is te optimistisch’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Tja, meer providers toestaan zou al flink helpen… Mensen die zelf hun provider willen kiezen en geen gehackt ding willen hebben, kiezen dan eerder een iPhone.
    Snap sowieso niet waarom Apple slechts één provider (per land) voor de iPhone toelaat…
    Lijkt mij dat je er dan minder verkoopt dan wanneer ze vrij te verkrijgen zijn, niet dan?

  2. @ nick: ik denk persoonlijk dat over deze strategie goed is nagedacht, de tijd zal het leren…

  3. Veel mensen hebben al een iPhone buiten de US nu…Ook in landen waar ze niet verkrijgbara zijn, dus daar zullen ze misschien niet opeens veel meer gaan verkopen, en zelfs in Nederland kun je ze via online winkels kopen in combinatie met een abbonement…Dus veel groei kunnen ze denk ik niet verwachten…meer een daling…

  4. De echte liefhebbers hebben de iPhone allang dus ik verwacht geen explosieve verkopen meer, ik zeg, ze gaan het niet halen.

  5. Moet je bij een Mercedes verplicht Esso tanken ?? Nee toch !
    Onze Steve is te gulzig… Had hij gewoon de Iphone meteen vrij moeten laten, dan had hij al lang zijn getal gehaald !
    Ikzelf zit in Belgie en heb een gehackte, maar ik ken zo 5/6 mensen uit mijn hoofd die er meteen een willen kopen, mocht hij al beschikbaar zijn en ‘vrij’ zijn, want zakenmensen of mensen die voor bedrijven werken, ‘krijgen’ een account als onderdeel van hun werk/wedde. (en die gaan dus zeker niet willen/kunnen overschakelen van provider)

    Steve’s arrogante gulzigheid ligt aan de basis van het niet halen van zijn doelstelling.
    Ik ben een Apple fan en een Iphone fan…
    Maar ik kan niet langer enthusiast worden van de manier waarop Apple alles naar zich toe wil trekken…
    Lang leve de geahckte iPhones !!!!!

  6. de reden waarom apple hem bij 1 provider wil hebben heeft meerdere redenen. De geleverde diensten werken voor een groot deel afhankelijk van dure aanpassingen in de netwerken van de providers. Als elke provider die heeft betekend dat dat ze weer een stukje dichterbij de echte werking van de backend van apple zitten en ze zouden dan die zelfde diensten aan kunnen bieden buiten apple om . Apple wil graag zelf de werking en de garantie er van in handen houden. pple heeft verder alleen het netwerk nodig verder draait het op eigen hardware aan gesloten op het aangepaste netwerk.
    apple blijft hiermee flexiebel in zijn eigen mogelijkheden. Het kunnen aanbieden van verbeterde diensten is voor hun een druk op de knop zonder tussenkomst van de provider.

    Als apple met elke provider in zee zou gaan doormiddel van simlockvrij dan verliest de iphone zijn meerwaarde. Bij een blackberry hoort ook een speciaal abbonnement om van de services gebruik te kunnen maken en daar hoor je niemand over.

  7. Als je ziet hoeveel winstmarges Apple heeft op zijn contracten met de providers, dan weet je waarom de iPhone gesimlocked blijft! Steve-O krijgt per gebelde minuut met een “legale” iPhone dollars in zijn zakje gestopt. Waarom zou ie hem dan unlocked op de markt brengen? Die paar iPhones extra die hij dan verkoopt, gaan Steve niet dezelfde winst geven die hij nu heeft door zijn exclusieve contracten met de providers…
    En kijk eens naar Duitsland en UK; daar liep het helemaal niet zo storm voor de iPhone als men verwacht had. Ik heb zelf al enige tijd mijn gehackt lievelingetje, maar ik steun de mening van Ignace: Steve wordt een beetje te gulzig…

  8. als Steve niet gulzig was he… dan liet hij de iphone VRIJ en sim-unlocked en dan biedt hij via een select gamma providers ‘extra’ functionaliteit via een abonnements-deal a la .MAC
    Iedereen heeft dan de keuze of hij voor die extra features wil betalen of niet.

    Steve verkoopt dan nog veel meer iphones, kan nog steeds wat extra verdienen via een selecte provider per land en de rest van de wereld kan dan ook een iphone kopen ipv oeverloos te moeten wachten to….

    Ik gebruik de iphone hier in Belgie op een prepay kaart van Base en ja…er zijn een paar features niet voor handen, maar daar geef ik niet om.. wat de iphone voor mij doet is SUPER, het is de beste & makkelijkste phone die ik ooit zag en had !

    Het is mijn keuze (niet Steve’s) wat ik wel en niet met die iphone wil doen.

    De volgende stap is dat je met een Apple computer alleen met 1 (door hem geselecteerde) provider mag gaan surfen… (Dat gaan we toch ook niet goedpraten hoop ik ??)

  9. wat weten we het weer allemaal beter.

    Apple is een commercieel bedrijf en wil dus zo veel mogelijk winst draaien. Denken we nu echt dat hierover binnen Apple niet is nagedacht.

    Geef de iphone gewoon wat tijd. Bij de introductie van de ipod zal volgens velen ook niemand te wachten op zo een ding ense weten allemaal wat er van geworden is en wat de gevolgen voor apple zijn geweest …

    En er komen zeker nieuwe en goedkopère modellen die voor een verkoopboost zullen zorgen net zoals de nano bij de ipod heeft gedaan. Dat gewoon strategie. Eerst de duurdere modellen voor de freaks en de early adapters en daarna modellen voor de massa…

  10. Het doel was (volgens mij) 10 miljoen vanaf lancering tot eind 2008, dus niet alleen in 2008 zoals in het artikel staat. Ik denk dat ze het wel gaan redden door het introduceren van een 3g model en meer landen aan de iPhone-portfolio toe te voegen.

  11. @ bartje:

    Wat jij zegt heeft helemaal niets met het hierboven beschrevene te maken! Wij klagen helemaal niet over de iPhone zelf, wij klagen over het beleid binnen Apple en hun strategie wat de marketing van de iPhone betreft. Wij zijn super tevreden over de iPhone! Alleen mochten ze de simlock er wel eens af halen.
    IEDEREEN kon/kan een ipod kopen. Daar heeft toch nooit geen lock of andere begrenzing op gestaan? Maar niet iedereen kan zonder al te veel problemen een iPhone kopen. Ik had ook liever een officieel legaal modelletje ipv mijn gehackt geval uit de US. Had ik tenminste hier in de Apple Store om de hoek mijn iphone onder garantie kunnen binnenbrengen in geval van problemen. En dan moest niet iedereen zitten wachten op een hack of een Xsim die WEL met de nieuwste software-update werkt. Daar gaat het hier over, en niet over de iPhone zelf…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.