Reacties voor: Tick Different: Apple klaagt Swatch aan

Apple klaagt Swatch aan, omdat ze de slogan 'Tick Different' voor hun horloges willen gebruiken. Het lijkt sterk op Apple's slogan 'Think Different'.
Lees het complete artikel → Tick Different: Apple klaagt Swatch aan
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. De gene die heeft gezegd “Tick Different! Ja daar komen we wel mee weg Joh!” Is denk ik nu ontslagen🤣

  2. Dus als ik een slogan vaak gebruik dan moet ik een ander aan gaan klagen die het ook gebruikt?? Sinds wanneer zijn alledaagse woorden en zinnen iemand zijn/haar eigendom?? Het is geen merknaam of iets dergelijks…

  3. Origineel geplaatst door MRB
    Dus als ik een slogan vaak gebruik dan moet ik een ander aan gaan klagen die het ook gebruikt?? Sinds wanneer zijn alledaagse woorden en zinnen iemand zijn/haar eigendom?? Het is geen merknaam of iets dergelijks…

    Apple kennende zal dit ongetwijfeld op de een of andere manier zijn vastgelegd of gepatenteerd. Als je het geld hebt en betaalt kan alles!

  4. Lost van het juridische geklungel is het voor een bedrijf als Swatch redelijk sneu en goedkoop om zo’n overduidelijke verwijzing te gebruiken. Zoiets verwacht je van je lokale juwelier of de Blokker.

  5. @Flieps: 😂

  6. Als Apple zo overtuigd zou zijn van zijn watch dan zou dit niet mogen uitmaken. Vraag me af of dit iets gaat worden, destijds ging Philips ook op zijn bek met “Let’s make things better”.

    Overigens is het verhaal weer heerlijk gekleurd, de Zwitserse markt down? Van die paar Apple watches waarvan alleen de verstokte Apple fanbois nu nog praten? De gadget van de afgelopen 3 jaar?

  7. Apple komt iig weer in het nieuws.

  8. Liever een Zwitser om mijn pols dan een (mijn inziens) lelijke Apple Watch… Al was het alleen maar omdat het horloge een rechthoekige kast heeft. Wel een 42 mm Sport 2 jaar geleden geprobeerd maar na een paar maanden weer verkocht.

  9. Wat een toestand weer…
    Apple is aan het miereneuken.

  10. @Henk: Precies. Correlatie is niet causaliteit!

  11. Origineel geplaatst door Flieps
    Lost van het juridische geklungel is het voor een bedrijf als Swatch redelijk sneu en goedkoop om zo’n overduidelijke verwijzing te gebruiken. Zoiets verwacht je van je lokale juwelier of de Blokker.

    Kwestie van perceptie kennelijk, je kun het net zo goed kleingeestig noemen van Apple dat ze nu ook al over een vage gelijkenis van een slogan de gang naar rechter maken.
    Bij ‘one more thing’ (dat gek genoeg kennelijk wel mocht) lag dat nog anders, dát was 100% gejat maar dít is niet meer dan ‘een knipoog naar’ het origineel.
    En wat voor jatwerk met slogans heeft Blokker dan precies gedaan dat je het van hun wél verwacht? (Jouw juwelier boeit me niet 😉)
    _

    De rechtszaak (…) waar Swatch moet bewijzen dat de spreuk al bij een groot deel van de bevolking bekend is.

    Merkwaardig verhaal, dat riekt naar omgekeerde bewijslast! De aangeklaagde partij moet dus bewijzen dat hij onschuldig is ???
    Wist niet dat Zwitserland zo’n bananenrepubliek is…
    _

    Origineel geplaatst door Tom
    Liever een Zwitser om mijn pols dan een (mijn inziens) lelijke Apple Watch… Al was het alleen maar omdat het horloge een rechthoekige kast heeft. Wel een 42 mm Sport 2 jaar geleden geprobeerd maar na een paar maanden weer verkocht.

    Dus je hebt er een paar maanden over gedaan om erachter te komen dat je hem lelijk vond?! 😴😴😴

  12. “Beter “goed” gejat dan slecht verzonnen” moesten ze gedacht hebben bij Swatch.
    Terecht dat ze aangeklaagd worden.

  13. Moet ik bang zijn dat mijn kind in de toekomst geen appel mag tekenen ofzo ?

  14. @Ricky: 😂😂😂

  15. “zijn ze nu relatief laat” !?

    Dat zegt niet veel, Apple was ook laat op de smartphone markt.

  16. Is bewust gedaan door Swatch. Nu krijgt het de volledige aandacht, positief of negatief, hoe je het ook interpreteren wil. Zonder deze bewuste keuze van Swatch, had de slogan of reclame totaal geen kracht en dus niemand naar om gekeken of zo’n ‘ding’ aangeschaft.

  17. Apple gebruikt het ook al JAREN niet meer dus niet lopen zeiken!

  18. Origineel geplaatst door JustinK
    De gene die heeft gezegd “Tick Different! Ja daar komen we wel mee weg Joh!” Is denk ik nu ontslagen🤣

    Nope, die krijgt juist promotie aangezien dit heel de wereld over gaat. Goedkoper aandacht genereren kan niet!

  19. Origineel geplaatst door Flieps
    @Ferryman: Dit

    Da’s niet gejat, gewoon de juiste mensen overgenomen 😉

    Heel wat mensen zijn van (het vroegere) VendexKBB naar Blokker overgestapt, en sommigen hebben daarbij kennelijk wat goeie ideeën meegenomen… Een beetje zoals Apple z’n Titan project heeft bemenst dus eigenlijk 😁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.