Reacties voor: Thunderbolt Displays bijna uitverkocht in Apple Stores, tijd voor een nieuwe?

Het Thunderbolt Display is momenteel uitverkocht bij diverse Apple Stores, wat geruchten aanwakkert dat Apple aan een nieuw model werkt. Vlak voor WWDC 2016 klinkt dat best aannemelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Dat werd echt al lang tijd! Hoop op een 21,5 inch en 27 inch display die perfect bij iMac aansluiten met zwarte balk aan iedere rand etc. Ook hoop op een keuze tussen 2 en 4K. Ook hoop ik dat de reactie tijd van 15 naar 2 ofzo word geüpt.

  2. Wel vreemd dat Apple zo veel producten gaat update.🤔

  3. IMac een USB-C poort?? Ik heb alleen 4 USB-3 poorten…

  4. It’s…About…Damn…Time 🙂

  5. Origineel geplaatst door Apple
    Wel vreemd dat Apple zo veel producten gaat update.🤔

    Exactly my thoughts, zoveel geruchten dat het grappig wordt. Ik zou het wel fijn vinden moest er een minder professioneel scherm van Apple worden uitgebracht in een prijsklasse voor gewone consumenten. ijdele hoop ik weet het =)

  6. @Rick: juist een supersnelle rand lijkt mij mooi! En uiteraard meerdere kleuren

  7. Ik mag hopen van wel! Die oude dingen zijn zo dik als een woordenboek, belachelijk dat Apple daar niet eerder in heeft geinvesteerd!

  8. Nu nog ff de Apple watch en ik ben tevreden!

  9. Zou leuk zijn en was ook echt wel nodig, misschien dat ik dan mijn Samsung scherm eens vervang bij mijn Mac mini.

  10. Het zit’m niet zozeer in het niet wíllen updaten, maar in het niet kúnnen updaten van het Thunderbolt Display. De beperking zit’m niet in het kunnen maken van het display zelf, maar in het aansturen ervan.

    Dit zit’m in de beperkingen van Thunderbolt 3. Van origine was het de bedoeling dat de Thunderbolt 3-standaard DisplayPort 1.3 te laten ondersteunen, maar dit werd geschrapt en beperkt tot de DisplayPort 1.2a-standaard. Jammer, want DisplayPort 1.3 heeft 32.4 Gbit/s aan bandbreedte nodig om te kunnen functioneren; iets wat ThunderBolt 3 met 40Gbit/s -in theorie- zou moeten kunnen. Waarschijnlijk is hiervoor gekozen omdat er dan nog maar 7,6Gbit/s bandbreedte voor de andere apparatuur over zou blijven en daisy chaining/dockingstationmogelijkheden hiermee (zo goed als) verloren zouden gaan.

    Vanaf DisplayPort 1.3 is er pas ondersteuning voor een 4K UHD display (3840×2160) @ 120 Hz, een 5K display (5120×2880) @ 60 Hz, óf een 8K UHD display (7680×4320) @ 30 Hz, allen met 24-bit RGB kleuren: hetgeen nodig is om het paneel wat op dit moment in de 27″ 5K iMac zit aan te kunnen sturen.

    Inmiddels is er ook DisplayPort 1.4: deze zijn al te vinden op de nieuwste generatie Nvidia-videokaarten die de afgelopen weken geïntroduceerd zijn. Deze bieden ondersteuning aan nóg hogere refreshrates op dergelijke hoge resoluties. Met name handig voor VR, maar dat terzijde.

    Het punt is dus vooral dus dat Apple voor het volgende dilemma staat: óf een Mini DisplayPort (1.3 of 1.4) naast de bestaande ThunderBolt 3-poorten plaatsen op de volgende generatie Macs óf wachten totdat ThunderBolt 4(?) de DisplayPort 1.3/1.4-standaard gaat ondersteunen. Het eerste zal waarschijnlijk sneller geïmplementeerd kunnen worden, maar heeft als nadeel dat het verwarrend voor de consument is welke poort wat doet en het ontbreken van dockingstationmogelijkheden zoals het huidige Thunderbolt Display dat heeft, de tweede optie vergt (nog) meer geduld van consumenten/professionals.

    Al dit verklaart overigens ook waarom Apple de Target Display Mode heeft laten vervallen bij de introductie van de 27″ 5K iMac 🙂

  11. @Justin w: als je alleen een paar tunderbolt displays hebt bijv bij je MacBook Pro vind ik dat ook zeker! Maar als je ze maast de iMac staat vind ik het mooier als het precies op elkaar lijkt. Maar misschien doen ze het allebei…

  12. Ik hoop dan ook op een verversing van de MacMini, een die probleemloos 4K scherm kan ondersteunen,
    samen met de Thunderbolt display 4k, hoef ik geen iMac te kopen.

  13. Origineel geplaatst door Jeroen
    […] omdat er dan nog maar 7,6Gbit/s bandbreedte voor de andere apparatuur over zou blijven en daisy chaining/dockingstationmogelijkheden hiermee (zo goed als) verloren zouden gaan.

    Dat geldt misschien voor de meest professionele toepassingen die dan met een 2e displayport uit de brand zouden zijn (dan maar geen daisychaining) …

  14. Ik mag toch hopen dat er eindelijk een nieuw scherm uitkomt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.