Reacties voor: Apple stopt officieel met Thunderbolt Display, geen vervanger gepland

Apple heeft officieel aangekondigd dat ze stoppen met het Thunderbolt Display. Er komt voorlopig ook geen vervanger.

Reacties: 13 reacties

  1. Die goede alternatieven zijn er zeker. Heb al een tijdje een Dell u2713hm, zelfde ips panel als een thunderbolt display, enkel de helft van de prijs.

    Design technisch is een thunderbolt scherm natuurlijk erv mooi op je bureau. Maar is dat 500€ waard?

  2. Laat ik dan een van de beste alternatieven aanraden: de 4K ultrasharp van Dell, of de extra productieve mensen onder ons: de Ultra wides van Dell en LG. Ge-wel-dig.

    Zelf heb ik de LG 34uc97s en geen haar op Mn hoofd die denkt aan een simpel thunderbolt display.

  3. Wat hoort er dan bij een Mac Pro volgens apple? Qua design wel een hiaat wat mij betreft.

  4. Omdat de prijzen van deze schermen voor war je krijgt belachelijk waren heb ik 2x dell 2515 gekocht en naast elkaar draaien. Minder geld kwijt dan 1 thunderbold scherm en dubbel het plezier 🙂

  5. Belachelijk! Ik wil en applescherm bij mijn macmini, veel mooier!

  6. Vraag me af met welk beeldscherm ze nu de Mac Mini en de Mac Pro gaan afbeelden want met het thunderbolt beeldscherm gaat dat dan niet meer gaan als het niet meer verkrijgbaar is.

  7. Ik heb Meerdere Dell schermen aangesloten om mijn Macbook retina alleen is de resolutie/scherpte niet om aan te zien. Hdmi of dvi, laag of hoge resuluties welke Osx biedt de fonts en splaatjes zijn korrelig en onscherp.

    Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?

  8. ik heb een thunderbolt scherm via marktplaats gekocht voor 500e een aantal maanden geleden, reden hiervoor was dat er meteen oplader aan de thunderbolt kabel zit en je netwerk kabel in de monitor kan zodat je niet afhankelijk bent van WiFi. Verder echt top resolutie. En daarnaast past deze natuurlijk perfect in lijn met mijn macbook air inplaats van een zwart scherm van een ander merk, maar dat is puur esthetisch 😀

  9. Ik heb er nu al 5 jaar een bij mijn MBP. Toen gekocht als vervanger van mijn iMac.

    Het scherm is echt een desktop hub, 2 stekkertjes en hup, Webcam speakers netwerkkabel, allemaal via het scherm.

    Als ze met een nieuw scherm komen dan is dat vermoeddelijk met usb-c ipv thunderbolt.

  10. Ik verbaas me wel een beetje over deze keuze, het lijkt wel alsof er totaal geen markt voor is, terwijl deze er wel degelijk is. Goede alternatieven zijn er idd wel, maar het uiterlijk wat Apple sterk maakt, is iets wat doorslaggevend is. Een MacBook met “pc” beeldscherm, doet toch iets van afbreuk.

    Ik zie heel graag een 5K paneel in de toekomst verschijnen en betaal dan graag wat meer daarvoor.

  11. Bij gebrek aan verdere explicatie wordt het dan gissen tussen 2 mogelijkheden:
    1. Apple wacht tot pakweg 2017 wanneer Intel DisplayPort 1.3 ondersteunt (en er geen multistream oplossingen meer nodig zijn) om een aankomend 5K scherm aan te sturen.
    2. De A/V markt heeft geen prioriteit meer (althans dermate weinig dat je je klanten gewoon naar de concurrentie doorstuurt)
    Met goede kans dat die daar dan de rest van zijn spullen ook afneemt als hij er achter komt dat de Mac Pro en Mini net zo gedateerd / overprijsd zijn als dit scherm.
    Vanuit een positief oogmerk hoop ik op 1e optie maar ach, dan had die toch gewoon in de catalogus kunnen blijven… zucht

  12. Hopelijk komen ze met een oled 5k paneel met usb-c

  13. Ik snap echt steeds minder de keuzes van Apple. Dit was in mijn ogen zo’n beetje de makkelijkste melkkoe van Apple die je kon bedenken. Koop een goede display bij Dell of LG. Giet het in een licht aangepast iMac paneel met een knappe chipset. Voeg de Apple Tax toe en klaar is Kees. Mensen betalen grof geld om alles qua styling hetzelfde te houden. Apple moet dat toch als geen ander weten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.