Reacties voor: Thuisdeling voor muziek niet meer mogelijk in iOS 8.4

Met de komst van iOS 8.4 en Apple Music is het niet meer mogelijk om muziek binnen een huishouden uit de wisselen via Thuisdeling. De dienst werkt alleen nog voor videobestanden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. De krachttermen heb ik net al geventileerd. Zal ze hier niet herhalen.
    Gewoon rustig melden dat n.a.v. dit bericht ik nu definitief klaar ben met Apple.
    Oh oh oh, wat willen ze de wereld toch mooier en beter maken.
    Oh wacht ff. Want onze giga-winsten gaan wel voor.
    Microsoft, Apple, etc. 1 pot nat.
    Graaien, graaien, graaien.

  2. WTF? Ik ga er vanuit dat dit tijdelijk is. Hier in huis heb ik een Mac Mini die dient als iTunes server voor alle Apple Devices hier in huis. Ik neem toch niet aan dat dit de manier is om iedereen naar een betaald abonnement te bewegen.

  3. WTF ook hier zit natuurlijk in de deal met de platenmaatschappijen alles gedeeld hier via de nas gelukkig hier nog een nuc om te deelen

  4. WTF nr3!
    Ik maak hier al jaren gebruik van. Ik gebruik geen Apple muziek maar ik kan dus nu ook niet meer streamen naar mijn devices. Juist zo handig voor feestjes etc!

    Slechte zaak Apple!

  5. Ik heb iTunes Match. Werkt toch gelijkaardig. Uploaden naar iCloud en alle toestellen kunnen het ook afspelen.

  6. Pas maar op iCloud music library pakt al je legale muziek in een DRM envelope zodat je niet meer uit de service kan.
    DRM redefined…!

  7. Het zou wel heel ‘rattig’ zijn als ik mijn eigen muziek binnen mijn eigen huis niet meer mag delen.

    Nou ja, daar hebben we dan gelukkig Google Music nog voor.

    Maar kloppen doet het niet, als dit echt de weg is die Apple gaat.

  8. Ik gebruik al jaren Jriver als muziekserver op de iTunes database. Dit naast iTunes homesharing. Jremote app op de iPhone en iPad om de muziek te sturen naar even wat voor apparaat. Werkt als een trein en je bent niet afhankelijk van Apple. Overigens heb ik wel een mail gestuurd aan Apple dat ik graag homesharing terug wil en dat ze er iets over zeggen in de media.

  9. Erg leuk als je apple tv het straks ook niet meer doet. Men neemt kennelijk aan dat mensen abonnementen kunnen betalen etc. Maar heel veel mensen hebben met pijn en veel moeite hun Apple-spullen kunnen aanschaffen en kunnen – en willen – dure abonnementen nauwelijks betalen. We moeten ook nog fatsoenlijk kunnen leven met onze gezinnen. Ik ga echt niet updaten als het niet wordt aangepast. Dit is geen goeie actie van Apple.

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Apple’s nieuwe aanpak is erg agressief. Als je een goed idee hebt en het breekt door, gaat Apple “het ook doen” en dat leg je af… Kijk maar naar Spotify > Apple Music, Apple Nieuws (iOS9) > Blendle (en anderen…)

    Het zou Apple sieren als ze de omhuls zouden blijven maken en de invulling overlaten aan anderen.

  12. Maar ehhh (mij niet helemaal duidelijk) streamen naar meerdere airplay boxen en de apple tv vanaf je mac mini (met itunes) gaat dan niet meer? (Heb met IOS dan niks te maken namelijk).

  13. Streamen naar Airplay devices werkt niet via Thuisdeling en werkt gewoon prima. Het gaat hierbij om het delen van je iTunes library met een anders apparaat (met daarop iOS, iTunes of de Apple TV). Op die apparaten kun je dan aangeven dat je muziek uit een andere library wilt afspelen dan de library die op het apparaat zelf staat (vandaag Thuisdeling). Dit staat volledig los van Airplay en zou misschien verduidelijkt kunnen worden in het artikel omdat het nogal wat vragen lijkt op te roepen.

    Het verbaast mij verder hoe kortzichtig sommige reacties hierboven zijn. Er wordt moord en brand geschreeuwd terwijl de meerderheid geen idee lijkt te hebben waar ze het over hebben. Een beetje verdiepen in de materie is geen slechte zaak wat mij betreft.

  14. @Bas: Thanx voor je toelichting.

  15. @Bas: Wat bedoel je met kortzichtig? We hebben het niet over Airplay, maar Thuisdeling. Dit maakte het mogelijk om je iTunes bibliotheek te benaderen op je iDevice. Dus geen muziek op je iPad, maar gewoon streamen vanaf je Mac. Dit werkte en nu niet meer. En tuurlijk er zijn alternatieven (streamen naar Airplay of een Apple Music abonnement), maar Thuisdeling was gratis.

  16. Of een iTunes Match abonnement. Werkt ook. Is maar ruwweg 1/5 van de prijs van een Apple Music abonnement.

  17. Het moet ook altijd geld kosten!

  18. De zoveelste reden om gewoon bij Spotify of andere concurrenten te blijven, of toch eens de overstap te wagen!

  19. Origineel geplaatst door John.
    Het moet ook altijd geld kosten!

    Het is APPLE weet je nog !
    (Zoveel mogelijk winst maken en macht verkrijgen en we trappen er allemaal in)

  20. Ga alles maar verhuizen naar m’n NAS denk… Jammer, maakte vaak gebruik van deze optie.

  21. @Flieps: Ik bedoel onder andere deze reactie:

    — reactie door iCulture verwijderd

    Onnodig geschreeuw en gescheld omdat de schrijver ervan blijkbaar niet begrijpt waar het over gaat. Vandaar ook mijn uitleg hoe het in elkaar steekt.

    Wat betreft je punt over Thuisdeling, dat klopt inderdaad en ben ik met je eens. Ik heb het vermoeden dat de laatste iTunes niet helemaal af was (getuige het aantal bugs dat iTunes nog vertoont i.c.m. Apple Music, de iOS app doet het veel beter) en dat ze daardoor Thuisdeling niet hebben kunnen integreren in combinatie met Apple Music. Mijn verwachting is dan ook dat het binnenkort alsnog weer terugkomt.

    Zie ook deze quote op 9to5mac:

    The reason for the removal of Home Sharing for music in iOS 8.4 most likely centers around the licensing agreements concerning Apple Music. It’s entirely possible that Apple doesn’t have the rights to allow content obtained via Apple Music to be streamed over WiFi like Home Sharing requires.

  22. Betekent dit dat ik vanaf de MacBook ook niet meer de bestanden op m’n iMac kan benaderen?

  23. Origineel geplaatst door Ramses
    Pas maar op iCloud music library pakt al je legale muziek in een DRM envelope zodat je niet meer uit de service kan.
    DRM redefined…!

    Daar hebben we nu een apart artikel over: Apple Music en DRM: hoe zit dat?

    Ik ben erg benieuwd hoe Apple straks je oude nummers weer DRM-vrij gaat terugzetten, op het moment dat het proefabonnement afloopt.

  24. Wacht maar tot Apple zelf telecomprovider is. Kun je ineens niet meer bellen met je iPhone als je geen abonnement bij hen hebt….

  25. Alles gaat de deur uit

    Origineel geplaatst door ButcherJF
    Wacht maar tot Apple zelf telecomprovider is. Kun je ineens niet meer bellen met je iPhone als je geen abonnement bij hen hebt….

    +1
    Na heel lang hardcore apple fanboy zijn valt ook hier het doek voor Apple wat mij betreft. Het hele gezin hier gebruikt thuisdeling voor muziek en de kleinsten voor sprookjes etc.
    Nu maar eens opzoek naar alternatieven.
    bye..bye… Apple

  26. Crazy! Blijf nog wel lekker even op ios7 en mavericks als het zo zit. Imac boven tjokvol muziek, macbook air op thuisdeling beneden of buiten en party!

  27. @Flieps: plex media server vervult al je wensen: streamen naar ieder device check plex.tv

  28. Hier heb je toch alleen last van als je nummers illegaal gedownload hebt? Als je ze van itunes hebt gekocht kun je ze dan nog wel via family sharing delen met andere apparaten in huis?

  29. Ik weet niet of het al genoemd is, maar volgens mij kun je je bibliotheek (zonder itunes match abbo) gewoon delen met andere devices, dmv de app ‘remote’ wat tevens ook van Apple is?

  30. @John.: En waarom zou het gratis moeten. Ooit bij stilgestaan dat artiesten geld en energie hebben gestoken in hun muziek? En dat ze daar eventueel voor beloond mogen worden. Altijd dat gezeik over het graaien van Apple terwijl gratis luisteren ook een vorm van graaien is.

  31. Ik heb ruim 12.000 mp3’s op m’n telefoon staan die ik altijd met shuffle play beluisterde. Die functie zie ik nu ook nergens meer terug.

  32. Origineel geplaatst door Patricia
    Betekent dit dat ik vanaf de MacBook ook niet meer de bestanden op m’n iMac kan benaderen?

    Net getest op El Capitan beta 2, iTunes 12.2.0 werkt het nog gewoon.

  33. Het lukt me niet meer om de muziek van de pc/itunes over te zetten naar mijn ipod touch.
    Ik had “als probeersel” een artiest verwijderd uit mijn lijst, waarvan ik via itunes demalbums had gekocht. Ook die krijg ik niet meer terug.
    Iemand enig idee hoe dit kan?
    Versie ios 8.4
    Ik lees vanalles over de verdwenen thuisdeling, maar dit heeft daar toch niet mee te maken? Of wel.
    Graag reacties… Vast bedankt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.