Reacties voor: Eneco verkoopt Toon-thermostaat ook aan niet-klanten

De Eneco Toon-thermostaat is nu ook voor niet-klanten te koop. Voor €275 en een maandelijks bedrag heb je inzicht in je energieverbruik via een iPhone-app.

Reacties: 15 reacties

  1. Ook voor klanten van Eneco betekent het dat er een abonnement afgesloten en betaalt moet worden. Toon kost dan elke maand 3,50€.

  2. Wat een geld elke maand. Terwijl er ook systemen zijn die meten en geen geld kosten per maand. Wij hadden Toon en zijn hier nu dan ook vanaf gestapt. Zonde van het geld!!!

  3. @Marc: Welk alternatief gebruik jij? Ik wil de functies van Toon, maar geen maandelijkse kosten

  4. Ik zal hier geld mee besparen maar dat ding verbruikt toch ook stroom, dus dit kost mij maandelijks geld en nog eens geld omdat het stroom gebruikt ?.

    Je bent nog steeds zelf het beste in staat om zuinig aan te doen, ik doe het ook en zo moeilijk is het niet.

    Als ik weg ga of ga slapen doe ik het volgende

    – Alle lampen uit
    – Alle verlengdozen uit dus knopje om, of de stekker eruit als dat makkelijker is)
    – Onnodige stekkers van telefoon niet constant in stopcontact laten zitten, ze verbruiken toch altijd iets.
    De kachel uit doen die eigenlijk nooit aan staat, ja leuk dat je de kachel aan kan doen voor je wakker word of thuis komt, je denkt dan lekker warm huisje thuis komen maar dan ga je dus weer koste gebruiken.

    En hoppa enigste wat aan staat is mijn Koelkast(Logisch)/router, kijk eens wat een besparing je zelf kan doen.

    Maar ook andere dingen als koffiezetaparaat/wasmachine/oven/magnetron stekker uit stopcontact, als ik nodig heb doe ik hem er wel in 🙂
    Net als mijn ps3/4 kunnen in zuinige modus updaten en alles, ik zet het wel uit en doe dat wel als ik thuis ben en het een keer aangaat dan wacht ik maar even :).

  5. Wat leuk dat iedereen hem mag kopen en een abonnement afsluiten.

  6. Met dat abonnement slaat Eneco de plank volledig mis. Ze creëren een probleem dat je eerst niet had (namelijk het continu monitoren van je verbruik…) en vervolgens vragen ze er geld voor. Ik monitor mijn verbruik zelf wel. Alle apparaten gaan uit als ik ze niet gebruik.

  7. Ondanks het abonnement de beste thermostaat met de meeste functies. Gebruik hem nu al 2 jaar en heb nog geen thermostaat gevonden die hieraan kan tippen.

  8. Ik heb een slimme meter, zelfde principe en koste me niks. Dan maar geen gadget aan de muur. €3,5 per maand voor Eneco klanten of €4,5 voor niet Eneco klant is gewoon afzetterij!

  9. Heb de Toon al 3 jaar hangen. Wat een super apparaat. Heb hem er al en breed uit zelfs met de maandelijkse abbo kosten. Kwa stroom verbruik van de Toon zelf is bijna niks. Het is na de laatste update een sieraad aan de wand.

  10. @Tom213: ik heb hier de Nefit Easy hangen. Onafhankelijk, dus geen maandelijkse kosten. Werkt op modulerende ketel, wat Nest helaas niet doet. Geo werkt top. 2 smartphones gekoppeld, beiden weg van huis en ketel gaat naar 17 graden (eigen instelling). 1e jaar al ruim 100€ bespaard. Maar deze winter was ook niet heel streng, dus het ligt niet geheel aan deze thermostaat. Eerlijk is eerlijk.

  11. Ik gebruik Smappee:

    prima toestel, prima app, geen abonnementskosten, en met comfort plug om toestellen van op afstand in of uit te schakelen!

  12. @Tom213: er zijn verschillende die je gebruiken kan, mijn ouders hebben HomeWizard. Daar zitten wij nu ook over na te denken, daar werkt het geweldig!!

    Kost in aanschaf wel even wat, maar daarna heb je geen kosten meer.

  13. @Dennis: je kan de router ook nog wel uit doen als je de deur uit gaat 🙂

  14. Origineel geplaatst door Johan: @Tom213: ik heb hier de Nefit Easy hangen. Onafhankelijk, dus geen maandelijkse kosten. Werkt op modulerende ketel, wat Nest helaas niet doet. Geo werkt top. 2 smartphones gekoppeld, beiden weg van huis en ketel gaat naar 17 graden (eigen instelling). 1e jaar al ruim 100€ bespaard. Maar deze winter was ook niet heel streng, dus het ligt niet geheel aan deze thermostaat. Eerlijk is eerlijk.

    Je kan kachel ook uitzetten als je weg gaat dan bespaar je nog veel meer 🙂

  15. Origineel geplaatst door rtc: @Dennis: je kan de router ook nog wel uit doen als je de deur uit gaat 🙂

    Dat kan idd wie weet doe ik dat ook nog wel 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.