Reacties voor: Thermosmart: iPhone-thermostaat van Nederlandse bodem

De Thermosmart is een thermostaat die je koppelt aan een iOS-applicatie, van Nederlandse bodem. Eind dit jaar wordt hij naar verwachting verkocht.
Lees het complete artikel → Thermosmart: iPhone-thermostaat van Nederlandse bodem
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Ben tevreden met “Toon” 🙂

  2. Hij ziet er mooi uit, ben erg benieuwd naar de prijs.

  3. the question is…. is ‘ie modulerend of niet?

  4. Origineel geplaatst door Marcooo
    Hij ziet er mooi uit, ben erg benieuwd naar de prijs.

    Keer twee!

  5. Lelijk ding

  6. Ga er maar van uit dat hij modulerend is en met de Nederlandse ketels overweg kan, in tegenstelling tot de Nest en de Honeywell. Modulerende ketels zijn al jarenlang de standaard hier, een thermostaat zonder ondersteuning daarvoor zou amper nog verkopen (of het moet zo’n klassieke ronde Honeywell zijn).

    Ik ben inderdaad ook benieuwd wat hij gaat kosten, maar ook, hoe bruikbaar is hij zónder smartphone, gewoon als stand-alone apparaat.

  7. Helemaal gehad met die modulerende thermostaten. Duurt een eeuwigheid voor je kamer warm is en ze leveren maar een besparing op van 3%

  8. Waarom hebben al die “smartwatches” zo’n dodelijk treurig scherm? Voor geen goud ga ik met die jaren 70-bagger om mijn pols lopen.

  9. @Michel: Eerder naar bed gaan, kan je bij het goede onderwerp klagen

  10. Inderdaad eerst maar eens horen of ‘ie opentherm ondersteunt.

    Origineel geplaatst door harko
    Helemaal gehad met die modulerende thermostaten. Duurt een eeuwigheid voor je kamer warm is en ze leveren maar een besparing op van 3%

    Misschien je CV systeem eens goed afregelen?

  11. Voor €160 kan je een heatmiser wifi thermostaat kopen. Perfect ding, mooie app voor de iPhone
    En werkt met de meeste (zo niet alle) Nederlandse ketels.

  12. Maar wat als je iPhone stuk of leeg is?
    Kun je er op een andere manier bij? Web interface bv?
    Zit je 10 jaar vast aan je iPhone … je koopt niet elke 4 jaar een nieuwe thermostaat toch

  13. Als zo’n ding zo slim is, waarom zou ik dan nog onderweg gaan lopen klooien met instellingen?
    Uitlezen van verbruiksgegevens a la, maar dat doe je toch gewoon thuis op de bank?

  14. @Michel: Ja, foutje 🙂

  15. Een leverancier die nog niet kan leveren maar wel een website heeft met alleen maar positieve reviews en toegeven op Twitter dat dit nep is…. Epic fail

  16. @hij weer…: dat heb ik op twitter bij ze aangekaart… jammer dat ze zich nu van de “domme” houden…

  17. Origineel geplaatst door Remco
    Origineel geplaatst door Marcooo: Hij ziet er mooi uit, ben erg benieuwd naar de prijs.Keer twee!

    Keer drie, ben ook wel geinterreseerd.

  18. Origineel geplaatst door hij weer…
    Een leverancier die nog niet kan leveren maar wel een website heeft met alleen maar positieve reviews en toegeven op Twitter dat dit nep is…. Epic fail

    Whaha !
    Hij kan natuurlijk wel de beste zijn van de leveranciers die nog niet kunnen leveren 😉

  19. hebbon

  20. Origineel geplaatst door harko
    Helemaal gehad met die modulerende thermostaten. Duurt een eeuwigheid voor je kamer warm is en ze leveren maar een besparing op van 3%

    Dan is er idd iets niet goed ingesteld op je CV. Een modulerende thermostaat gaat mij overigens niet in de 1e plek om de besparing (van idd maar 5%) maar om het comfort. De thermostaat zorgt dat de ruimte veel continuer op de ingestelde temperatuur blijft. En dat is een heerlijke gewaardwording, sinds de aan/uit thermostaat!

    Origineel geplaatst door Alfred
    Ga er maar van uit dat hij modulerend is en met de Nederlandse ketels overweg kan, in tegenstelling tot de Nest en de Honeywell. Modulerende ketels zijn al jarenlang de standaard hier, een thermostaat zonder ondersteuning daarvoor zou amper nog verkopen (of het moet zo’n klassieke ronde Honeywell zijn).Ik ben inderdaad ook benieuwd wat hij gaat kosten, maar ook, hoe bruikbaar is hij zónder smartphone, gewoon als stand-alone apparaat.

    Daar ga ik toch maar niet zo snel van uit. Dit soort fabrikanten denken het ei van columbus gevonden te hebben met ‘zelflerend’ icm klokthermostaat (schema) en of er dan vervolgens wel of niet echt mensen in huis aanwezig zijn. Er wordt niks gezegd over modulerend….
    Geen dag of week is bij mij hetzelfde, waarom ben ik anders geintereesserd in een op afstand bedienbare thermostaat? Juist omdat ik dan niets hoef in te stellen op een schema, die dan toch niet klopt met de werkelijkheid.

  21. Origineel geplaatst door Stephan
    Voor €160 kan je een heatmiser wifi thermostaat kopen. Perfect ding, mooie app voor de iPhone En werkt met de meeste (zo niet alle) Nederlandse ketels.

    Nope, geen modulerende versie.

    Zonder modulerende thermostaat kun je net zo goed geen HR ketel aanschaffen, want de ketel kan dan geen gebruik maken van de condensatie functie. Dus dan draait ‘ie als een gewone of VR ketel.

  22. Leuk om alle reacties te lezen! Ook nuttig voor het team achter ThermoSmart.

    ThermoSmart is in de betafase: we zijn aan het testen.
    We hebben net circa 20 betaversies uitgerold.
    Helaas kunnen we nog niet alle vragen en opmerkingen beantwoorden maar de meeste wel.

    De prijs: we zitten wat de prijs betreft nog in dubio: een vast aanschafprijs of een (lagere) vaste prijs + maandelijks abonnement.
    Uitgaande van een vast prijs zonder abo moet je denken aan een prijs tussen de € 230 en € 250.

    OpenTherm/Moduleren: we zijn lid van de OpenTherm-vereniging en zijn momenteel OpenTherm aan het implementeren in de hardware. Als OT is geïmplementeerd gaan we uiteraard moduleren ondersteunen. Zeker voor NL maar ook daarbuiten is OpenTherm van belang. Overigens is de huidige betaversie alleen zgn aan/uit.

    App: op dit moment hebben we een zgn niet-native (mobile App) App. Op termijn willen we uiteraard een iOS App. Daarnaast hebben we een portal voor op de laptop cq desktop. Een volgende stap is de portal geschikt te maken voor iPad.

    Overigens kan je op de hardware die de oude thermostaat vervangt de temperatuur aanpassen.

    We maken NIET gebruik van een bewegingssensor de “ziet” of er iemand thuis is. De slimmigheid zit hem er veel meer in dat we een online agenda hebben die programmeren zeer eenvoudig maakt. Vergelijk het met iCal of Outlook.

    De filosofie achter ThermoSmart is: less is more: mooi, makkelijk & handig. Gebruiksgemak en Design staan voorop.

    Wij vinden de huidige generatie thermostaten zeer ongebruiksvriendelijk. Waarom zou ik op een zeer klein lcd-scherm, staand de thermostaat willen programmeren? Voordat je hem kunt programmeren moet je eerst een onbegrijpelijk handleiding doorworstelen.

    Groet,

    Het Team Thermosmart

  23. Ik heb nu sinds een paar weken een beta-versie van deze thermostaat. Ik ben erg te spreken over het gebruiksgemak. Ik heb geen i-phone, dus gebruik mijn laptop voor de aanpassing van de temperatuur en tijdschema’s. Ook de wandthermostaat is makkelijk te bedienen. Inderdaad veel plezieriger dan mijn oude thermostaat, die ingewikkelder was en waarbij ik allerlei handelingen moest doorlopen voordat ik het schema kon aanpassen.

  24. Als het ontwerp van de Thermosmart nou wat sprekender was dan zou het misschien de concurrentie met NEST aan kunnen want die komen maar niet door met de Europese release 😉

    Maar goed omdat ik toch nieuwsgierig was heb ik inmiddels een 2nd generation NEST thermostaat aangesloten in mijn huis in NL: Kind kan de was doen! het was heel simpel. Baal alleen dat er nog geen Europese software is om thermostaat ook aan buitentemperatuur te koppelen maar verder werkt het ding prima.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.