Reacties voor: Gebruik je iPad als muziekdocent met The ONE Smart Piano

Piano leren spelen met je iDevice, maar wil je wel fysieke toetsen in kunnen drukken? Bekijk dan het Indiegogoproject van The ONE Smart Piano eens.
Lars Paymans -

Reacties: 6 reacties

  1. Bij een piano is het klavier erg belangrijk.
    Het lijkt me moeilijk om een piano, ook een electronische, te kopen zonder zelf het klavier uit te proberen in het echt.

  2. @Ronald:
    Er zijn inderdaad toetsenborden in alle soorten en maten. Gezien de prijs vraag ik me (ook) af wat de kwaliteit is van dit toetsenbord. Alleen het feit dat het een gewogen toetsenbord is (door middel van gewichtjes wordt een klassiek fysiek toetsenbord geëmuleerd) zegt verder niets over de speelkwaliteit. Een digitale piano kopen zonder er eerst achter gezeten te hebben is dan ook niet aan te raden (om teleurstellingen te voorkomen). En voor wat betreft het ‘leerelement’: pianospelen is wel iets meer dan alleen maar op knopjes drukken. En bestaat namelijk ook nog zoiets als vingerzetting, houding, touché, speeltechniek, … dat leer je echt niet door domweg de noten in te toetsen. Maar misschien wel leuk om kennis te nemen van het pianospel, alleen is dat daarvoor dan toch ook best een dure grap…

  3. Zo’n 25 jaar geleden had mijn vader al een vergelijkbaar systeem. Een simpel keyboard met speciale bladmuziek die dmv een magneetstrip werd ingelezen. Vervolgens gingen er lampjes branden boven de toetsen die je aan moest slaan. Ik heb echter nog nooit iemand gezien die ook echt heeft leren spelen met dat systeem. Misschien leuk om een deuntje te leren ofzo, maar je leert verder helemaal niks.

  4. Ik zag links en rechts alleen maar goede reacties op blogs verschijnen dus ik heb de gok genomen: in september komt hij binnen.

    Niet gebonden zijn aan de openingstijden van een muziekschool maar piano leren spelen wanneer het mij uit komt. Ideaal.

    Ik heb zelf nog geen piano ervaring en zie dit als een mooie introductie met een cool high-tech randje. Ik vind ook de lessen uit de app een grote pré. Zo ver ik het heb kunnen zien, worden alle punten die Knarf in z’n post aanhaalt behandeld. Daarnaast vind ik de ‘instant’ liedjes en games een leuke innovatie voor zo’n klassiek instrument.

    Ik ben erg benieuwd!

  5. @Manzana:

    Casio heeft een soort gelijk systeem ook in veel van zijn keyboards. Misschien hier nog eens mee vergelijken?

  6. Dit kan goedkoper en universeler lijkt me? Waarom niet een led-strip die je op iedere piano boven de toetsen kunt plakken…of bestaat zoiets al?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.