Reacties voor: Test-Aankoop: ‘wel degelijk antenneprobleem iPhone 4’

Test-Aankoop komt aan de hand van een aantal tests tot de conclusie dat er inderdaad een probleem is met de antenne van de iPhone 4.
Willem Delrue -

Reacties: 99 reacties

  1. Het is maar net hoe je het artikel interpreteert…

    Ikzelf vind het artikel duidelijk en staat los van alle emoties die je schrijft hierboven.

    Het is gewoon een nette waarschuwing voor de koper.

  2. iPhone 4 heeft degelijk wel een antenneprobleem want anders zou er geen “antennagate” bestaan. De vraag is maar hoe groot het probleem is in het Benelux…

  3. Test aankoop is zielig en media geil. Altijd al zo geweest. Ik ben geen ultieme fanboy maar wel van mening dat test aankoop zeker niet over de nodige professionele apparatuur beschikt om deze uitspraken te staven.

  4. Kan hij niet tegen regen dan? :o)

  5. Wat heeft dit nou met Mediageil te maken… Ze hebben het zelf niet gepost hier dus…

    Beetje zwak om een instantie af te kraken voor juist dat wat ze behoren te doen.

  6. @Paultje: Zij weten dat hun artikel hier kan worden geplaatst 1+1

  7. Ik hoor in het artikel en sommige commentaren weer het bekende en – naar mijn idee – consumentenclubs bashen: Test Aankoop, Consumentenbond en Consumer Report. Erg modieus…
    Ik weet heel zeker (@nono: dus niet ben van mening) dat deze clubs alle tests zelf uitvoeren, danwel laten uitvoeren door het best geschikte laboratorium op het betreffende gebied. Vanwege de hoge kosten vaak in samenwerking met de omliggende collega’s. Test Aankoop (B), Stiftung Warentest (D) en Consumentenbond (NL) werken veel samen.
    Van de interpretatie kun je soms denken: mmmmmm, is weet niet of IK daar een zwaartepunt had willen leggen, maar de feitelijke testgegevens, daar geloof ik in het algemeen wel in.
    [geen goed comment voor iemand die zich vruchtbare communicatie tot doel zegt te stellen, Nono]
    (En nee, ik ben niet in dienst bij een van de eerder genoegde organisaties)

  8. Dit is wel heel erg gemakkelijk! Ze hebben het nu zelf ondervonden en komen tot de conclusie dat er wel degelijk een probleem is… DUH!! Dat weten we nu wel langzamerhand…

    Joh! Als het goed is zie en ondervind ik zelf wel wat voor een groot probleem het is… Keep ya’ll posted!

  9. Antenneprobleem? Heb ik iets gemist? 😉

  10. Zo… dus testaankoop wil ook een graantje mee pikken van de hype? Gooi er een paar straffe oneliners tegenaan en je hebt een pracht artikel.
    Bah, wordt hier zo moe van. Nu weten we het wel een keer. Test aankoop voegt 0,0 toe aan het hele verhaal.
    Dit is gewoon makkelijk scoren.

  11. Origineel geplaatst door Nickx
    @PaultjeZij weten dat hun artikel hier kan worden geplaatst 1+1

    Ja en dat is dan ook de enige reden om het artikel te plaatsen?

    Beetje kort door de bocht hierzo…

  12. Het testrapport hierboven klopt niet. De I-phone 4G geeft geen problemen op Vodafone en KPN netwerk. Leading is de dekking de komende weken krijgen jullie een bevestiging uit de praktijk de meeste prolbemen zullen T-Mobile klanten gaan ondervinden.

    T-Mobile gebruikt momenteel veel gebruik van Edge zo lijkt het dat de dekking optimaal maar dat is uiterlijke schijn.

    Ik ben zelf geen Apple freak maar het probleem wordt sterk overdreven.

  13. Nu alles wordt uitgesteld door tmobile en ik lees dit weer, vraag ik me af of ik nog wel wil!
    Wat jullie?

  14. Koop een metaal handschoon voor je iphone en het probleem is er niet 😉

  15. Origineel geplaatst door darthvader
    Nu alles wordt uitgesteld door tmobile en ik lees dit weer, vraag ik me af of ik nog wel wil!
    Wat jullie?

    Met de huidige prijzen (zo’n €750 voor 32GB) wilde ik sowieso al niet…

  16. Ik koop hem gewoon en test hem en als dat probleem bij mij voordoet breng ik hem gewoon terug net zolang tot ik een werkende heb simpel.

  17. (Red.) Trolling.

  18. Origineel geplaatst door sasf
    Zo… dus testaankoop wil ook een graantje mee pikken van de hype? Gooi er een paar straffe oneliners tegenaan en je hebt een pracht artikel. Bah, wordt hier zo moe van. Nu weten we het wel een keer. Test aankoop voegt 0,0 toe aan het hele verhaal. Dit is gewoon makkelijk scoren.

    En als ze het niet zelf getest zouden hebben en klakkeloos over hadden genomen van Consumer Report, dan was het natuurlijk: “ja, zo kan ik het ook. Gewoon de gegevens van die Yankies overgenomen”.
    In Europa werken we met andere gsm-frequenties dan in de US, dus om de boel voor Europa te testen, lijkt me niet zo gek… Gezien de aard van het probleem niet logisch dat het probleem niet naar boven zou komen, maar: Meten is Weten! 😉

  19. Zelfde hier. Ik moet ook opeens 8 weken wachten, baalde gister best wel maar na een nachtje slapen en wakker worden met het 10e antenne artikel heb ik ook wel zoiets van, ok nu eens zien de komende weken hoe het echt zit met die antenne en maar vast rondkijken wat Vodafone en/of KPN voor toestellen in de aanbieding hebben. 10 weken wachten zet je kompleet uit de jaarlijkse Apple update cirkel, nu loop je bij iedere release 2,5 maand achter.

  20. Ik gebruik de iPhone 4 op het t-mobile netwerk, en ik ervaar hoogstens 1 streepje verschil in bereik. Meestal merk ik helemaal geen verschil, of komt het volle bereik na een paar seconden weer terug.
    Maar de manier waarop je hem dan vast houd, is zo onnatuurlijk dat je dat toch nooit doet.

  21. Njah sorry maar ik neem dergelijke artikels van Test-Aankoop al een tijdje niet meer serieus. Een aantal van hun artikels (zoals de vergelijkingen tussen x aantal toestellen) zijn zeer nuttig, maar een aantal ervan is ook gewoon puur geschreven uit nood aan publiciteit.

    Ik heb ooit iemand van Test-Aankoop informeel gesproken omdat ik een van hun artikels in mij paper wou verwerken en ik had gemerkt dat de titel volledig niet klopte met wat de cijfergegevens van hun eigen onderzoek opleverde. Het antwoord was doodleuk “nu ja wij hebben ook eyecatchers als titel nodig om te verkopen he”…

    Het mooie eraan is dat ze x jaar terug zelf veroordeeld geweest zijn voor inbreuken tegen de consumentenwetgeving ivm hun eigen abonnementen.

  22. Heeft test aankoop zeker de HTC Touch2 niet getest. Die moet je met 3 vingers vasthouden, want als je hem gewoon vasthoud heb je geen ontvangst meer.

  23. @Wilff: Hoe weet je dat het op het KPN en VODAFONE netwerk geen probleem is? Ervaringen uit de praktijk of gewoon een gokje omdat het netwerk van T-Mobile gewoon slecht is??

  24. ach…..bij de 3Gs vond ik de ontvangstkwaliteit in vergelijking met Nokia’s al bar slecht. En iedereen geeft maar de schuld aan het netwerk van TMobile.
    Het vreemde was dat die goedkope Nokia’s bij een vergelijking nergens last van hadden.
    Zo zal het met de Iphone4 ook gaan. Wat er ook gebeurt. De mensen willen hem toch wel.
    Lekker belangrijk.
    Laten we antennagate maar vergeten.
    Iedereen is op de hoogte…………volgende onderwerp.

  25. ik heb het wel gehad met Test Aankoop, ik ben er lid van en ze hebben we nog nooit kunnen helpen met problemen…

  26. Test aankop is geen slechte organisarie horen, ze bevestigen eenmaal wat iedereen en andere test al uitgemaakt hebben. En die douche is gewoon een simulatie van lichte regen, waar vrijwel elke gsm moet op voorzien zijn.

  27. Origineel geplaatst door Puck84
    Njah sorry maar ik neem dergelijke artikels van Test-Aankoop al een tijdje niet meer serieus. Een aantal van hun artikels (zoals de vergelijkingen tussen x aantal toestellen) zijn zeer nuttig, maar een aantal ervan is ook gewoon puur geschreven uit nood aan publiciteit.Ik heb ooit iemand van Test-Aankoop informeel gesproken omdat ik een van hun artikels in mij paper wou verwerken en ik had gemerkt dat de titel volledig niet klopte met wat de cijfergegevens van hun eigen onderzoek opleverde. Het antwoord was doodleuk “nu ja wij hebben ook eyecatchers als titel nodig om te verkopen he”…Het mooie eraan is dat ze x jaar terug zelf veroordeeld geweest zijn voor inbreuken tegen de consumentenwetgeving ivm hun eigen abonnementen.

    De koppen, dat is altijd een issue… Terecht punt! Maar is dat niet bij ieder uitgave een probleem?! Dus netjes nee, koppentrekker: Ja. Inderdaad proberen te overleven in deze informatiemaatschappij met (bijna) gratis aankoopinformatie.
    Kloppen daardoor de inhoudelijke gegevens die door de onderzoeker aangeleverd werden aan de redacteur niet meer? Oftwel: was de rest van het artikel ook niet in samenspraak met de onderzoeksgegevens, of alleen de kop?
    En zo’n rechtszaak: het zijn net echte bedrijven met werknemers die overeind proberen te blijven?! 😉

  28. Zeikerds kunnen ze gewoon niet toegeven dat ze ook een iphone4 wilden hebben

    Ze hebben geen zin om morgen in de rij te staan whoehahaha

    Test aankoop is partijdig maar dat testen ze natuurlijk niet

  29. Ik hoop dat er nog vele reviews volgen.
    Lijkt me toch dat bepaalde organisaties apple er toe moeten kunnen dwingen hun product te verbeteren om anders hun verkopen te verbieden in NL en andere landen.

    Ik vind het belachelijk dat een half gaar product zo wordt gelanceerd alsof het een gouden ei is.

  30. Het netwerk van T-Mobile is niet klaar voor de toekomst er wordt nu een inhaal slag gemaakt met uitbreiding. De boetes die T-Mobile gehad heeft liegen er niet om.

    Waarom gebruikt een bedrijf anno 2010 EDGE simpel om grotere dekking te creeeren. EDGE antennes dekken grote gebieden af maar de kwaliteit is vele malen slechter data is verglijkbaar met GPRS.
    EDGE wordt niet gebruikt door KPN en Vodafone.

    Wil je een optimaal functionerende I-Phone 4G dan kun je het beste geen gebruik van het T-Mobile netwerk.

    Wilff
    BTS Telecom

  31. Hier was ik al bang voor! Nu de lancering in Belgie en Nederland van de iPhone 4 heel dichtbij komt, zullen ook hier weer de verhalen de kop op steken. Hoop dat ik morgen mijn iPhone 4 kan ophalen en zelf een en ander kan gaan “testen”.

    Misschien dat mijn Can’t touch this sticker een pleister op de wond kan zijn 😉
    Misschien dat dit kan zorgen voor een feel-good momentje 😉

  32. Welke reden heeft het om hier een artikel te bespreken dat Test-Aankoop 1,5 maand geleden heeft geplaatst? Daarnaast schrijft test-aankoop ook een verslag en geen testrapport. Het is dus niet zo verwonderlijk dat de exacte manier van meten er niet bij staat en welke nokia is gebruikt is ook niet relevant, het geld alleen maar als referentiepunt…

  33. @softijs zei op 29 juli 2010 om 07:55
    Dat doen ze niet: bij de eerste teruggave kun je je geld terug krijgen. Hoef je echter niet te denken dat je een nieuw T-Mobile iPhone abonnement af te kunt, de eerste maanden. Zo slim zijn ze wel…

  34. iPhone 4, gemaakt in week 27, gekocht in Parijs.

    Nihil signaalverlies na twintig minuten proberen om de telefoon met twee handen te omhullen en alle “streepjes” te bedekken en de antennes dus te verbinden.

    Ding werkt prima, en het retina-display is om je vingers van af te lekken 😉

  35. Kansloos die test van de belgen!

    @blankstar : dank je voor de enige test die telt! Die van de gebruiker…

  36. Goed artikel en hier op kun je dus weer goed zien welke mensen er zo wie zo een iphone gaan kopen.Of er nu problemen mee zijn of niet kopen doen ze hem toch wel ook al zou het ding niet eens werken.
    maar als er iets is zullen die mensen als eerste terug in de winkel staan om te klagen van me iphone doet het niet goed.en misschien wel meerdere keren en enkel om te kunnen zeggen ik heb een iphone4.

    en problemen zijn er maat van me heeft dus een iphone 4 en in zijn auto achter zin solar vooruit heeft hij dus totaal geen ontvangst op welke manier hij het toestel ook vasthoud. neemt hij nu zijn oude 3 g iphone prima ontvangst
    zelfs andere simvan andere provider geeft zelfde resultaat geen onvangst in zijn auto

  37. Ik heb ook een iPhone 4 uit Engeland, antenne probleem is weldegelijk aanwezig, ik gebruik netwerk van KPN. Alleen je krijgt geen no service, signaal dropt weliswaar van 3/4 naar 2 of heel soms naar 1 maar ik krijg hem nooit op no service en kan er ook prima mee bellen. For your information 😉

  38. Wat zijn die blauwe punten in de foto?

    Was ook in Apple Testlab!? Weet iemand waarvoor dat is?

  39. @marco: Ik snap het veband niet. Belgen en niet serieus nemen?

  40. Hun testopstelling klopt voor geen meter (aan de foto te zien). Ze gebruiken een speciale “kist” waar je normaal een telefoon indoet, dan doe je hem dicht zodat er geen storing van gsm masten is. Nu kan je hem testen, doordat in de kist apparatuur zit die een GSM netwerk nabootst en een telefoongesprek start. Zo meet je dus de signaalsterktes.

    Echter om te testen wat er gebeurt als je de metalen rand aanraakt, moet je de doos open houden. En dan is je hele test opstalling naar de filistijnen, omdat je nu storing hebt van ande gsm masten.

  41. Ik vind het echt een beetje zielig dat zodra er ook maar een beetje commentaar op de iPhone is de schuld volgens fanboys altijd ergens anders ligt.

    Ik ben Apple gebruiker, wij zijn Apple gebruikers en naar grote tevredenheid en met plezier. We gebruiken ook iPhones en ook daar zijn we tevreden mee. We hebben onze eerste iPad gehaald en dat is een erg leuk, mooi en goed ding met als puntje van kritiek dat je er geen met DRM beveiligde epub boeken mee kunt lezen en alles wat je in Europa zo’n beetje kunt kopen op ebook gebied is met DRM beveiligde epub;) Maar goed, Apple kennende, als er genoeg mensen zeiken is daar over driekwart jaar een oplossing voor en dat zal met de antenneontwerpfout van de iPhone4 ook wel zo zijn.

    Apple levert hartstikke goede, mooie en naar mijn mening dus niet dure producten en af en toe is er een uitzondering. En bij Apple kost het gewoon wat tijd voor ze het oplossen.

    Geen reden om iedereen die terecht kritiek levert voor mediageil of prutser uit te maken dus. Apple zou soms gewoon echt wel iets beter na kunnen denken voor ze iets op de markt smijten.

  42. En nog blijven mensen Apple verdedigen.
    Het maakt niet uit met hoeveel onderzoeken je aan komt, Apple maakt alleen maar fantastische producten.

    De Iphone 4 laat ik lekker links liggen en ik wacht wel op de 5 want dit gaat helemaal nergens meer over. Oh ja, en Android-telefoons in de gaten houden kan ook geen kwaad want de concurrentie zit zeker niet stil.

    Misschien is het wel een complot van Nokia en zitten die achter deze onderzoeken….. 😉

  43. Belgische mosterd na de maaltijd.

  44. Kan alleen maar uit eigen ervaring zeggen dat ik er geen last van heb.

  45. Vreemd, nu de antenneproblemen wat uit de media zijn verdwenen komt Test Aankoop met hun eigen testen boven water. Ze zijn blijkbaar wakker geworden. Ach ja, het is een “consumentenorganisatie” dus moeten ze op alles iets negatiefs te zeggen hebben.

  46. Origineel geplaatst door buyukadam
    Ik heb ook een iPhone 4 uit Engeland, antenne probleem is weldegelijk aanwezig, ik gebruik netwerk van KPN. Alleen je krijgt geen no service, signaal dropt weliswaar van 3/4 naar 2 of heel soms naar 1 maar ik krijg hem nooit op no service en kan er ook prima mee bellen. For your information

    Hier precies hetzelfde met toestel uit Frankrijk icm KPN. Beetje signaal verlies maar in praktijk geen probleem met bellen.

  47. Hoelang blijven ze nou door zeuren over het zogenaamde antenne “probleem”? Ik zou het juist wel handig vinden als ik weet dat ik op dat zwarte streepje aan de zijkant niet m’n vingers moest zetten. Wees bij zo’n test dan ook reëel en houd die telefoon dan ook eens op een andere manier vast, denk ik dan. Maar zullen we nu afspreken dat we het er niet meer over hebben? In principe doet iPc vrolijk mee met die negatieve publiciteit voor Apple die nu wel genoeg is uitgemolken, wat mij betreft.

  48. God daar gaan we weer. Laat het flamen maar beginnen (vooral mensen zonder iPhone4 hebben problemen)

  49. Origineel geplaatst door Wilff
    Het testrapport hierboven klopt niet. De I-phone 4G geeft geen problemen op Vodafone en KPN netwerk. Leading is de dekking de komende weken krijgen jullie een bevestiging uit de praktijk de meeste prolbemen zullen T-Mobile klanten gaan ondervinden.T-Mobile gebruikt momenteel veel gebruik van Edge zo lijkt het dat de dekking optimaal maar dat is uiterlijke schijn.Ik ben zelf geen Apple freak maar het probleem wordt sterk overdreven.

    Onzin, ik ken iemand met een iPhone 4 en heeft Vodafone erop, heeft ook het antenneprobleem..

  50. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    In principe doet iPc vrolijk mee met die negatieve publiciteit voor Apple die nu wel genoeg is uitgemolken, wat mij betreft.

    Inderdaad, ik ben dat gezeur over die antenne ook beu. Veel niet-kenners krijgen nu de indruk dat de iPhone 4 een ware prul is. Wat helemaal niet zo is vergeleken met de concurrentie.

    iPc doet inderdaad vrolijk mee met die negatieve publiciteit. Ik denk dat iedereen die een beetje het nieuws volgt nu wel op de hoogte is.

  51. De resulaten zijn algemeen bekent, ik heb zelf ook een iphone 4 simlockvrij deze loopt via het t mobile netwerk.

    De ontvangst is voor mijn ervaring niet beter of slechter dan de 3gs.

    De deadgrip test..

    Dit is voor mij geen natuurlijke houding deze test vind ik voor mij persoonlijk overbodig.

    (Als ik een nieuwe auto koop ga ik ook niet kijken of ik deze kan besturen als ik op de achterbank zit.)

    Het design is mooi het beeld is mooi de camera is beter hij is wat sneller.

    Wanneer men al beschikt over een 3gs en deze wil upgraden naar de iphone4 betaal dan geen cent meer dan de reguliere officiele verkoop punten prijzen.
    Dat is het echt niet waard!

  52. EDGE?? EDGE??? Waarom zeuren mensen hier over EDGE. Ik heb hier in Nederland nog nooit een E in mijn display zien verschijnen en die komt er toch echt te staan wanneer je daarop zit. Ik zie wanneer ik in Belgie ben regelmatig een E op mijn scherm.
    Heb ook ff google gedaan. Kom daar een iPhone club artikel tegen waarin dat ook staat:
    https://www.iculture.nl/1842/nooit-meer-edge-in-nederland-ook-niet-voor-de-iphone/

  53. Origineel geplaatst door Wilff: Het testrapport hierboven klopt niet. De I-phone 4G geeft geen problemen op Vodafone en KPN netwerk.

    Ik ken geen Iphone 4G weet jij iets wat wij niet weten ? Ik ken alleen se iPhone 4

  54. Tja antennagate… Dat krijg je met een merk als Apple. Veel mensen proberen op deze manier het bedrijf in een negatief daglicht te zetten, maar op grond waarvan dat gebeurt is werkelijk lachwekkend. Er is totaal geen probleem met de ontvangst van het toestel. Wanneer je het toestel in een zeer onnatuurlijke houding houdt treedt er wat signaalverlies op ja, maar meer dan voldoende om gewoon te bellen.

    Het is jammer dat dit Apple momenteel wat overschadigt, maar kijk eens naar vorige releases van iPhones. Er was altijd wel wat. Over twee maanden is iedereen het vergeten en lacht men om hoe erg dit opgeblazen is.

    En de verkoopcijfers lijden er ook niet bepaald onder. Dus Apple zal er niet echt mee zitten vermoed ik.

  55. Niet eromheen draaien aub. Apple heeft wel degelijk een antenne probleem. Denk je nou echt dat arrogante apple anders voor miljoenen bumpercases zou uitdelen??? Daar waar ze eerst “dan hou je hem daar toch lekker niet vast” hadden gezegd.
    Blijf jezwlf en laat je niet gek maken door een telefoon. Even geen iphone meer kopen, kijk dan maar eens hoe snel alles opgelost wordt.

  56. Is er een alternatief dan voor de iphone ? Beste telefoon ever !!

  57. Wedden dat volgend jaar bij de 5 de iphone de antenne anders verwerkt is in het toestel…

  58. Als je weet dat Test-Aankoop zelfs labels “door Test-Aankoop gecertifieerd” VERKOOPT, wat is de waarde dan van wat ze verkondigen? Populistische uitspraken zijn hun core-business!

  59. Ik wacht op de iPhone 4 test van de Nederlandse consumentenbond. Daarna bepaal ik of het een iPhone 4 wordt of niet.

  60. @Applefreedom: Geinig ;).
    Nu alleen nog even beter photoshoppen ;).

  61. Origineel geplaatst door iceberg
    Is er een alternatief dan voor de iphone ? Beste telefoon ever !!

    Klopt, moet je nagaan hoe slecht andere telefoons dan wel niet zijn en wat voor een laag-eisende kuddedieren wij zijn.

    Een wereldwijde boycot op de iPhone 4 zal leuk zijnen wellicht helpen, maar hoe hypocriet het is, ik heb er een besteld.

  62. Je wordt er zo onderhand wel erg ziek van.
    Als ik Apple was zou ik ook onderhand mijn buik ervan vol hebben.
    TestAaankoop voegt totaal niks toe aan de hele hype.
    Ik zeg nog steeds dat dit allemaal een hoop heisa is rondom een toestel wat gewoon goed scoort en functioneert.
    Lekker Apple zwartmaken zodat Google met z’n Android lekker succesvol wordt. Nou….mensen om ons heen hebben een iPhone 4 en die klagen totaal niet!!!!!!
    En ja…je hebt altijd van die 15-20 jarige pubers hier bij de comments die maar liggen te zeuren over die antenne-ellende…..
    Koop iets anders en hou je mond dicht. Mensen roepen maar wat om ook bij die hype te horen. Vooral die Android-fans kunnen er wat van.
    Jaren geleden had je die heisa ook: Wie is er beter? Sega SATURN of Sony Playstation????

    Bah…..

    Wij hebben een iPad thuis. Echt een verslaving en is gewoon GREAT!!!!!!! Echt een top aankoop.
    En de iPhone 4 komt er bij ons ook!!!
    Mensen om ons heen zijn er verzot op!!!! Dus…..

  63. Die fanatisme onder sommigen(fanboys & girls) van jullie begint wel enge vormen aan te nemen. Apple heeft een f.. antenne probleem, onderken het dan. maar nee hoor, apple is heilig, luister ik werk ook met apple producten. g5, macbook pro, iphone 3G enz. zeer tevreden, maar voel mezelf niet verheven boven consumenten, die mischien iets anders kopen, en/of een andere mening over apple producten hebben. Apple heeft het dit keer fout gedaan met de Iphone 4. Die casebumpers zegt alles. En geen flash op Ipad, vindt ik ook zoiets waarvan ik mijn wenkbrauw even oplift….

  64. toch gek dat er mensen zijn die geen last hebben van “antennagate”. Misschien is er iets mis gegaan tijdens de assemblage van de iPhone 4 bij één of meerdere batches……

  65. Volgend jaar, beste mensen komt Apple met een revolutionair apparaat:
    de iavPhone, wat staat voor “antenne vrije” telefoon.

    Oh sorry, ik mocht dit eigenlijk niet verklappen, ik lijk Gismodo wel!

    Ja mensen, Apple laat zich niet kisten…..

  66. @jan Van den Huygevoort:

    En wat breng jij nou voor toegevoegde waarde naar de comments? Het heeft namelijk helemaal niets te maken met Apple zwart maken. Apple, als zeer succesvol en groot bedrijf heeft een flinke fout gemaakt waar miljoenen consumenten de dupe van zijn/worden. Het is dan toch niet meer dan normaal dat een blog als iPC dit blijft aanhalen zodat er aan wordt gedaan. Als niemand wat zegt, gebeurt er niets en worden er van die onnozele bumpercasejes uitgedeeld.

    Een iPad of ander product van Apple heeft in dit geval direct helemaal niets te maken met het antenne probleem van de iPhone 4. Je bent inderdaad verslaafd als je een probleem ontkent terwijl het toch overduidelijk is dat Apple het probleem ontkend heeft.

    Ik voel me al zeker niet persoonlijk aangevallen als 23-jarige, maar wat heeft de leeftijd van een 15-20 jarige met het feit te maken dat er een antenne probleem is? Ook dat is een doelgroep van Apple die met deze problemen kampt.

    Kortom: Apple maakt leuke producten, ook ik koop ze en wil dat graag blijven doen, maar het is triest dat mensen Apple gaan verdedigen terwijl het een serieus aanwezig probleem is.

  67. helemaal mee eens , bij de fanboys is Apple heilig, echt zielig

    Origineel geplaatst door bohr2010
    Die fanatisme onder sommigen(fanboys & girls) van jullie begint wel enge vormen aan te nemen. Apple heeft een f.. antenne probleem, onderken het dan. maar nee hoor, apple is heilig, luister ik werk ook met apple producten. g5, macbook pro, iphone 3G enz. zeer tevreden, maar voel mezelf niet verheven boven consumenten, die mischien iets anders kopen, en/of een andere mening over apple producten hebben. Apple heeft het dit keer fout gedaan met de Iphone 4. Die casebumpers zegt alles. En geen flash op Ipad, vindt ik ook zoiets waarvan ik mijn wenkbrauw even oplift….

  68. Blijven we aan het doorzeuren over de zogenoemde ‘antennagate’?! Vind het nu toch wel over de top! Op de site van HTC zie ik ook niet constant problemen over ontvangst terwijl dit net zo erg is alleen weten ze het bij de iPhone 4 te benadrukken.

    en @Joost: het blijkt dat je Apple fan bent want je weet blijkbaar niets over de overige merken te vertellen
    En het is zekerweten wel zwartmakerij want Apple is nu de grootste leverancier op gebied van touch-telefoons en eenmaal populair dan weet de media er wel raad mee. Klein foutje groot schandaal. Dit is algemene kennis wat jij ook wel zou moeten weten.
    En ieder zijn mening dus jouw gezeur over een ander voegt nog veel minder toe.

    Ik moet helaas nog 2 jaar doen met me 3GS (welke ook ontvangstproblemen ondervind) en wil maar al te graag de 4G.

  69. Het betekend voor veel (telefoon) bedrijven in iedergaval weer gratis promo.

    Het probleem is er.. Daar kan je niet omheen

    Het gaat er om hoe er mee om gegeaan word.
    Apple geeft je je geld terug of een hoes.

    Wie dan nog zeurt is gewoon vervelend bezig of heeft er baat bij om te zeuren

  70. Gezeur over een ander? Juist ik probeer hier te discussiëren zonder persoonlijk te worden, doch het een en ander recht te zetten. Ik ben helemaal geen Apple ‘fan’, ik heb namelijk alleen maar een iPhone 3g. Dat jij het een klein foutje noemt zegt meer over jouw Apple fan gehalte dan over de mijne, het is namelijk geen klein foutje. Het is een grote fout welke Apple van te voren al lang kon weten door het een en ander beter te testen, waardoor consumenten nu de dupe zijn. Ik ontken niet dat andere toestellen ook ontvangstproblemen hebben, maar het helpt niets om dit te herhalen aangezien we allemaal een iPhone 4 willen met een normale ontvangst. Dus moet er wat van gezegd worden, en dit moet net zo lang gebeuren totdat Apple het probleem de wereld uit heeft.

  71. Helder artikel nadat ik het gelezen heb (had uit de toon van de post iets anders verwacht). Het geeft inderdaad een duidelijk en goed onderbouwde waarschuwing naar potentiele kopers.

    En laten we eerlijk en objectief zijn! Natuurlijk is het een ontwerpfout en geeft Apple schoorvoetend toe met het uitdelen van hoesjes. En de vergelijking met andere merken is een teken van zwakte (ja maar papa hij deed het ook), zeker nu meer en meer blijkt dat het bij de iPhone 4 vele malen erger is.

    Nee die ontwerpfout zullen ze snel gaan herstellen en zeker niet mee wachten tot volgend jaar mei. Ik verwacht september.

  72. @Flugeltje: thnx! Was een beetje haast bij om een en ander zo snel mogelijk online te zetten 😉
    @Gonny van der Zwaag: Zal me niks verbazen als het programma Kassa, volgende week ook nog even om de hoek komt kijken 😉

  73. Wat ik wel niet hoor is of de iPhone 4 telefoons die een probleem hebben met de antenne, wel werken met het hoesje er om heen.

  74. Eens zal die dag komen dat een toekomstig directielid van Apple zal toegeven dat het antenne ontwerp van de antieke iphone 4 een ontwerpfout was/is….ik maak dat hoogstwaarschijnlijk niet meer mee!

  75. @imirk wat maakt het uit dat het belgen zijn?
    niet discriminerend gaan doen, wilt ge

  76. Mjah,

    Ik vind de antenne van de iPhone 4 ook een ontwerpfout (eigenlijk bedoel ik een voor de massa onhandige ontwerpkeuze, waar apple nooit voor de massa heeft gekozen (eigenwijs zijn ze altijd geweest))

    Ik vind windows mobile ook een ontwerpfout. Van voor tot achter eigenlijk.

    Android is geen fout, maar een gemiddeld product: iedereen tevreden willen stellen.

    Symbian e.a: hebben hun kans gehad.

    Ik koop zodra het kan een 4, met vodafone. Want T-Mobile, da’s ook een ontwerpfout 😉

  77. Ik word een beetje moe van die mensen die apple contant maar blijven verdedigen no mater what. Het lijkt me duidelijk dat apple een blunder is begaan. Als je met zo veel bombarie een telefoon aankodigd en die je voor zo een prijs durft te verkopen dan moet hij perfect zijn. Ik wacht in ieder geval tot er een echte fix is. Anders wordt het misschien de Iphone 5 of wat anders.

  78. Ik heb zelf ook het probleem. Ik heb 1 iPhone 4 gehad uit USA, waarmee ik geen last had. Nu heb ik ereen van UK waarmee ik wel dergelijk last mee heb!!!

  79. Te koop aangeboden,

    Hoedje met externe Iphone4 antenne erop, wie biedt voor een beter ontvangst voor je Iphone4.

  80. Origineel geplaatst door Whacko
    Hun testopstelling klopt voor geen meter (aan de foto te zien). Ze gebruiken een speciale “kist” waar je normaal een telefoon indoet, dan doe je hem dicht zodat er geen storing van gsm masten is. Nu kan je hem testen, doordat in de kist apparatuur zit die een GSM netwerk nabootst en een telefoongesprek start. Zo meet je dus de signaalsterktes. Echter om te testen wat er gebeurt als je de metalen rand aanraakt, moet je de doos open houden. En dan is je hele test opstalling naar de filistijnen, omdat je nu storing hebt van ande gsm masten.

    Ja, of daar is nu eenmaal moeilijk een foto van te nemen, een iPhone in een dichte kist?!?!
    “ja, we zeggen toch dat ie erin zit”. “ja, dat zegt u nu wel, maar hoe weten we dat nu zeker?!”
    Zo gaat dat toch?! 😉

  81. @seminifeer:
    Goedkope nokias? Op gprs of op 3G? Want jou reactie maakt niks op…

  82. @marco: Belgen zijn ook Hollanders.

    B.E.L.G. Staat voor:

    “Ben Eers Limburger Geweest”

  83. Antenneprobleem ?
    zzzzZZZZzzzzZZZZZzzzzz

  84. iPhone4 heeft een groter probleem als alle andere merken. En testaankoop bevestigt dit in België voor de Belgen. Wat jullie hier schrijven is emotie, niet getest, zonder kennis van zaken. Maw Testaankoop is nog altijd meer bekwaam als alle nonsens die hier staat. Tot jullie met feiten komen staat deze stelling hier

  85. Ik zou mooi wachten met kopen, dan kan ik er morgen zo een halen.

  86. Zodra de antenne (de metalen rand) van de iPhone 4 aangeraakt wordt, kan het signaal wel tot 90% zakken.

    Valt wel mee dus, van 100% terug naar 90%, dat is slechts 10% verlies.

  87. Een opmerking: 18 juni heeft Test-Aankoop al een eerste indruk gegeven. Blijkbaar heeft men een iPhone 4 uit Frankrijk of Engeland gehaald, want op 20 juli kan men al …ehhh… 1 A4’tje volschrijven met hun testgegevens. Blijkbaar vertrouwen ze het zelf niet helemaal, want ze wachten met een echte test tot het toestel officieel verkrijgbaar is…

    Het artikel vind ik voor een testrapport onvolledig. Niet duidelijk onderbouwd met feiten. Helaas is mijn ervaring dat consumentenorganisaties niet meer de benodigde kennis hebben om alle technische ontwikkelingen te kunnen volgen. Ik heb deze ontwikkeling ook gezien aan de Nederlandse Consumentenbond. Dat is jammer, maar je kunt nu eenmaal niet overal alles van weten 😉

    @Joost: Onzin. Er zijn miljoenen toestellen verkocht. Met jouw definitie van een flinke/grote fout zou iedereen daar last van hebben en zouden alle consumenten gedupeerd zijn. Is dat zo? Nee, blijkbaar is dat niet zo.

    Eventuele klagers zijn te verdelen in 2 groepen: personen met een terechte klacht en personen die graag klagen. De eerste groep dient een officiële klacht in en retourneert desnoods de telefoon en krijgt het aankoopbedrag terug. Aan de kanslozen uit de 2e groep maak ik geen woord meer vuil.

    @Paultje: Een zichzelf respecterende organisatie als Test-Aankoop dient onderzoek te verrichten vóórdat ze uitspraken doen. Er is voldoende informatie voorhanden om in ieder geval voorzichtig te zijn met een uitspraak als: “Onze tests bevestigen het antenneprobleem.” Er had minimaal in moeten staan dat er miljoenen exemplaren van verkocht zijn en dat slechts een klein aantal gebruikers heeft geklaagd.

    Blijkbaar ben je er zelf voor 100% van overtuigd dat het toestel een probleem heeft en neem je klakkeloos informatie van anderen over. Jammer van je reactie.

    @Remco: 20 juli 2010 staat op hun website naast het artikel. 1,5 maand geleden?

  88. ANTENNEPROBLEEM iPHONE 4

    Een puist op het gezicht van een mooie prinses ontsiert meer dan op het gezicht van een heks.

  89. Origineel geplaatst door Chamberlain
    ANTENNEPROBLEEM iPHONE 4Een puist op het gezicht van een mooie prinses ontsiert meer dan op het gezicht van een heks.

    net of je de telefoon tijdens het bellen zo krampachtig vasthoud? heb zelf namelijk nog helemaal het probleem tijdens het bellen ondervonden.

  90. @IPhonez: dit bedoelde ik ook maar had geen zin om dit in ABN te verwoorden omdat het nu gewoon de spuigaten uit loopt.

    Waar blijven de tevreden klanten????!!! Juist die hoor je niet om dat ze tevreden zijn en dat zijn er nogal wat.

  91. Man man ben ik al dat fanboy en België vs Nederland gezeik kotsbeu…. Ik ken 12 jarige die op hoger niveau kunnen debatteren dan dat maar soit….

    Origineel geplaatst door DutchClick
    .De koppen, dat is altijd een issue… Terecht punt! Maar is dat niet bij ieder uitgave een probleem?! Dus netjes nee, koppentrekker: Ja. Inderdaad proberen te overleven in deze informatiemaatschappij met (bijna) gratis aankoopinformatie. Kloppen daardoor de inhoudelijke gegevens die door de onderzoeker aangeleverd werden aan de redacteur niet meer? Oftwel: was de rest van het artikel ook niet in samenspraak met de onderzoeksgegevens, of alleen de kop? En zo’n rechtszaak: het zijn net echte bedrijven met werknemers die overeind proberen te blijven?!

    Neenee het was echt wel een foute kop en daaronder een artikel met ernaast “gegevens”. En als je de inhoud van het artikel objectief toetste aan de gegevens die ze er zelf naast hadden gezet, klopte het niet! (ze hebben het zelfs toegegeven)

    En die inbreuk op de wetgeving ging over een illegale vorm van koppelverkoop van hun eigen abonnementen… Ze weigerden toen om hun tijdschriften los van elkaar ook aan te bieden in plaats van samen.

    Ze leveren heel goede service als je hen nodig hebt als abonneee, heb ze al meermaals gebruikt. Maar die artikels blijven hun voornaamste marketing materiaal en soms laten ze zich wel eens bewust gaan om het nieuws te halen.

  92. Ik heb sinds gister ochtend een 4 en kan je vertellen dat dit probleem bestaat. Het is op te lossen met een skin om de rand maar het blijft vreemd dat nog steeds mensen blijven ontkennen.

    HET IS EEN DISIGN FOUT VAN APPLE

    Verder een waanzinnig toestel.

  93. @frankhan: Met wel netwerk heb je m? En waar in Nederland woon je?

    Met Vodafone en KPN hoor ik geen klachten namelijk.
    Vrienden en collega’s die de iphone 4 hebben met een van die netwerken en woonachtend in de rand stad hebben namelijk nergens last van.

    Of ze kletsen uit hun nek en willen graag stoer doen.

    In mijn directe omgeving ken ik nog geen mensen met iPhone 4 op het t-mobiel netwerk

  94. Wat in ****** heeft mijn provider te maken met het verliezen van een sihnaal. Ik heb vrijwel geen last omdat ik altijd mijn telefoon aan de zijkanten vast heb met twee vingers en een bij mijn oor. Dat gaat goed.
    Als ik de telefoon in mijn handen neem om te surfen dan zie ik wat streepjes wegvallen. Pak ik hem anders vast dan komen ze terug. Ik heb hier in huis nog twee x een 3Gs en een keer een 3G die absoluut geen last hebben. Ook verschillende Nokia’s hebben dit niet. Zie toch een keer de logica dat drie blanke antennes niet kunnen worden vast gepakt zonder sluiting te maken.

  95. Origineel geplaatst door Nico
    Ik gebruik de iPhone 4 op het t-mobile netwerk, en ik ervaar hoogstens 1 streepje verschil in bereik. Meestal merk ik helemaal geen verschil, of komt het volle bereik na een paar seconden weer terug. Maar de manier waarop je hem dan vast houd, is zo onnatuurlijk dat je dat toch nooit doet.

    Oh nee? Twitteren met iPhone in linkerhand en rechter typen? Juist! En dan verdwijnt (bij mij) signaal als voor de zon. Wel degelijk een SERIEUS probleem!

  96. @Samantha Brengers – Dat vermoeden heb ik ook over de iPhones die ooit massaal in de brand vliegen (en daarna opeens niet meer). Maar het antenneprobleem bij de iPhone 4 is wel iets wijdverbreider, telkens als een of andere testorganisatie ermee aan de slag gaat blijkt er toch wel een afname in signaal te zijn.

    Los daarvan vind ik deze test van Test Aankoop wel een beetje mosterd na de maaltijd. We weten het nu wel…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.