Reacties voor: Elon Musk wilde Tesla verkopen aan Apple, maar werd geweigerd

Elon Musk heeft onthuld dat hij ooit Tesla aan Apple wilde verkopen. Het ging om een moeilijke periode, waarbij de verkoopprijs ver onder de huidige marktwaarde lag. Maar Tim Cook weigerde hem te ontmoeten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Misschien een van de weinige momenten waar Tim nu met enige spijt op terug kijkt. Aan de andere kant, hoe ga je een bedrijf als Tesla integreren met Apple? Totaal verschillende bedrijfsculturen en aanpak. Een Elon Musk lijkt nog wel een beetje op Jobs qua persoonlijkheid. Alleen waar Jobs zorgde voor een laserfocus is Musk all over the place. Ruimtebedrijf, auto’s, zonnedaken, elektrische opslag.

    Persoonlijk denk ik dat Apple ver weg moet blijven van een auto. Is iets compleets anders dan elektronica ondanks dat een auto een halve computer is. Laat Tesla maar lekker deze revolutie doen (en andere automakers). Persoonlijk ben ik verbaasd dat het project toch nog leeft. Het is dat Apple zo belachelijk veel cash heeft dat ze zich dit soort projecten kunnen veroorloven. En het veel know-how oplevert. Maar anders had die stekker er al lang uitgegaan.

    Zou het logischer vinden als ze een echte TV zouden maken dan een auto om eerlijk te zijn.

  2. Goed gedaan van Tim Cook. Die Elon Musk denkt dat ie Tony Stark is. Helaas voor hem zal ie waarschijnlijk eindigen als Howard Hughes (platzak en batcrazy).
    Steve Jobs heeft Musk ooit heel even gezien op een feestje en dat gesprek duurde exact tien seconden. Meer aandacht moet je ook niet geven aan de man die luidop zegt dat het misschien wel een goed idee zou kunnen zijn om waterstofbommen te laten exploderen op Mars om een atmosfeer te creëeren.
    🤪 🤦🏻‍♂️

  3. Apple mag van mij maken wat ze willen maar zolang ze veel geld vragen voor elk product dat ze maken hoef ik het echt niet te hebben… Straks maken ze een auto met autoOS 10.0 en dan 4/5 jaar later stoppen ze jouw auto te ondersteunen met updates, daar sta je dan met je dure auto. Of dikke bedragen vragen voor accessoires/onderdelen voor je auto.

    Als je het koopt is het heel duur, wil je het inruilen (via Apple) dan betalen ze je nog maar een paar tientjes ook al is de auto (of welk product dan ook) maar een paar jaar oud.

    Apple Car in verschillende maten: Apple Car Mini, Apple Car Pro en de Apple Car Pro Max. Haha!

  4. Vind het geen gezicht zo’n tablet op je dashboard, zoals je bij wagens als bv. Tesla, BMW, Mercedes etc. ziet.
    Kon men echt niet iets beters verzinnen?

  5. Origineel geplaatst door Bram
    Vind het geen gezicht zo’n tablet op je dashboard, zoals je bij wagens als bv. Tesla, BMW, Mercedes etc. ziet.

    Kon men echt niet iets beters verzinnen?

    Een gewoon dashboard ziet er zwaar gedateerd uit. De model 3 is de enige auto met een modern interieur. De result ziet er uit alsof ze in de jaren 90 gemaakt zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.