Reacties voor: TEO-hangslot is op afstand te bedienen via iPhone-app

Het TEO-hangslot is te bedienen met een app en werkt zonder sleutels via Bluetooth. Je kunt makkelijk je fiets uitlenen of iemand toegang geven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Dit moet in verbinding staan met de wifi lijkt mij?

  2. Gezien de prijs en batterijduur denk ik eerder dat er alleen Bluetooth in zit. Zodra je het slot ‘locked’ zal je iPhone waarschijnlijk je gps locatie opslaan.

  3. @aygul: Nee, het openen van het slot zal op basis van Bluetooth gebeuren. De telefoon waar hij mee geopend wordt zal wel voorzien moeten zijn van internet.

    Verder een leuk idee, maar voorzie wel wat problemen. Hoe sterk is het product? Het ziet er naar mening naar uit dat je niet eens een breekijzer nodig hebt om hem open te slopen. En nog een nadeeltje ten opzichte van “ouderwetse” sleutels… Accu van zowel telefoon als slot kunnen leeg gaan.

  4. @GuidoH: Ha, daar zijn ze weer. De beren op de weg 🙂

    Zoals in het artikel staat: je kunt via de app de batterijduur van het slot bekijken. Batterijduur van de iPhone heb je zelf in de hand. Even opladen van je iPhone lijkt me minder werk dan bij de fabrikant nabestellen van een zoekgeraakt sleuteltje. Mij lijkt een dergelijk slot handiger, ook omdat je anderen even snel toegang kunt geven. Enige (realistische) struikelblok vind ik nog de prijs. Een normaal slot van vergelijkbare kwaliteit kost misschien 20-30 euro.

  5. Origineel geplaatst door aygul
    Dit moet in verbinding staan met de wifi lijkt mij?

    Je heb het verhaal duidelijk niet gelezen! Er wordt 2 keer Bluetooth LE genoemd 😉

  6. Ik vind het wel wat, maar zit er ook een Art keurmerk op? Veel verzekeraars eisen dat als je er bijv je motor mee wil afsluiten.

  7. Het voorbeeld van de fiets uitlenen op afstand gaat dan dus niet en het verhaal van het vakantiehuisjes al evenmin. Hierbij komt nog dat als een hangslot eenmaal ergens af wordt gehaald (een deur bv) hij daar niet meer vanzelf op zal gaan.
    Slechte voorbeelden dus.
    Voor eigen gebruik we leuk, maar niet veel meer dan dat.

  8. Ik gebruik vaak een kluisje, kom dan alleen met 1 probleem te zitten: M’n iPhone ligt in dat kluisje….. Iets wat de makers misschien overzien hebben..

  9. Origineel geplaatst door Werner
    Het voorbeeld van de fiets uitlenen op afstand gaat dan dus niet en het verhaal van het vakantiehuisjes al evenmin. Hierbij komt nog dat als een hangslot eenmaal ergens af wordt gehaald (een deur bv) hij daar niet meer vanzelf op zal gaan.
    Slechte voorbeelden dus.
    Voor eigen gebruik we leuk, maar niet veel meer dan dat.

    En waarom niet? Je GSM of iPad heeft bv WIFI met het internet en de persoon die je toegang wil geven staat voor het slot met iPhone BT 4.0 en 3G of 4G. Kan perfect volgens mij via hun server.

  10. @werner
    Tuurlijk kan het uitlenen op afstand wel werken. Iemand anders download de app, en jij stuurt hem een (gegenereerde) code toe die hij kan invullen. Zijn wel meerdere manieren om zoiets te realiseren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.