Reacties voor: Teleurgesteld over de Apple-keynote?

Wie teleurgesteld is over de Apple-keynote waarin de iPad werd aangekondigd, zou eens het filmpje moeten bekijken waarin Steve Jobs en zijn crew na afloop het gebouw verlaat. Blije gezichten? Niet echt.
Lees het complete artikel → Teleurgesteld over de Apple-keynote?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 118 reacties

  1. Echt teleurgesteld ben ik niet maar het is ook niet zo dat ik van m’n stoel sprong. Misschien mede omdat het deze keer gewoon zo goed als zeker was dat ze dit apparaat zouden aankondigen alleen sommige ‘mock-ups’ zagen er beter uit dan het apparaat zelf, denk aan een camera, OS X besturingssysteem etc.

  2. Ook ik ben zeer teleurgesteld.
    Het is erg jammer, want veel mensen hadden op die dag hoge verwachtingen van Apple.

  3. hmm… ja, zelf had ik ook al iets van… is dit het?

    ik wil daarbij niet zeggen dat ik de iPad wil afkraken of dergelijk.
    ik vind het een geweldig apparaat, een compleet nieuwe soort ook, erg innovatief. maar het probleem is, is dat de gehele presentatie al bekent aanvoelt. net alsof ze de iPhone opnieuw introduceren of iets in die trant.

    ik had meerdere updates verwacht, terwijl we helaas geen enkele update hebben gezien of gehoord.

    een leuke presentatie, met iets verassend nieuws, alleen erg teleurstellen door de magerheid van het geheel.

  4. Denk dat ook velen teleurgesteld zijn in de Ipad..marketing of niet..in de roddels etc. werd gesproken over camera in voor bijv. videoconference etc. en nog meer van die dingen..en als het er dan niet in zit..dan hebben veel mensen toch het gevoel dat het nog niet helemaal af is en klaar.

  5. Ja maar kom op, het kon wel een 1 april grap zijn. Die afschuwelijke anabolen IPhone.

    Ze denken succesvol te kunnen blijven met weinig veranderingen maar de Applefan zoals ik wel meer meer meer. Maar in ieder geval sla ik deze IPad over…. totaal nutteloos.

    Maar ik heb vertrouwen in de toekomst met de ontwikkelingen van Apple.

  6. Het was allemaal geen verrassing meer, iedereen wist wat er aangekondigd ging worden en stelden er zich teveel van voor. Wat is het geworden, een grote iPhone met minder functies (zoals het gemis van een frontcamera voor videobellen)..

  7. Ook ik zat met grote ogen de Keynote te volgen, maar vind het achteraf een behoorlijke dumper. De iPad op zich valt me tegen (dikke rand, software is een opgeblazen iPod Touch, geen camera)… Ik weet het niet goed, maar ik ben voor het eerst niet lyrisch als Apple iets nieuws lanceert. Gezien het feit dat een MacBook Pro en een iPhone al deel uitmaken van mijn bagage, zie ik de toegevoegde waarde van de iPad helemaal niet. Ik kijk dan ook nu al uit naar een eventuele opvolger. Ik denk dat ze het dan weer over een totaal andere boeg gooien en ik hoop dat ik dan vrolijker wordt en een order plaats.

    Daarnaast stelt het feit dat de iPad al het nieuws was, me ook te leur. Geen (aangekondigd) nieuw OS, geen iPhone-nieuws qua hardware… Kom op Apple, dit kan beter.

  8. ik wordt zelf een beetje moe van al dat gezeur, geen camera, geen OSX, voegt niets to aan een iPhone of Macbook !!

    NEE mensen, het is een NIEUW product, bv voor die mensen met wel een iPhone maar geen Macbook hebben, of voor die mensen die helemaal geen computer hebben maar wel graag boeken lezen, en ga zo maar door ……

    het is een zeer interessant iets voor mensen die normaal niet veel met techniek en computers hebben, zelfs een 3 jarig kind kan het gebruiken.

    ik zou bijna zeggen de meest gebruiksvriendelijke computer lees ding :).

  9. De iPad is gewoon een grote iPod Touch… geen echt nieuwe functies..

    iBooks is niet echt revolutionair.

  10. @Xeno:
    ik heb het ook streng met jou eens hoor.
    ik vind het ook echt een tof ding, en zo als ze zijden, zit het tussen de iPhone en de Macbook in, echt prima gewoon!

    echt ene product voor de mensen die tussen de 2 apparaten iets zoek!

    maar, zelf moet je ook toegeven, dat dit niet één van hun beste presentaties was?
    verder doet dat er niet toe.

    het is gewoon een tof apparaat met leuke eigenschappen en nieuwe opties.
    leuk hebbe dingetje met interessante oplossingen.

  11. Het zou geweldig zijn voor mijn duizenden comics en TPB’s.
    Als de content 1 op 1 via de iPad te lezen is… geweldig.
    Ik hoor nog niemand over het geheugen, maar dit vind ik erg weinig. 64GB het hoogste.

  12. Weet niet of je uit die video nou meteen kunt concluderen dat Steve zijn hoofd laat hangen. Vergeet niet dat zij het product al anderhalf jaar kennen in al zijn vormen (reken maar dat er wat prototypes doorheen gegaan zijn). Dat gedoe over een camera snap ik niet helemaal. Zou je echt willen filmen met zo’n ding? En met een front-camera videobellen over 3G… Tsja wat zal ik daar over zeggen. Vodafone heeft het ooit geprobeerd voor 50 eurocent per minuut… Dat wordt het dus voorlopig ook niet. Ik denk dat de teleurstelling gauw afneemt als er iPad specifieke content komt en je het ding in je handen hebt gehad. Mijn beslissing om de eerste generatie iPhone te kopen duurde ook maar 1 minuut in de Apple store in Seattle destijds. We gaan het zien.

  13. Origineel geplaatst door Melvin
    Gezien het feit dat een MacBook Pro en een iPhone al deel uitmaken van mijn bagage

    Dat geld voor mij exact hetzelfde, waarmee we misschien moeten concluderen dat de iPad (zoals Xeno ook al ‘fijntjes’ aanstipt) niet voor ons bedoeld is. Natuurlijk is het een leuk hebbedingetje maar juist het gemis van, imho cruciale, toepassingen maakt het een toestel wat nog niet op mijn verlanglijstje komt te staan.

    De kreupele versies zijn wmb helmaal missers, zonder volledig mobiel gebruik zie ik ook de nieuwe appelaar niet instappen.

  14. Ik had een redelijke out-of-the-box instelling. Ik heb een iPhone (wat deed ik hier anders) en een Macbook. Een combi van beiden zou weinig toevoegen.

    Mijn verwachting van de iPad was dus meer een Apple versie van de Sony Reader (let wel: bij Bol.com voor EUR 299 met een intern geheugen van 512MB, zonder Wifi, laat staan 3g; resolutie 600×800 – that’s it).

    Dan is dit toch echt fantastich! Apple brengt voor USD 500 een supermooi apparaat uit! Kun je ook nog eens films op kijken, e-mail, iWorks, Foto’s op opslaan.

    Waar ik me zorgen over maak is of Apple wel doorheeft dat iBook de toegevoegde waarde is van hun iPad. Als onduidelijk is of er in NL uberhaupt wel een iBook store komt en als NL uitgevers geen toekomst zien in de iPad, zal het inderdaad kunnen mislukken. Er zit nl niemand te wachten op een grote iPod touch (wat het – heel oneerbiedig – dan toch wel een beetje is. Noem het anders een kale Macbook). Kom dus maar door met die boeken, tijdschriften en kranten! En stel iTunes in NL ook open voor films en series. Dan zit binnen de kortste keren iedereen met de iPad in z’n klauwen.

    Ik denk dat Steve zijn hoofd laat hangen omdat hij zich realiseert dat hij in zijn presentatie de focus te veel heeft gelegd op zaken die we met iPhone en iMac al lang konden……

  15. Geen echt revolutionair produkt. Met zichtbare minpunten. De grote zwarte rand begrijp ik niet. Maar verder… Fijn apparaat om op de bank te surfen en foto’s te kijken. Voor weinig geld zou ik hem daarvoor kopen. Maar de dollar prijzen gaan hier weer 1,5 keer over de kop. Uit Amerika meenemen is het beste. Ik geef een zes voor de ipad

  16. Camera is echt een gemis. Ik zie wel een markt voor de iPad. Mensen als mijn ouders. Laptop is te onvoorspelbaar. Om de haverklap doet ‘ie weer wat anders. Al wat ze willen is internettfn, mailen en Skype (vandaar de camera dus). Printen naar een netwerk printer iWorks erop, eindelijk digitale boeken lezen… Echt een ding waarmee ouderen verbonden blijven met de rest van de wereld.

  17. Dit zijn trouwens typische reacties en gevoelens die al jaren hetzelfde zijn na bijna elke Keynote.

    Ik heb de tijd nog geweten dat je met een vergrootglas mensen met een Mac moest zoeken en toen werden de keynotes nog live gestreamd. En ook toen al waren er vooraf bergen geruchten die later niet bleken te kloppen maar die wel tot gevolg hadden dat heel wat mensen na de keynote teleurgesteld waren.

    Maar wanneer het product dan eindelijk in de winkels lag, wat iedereen weer dolenthousiast omdat de Apple spullen er in het echt altijd 10 keer beter uitzien en aanvoelen dan op video en foto.

    conclusie : de iPad wordt een nieuwe trendsetter en wort gegarandeerd een succes…

  18. Die grote zwarte rand is heel erg logisch, hoe wil je anders zo’n groot touchscreen beetpakken? Bij de Iphone heb je aan een zwarte onder- en bovenrand genoeg, maar bij de Ipad zul je meer nodig hebben zonder ongewenst op het scherm te drukken.

  19. Wat is er mis met een grote iPod Touch?

    Wel zo lekker, dat ie groot is zodat je er ook fatsoenlijk mee kunt browsen, door je iTunes/store, safari, een e-mail op kunt tikken en je mediabestanden beheren. Dat gepiel met zo’n touch of iphone is toch niks, ja voor in de bushbush ja, al je echt niet anders kan.

  20. En voorts….wat moet je in godsnaam met OSX op je iPad?

  21. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Wat is het geworden, een grote iPhone met minder functies (zoals het gemis van een frontcamera voor videobellen)..

    lol, ik heb zeker wat gemist, hebben iPhones tegenwoordig ook een camera aan de voorzijde.

  22. Zouden ze bij Apple, afdeling iPad, al deze kritieken vantevoren nooit hebben doorgenomen? Ik weet ‘t niet! Indien niet…Steve, join iphoneclub.nl!!

  23. Ze hebben wel heel erg veel ophef gemaakt over een opgeblazen ipod touch.
    Ik denk dat ze de verkeerde kant zijn opgegaan door hem te goedkoop te maken, en dus mindere componenten er in te stoppen.
    Ik ben geen arme student, voor een apple tablet met OSX had ik lachend het drievoudige neergelegd, dan kan je er ook echt wat mee.
    Als ik aan het internetten ben op m’n MacBook Pro dan heb ik nog weet ik hoeveel andere applicaties open, dit is echt een essentiële functie die de iPad mist.
    Met wat de iPad kan, zie ik totaal het voordeel niet ten opzichte van een MacBook, het gat tussen de iPhone en een MacBook zie ik dan ook niet.
    En verder vraag ik me af wat ze nu gaan doen met de MacBook Air, deze was toch ook gepositioneerd onder de MacBook Pro om in het vliegtuig of de trein mee te werken?

  24. de ipad is top. ik verwacht echter van de 2de versie dat er een camera op zit, ivm de mogelijkheid VoIP met beeld.

  25. de ipad is top. ik verwacht echter van de 2de versie dat er een camera op zit, ivm de mogelijkheid VoIP met beeld. ook denk ik, of in ieder geval hoop ik, dat je er boeken op kan lezen en downloaden. nu nog alleen in de us, maar straks overal. ik vraag me af hoe snel hij ge-hacked wordt.

  26. Origineel geplaatst door Harko
    Geen echt revolutionair produkt. Met zichtbare minpunten. De grote zwarte rand begrijp ik niet. Maar verder…

    Wat dacht je van het vasthouden…..duimen

  27. Origineel geplaatst door Martijn
    Die grote zwarte rand is heel erg logisch, hoe wil je anders zo’n groot touchscreen beetpakken? Bij de Iphone heb je aan een zwarte onder- en bovenrand genoeg, maar bij de Ipad zul je meer nodig hebben zonder ongewenst op het scherm te drukken.

    Of ze kunnen over een half jaartje een nog groter scherm aankondigen en dan heel trots roepen: en het apparaat is niet groter geworden, knap zijn wij hè!

  28. niet echt teleurgesteld wel jammer van die camera.
    En wat ik op het eerste gezicht minder vond is de brede zwarte rand rond de iPad.. maar ik begrijp dat je hem anders niet normaal kunt vasthouden zonder het multitouch scherm aan te raken.

  29. Had er OSX op gedouwd en ik zou hem gelijk kopen, het is nu gewoon een ontplofte iPod touch, en kom op zeg! 64gb max!? Dit is toch verre van laptop (behalve misschien formaat)
    al met al ben ik deze keer teleurgesteld. Volgende keer beter Apple!

  30. Ik wacht wel op V2.0
    Misschien dat de nu gepresenteerde versie ook beter wordt met het nieuwe iPhone OS 4?

    Ik mis nu met name usb aansluitingen, camera, OS-X, etc.

    In het kort, ik wil een volwaarde tablet computer, niet een supersized iPod Touch.

    Ik kan me voorstellen dat de iPad target #1 wordt voor jailbreaking. De processor van de iPad lijkt prima geschikt voor wat ik wil. En iPhone OS is op zich ook prima zodra je ontsnapt uit de jail.

    Dus, ik koop pas een iPad als jailbreaks slagen.

  31. @Xeno: volgensmij heb jij het dan toch niet helemaal begrepen. Steve presenteerde de ipad toch echt als device voor tussen je iPhone en MacBook in.

    Ik snap opzich wel waarom iedereen zeurt.
    Als je een 13″ MacBook hebt (of pro terwijl er niets pro’s aan is) dan kan je daar makkelijk mee op de bank zitten. Ik echter heb een 17″ mbp en die gebruikt toch wat minder lekker op de bank. Ff snel de ipad pakken zou voor mij ideaal zijn. Voor het echte werk pak ik dan de mbp en voor het kleine werk pak je ff snel de ipad.

    Ik begin er wel in te geloven. Iets wat je gelijk het einde vind gaat doorgaans sneller vervelen als iets waar je aan moet wennen.

  32. Volgens mij, zijn de meeste onder jullie teleurgesteld omdat je de focus te veel legt op de Hardware specificaties van de iPad.

    Is het jullie niet opgevallen, met welk een gemak de iWork versies van tekstverwerken, spreadsheet, en presentaties werkte op de iPad ? (een jaar ontwikkeling aan vooraf gegaan!)

    Volgens mij zit daar nu net de grootste (r)evolutie naast onder andere e books lezen, muziek beluisteren, foto’s bekijken en op het Internet surfen (al dan niet met Flash :-)) ?

  33. Dit is toch na de ceremonie van een overledene?

    Even serieus: ik zag het apparaat niet zitten, nu denk ik dat het wel handig kan zijn voor erbij. Op Twitter plaatste ik net:

    ‘Apple’s iPad ís geen vervanger voor de Mac of MacBook. Zelfs niet voor de iPhone. Het is een vervanger van je verveelmomenten!’

    En dat is ook exact waarvoor hij is, volgens mij. Gewoon een beetje vermaak tijdens de verveelmomenten, maar meer dan met een iPhone.

    Als je de prijzen omrekent naar Euro’s, dan is hij vrij voordelig: vanaf 369,- heb je al de 16GB Wifi-versie. Niet slecht dus. Ik zou zelf kiezen voor de 32GB voor 469,-. Ga dat ook met de nieuwe iPhone doen, zodat ik echt een kloon heb van Mac, iPhone en iPad qua muziek, foto’s en video.

  34. Laten we hopen dat het een erg vroege 1 april grap was.

  35. 2 words: Think different!

    Techniek is niet het doel maar een middel, en dat heeft Apple beter begrepen dan welke e-fabrikant dat ooit heeft gedaan.

  36. Altijd makkelijk om commentaar te geven op iets wat je nog niet in het echt hebt vastgehouden.
    Precies dezelfde reacties dan met de iPod toendertijd:
    http://garry.posterous.com/what-people-said-about-the-ipod-9-years-ago-w#comment

    en kijk wat daar van gekomen is.
    zelf zie ik (na ook een eerste dip) veel in het toestel:
    – films, muziek, lezen
    – productivity

    ik ga het meenemen naar klanten om fotoselecties te maken.

    je kan het als een full-size schaakbord gebruiken met de juiste app.. met 2 personen 😉

    en zo zijn er veel meer mogelijkheden. ik zal niet snel meer een laptop meeslepen na aanschaf hiervan.

    ik heb zelf ook nog een leuk idee qua applicatie waar ik aan ga werken.

    in de medische/educatieve sector zou dit wel eens erg handig kunnen worden

    enz enz enz.
    ik heb in ieder geval al een “reservering” geplaatst bij de reseller om de hoek..

  37. Origineel geplaatst door Niels
    Als je de prijzen omrekent naar Euro’s, dan is hij vrij voordelig: vanaf 369,- heb je al de 16GB Wifi-versie.

    Dat heeft alleen zin als je ‘m in de VS haalt. Je kan beter kijken naar een ander Apple apparaat met dezelfde prijs en wat dat hier in NL kost.

    Zo kost de 2TB Time Capsule net als het instapmodel iPad ook $499 in de VS. Hier kost zo’n Time Capsule €449.

    Ik ga er dan vanuit dat $499 zich vertaalt in €449.

  38. Ik hoop maar dat er toch een nieuwe iPhone uitkomt in juli ongeveer 🙂

  39. Staan mensen er wel bij stil dat dit product eigenlijk niet is bedoeld voor iemand die al een Mac heeft (uitgezonderd iPod, iPhone en iPod Touch).

    Je kan er een toetsenbord op aansluiten en dan heb je eigenlijk een mini computer. Het moet wat het moet doen dan: internetten, emailen, wat filmpjes en nog wat andere leuke dingen. Bijvoorbeeld ‘het nieuwe iWork’ is gewoon perfect voor deze tablet.

    De tablet is meer een manier om toch een soort computer te hebben (email, internet, leuke (HD) films, foto’s en YouTube).

    Als je een Mac(Book) hebt is een tablet eigenlijk alleen leuk als extratje. Niet als vervanging o.i.d.

  40. @velen

    volgens mij zijn de meesten op dit forum overwegend positief!

  41. Tja, kan ook niet zeggen dat ik in een juich stemming was. Vond het teleurstellend. Had liever iPhone OS 4.0 gezien.

  42. Prima apparaat. De hoge verwachtingen scheppen de liefhebbers zelf al veel te vroeg van te voren.

    En hoe hadden jullie Steve na afloop willen zien? Juichend en huppelend? Hij loopt gewoon weg en de show is voorbij.

  43. @Simon: dat heb je niet begrepen dus. De ipad is JUIST bedoelt tussen de iPhone en een MacBook(pro) in.

    Kijk de keynote maar terug.

  44. Zeer teleurgesteld, zowel in de iPad als In de keynote. De iPad is gewoon een oversized ipod Touch alleen dan vele malen lelijker.

  45. Apple en steve jobs zullen mss wel wat negatieve reacties hebben gekregen en zullen daardoor mss wat schrik hebben denk ik maar ik denk dat ze dat niet moeten hebben wat de schrik betreft. Doordat ze de i-pad (gelukkig) niet al te duur zullen verkopen zal er weldegelijk vele van verkocht worden.

    Ik vind het een leuk ding en zal deze mss durven kopen maar wat mij stoort en vele andere mensen is vooral dat er teveel beperkt word en daardoor je geen volwaardig toestel hebt en dat is iets waar apple mee ga moeten opletten vind ik want met anderen kan je wel alles doen.

    Toch heb ik schrik ze in belgie en alsook mss nederland de i-pad duurder gaan verkopen en dat is voor mij dan wel een probeem om eerlijk te zijn.

  46. Ik ben ook een beetje teleurgesteld door de iPad, al vond ik de hetze, voor ie voorgesteld werd, ook wel een beetje overdreven omdat ik sowieso niet echt dacht dat zo’n tablet toegevoegde waarde zou hebben voor mij of toch zeker nog niet nu. Maar wat we misschien over het hoofd zien, is dat deze tablet helemaal niet gemaakt is voor pro’s of prosumers, het is niet de bedoeling om er op te zitten photoshoppen enzo (al kan dat misschien nog komen), maar is gemaakt voor mensen die een stabiel, voorspelbaar, goedkoop en makkelijk te gebruiken toestel willen, consumers dus :). Ik denk zelfs dat het een slimme beslissing was van apple om zich op vlak van “computers” meer op die consumermarkt (en dan vooral op gezinnen gericht) te gaan focussen. De macbook zorgde daar ook al voor, maar de meeste macs zie je toch nog altijd het meest staan bij kunstenaars, jongeren, professionals uit de film -en geluidswereld en met de iPad hebben ze toch al een voet tussen de deur bij gezinnen, om hun echte computers te verkopen :).

  47. Niks te klagen

    Vergelijkt eens 499 euro met en reuze ipod touch? Of 499 euro met een kindle?

    Inmiddels eentje besteld (op de wachtlijst). Iedereen kan m hier thuis gebruiken om met de voetjes op de bank te browsen, een filmpje te kijken, foto s van de vakantie te bekijken, even een van de vele spelletjes te spelen. jammer dat ie er net niet op tijd is om in bed het schaatsen te volgen!

    Voor dat geld echt heel erg goed!

    En versie 2 zal echt wel een camera hebben, en die content zal echt wel komen en de derde versie zal echt wel dat nieuwe scherm hebben

  48. Ik heb nog geen laptop en twijfel wel erg om een iPad te nemen. Ik wil hem eerst eens in het echt zien.
    Mijn iPhone bevalt echt super! Ik twijfel wel een beetje tussen een iPad of een Macbook.

    Ach ik moet toch nog een paar maanden wachten.

  49. Steve kijkt altijd met zijn hoofd naar beneden. Persoonlijk twijfel ik ook. Nogmaals vind ik de Ipad een te dikke rand hebben, Beetje Lompig ding. Hij had zeker “breedbeeld” moeten zijn, dat is een grote misser. Frontcam voor Skype ook. En 3g, 3g, 3g … sja, weer een abbootje erbij, nee echt niet. De iphone was 2 jaar geleden het waard om voor 30 euro per maand een abbootje te hebben, nu niet meer naar mijn mening. 16/32/64 gb voor dat formaat? Neeee, kan ik nog niet mijn hele Mp3 collectie erop zetten, doe daar nou eens een grote stap mee !! uuuffff

    De ipad zit niet precies in het midden van een macbook of de iphone. Ze schurkt teveel tegen de iphone aan, en te weinig aan de Laptop…….

  50. Waarom zit toch iedereen te zeiken! Het is een gaaf ding niks mis mee!
    Waarom weer een nieuwe iPhone? Vind je deze niet meer mooi?
    Apple heeft een topproduckt neergezet 1 iPhone 2 iPod 3 MacBook en nu 4 de iPad. iedereen heeft een iPhone gekocht en als ze weer een nieuwe iPhone laten zien heb je de mensen niet bereikt want die hebben er al een iPhone dat is hetzelfde met de MacBook ik hoor heel vaak ik heb al een MacBook waarom een combi? Nou om de mensen te bereiken die iets nieuws willen niet een opvolger van iets dat is hetzelfde dat je een laptop koopt en 1 week later komt de opvolger ga je dan die kopen? Nee je hebt al een laptop daarom dusss.. Ik ben er blij mee m’n 3,2″ beeldscherm ben ik nu wel zat ja eindelijk een groter scherm Gr. IPhonevanolaf

  51. Het is idd een gaaf ding, maar niet meer dan een opgeleukte iPod. Wat kun je er meer van maken? Ik niet, met de beste wil van de wereld niet.

  52. Ideaal, lijkt mij, om pdf tijdschriften mee te lezen. Daar heb ik die 600 euries wel voor over.

    Boeken is voorbehouden aan EInk, zoals de iRex 1000 of de Sony Reader.

    Baal wel dat je de sim van en KPN/Vodafone,/T-mobile dongel niet kan gebruiken door het gebruik van een micro-sim. Wordt dus alleen een Wifi versie.

  53. eigenlijk is het zelfs niet eens een product voor apple fanboys (al kopen ze hem waarschijnlijk wel), ik denk dat ze met de iPad vooral proberen nieuwe klanten aan te werven, en proberen te bewijzen dat Apple veel makkelijker is om mee te werken dan Windows. Voorbeeldje: ouders krijgen van zoon een iPad cadeau, de ouders vinden het super makkelijk en vooral de vader amuseert zich er mee, maar ze hebben ook een windows computer die niet al te goed meer werkt en willen hem binnekort veranderen en de vader die zich natuurlijk zo amuseerde met het apple product zal dan eerder gaan denken, ik koop mij een iMac. Dit is een beetje simplistisch voorgesteld maar volgens mij zal de iPad een soortement effect hebben.

  54. @jonz: ouders krijgen van zoon een iPad cadeau ??? Dat is wel heeeel erg onwaarschijnlijk hahahaha 😀

  55. Origineel geplaatst door Donstil
    @Simon: dat heb je niet begrepen dus. De ipad is JUIST bedoelt tussen de iPhone en een MacBook(pro) in. Kijk de keynote maar terug.

    Klopt. Ik zeg toch niet dat dat niet zo is? Een tablet kan je vergelijken met een netbook (smartphone – netbook – notebook en iPhone – iPad – MacBook). Een iPad is dus eigenlijk een soort minicomputer die doet wat het hoort te doen: internet, mail, filmpjes en muziek, documenten, presentatie’s en een aantal leuke programma’s (App Store). Dat is wat de iPad doet.

    De iPad is dus niet als vervanging voor je MacBook o.i.d. – dan zou de iPad alleen leuk zijn als extraatje, omdat je MacBook dit allemaal al kan.

  56. En oh ja, wie weet wat er nog gebeurd.

    De iPad is pas in het einde van maart beschikbaar op zijn vroegst. In maart wordt vast zien we vast wel iets van iPhone OS 4.0 en wie weet dus nog wat updates voor de iPad. En wie weet komt er nog een 128 GB model (2x een 64 GB chip).

  57. Hoe langer ik erover nadenk, hoe beter ik de iPad ga vinden. Ik was eerst ook sceptisch over de specs, gebrek aan camera, multitasken etc.

    Maar denk er ‘s over na: Waar gebruiken veruit de meeste mensen een computer voor tegenwoordig? Internet en mail. En nog wat media dingetjes die Apple er netjes in verwerkt heeft.
    Wat is nou het toffe? Je pakt dit ding zo van tafel, geen lange opstarttijden zoals een laptop. Geen gepruts met je vinger op een touchpad terwijl je op de bank zit. Dat is toch geen werken? Een muis gebruiken gaat dan ook niet.
    Door een webpagina scrollen met touchpad? Wat een drama, zit je net in het verkeerde frame.
    Met de iPad is het gewoon een kwestie van aanraken wat je wilt bewegen of kiezen.

    Ik zie het wel zitten voor die simpele tasks die je het meest gebruikt. En multitasken etc heb je daar helemaal niet voor nodig, en zonder multitasken blijft hij lekker snel werken. Daarom zit het ook niet op de iPhone.

    En voor de wat meer complexe taken heb je een MacBook. Daar is het ook geen vervanging voor, net zomin het een vervanging is voor de iPhone.

    En bedenk dit: Hoeveel mensen lopen voor het werk met zo’n lederen map met papieren en pen rond rond? Heel veel. Denk aan vergaderingen. Aangezien de iPad iets kleiner is dan een A4, past die er ook mooi in. Hier is zeker over nagedacht! Dan heb je dus een geweldig apparaat voor je presentatie, spreadsheet, mail, aantekeningen etc. Hiervoor zouden ze zeker tethering met de iPhone of bv BlackBerry moeten toestaan.

    Let op, Apple weet heel goed wat ze op de markt gezet hebben!

  58. Ik snap dat gezever of die teleurstellingen niet helemaal. Het was vooraf toch al duidelijk dat het tussen een iPhone/iPod Touch en een macbook in kwam te zitten?

    Ik snap al helemaal dat gezeur niet over een lelijke dikke rand. Heb je de rand boven en onder de iPhone wel eens gezien? En hoe wil je het apparaat dan vasthouden?

    als je meer functies wilt, dan koop je lekker een Macbook (Pro). Of je werkt gewoon verder met je iPhone.

    Zie de schoonheid er van in van dit nieuwe speeltje! Ik denk dat het apparaat volledig tot zijn recht komt als Apple alles aanbiedt wat ze in de keynote presenteerden.

  59. Origineel geplaatst door Juppe
    Maar denk er ’s over na: Waar gebruiken veruit de meeste mensen een computer voor tegenwoordig? Internet en mail. En nog wat media dingetjes die Apple er netjes in verwerkt heeft.
    Wat is nou het toffe? Je pakt dit ding zo van tafel, geen lange opstarttijden zoals een laptop. Geen gepruts met je vinger op een touchpad terwijl je op de bank zit. Dat is toch geen werken? Een muis gebruiken gaat dan ook niet.
    Door een webpagina scrollen met touchpad? Wat een drama, zit je net in het verkeerde frame.
    Met de iPad is het gewoon een kwestie van aanraken wat je wilt bewegen of kiezen.

    En met dit ben ik het volledig eens Juppe!

  60. Ik denk ook niet dat deze video zo heel erg veel te betekenen heeft, als ik heel erg opgewonden ben dan betekent dat niet dat ik alleen maar recht vooruit kijk met een brede lach. Dit zegt echt helemaal niets. En ik denk ook niet dat de iPad een flop zal worden, het zal eerst even aan moeten slaan. De vonk moet overvliegen en als de eerste iPad’s in Nederland zijn dan is het ineens wel weer een topproduct.

  61. Ik zie de iPad niet zitten. Om je fotos, films en muziek er op te krijgen heb je je pc nodig. De ipad is niet alleen tussen computer en iphone in gepositioneerd, het maakt geen van beide overbodig. Ik had minstens op een Computer/macbook vervanger gerekend.

  62. @Xeno

    Het kan (minder) wat de de iPhone kan, alleen op een groter scherm. Als je een iPhone hebt heb je deze iPad echt niet nodig. Voor eBooks is de Kindle een betere koop (prijs & scherm).

    Tevens beschreef Jobs himself dat de iPad het belangrijkste is wat hij ooit heeft gedaan binnen/voor Apple. Nou, dan had ik nog een jaartje gewacht met de lancering. Dit is een regelrechte aanfluiting voor hemzelf en voor Apple.

    Tevens werd de iPad genoemd als netbook killer. Huh?!
    Ik kan ongeveer 70% van het internet website niet bezoeken omdat Flash ontbreekt om maar eens iets te noemen.
    De Wireless Connectivity waarbij hij, de iPad, andere apparaten kan herkennen is niets van terecht gekomen.
    Een document typen waarbij het keyboard op get gelijke niveau ligt als het scherm is vermoeiend.
    Zo ver is het dus geen substituut voor een netbook, laat staan een vervanger/killer.

    The Next Best Thing is een superlatief welke onder andere gebruikt werd. Een aardige pitch, maar het potentieel van een killer product voorzie ik pas over 1 a 2 jaar.

    Ik wacht op Courier van MS. De filmpjes die ik daarvan heb gezien, met daadwerkelijk bestaande prototypes, beloven pas echt ground-breaking things instead de iPad zoals die gehyped is. Als Courier in 2010 nog uitkomt is niet ook een netbook killer maar ook een iPad killer.

  63. Het is dan ook dat iedereen het meeste van dat ding de afgelopen maanden te weten is gekomen en dat het allemaal niet zo nieuw meer is nu de iPhone al aan zijn 3de generatie zit, het meeste waar men de iPad uit gebouwd is is de ervaring die men met de iPhone en iPod touch opgedaan heeft, dus ja, daarom misschien dat niet iedereen zo wild is van dit ding.
    Het is hoe dan ook de toekomst zo’n ding, laptops zijn vaak onhandig om digitale boeken of magazines te lezen omdat je zo’n ding niet in de gewenste hoek of positie kan houden als je onderuitgezakt zit in de zetel, dat gaat met de iPad wel het geval zijn.

    Ikzelf denk er toch aan om zo’n ding te kopen, misschien niet de duurste, maar ik wil er wel op zijn minst mee op internet kunnen en mijn magazines lezen aangezien ik af en toe magazines in pdf op de iphone tracht te lezen, wat gewoon haast onmogelijk is.

  64. Ik denk dat al het gehyp over de tablet voor de introductie is gewoon het probleem iedereeen heeft zoveel opties opgeworpen die als je naar het verleden kijkt nooit allemaal in een keer in het product geplaatst zouden worden zelfs als apple het kon.

    Op deze manier kunnen ze meerder versie brengen die iedere keer weer beter zijn.

    Voor mij de ipad was wat ik verwachten en ik zal er zeker een kopen zodra ze er zijn.

  65. Had die iPad niet iBed kunnen heten. Het lijkt me een prima boek/dvd/nog wat voor je gaat slapen

  66. Ipad and ibooks are both stolen names from different companies which are outside the us , the ipad is one big joke only amax of 64gb , too small for anything , for young people it may look hip but will soon be full with a few movies and music , for your grandpa is it perfect , think i will wait till version 2 which i hope has a usb connection for an external hard drive, and no iphone news was dissapointing thats 2 keynotes the iphone has been pushed aside for the pods n pad

  67. Wat men hier vergeet is dat het niet om de MacBook of iPhone gaat. Het gaat om de e-readers! De Kindle zetten ze hier volledig mee in de schaduw. Dat is waar de iPad om gaat. Die Kindles gaan als warme broodjes bij Amazon. Bij Kindle hebben ze nu een probleem: geen browser, geen iWorks, geen 140.000 apps….

  68. Zo’n computer met direct 130.000 apps en een hele hoop potentiële apps specifiek voor het apparaat gemaakt kan alleen maar geweldig worden. Denk aan all die ruk softwareprogramma’s die straks een complete overhaul krijgen en opeens inuitief in het gebruik zijn in plaats dat geklik met een cursor.

  69. Komt door de geruchten.
    Dan verwacht je er teveel van.

  70. Het is heel bijzonder dat iedereen al een oordeel heeft over een apparaat die niemand nog heeft kunnen vasthouden.

    http://pogue.blogs.nytimes.com/2010/01/27/the-apple-ipad-first-impressions/

  71. Ik zie nou niet bepaald een rare stemming in dat filmpje. Het is maar wat je wilt zien. Wat zoek ik? een apparaat op schoot waar ik mee kan internetten, mailen fotos en muziek. Daarnaast wil ik wat docmentjes af en toe
    maken en de
    krant lezen op een beetje normaal formaat en niet met het ANP nieuws vermomd als telegraaf of volkskrantapp. Zie hier…..de Ipad. Snel, dat Iworks zah er echt heel gelikt uit! en goed. Camera snap ik niet gebruik het nu ook niet. Dus geen behoefte aan. Multitasking wel gemis en het feit dat je toch nog een imac oid nodig hebt is ook een minpunt. Verder lijkt het mij een perfect ding voor mensen die dit soort dingem doen en meer niet!

  72. En toch wil ik ook mijn zegje even kwijt.
    Ik vind de iPad persoonlijk niet zo revolutionair als ik gehoopt had. Maar die hoop is gecreëerd door de hype die er omheen is ontstaan de laatste maanden…
    Maar als je dan kijkt wat het doel van Apple is, en wat de iPad moet gaan bieden als tussenoplossing tussen een iPhone en een MacBook (pro)… Dan zie ik het goed zitten en vind het ook een goed apparaat.

    Tuurlijk is het jammer dat er geen nieuwe OS op zit, en geen camera of flash, maar dat mis ik niet. Heb ook een iPhone en een iMac…

    Ik ga hem zeker kopen en vooral gebruiken met Pages, voor internet en natuurlijk iBooks. Heb al z’n Sony E-Reader, en die is erg goed, maar mis toch wel de achtergrond verlichting af en toe. Zeker als je in bed wilt lezen en je alleen een klein leeslampje hebt.

    Al met al dus een goed apparaat en kan niet wachten tot ik er een in handen heb.

    En die zwarte rand ziet er misschien niet super uit, maar is zeker handig dat je niet per ongeluk iets indrukt. Heel slim dus eigenlijk.

  73. Ik was in eerste instantie een beetje teleurgesteld maar na het zien van de volledige keynote zie ik het toch al een beetje vrolijker in.
    Voor mij persoonlijk heeft het ding eigenlijk geen meerwaarde t.o.v mijn MacBook en IPhone maar voor mijn vriendin daarentegen…
    Zij heeft nog een PC die eigenlijk enkel gebruikt wordt om te emailen en te facebooken.
    In haar geval stapt ze dan toch ook een beetje over naar Mac zonder een MacBook aan te moeten schaffen die z’n geld dan wel waard is maar een beetje overkill als enkel safari,mail en iphoto daarop zullen gebruikt worden. Maarrrr ze is wel meteen van ALLE frustraties die Windows met zich meebrengt af!

    Dus is de iPad dan eigenlijk toch een klein beetje een geschenk uit de hemel….
    Well done Steve! Moest ik ‘m ooit voor mezelf willen kopen dan zal er toch nog ‘t een en ‘t ander aan toegevoegd moeten worden(USB,groter geheugen,…)
    En wat de iPhone betreft… laat het huidige model nog maar even meegaan… .
    gaat het niet allemaal een beetje TE snel? Zijn we met z’n allen niet een beetje TE koopzuchtig?

  74. Een teleurstelling voor mij is niet hoe ik het zou noemen. Ik vond het eigenlijk wel grappig om te zien dat hij eigenlijk net zo goed een presentatie voor de iTouch had kunnen houden. Er is niets nieuws aan dit ding. Alleen uit zijn marketing verkoop praatje moet je doen geloven dat dit ding “amazing is” Het os zit in een iets ander jasje en door een design er anders uit te laten zien bereik je echt niets meer dan een wauw factor wat na een weekje ook weer gewoon is.

    Websites bekijken met deze ipad is niets anders dan op de iphone of laptop / netbook of wat dan ook. De ervaring zou alleen maar amazing zijn door dat het scherm groter is…daar doe ik het dus echt niet voor. En hoe hij in het filmpje over de multitouch spreekt is ook lachwekkend 1 of 2 vingers, en het mooier laten lijken dan het is door het met 1 hand te doen. Terwijl met 2 handen een touchOs pas echt goed uit de verf komt.

    Ze laten nu de developers al het werk weer doen om betere applicaties te schrijven die wel goed gebruik maken van multitouch. Zodat ze op basis daarvan straks in de nieuwe lijn van telefoons en iPads deze als standaard fiture kunnen gaan implementeren.

    Het is precies wat ze zeggen wanneer de iPad eindelijk geïntroduceerd werd. Er moest een gat gevuld worden. Nou wat interessant het gat is gevuld met een opgefokte iTouch.

  75. De iPad brengt Apple weer met beide benen op de grond. Het is nooit goed om naast je schoenen te gaan lopen…

  76. De iphone vind ik perfect. Voor op de bank alleen te klein. Dit is dus DE oplossing. Niet te vergeten dat hier weer duizenden nieuwe apps voor komen. Daarnaast draaien al mijn favorieten er ook nog op. Heerlijk!

  77. Ik vond de keynote fantastisch.. stelletje zeurpieten op diverse forums.. de iPad gaat het helemaal maken en ik sta in de rij om er 1 aan te schaffen 😉

  78. GO STEVE!

  79. ik ben ook niet teleurgesteld, eerder verbaasd. verbaasd om het feit dat Apple niet iets unieks laat zien. Ook ik had verwacht dat er OSX op zou draaien en niet het iPhone OS. Als je de keynote kijkt merk je ook dat het publiek niet zo uit z’n dak gaat als bij de keynote toen de iPhone gepresenteerd werd. Daarnaast vind ik het een behoorlijke misser dat Flash nog steeds niet werkt Het is tijdens de keynote goed te zien als Steve het internet laat zien en je dat, o zo leuke, legoblokje ziet bij de website van de New York Times. Wat betreft design vind ik het een mooi apparaat en zeker de hardware is top, het enige wat mist is idd een camera. Maar wie weet wat de toekomst brengt 🙂

  80. De iPad in werking gezien op youtube en de software is nog niet al te best. Laten ze die eerst maar oplossen voordat de release er is. Apps crashen regelmatig. Apps worden soms bij het draaien foutief gedraaid en zie regelmatig nog dat de app ineens de helft van het scherm in bezit neemt wat voor het kantelen volledig scherm was.

    Ik wacht denk ik op versie 2 want hier kan ik op dit moment niet meer mee dan met mijn iPhone. Het idee dat je multi kunt spelen is leuk en met meerdere youtube kijken is ook leuk. Maar kan niet zeggen van die wil ik over 2 maanden binnen hebben liggen.

    Tuurlijk wil ik hem altijd wel hebben maar dan moet ten eerste nog de prijs bekend zijn en lager dan de dollar liggen dus niet van een dollar naar euroteken veranderen. Als dit gebeurt wacht ik een ronde iPad.

    Voor de mensen die bedoeling welk filmpje dan?

    http://www.youtube.com/watch?v=K_kRXLNarG8&feature=popular

  81. Apple is gewoon op zoek gegaan naar een manier om nog meer apps te kunnen verkopen. Daar verdienen ze uiteindelijk meer aan dan de hardware zelf waarschijnlijk.

    Met de iPad pakken ze een andere doelgroep erbij!

    Tis wel een leuk ding en ik zie de mogelijkheden ook wel, maar er moet nog veel aan worden toegevoegd!

    Het is een leuk conceptmodel, ik ben benieuwd naar de werkelijke versie 😉

  82. Origineel geplaatst door tim wolf
    ….Websites bekijken met deze ipad is niets anders dan op de iphone of laptop / netbook of wat dan ook. …

    Ik denk dat je je daarin vergist. De iPhone is te klein, je blijft heen en weer zoomen. En een laptop is te onhandig met dat kleine touchpad, en te zwaar, te heet, te traag etc. Een losse muis is mobiel geen optie. Waar laat je dat ding als je onderuit hangt op de bank?
    Ik denk dat de iPad veel meer gemak op dit gebied geeft.

  83. Zou geweldig zijn als TomTom hier een carkit voor gaat uitbrengen, kan ik eindelijk duidelijk zien waar ik naartoe moet rijden…

  84. Veel mensen hier vergelijk het met een Netbook. Ik denk dat je het juist niet met iets moet vergelijken.

    Het is een nieuw product en gaat een nieuwe functie/doelgroep krijgen.

  85. Bij de laatste iPod nano stond video helemaal in het midden en hoe belangrijker het in de alledaags situatie werd. Waarom heeft de iPad dan geen kamera?

    Waarom zet Apple nog steeds op die belachelijke reflecterende beeldschermen? Vooral als je films bekijkt, op het web surft of een boekt leest: de reflectie gaat je irriteren — veel meer dan bij de MacBook. En dan heb ik het niet eens over de vetvlekken gehad. Kijken en lezen wordt toch echt niet prettig.

    Dan zit je ook nog eens vast aan een OS dat misschien voldoende is voor een mobiel, maar voor een tablet gewoon ontoereikend is. Vervolgens ben je dan ook nog afhankelijk van allerhand adapters om bv. de keynote te presenteren.

    Genoeg om op te noemen wat er volgens mij niet klopt met de iPad. Er mist teveel, het is niet goed doordacht en over het algemeen te overhypt.

    Teleurstellend vind ik bovendien dat Apple totaal niks anders heeft gepresenteerd. Geen nieuw iWork of iLife, niks nieuws over Snow Leopard (en de hoognodige bugfixes en verbeteringen), absoluut niets.

  86. Origineel geplaatst door Harko
    Geen echt revolutionair produkt. Met zichtbare minpunten. De grote zwarte rand begrijp ik niet. Maar verder… Fijn apparaat om op de bank te surfen en foto’s te kijken. Voor weinig geld zou ik hem daarvoor kopen. Maar de dollar prijzen gaan hier weer 1,5 keer over de kop. Uit Amerika meenemen is het beste. Ik geef een zes voor de ipad

    die zwarte rand is juist heel logisch. Het is een multi touch screen, zonder die rond zou je continu op het touch gedeelte zitten met je vingers waardoor het scherm niet goed werkt. Als de rand dunner zou zijn hen je geen goede houvast. Vandaar de gekozen dikte…

  87. @Danny Bevers: Er zijn inderdaad nog wat foutjes. Maar die zullen met een firmware update er vast wel uitgevist worden.

  88. Vind het ideaal om even snel te email te checken, wat op internet te surfen, bezoekje te brengen aan facebook, of om de foto’s te bekijken en… lezen van nieuwsbladen.

  89. Alhoewel ik ook iets over de nieuwe Iphone of OSX 4.x had willen horen had ik niets verwacht en ben ik dus absoluut niet teleurgesteld.

    Ik snap die teneur niet helemaal.

  90. Ik had er ook wel degelijk meer van verwacht. Maar ik denk wel dat apple een grote groep consumers zal aanspreken met dot Internet device, hoeveel gezinnen zijn er niet waar dit aparaat in standby mode in de woonkamer zal liggen, klaar voor wanneer pa, ma, zoon of dochter even snel iets op Internet wil opzoeken, foto’s/filmpjes bekijken of even een spelletje spelen. Daar is dit toestel perfect voor.

    Daarnaast kan men zich nog maar half indenken wat er allemaal mogelijk is met een gejailbreakte versie van de iPad. Hij is nog een stuk sneller dan de 3GS en met het grote scherm voorspel ik een hoop mooie JB apps.

  91. @Juppe:
    Volledig met je eens!

  92. voor iedereen die een apple-tablet met WEL alles erop en eraan (osx, frontfacing camera, gps enz) zoekt: -klik-

    kost wat…maar dan etc. etc. 😉

  93. rukapparaat, volgens mij ook een grote flop. Voor dit soort dingen wil je gewoon een laptop, is namelijk goedkoper EN je kunt er alles mee……

    iPhone is een top apparaat omdat alles erg gebruiksvriendelijk is en de apps die eenvoudig te installeren zijn. DAT is wat de iphone maakt (niet de specs.)

    De iPad is van alles niets….

  94. Ik zie mij dit al gebruiken als interactief portfolio en om foto’s bij klanten te laten uitzoeken! Mis alleen wifi sync met de MacBook of iMac.

    Wat moet je met een webcam? Zie je je al een half uur dat ding voor je in de lucht houden?

  95. Ik vind die tablet leuk voor erbij als ik geld over zou hebben maar dat heb ik helaas niet.
    Het idee achter het tablet is zonder meer goed alleen volwassen is het nog niet. Ik vind het eerlijk gezegd enigszins triest dat je met adapters moet werken terwijl ik op mijn laptop gewoon de foto’s van mijn camera kan laden, ik kan daar ook andere USB apparatuur aansluiten, heb voldoende opslagcapaciteit en ik kan alle websites bekijken. Waarom niet een USB aansluiting op dit tablet? Of wordt dat voor volgend jaar bewaard zodat ze alvast weer een verbetering hebben?
    Verder is het me opgevallen op de diverse fora dat er opeens ontzettend veel mensen boeken gaan lezen.

    Ik was wat teleurgesteld omdat ik van Apple meer had verwacht dan dit, maar goed, Apple kan niet altijd verrassen. Het vervangt een laptop niet dus mensen die moeten kiezen vanwege hun bankrekening zullen goed moeten kijken wat ze kiezen. Ik denk dat een tablet best een mooie toekomst tegemoet gaat maar dan zal het toch meer in de buurt van een laptop moeten komen. En een open systeem zodat je ook zelf software kunt installeren zonder jailbreak.

    Ik denk dat het zoals met de iPhone zal gaan, Apple begint ermee en de rest volgt waardoor Apple weer scherp moet blijven en de rest Apple weer in moet halen enz. Benieuwd of Google ook van zich laat horen.

  96. @Juppe: Daar vind ik wel dat je gelijk hebt, maar als het apparaat alleen maar voordelen heeft als het mobiel is dan koop ik het al helemaal niet. De keren dat ik een lange reis maak is op 1 hand te tellen. De reis dan wel te verstaan is moet dan lang genoeg zijn om iets nuttigs te kunnen doen op dat ding. De handelingen die gedaan werden in de keynote zijn prima met een iphone te doen. Als mensen een laptop uit de tas halen moeten ze zelf weten.

  97. @Donstil: Net zoals de nieuwe doelgroep van de macbook air, ik heb genoeg mensen die mac gebruiken in mijn omgeving, en ik heb nog nooit een daarvan iets horen zeggen over de macbook air. Ik ben misschien wat kort door de bocht. Maar wanneer de iPad een echt nieuw product gaat worden met meerwaarde zal wel een paar versies verder zijn.

  98. apple heeft je nooit iets beloofd en het vervolgens niet waar gemaakt dat deed je zelf door mee te gaan in de hype die de blogs creeerden.

    die teleurstelling heb je totaal aan jezelf te danken.

  99. Idd zoals de iPod toendertijd… innovatie heeft tijd nodig, en net als iPod zal de iPad straks ineens iets kunnen, of een gat in de markt opvullen. Dat is de sterke kant van Apple….
    Ik zou gewoon ff afwachten….

  100. Het lijkt mij een superfijn ding om lekker mee op de bank te zitten. Vanwege de touchscreen juist helemaal niet vglbaar met de ervaring van een laptop volgens mij! iPhone heeft echt beperkingen (of veel meer websites moeten voor mobiel geschikt worden gemaakt) en met een laptop moet je dr gelijk zo voor gaan zitten. Lijkt mij relaxed ding.

  101. De iPad wifi is dus vanaf eind maart in NL te krijgen en de g3/wifi eind april lees ik zojuist op apple.com/nl

  102. Ik heb geen MacBook of andere laptop en dacht erover na om voor het internetten in de kamer zo’n eentje te kopen met een 10 inch beeldscherm.
    Dan is voor mij een iPad toch wel een uitkomst, ik zou er wel eentje willen hebben.

    Echter heb ik i.v.m. een nieuwe baan een laptop nodig –> ik zal geen iPad aanschaffen. Koop nu zo’n Windows ding en probeer er via een externe HD Snow Leopard op te draaien op de momenten dat ik geen Windows nodig heb (lees: als ik niet met mijn werk bezig ben).

  103. No Flash – No iPad

  104. Origineel geplaatst door 4saus
    apple heeft je nooit iets beloofd en het vervolgens niet waar gemaakt dat deed je zelf door mee te gaan in de hype die de blogs creeerden.die teleurstelling heb je totaal aan jezelf te danken.

    Op zich heb je een punt. Ook ik heb me wel laten meeslepen denk ik.

    Aan de andere kant hadden we met z’n allen toch gehoopt dat Apple met de iPad een aantal tekortkomingen van de iPhone zou hebben rechtgezet. Dat is niet gebeurd en tja… dan is de iPad een noviteit met aan de ene kant een potentie waar niemand nog zicht op heeft en aan de andere kant een aantal aanwijsbare tekortkomingen die Apple klaarblijkelijk negeert. In termen van marketing een riskante keuze.

  105. Denk dat Apple met de IPad een geheel nieuwe doelgroep zal bereiken, dus het marktaandeel Apple aanzienlijk zal vergroten.

  106. vergelijk het met de heisa rond de iPod touch : toen riep iedereen dat die voor geen meter zou verkopen ! Wie koopt nu een touch als je voor wat euro’s meer een iPhone hebt.

    En zie :wat is de meest verkochte iPod ? inderdaad : de Touch…

    Neem het van mij aan : bij Apple weten ze precies waar ze mee bezig zijn en veel analisten zien een mooie toekomst voor de tablet. De schattingen gaan van 4 tot 10 miljoen verkochte exemplaren in het eerste jaar.

    Als je dan weet dat er het laatste kwartaal 3.3 mlj macs zijn verkocht, weet je het wel !

  107. Origineel geplaatst door Martijn
    Die grote zwarte rand is heel erg logisch, hoe wil je anders zo’n groot touchscreen beetpakken? Bij de Iphone heb je aan een zwarte onder- en bovenrand genoeg, maar bij de Ipad zul je meer nodig hebben zonder ongewenst op het scherm te drukken.

    Onzin, je kan de randen softwarematig uitsluiten.
    En dan zelf het aantal pixels instellen in System Prefs.
    Dat was meer des Apples geweest dan dit Sony jaren-80 scherm…
    Triest dat Jon dat niet ziet en nog triester dat Steve een model presenteert dat hij 10 jaar geleden zeker had teruggeblaft naar de designtafel.
    De teneur van het filmpje is dan ook dat de mannen niet scherp meer zijn… jammer en tragisch. Ook de betere deals met de boekenuitgevers (bTunes?) zijn uitgebleven. Maar misschien komen die nog.

  108. Hahahahaha Ipad ….. Chinezen hadden al een Ipad voordat Apple het presenteerde en zelfs met wifi b/g en 3g en 160Gb harde schijf en 3 usb poorten hahahahah
    Apple loopt nu echt ver achter in plaats van voorop te lopen…….hahahahah

    http://frontpage.fok.nl/nieuws/368822/1/1/100/kloon-ipad-al-lang-te-koop-in-azi.html

  109. Ik vind dit toestel wel iets hebben. Maar dan wel eentje of twee voor gans het gezin…. en dat brengt me meteen bij wat ik het meeste mis in dit toestel: een multi user functionaliteit Ik zie m’n kinderen hun e-mail wel lezen op dit toestel maar van mijn email moeten ze afblijven. Dit toestel kan niet – zoals een iPhone – aan één persoon gebonden worden! Een grote misser, Apple!

  110. iPad… Heel leuk het concept van een touch apparaat alleen had dan ook de functionaliteit aangeboden die men verwacht: Flash, USB, Bluetooth, WiFi, Webcam, Stylus, Multitasking.

    Nu zitten er wel wat functies op, maar wat denk je van echte functies? Dit tablet zou prima zijn om op te kunnen tekenen bijv. Daar heb ik ze op de Keynote ook niet over gehoord!

    Ik denk dat Apple’s marketing strategie om zo min mogelijk informatie uit te brengen, zodoende een hoop aandacht, hetzij negatief als positief (Apple heeft een rockin fanbase) juist betekend dat dit een groot succes zal worden. Het item staat net een aantal dagen online en de halve wereld heeft het er over.

    Al denk ik dat als ze op Keynote alles hebben laten zien wat de grote zus van de iPod Touch kan, dat ze beter hadden kunnen investeren in een nieuwe iphone laten zien… want dan gaat dit ding floppen als een baksteen. Formaat heeft het iig al. Ik zou het best kunnen gebruiken, mits het de open functionaliteit biedt van mijn iphone nu.

    Maar zolang er geen untethered JB is voor de S, blijf ik bij mijn 3G…

    @BT73: Mocht het zo zijn dat Fuijtsu ‘iPad’ idd al jaren in behandeling is, dan wordt het voor Apple een duur grapje… Dit is wel iets wat ik met spanning afwacht, want Fuijtsu is ook geen kleintje 😉

  111. Origineel geplaatst door VonZescao
    voldoende content

    Wachten op de courier??? dat is enkel een applicatie die ze daar laten zien en het scherm (2) is dan ook kleiner…

    Wacht maar tot een ontwikkelaar een “courier” voor de iPad ontwikkeld…

    Al dat gezeur dat het product niet goed is… het product is uitstekend en vult een enorm gat in de markt. Het is nog enkel het ontbreken van de juiste apps!

  112. Origineel geplaatst door Bavare
    Ik vind dit toestel wel iets hebben. Maar dan wel eentje of twee voor gans het gezin…. en dat brengt me meteen bij wat ik het meeste mis in dit toestel: een multi user functionaliteit Ik zie m’n kinderen hun e-mail wel lezen op dit toestel maar van mijn email moeten ze afblijven. Dit toestel kan niet — zoals een iPhone — aan één persoon gebonden worden! Een grote misser, Apple!

    Volledig mee eens. Dit toestel is ideaal in een gezin om door meerdere personen gebruikt te worden, enkel op voorwaarde dat accounts afgeschermd kunnen worden.

  113. @Xeno:
    Xeno,
    Als de iPad voor één doelgroep wel onbruikbaar is, dan is het wel voor kinderen. Kinderen spelen nou eenmaal graag spelletjes. Sites als spelen.nl werken niet want die sites werken allemaal met Flash. Voor de kids dus een totaal onbruikbaar apparaat.

  114. Waarom zouden we teleurgesteld moeten zijn? Als we er eventjes over nadenken waar sommige teleurgesteld zijn. Is juist doordat al die geruchten hoopvolle verwachtingen voeden. En dat is de reden waarom. Iedereen zou graag een ipad gewild hebben met frontcamera, multi tasking en eigenlijk meer dan een gewone vergrote Ipod touch. Maar als je je niet bezighoud met luisteren naar onbetrouwbare informatie (meestal) dan ga je automatisch hopen naar hogere verwachtingen. Dus iedereen die apple goed kent en de “geruchten” volgt is wel teleurgesteld. Diegene die de geruchten niet volgt is helemaal niet teleurgesteld in zo’n product. Jullie geruchten zorgen ervoor dat mensen hopen op dingen die er niet kan zijn voor het moment. En dat is de reden waarom sommige hier met gemengde gevoelens. Als je een beeld hebt van iets door wat iemand jou iets verteld is deze beeld afhankelijk van wat je hoor en onafhankelijk van wat je je zelf inbeeld. Denk maar aan een boek lezen en een film daarvan zien. De meeste zijn teleurgesteld in de film, niet in het boek.

  115. Ik vind de iPad nou niet echt revolutionair te noemen. Het is misschien leuk om films te kijken in de bus of vliegtuig. Ik zie mensen hier nou niet zo snel op typen of iets anders dan browsen.

    We zullen zien wat de tablet in het echt brengt ik ben niet overtuigd in ieder geval.

  116. iPad is nu wel een leuk ding, iedereen is gewoon teleurgesteld omdat al ongeveer de laatste 10 jaar miljarden roddels over Apple komen zodat we eigenlijk niet opschrikken, soms weten we zelfs in detail hoe het er uit gaat zien… Maar er komt wel iWork voor! Fantastish!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.