Reacties voor: Alles draait om groepchats in deze grote Telegram-update

Telegram pakt groepsgesprekken aan in een omvangrijke update. Zo kun je nu een URL delen van een groep, zodat maximaal vijfduizend mensen er gemakkelijk lid van kunnen worden.
Lars Paymans -

Reacties: 15 reacties

  1. Deze update is niet echt voor mij van toepassing (zit niet in zulke grote groepen ;p), maar wat zijn die gasten van Telegram toch goed bezig!

  2. Origineel geplaatst door Bas
    Deze update is niet echt voor mij van toepassing (zit niet in zulke grote groepen ;p), maar wat zijn die gasten van Telegram toch goed bezig!

    Eens! Het blijft jammer dat het overgrote deel van de WhatsAppers gewoonweg blind blijven staren op chatdienst van Amerikaanse bodem.

  3. @Sandra: Omdat het voor de meeste mensen meer dan genoeg is wat we met Whatsapp kunnen.
    Whatsapp doet wat het moet doen, merendeel van de mensen hoeft geen extra poespas

  4. Origineel geplaatst door Daejji
    @Sandra:
    Omdat het voor de meeste mensen meer dan genoeg is wat we met Whatsapp kunnen.
    Whatsapp doet wat het moet doen, merendeel van de mensen hoeft geen extra poespas

    Ik denk dat Daejji het meer heeft over privacy en bescherming van je privacy. {Whatsapp onderin en 1 vd slechtste}

  5. Sorry maar even reëel.. Kan me niet voorstellen dat iemand ook maar in zo’n grote groep zou willen zitten. Vind dit een onzinnige update en voelt als een update om maar een update uit te brengen..

  6. Zo kunnen nieuwe leden de volledige chatgeschiedenis teruglezen

    zodat mensen er gemakkelijk lid van worden zonder dat ze daarvoor eerst hun telefoonnummer moeten delen.

    Ben ik de enige die dan (nav de recente discussies) denkt ‘klinkt toch een beetje als een achterdeurtje naar bestaande (groeps)gesprekken’? Elke gespreksgroep is door een beheerder te ‘promoveren’ tot zo’n supergroep, met de genoemde mogelijkheden/consequenties. 🤔
    _

    Overigens duikt hier in de reacties regelmatig de vraag op welke chat-app nou echt ‘veilig’ is, en hoe (oa) Telegram het doet. Bits of Freedom heeft daar een interessant kritisch stukje aan gewijd dat eea in perspectief plaatst, inclusief linkje met (even kritische vergelijking van) een flink aantal alternatieven…

    @Oscar: bij BoF (zie linkje op bovengenoemde pagina) het zelfde beeld, maar Telegram komt ook niet helemaal ongeschonden uit die vergelijking… vooral ivm veel gebrek aan transparantie op cruciale onderdelen…

  7. Los van deze groeps app functie heeft telegram tal van andere functies meer dan whatsapp, denk aan wachtwoord beveiliging app, geheime chat functies, self delete timers etc… Telegram werkt ook veel stabieler dan whatsapp maar helaas gaan er nog te weinig mensen over, als je er éénmaal opzit wil je niet meer terug!

  8. Beste redactie. Kunnen jullie bij de reacties op artikels over Telegram of whatsapp niet een filter instellen? Dat bij een reactie op een Whatsapp recensie het woord ‘Telegram’ niet mag voorkomen en vice versa? Velen zullen jullie daar dankbaar voor zijn.

  9. Wat jammer toch dat de ontwikkelaars wel supergroepen kunnen maken, maar geen grotere fonts kunnen maken, of de app op een andere manier beter leesbaar kunnen krijgen.

  10. Origineel geplaatst door Sandra
    Eens! Het blijft jammer dat het overgrote deel van de WhatsAppers gewoonweg blind blijven staren op chatdienst van Amerikaanse bodem.

    Whatsapp ondersteunt wel groter lettertype, ik zou er graag vanaf willen en al mijn groepen overtuigen om op Telegram over te stappen. Maar leesbaarheid gaat bij mij voor…

  11. @Thomasl: Waarom dan? Het is maar een vergelijking tussen 2 apps?

  12. Hoe weten jullie dat telegram wel privacy is, ik vertrouw Rusland ook niet hoor

  13. @jo, lees je eerst eens in voordat je maar wat brabbelt.

  14. @jo: Voor zover ik weet is Telegram inderdaad van russische komaf, maar zijn ze gevestigd in Duitsland en vallen ze daarmee onder de Duitse privacy-wet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.