Reacties voor: Telegram Messenger nu met pincode en Touch ID-beveiliging

Telegram Messenger heeft vanaf nu een fotobewerker. Je kunt ook een pincode of wachtwoord instellen of kiezen voor beveiliging met Touch ID.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Dit maakt Telegram wel interessant. Hoe regel je nou dat mensen écht overstappen van Whatsapp naar Telegram. Ik wil, maar al mn groepen en andere vrienden blijven op Whatsapp.

  2. @Chris: ik heb precies het zelfde. Lekker overstappen naar Telegram allemaal!

  3. Ik heb hier hetzelfde. Wil ook de dat mensen Telegram gaan gebruiken. Begin bij je zelf. Zeg tegen de mensen om je heen dat ze je kunnen telegrammen of “ouderwets sms’en”. Zie wie je echte vrienden zijn of losse flodders. Klinkt cru maar het heeft wel gewerkt. Er zijn er een paar met wie ik nu eigenlijk geen contact meer heb. Maar de echte vrienden blijven en installeren telegram naast whatsapp en gaan uiteindelijk vanzelf wel de waarde inzien. Creeer een sneeuwbal effect maar het begint bij jezelf.

  4. Het tempo waarmee Telegram deze wijzigingen doorvoert is echt fantastisch. Zelden een ontwikkelaar gezien die dit ook op zo’n grote schaal mogelijk maakt. Je merkt wel dat ze knokken voor meer gebruikers.

  5. Zojuist maar weer eens geïnstalleerd.

    Schrikbarend hoe weinig WhatsApp “vrienden” Telegram nog gebruiken (althans als ik naar de laatste inlegdata kijk).

    Geen idee hoe je zit zou moeten veranderen…

  6. Voor geen goud stap ik meer over naar Telegram. Bij eerdere versies veel problemen gehad dat Telegram contactgegevens onvrijwillig verwijderde (uit iCloud !) en dat onbekende mensen mij aanspraken, Chinees, Arabisch en ga zo maar door. Onbetrouwbare boel daar.
    Ik blijf bij Whatsapp !

  7. Hopen dat (mede) door deze update mensen overstappen naar Telegram! Ik blijf het zeggen, maar het is zo ongelofelijk veel beter dan WhatsApp!

  8. Zo zonde dat niemand deze gebruikt.

  9. Dat het gemaakt is door een Rus en dat het wellicht mogelijk is voor hun om alles uit te lezen, vinden jullie niet erg?

    Ik stel deze vraag omdat ik het niet weet!! Heb daar wel eens over gehoord en vraag me af wat er nu waar van is. Iemand vertelde mij dat ik het zeker niet moest installeren, het zou toch niet zo veilig zijn en er zou gerommel zijn met je adres boekje.

    Nogmaals, ik weet het niet hoor. Maar als iemand hier antwoord op heeft. Bedankt 😉

  10. We heb je nou aan touch ID, je locked je toestel toch en dan heb je weer touch ID nodig, Zie het nut niet omdat ook nog is te doen bij Telegram?

  11. @Marc: Alsof de circusdirecteuren van Facebook zo discreet met je gegevens omgaan?
    Ze gaan echt je vrouw niet vertellen dat je met de buurvrouw berichtjes stuurt

  12. Dat whatsapp maar eens van dit soort handige en veiligere updates maakt!!! Ze lopen achter en zijn altijd zo vreselijk traag wat betreft updates!! Zo ti’s eruit

  13. Origineel geplaatst door KALLT
    Het tempo waarmee Telegram deze wijzigingen doorvoert is echt fantastisch. Zelden een ontwikkelaar gezien die dit ook op zo’n grote schaal mogelijk maakt. Je merkt wel dat ze knokken voor meer gebruikers.

    Ik heb liever zorgvuldig dan snel eigenlijk…

  14. Dus nu er vingerprint en pincode beveiliging is is het opeens nog veiliger ?Dus je hebt een pincode / vingerprint op je telefoon en dan weer een pincode / vingerprint om telegram te gebruiken. Ik vind het niet echt handig. Daarbij verbaas ik mij over de reacties hoe goed telegram is ten opzichte van whatsapp. Het verdienmodel van whatsapp als zowel van telegram mag toch wel duidelijk zijn toch !!!!!!Niets is gratis !!!

  15. @Richard: Ik zei ook niet dat Facebook niet erg is met mijn gegevens. Sterker nog, heb geen Facebook! Ja, WhatsApp gebruik ik wel omdat alle mensen dit gebruiken.

    Wat ik zojuist schreef was wat ik heb vernomen en niet van mij zelf heb. Daar was ik gewoon benieuwd naar en chatten met mijn buurvrouw doe ik niet, dat valt toch weer eens vies tegen. Sterker nog, ik heb niet eens een vrouw waar ze me dit tegen zouden kunnen zeggen, weer een – puntje gozer!!

    Dus als iemand nu echt antwoord heeft op mijn vraag en geen vaag iets, wat voor geen kant klopt, dan hoor ik het graag.

  16. Origineel geplaatst door Marc
    Dat het gemaakt is door een Rus en dat het wellicht mogelijk is voor hun om alles uit te lezen, vinden jullie niet erg?

    De nationaliteit van de makers is nu van belang? Het financiële ruggenwervel van Telegram, Pavel Durov, ligt al jaren met de Russische autoriteiten in de clinch over privacy en databescherming, dat wekt voor mijn gevoel juist meer vertrouwen. Het hoofdkantoor van Telegram is overigens in Duitsland, de servers staan over Europa verspreid. Vergelijk het privacybeleid van beiden eens, je zult verrast zijn.

    Origineel geplaatst door André

    Origineel geplaatst door KALLT
    Het tempo waarmee Telegram deze wijzigingen doorvoert is echt fantastisch. Zelden een ontwikkelaar gezien die dit ook op zo’n grote schaal mogelijk maakt. Je merkt wel dat ze knokken voor meer gebruikers.

    Ik heb liever zorgvuldig dan snel eigenlijk…

    En dat kun jij in dit geval beoordelen hoe?

    Origineel geplaatst door Edward
    Dus nu er vingerprint en pincode beveiliging is is het opeens nog veiliger ?Dus je hebt een pincode / vingerprint op je telefoon en dan weer een pincode / vingerprint om telegram te gebruiken. Ik vind het niet echt handig. Daarbij verbaas ik mij over de reacties hoe goed telegram is ten opzichte van whatsapp. Het verdienmodel van whatsapp als zowel van telegram mag toch wel duidelijk zijn toch !!!!!!Niets is gratis !!!

    Het is optioneel. Stel dat je de iPhone alleen met Touch ID afschermt, dan is je telefoon niet 100% veilig. Dat is onweerlegbaar aangetoond (kijk maar op YouTube). Vingerafdrukken kunnen zelfs, zonder al teveel moeite overigens, van je beeldscherm worden gekopieerd en nagemaakt en het ontgrendelen is dan mogelijk. Bij Telegram kun je nu een apart(e) pincode/wachtwoord instellen voor extra veiligheid. Dat is bij andere apps, zoals 1Password, niet anders. Ook is er een verschil tussen het ontgrendelen van je iPhone met Touch ID en het ontgrendelen van apps: laatstgenoemde kunnen al na één mislukte poging het wachtwoord vereisen, terwijl je bij de iPhone vijf/zes pogingen hebt om Touch ID te gebruiken voordat je het wachtwoord moet intypen. Nogmaals, het is optioneel en kan misschien voor enkele gebruikers nuttig zijn. In sommige landen kan het beschermen van je gesprekken ook cruciaal zijn, Telegram is er immers niet alleen voor de Nederlander.

    Het verdienmodel van WhatsApp was niet eens een probleem, het is gebaseerd op een abonnement en investeringen. Nu natuurlijk ook het kapitaal door de overname. Het feit dat zij nu tot Facebook behoren, stelt het hele verdienmodel van WhatsApp opnieuw ter discussie. Gegevens zullen worden gedeeld en Facebook zal, zo niet nu dan op termijn, deze gegevens gaan koppelen tegen je wil in. Wie een onafhankelijke berichtenapp had gekocht, zoals ik dat vele jaren geleden deed, heeft nu een verkapte versie van Facebook Messenger voor zich.

    Laten we ook niet vergeten dat WhatsApp ontzettend veel problemen heeft gehad, waaronder regelmatige serveruitvallen (vooral in het begin), onbeschermde gesprekken (je kon zelfs ooit een via een simpel programma alle berichten aftappen met alleen het telefoonnummer, zonder enige moeite!) tot aan onversleutelde gegevensopslag. Ook kun je bij WhatsApp nog steeds niet nagaan of iemand anders toegang heeft tot je account, er is niet eens een ‘remote logout’ mogelijk.

  17. Ik vind vooral fijn dat je foto’s vanuit de galerij kan delen met telegram, dat whatsapp dit nog niet heeft echt dikke – punt.

  18. Telegram zit in Berlijn, het is Duits en dus niet Russisch.

    De ontwikkekaar van Whatsapp komt oorspronkelijk uit de Oekraïne en is later naar de US verhuisd.

    Dus dit soort feiten over herkomst van de ontwikkekaar zegt niets.

    Telegram is Duits
    Whatsapp is Amerikaans

  19. Wat heb je hieraan als je je telefoon al ontgrendeld met touch id en dan ook nog is extra doet als je de app opend beetje omslachtig….

  20. Origineel geplaatst door Dustin
    Wat heb je hieraan als je je telefoon al ontgrendeld met touch id en dan ook nog is extra doet als je de app opend beetje omslachtig….

    Mischien vergeet je dat je telegram ook op een iPad kan installeren. Persoonlijk vind ik het wel fijn dat als een vriend of een kind even met mijn iPad zit, mijn berichtjes privé blijven.

  21. @Marc: Telegram is gemaakt door een paar Russen die in Berlijn wonen. De servers staan in verschillende delen van de wereld. Dat het een Russische app is, is een misverstand.
    Telegram gebruiken wij veel liever dan Whatsapp, omdat het niets met FB te maken heeft, omdat er een desktopversie is, en omdat het gewoonweg een mooiere app is.
    Maar ook wij zitten met de vraag hoe we anderen zover krijgen om Telegram te nemen.

  22. Voor de mensen die vraagtekens hebben bij de veiligheid. Telegram is opensource, neem een kijkje zou ik zeggen.

    Trouwens een handige optie voor webdevelopers. Zet Telegram me in je site. Als je telegram hebt geïnstalleerd gaat ie direct naar de app, zowel op phone/tablet/desktop. Leuke toevoeging voor bv support.

  23. Origineel geplaatst door jochem
    Voor de mensen die vraagtekens hebben bij de veiligheid. Telegram is opensource, neem een kijkje zou ik zeggen.
    Trouwens een handige optie voor webdevelopers. Zet
    Telegram me in je site. Als je telegram hebt geïnstalleerd gaat ie direct naar de app, zowel op phone/tablet/desktop. Leuke toevoeging voor bv support.

    whoops, de reacties accepteren gewoon html…
    Het moet zijn a href=”//@username”> Telegram me < /a

  24. Waarom hoor ik nooit iemand over Sicher?
    Dat zou toch ook een geweldige chat app moeten zijn met vele beveiligingen erin. Nooit iemand die ik hier over hoor praten, best jammer!

    Iemand ervaring daar mee?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.