Reacties voor: Telegram krijgt ingesproken berichten, slimmere secret chats

Telegram Messenger is voorzien van ingesproken berichten en maakt het nu mogelijk geheime chats op beide apparaten te verwijderen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Telegram was een hype nu staan whatsapp en facebook messenger weer hoog in de charts

  2. Paniek om niks.

  3. In de MAS staat Messenger for Telegram nog wel op plaats 10. 😉

  4. Bijna niemand uit mijn contactenlijst gebruikt Telegram nog. Ik heb er in totaal zo’n tien berichten mee gestuurd of zo.

  5. @Timosha: Is dit officieel? Want dan ga ik’m even downloaden 🙂

  6. @joey: Veel mensen hebben nu Telegram. Ik heb het onderhand op al mijn apparaten, evenzo een (klein of groot?) deel van mijn 40+ contacten. Ik denk persoonlijk dat de App Store een slecht algoritme heeft. Het lijkt er namelijk op dat herdownloads worden meegerekend bij de ordening van de top 300. Dus als ik Telegram download op iPhone 5, iPhone 5s, iTouch, iPad mini, iPad, OS X, OS X, OS X, dan reken ik al 4x mee in de iTunes App Store en 3x in de Mac App Store.

    Ik vind dat een kwalitatief zwakke topscore. Vergelijkbaar met “je kan 10x per uur stemmen in deze poll”, zo krijg je een aardig vertekend beeld van de werkelijke populariteit onder nieuwe gebruikers.

    Ik heb sinds januari minstens 3x een herstelactie uitgevoerd op oude/nieuwe iPhones, dus 200+ apps die ik heb zijn 3x extra gedownload volgens de App Store. Slecht. Ze zouden alleen nieuwe aankopen moeten meetellen vind ik, of een nieuwe lijst daarvoor maken zodat we kunnen zien welke app de meeste nieuwe gebruikers aantrekt (dat telt écht).

    Ik mag hopen dat downloads van een nieuwe versie (update) niet óók meetellen, maar ik vrees van wel. Hoe het echt in elkaar zit weet niemand. De Nederlandse markt is echter verzadigd als je kijkt naar WhatsApp & Facebook, dus de kans is groot dat apps die lager scoren veel meer nieuwe gebruikers aantrekken en dat Apple dat simpelweg niet belangrijk vindt.

    Ranking = (# of installs weighted for the past few hours) + (# of installs weighted for the past few days) + REVIEWS (star rating + number of reviews) + Engagement (# of times app opened etc.) + Sales ($)

    Dit is een andere gooi naar het algoritme.

  7. Origineel geplaatst door joey
    Telegram was een hype nu staan whatsapp en facebook messenger weer hoog in de charts

    Ik denk eerder dat Whatsapp de “hype” is. Whatsapp schijnt nu de maat van alle dingen te zijn op deze blog. Elke messenger app, hoe goed die ook is, wordt aan Whatsapp gemeten. Nu ook aan de score van Whatsapp in de App Store.

  8. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    @Timosha: Is dit officieel? Want dan ga ik’m even downloaden

    Niet officieel, maar onofficieel betekent niet onbetrouwbaar 😉 Op de Telegram site kun je een volledig overzicht van clients vinden, waar ook Messenger for Telegram (OS X applicatie) te vinden is. Ook een webapp is in de lijst opgenomen, maar ook die is niet officieel. Als je onofficiële Telegram clients niet wilt gebruiken, dan ben je aan Android en iOS gebonden.

  9. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    @Timosha: Is dit officieel? Want dan ga ik’m even downloaden

    Maurice, je kan beter Messenger for Telegram (OS X) gebruiken uit de link die @Bubbly geplaatst heeft. De versie in de MAS loopt een beetje achter. De versie uit de link krijgt regelmatig updates, zelfs drie alleen al deze week.

    Messenger for Telegram gebruikt wel de officiële API van Telegram.

  10. Telegram werkt heerlijk met desktop client erbij 🙂

  11. Telegram kan nog best eens groot gaan worden, dat zal niet per direct zijn. Privacy gaat steeds belangrijker worden. Zodra zij aan kunnen tonen dat deze app ook daadwerkelijk zo veilig is als ze beloven gaat dit in de toekomst een grote achterban opleveren. Maar dat is voor whatsapp idem.

    Succes gaat bepaald worden door aantoonbare en bewezen veiligheid in de toekomst. Veel apps zijn onveilig maar vragen wel om persoonlijke gegevens. Nu is het zo: werkt het en ziet het er oke uit? We geloven het.

    Betrouwbaarheid straal je uit met vormgeving, crappy backends worden verbloemd. Vind een mix in design en development for privacy en je gaat winnen. Trust me.

    Telegram gaat de goede kant op. Het duurt jaren voordat dit besef onder de algemene gebruikers loskomt maar je moet nu inspringen op een veilige reputatie.

    Whatsapp heeft een nadeel, het is van Facebook en zij bouwen momenteel niet aan een sterke privacy reputatie. Lees maar eens wat over het nieuwe gezichtsherkennings systeem. Op een 25ste procent na net zo nauwkeurig als het menselijke oog/brein. Dat gaat wantrouwen opleveren, en terecht.

    Laat die veilige shizzle maar komen.

  12. Ik vertik het om de laatste versie van whatsapp te downloaden met de zogenaamde nog betere privacyinstellingen. Trapt deze jongen niet in.

  13. Ik heb zelf nog niet op Google uitgebreid gezocht naar het aantal actieve gebruikers van Telegram vs Whatsapp. Zou het kunnen zijn dat het met Telegram een stijgende lijn te zien zijn met aantal gebruikers in Nederland en België (of liever gezegd: heel Europa)? Wat is trouwens de definitie van “razend populair” wat in dit artikel wordt gebruikt? (Razend populair in download of in gebruik?) Overigens is het grappig te zien dat dit artikel aanvankelijk over de “slimme secret chats” ging, maar iedereen ging off-topic (dit geldt ook voor mij). Mijn compliment voor de schrijver van dit artikel voor zijn succesvolle uitlokkerij.

  14. @Bernard: inderdaad. het gaat even duren maar het gaat steeds belangrijker gevonden worden. Doordat whatsapp van Facebook is zullen zij nooit het vertrouwen krijgen. ook niet als zij encrypted messaging gaan implementeren…

  15. Ik mis in Telegram nog wel de optie om m’n last seen te verbergen.
    Dat zou voor mij een flinke plus zijn

  16. Ik ben helemaal over op Telegram. Mijn contacten gebruiken het ook allemaal en het werkt gewoon fijner. Sneller en die “secret” chats zijn echt heel handig. Goeie update want nu loopt t niks meer achter op whatsapp. Miste de spraakfunctie namelijk wel. Top!!

  17. Hype of niet, ik gebruik Telegram erg veel. Vooral de mogelijkheid om het te gebruiken op de pc is fijn.

  18. Ik ben helemaal over op Telegram en heb mijn WhatsApp account verwijderd.

    Vanaf de desktop een document naar een contact kunnen sturen, open source apps, secret chats, enzovoorts.

    Er hangen voor mij een hoop substantiële voordelen aan. Mooie update, ik hoop dat ze dit update-tempo volhouden.

  19. Ook ik heb m’n account bij whatsapp opgezegd en de app verwijderd van m’n telefoon. Jammer alleen is wèl dat ik zichtbaar blijf bij anderen bij whatsapp. De chats blijven daar staan, zodat zij schijnbaar door kunnen chatten met mij. Zonder een bericht te krijgen dat ik niet meer mee doe.
    Iemand anders zelfde probleem?

  20. @Nicole: Klopt dat is een groot nadeel. Zeker omdat je bij whatsapp niet altijd meer kunt zien wanneer de app het laatst is gebruikt (als dat zo ingesteld was).

  21. Ik lees dit ik denk: Ohja telegram, dat heb ik ook nog op m’n iPhone staan….nog eens gekeken maar er zitten toch echt maar 12 man in mijn telegram lijst, dus heb die maar verwijderd. Vind het sowieso niet zo’n fijn gevoel dat het van Russische afkomst is…

  22. @ijskonijn: En de rest is Amerikaans, Chinees, Israëlisch, Japans of Koreaans… Die vertrouw je wel?

  23. Origineel geplaatst door ijskonijn
    Vind het sowieso niet zo’n fijn gevoel dat het van Russische afkomst is…

    En Whatsapp is dan weer van Oekraïnse “afkomst”. En gelet op de “afkomst” van Jan Koum en Mark Zuckerberg zal de Mossad ook niet ver weg zijn.

  24. Op iOS niet in het Nederlands, maar wel op android in het Nederlands omdat iOS gebruikers doorgaans wat intelligenter zijn en het dus niet zo ‘nodig’ is…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.