Reacties voor: Versleutelde gesprekken in Telegram toch niet zo veilig

De optie om end-to-end encryptie toe te passen bij Telegram-gesprekken, blijkt gevoelig voor aanvallen van buitenaf. Maar je moet er wel veel rekenkracht en geld voor over hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Wel erg ver gezocht dit denk ik zo.

  2. Idd vergezocht. Hoe verhoudt zich dit tot whatsapp?

  3. @Sergio: ga jij de hacker vertellen dat het ver gezocht is? 🙂

  4. Telegram blijkt ook in andere opzichten helaas hun claims niet helemaal waar te kunnen maken. Ik zie regelmatig wel blogposts van versleutelingsexperts die Telegram op allerlei terreinen blootstellen, o.a. hier:
    http://unhandledexpression.com/2013/12/17/telegram-stand-back-we-know-maths/
    http://www.cryptofails.com/post/70546720222/telegrams-cryptanalysis-contest

    Het nieuws over Cameron vind ik veel zorgwekkender. Overtrokken reactie en zooo voorspelbaar.

  5. Origineel geplaatst door KALLT
    […] Het nieuws over Cameron vind ik veel zorgwekkender. Overtrokken reactie en zooo voorspelbaar.

    Deze opmerkingen komen met de regelmaat van de klok terug. Of je krijgt Teeven’s decryptiebevel, ook zo’n zorgwekkend idee, dat nu trouwens bij de raad van staten ligt voor advies. Wanneer jij de encryptie-sleutel niet kunt of wil overhandigen, dan kun je een gevangenisstraf van 3 jaar oplopen.

  6. Waarom moet je hem versturen? Je kunt kijken of hij het zelfde is maar meer kan je er niet mee… Snap het niet helemaal.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Vergezocht artikel inderdaad.

  9. @KALLT: Op die cryptofails blog heeft Telegram uitgebreid gereageerd en blijft uiteindelijk overeind dat de mening van de blogger niet overeenkomt met die van Telegram. Weinig feitelijke problemen. Wat wél een feit is dat whatsapp en vele andere apps veel minder veilig zijn dan Telegram secret chats. Zie EFF

  10. Origineel geplaatst door dez
    @KALLT: Op die cryptofails blog heeft Telegram uitgebreid gereageerd en blijft uiteindelijk overeind dat de mening van de blogger niet overeenkomt met die van Telegram. Weinig feitelijke problemen. Wat wél een feit is dat whatsapp en vele andere apps veel minder veilig zijn dan Telegram secret chats. Zie EFF

    Het was ook een oud artikel, ik wil niet beweren dat het allemaal klopt wat er wordt gesteld. Ik wilde alleen het punt maken dat Telegram regelmatig wordt bekritiseerd op juist dit terrein.

    Bij de EFF mogen bovendien ook nog kritische noten worden geplaatst. Zij doen amper verslag van de toetsingscriteria en nemen de technische aspecten nauwelijks onder de loep. De kritiek tegenover o.a. Telegram kun je daarmee niet weerleggen. Het zal zeker in verhouding tot andere diensten beter zijn, maar helaas neemt dat de aanvallen op Telegram niet weg.

  11. Gewoon de app Threema gebruiken. Werkt perfect en vooral geen “gezeur”. Kost alleen iets maar dan maak je wel gebruik van de Zwitserse servers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.