Reacties voor: Telegram: bepalen wie mag zien wanneer je online was

Sterke update van Telegram: geanimeerde GIF's, automatisch je account verwijderen en zelf bepalen wie mag zien wanneer je online was.
Bart Breij -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik hoop dat telegram net zo populair wordt als whatsapp nu.

    Meer privacy (niet gekoppeld aan Facebook)

    Gifjes sturen

    Weer eens wat anders

  2. Het liefst zou ik (ben niet de enige) Telegram als vervanger voor Whatsapp willen gebruik, ook weer met deze extra’s. Maar heeeelaas is dat niet zo 🙁

  3. Het kuddevolk blijft WhatsApp gebruiken helaas, terwijl Telegram zoveel keer beter is. Alleen al de desktop apps zijn een mega uitkomst, ik zit toch de hele dag achter de computer voor m’n werk.

  4. De massa moet Telegram dan wel gaan gebruiken!

    KPN sponsort iCulture? Zie ze zo vaak voorbij komen..

  5. Ik had het geïnstalleerd maar omdat niemand het uit m’n groep gebruikte heb ik het maar weer verwijderd

  6. @Joey: En omdat niemand probeert elkaar over te halen om Telegram te gebruiken, blijft iedereen als makke lammetjes WhatsApp gebruiken.

    Nee, je moet gewoon even wat moeite doen om de anderen over te halen. Ik heb het voor werk en privé al behoorlijk goed voor elkaar, waardoor al mijn belangrijke contacten op Telegram zitten en ik verder bijna geen WhatsApp meer gebruik. Kwestie van doorzetten. Mensen gaan vanzelf toch wel inzien dat Telegram stukken beter is, mede door de ondersteuning voor PC/Mac.

  7. @Stefan: Precies dat heb ik nu dus ook. gebruik bijna alleen maar Telegram soms nog heel af en toe nieuwe contacten met whatsapp maar die haal ik meestal snel over naar Telegram, heb whatsapp niet eens meer in het eerste scherm staan maar gewoon in een mapje op 2de scherm 😉

    Telegram gaat gewoon lekker snel en leuke dingen en geen ozninige foto knop waar je regelmatig op drukt.

  8. Alles valt of staat natuurlijk met het aantal gebruikers. Omdat whatsapp er véél meer heeft, gebruik ik dat programma. Maar ik heb ook Telegram op mijn iphone staan, voor het geval dat. Werkt prima.

  9. Origineel geplaatst door Fab1Man
    Het kuddevolk blijft WhatsApp gebruiken helaas, terwijl Telegram zoveel keer beter is. Alleen al de desktop apps zijn een mega uitkomst, ik zit toch de hele dag achter de computer voor m’n werk.

    kuddevolk? Bij mij een bewuste keuze. Vertrouw telegram voor geen meter met de servers in Verweggistan

  10. Origineel geplaatst door Ed
    kuddevolk? Bij mij een bewuste keuze. Vertrouw telegram voor geen meter met de servers in Verweggistan

    Nee whatsapp (lees Facebook) is lekker te vertrouwen?

  11. Origineel geplaatst door Fab1Man
    Het kuddevolk blijft WhatsApp gebruiken helaas, terwijl Telegram zoveel keer beter is. Alleen al de desktop apps zijn een mega uitkomst, ik zit toch de hele dag achter de computer voor m’n werk.

    Kuddevolk?? Of gewoon mensen die tevreden zijn met whatsapp?? Doet alles wat de mensen ervan verwachten!
    Telegram zoveel keer beter? Definieer beter!!?

    Meeste mensen hoeven het niet ook nog eens op de pc te gebruiken! Ik ook niet, wat voor meerwaarde heeft dat?

    Telefoon heeft iedereen altijd bij de hand, heb geen zin om het ook op de pc te installeren en te gebruiken! En blijkbaar zitten honderden miljoenen daar niet perse op te wachten!

    Niet so dom praten over kuddedieren alleen maar omdat JIJ liever Telegram gebruikt.

  12. Als maar niet telegram het voor ons gaat bepalen.. Dan sta je namElijk voor paal!

  13. @bassie: Bij mij gebruikt haast niemand Telegram. Ik denk dat de gebruik van telegram wat stagneert, afaik.

    Er zou iets nu heel ergs moeten gebeuren bij whatsapp dat iedereen telegram of Threema gaat gebruiken.

    En over reclame van KPN:
    ooit gehoord van Google adsense? Of cookies? Ik denk niet dat KPN iculture sponsort.

  14. Origineel geplaatst door Ed: kuddevolk? Bij mij een bewuste keuze. Vertrouw telegram voor geen meter met de servers in Verweggistan

    Het schijnt dat de telegram-servers niet in 1 land staan, maar in verschillende landen.

  15. Origineel geplaatst door bassie: De massa moet Telegram dan wel gaan gebruiken!

    KPN sponsort iCulture? Zie ze zo vaak voorbij komen..

    Niks moet. Ik haat het woordje moeten. Ik gebruik af en toe telegram maar geen enkele contactpersoon uit mijn lijst gebruikt het. Telegram stagneert of diegene is nu “tevreden” met whatsapp. Prima toch?

    En over die KPN opmerking. Zal wel met cookies te maken oid.

  16. Omdat Telegram 200 kontakten in 1 groep kan bevatten, heb ik tbv Buurt preventie meerdere groepen opgezet met Telegram die middels beheerders in verbinding staan. Echter… ik kwam er later achter dat binnen Telegram iedere deelnemer van een groep automatisch beheerder is. Daar schrok ik wel van, als je je groep beheersbaar wilt houden. Verder alle lof over Telegram. Alleen al het feit dat je met Telegram documenten kunt versturen, daar waar je met Whatsapp alleen maar film en foto’s kan versturen.

  17. Ik vind het trouwens wel heel leuk dat je bij Telegram ook kunt bepalen om je ‘laatst gezien’-status voor specifieke personen te verbergen. Dan hoef je het dus niet per definitie uit te zetten. Dat is weer een klein beetje extra controle.

    Ook vind ik het een fantastisch initiatief om accounts automatisch te verwijderen na een bepaalde periode van inactiviteit. Dat zouden meer websites en apps moeten doen. Voor mij een teken dat Telegram helemaal niet geeft om gebruikersaantallen, anders zouden zij dat nooit doen.

    Helaas gaat Telegram op twee punten niet ver genoeg. WhatsApp gaat binnenkort de ‘blauwe vinkjes’ optioneel maken (Telegram niet) en ook het geheel uitzetten van de online-status is nog niet mogelijk.

  18. Wat mij trouwens net ook opvalt: Telegram toont geen datum meer. Bij mij staan er nu onnauwkeurige periodes, zoals ‘a long time ago’, ‘within a month’, ‘within a week’ en ‘recently’. Ik vraag mij overigens af of Telegram accounts ook verwijdert zonder de app. Die mensen die hun accounts niet meer gebruiken en de app waarschijnlijk al lang hebben verwijderd, profiteren zij daar ook van?

    Toevoeging: Volgens Telegram’s website:
    ‘From now on, if you stop using Telegram and do not login for at least 6 months, your account will be deleted along with all messages, media, contacts and every other piece of data you store in the Telegram cloud.’

    Ik neem dus aan dat na zes maanden deze gebruikers zullen verdwijnen. Goede zaak dus!

  19. > Duitse chatapp

    Eh… Telegram is toch Russisch?

  20. Origineel geplaatst door Andre
    > Duitse chatapp

    Eh… Telegram is toch Russisch?

    Oprichters zijn Russisch. Servers staan in meerdere landen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.