Reacties voor: Telegram blijft maar groeien: nu 62 miljoen actieve gebruikers

Langzaam maar zeker wordt het heet onder de voeten van WhatsApp, met Telegram die de temperatuur steeds verder opvoert met stijgende gebruikersaantallen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Ik kan het alleen maar toejuichen! 🙂 Beetje bij beetje krijg ik ook meer contacten in m’n telegramlijst.
    Merk wel dat het pushen van het gebruik wat averechts kan werken… mensen hebben zoiets van pff hou toch eens op met je telegram.

  2. Vraag me alleen af wat het verdienmodel is.

  3. Misschien moet Facebook Telegram maar eens overnemen.

  4. Het verdienmodel is vertrouwen naar je gebruikers toe. Iets wat bijna geen enkel bedrijf meer aandurft. Daarbij zal Telegram zijn niet encrypte berichten net zo hard opslaan en doorzoekbaar laten maken voor overheden of misschien adverterende bedrijven op den duur. Maar het gaat hun om de mogelijkheid dat ze ECHTE encryptie aanbieden en deze niet op kunnen slaan. En dat trekt langzamerhand steeds meer mensen omdat men langzamerhand het recht behoren te krijgen om zelf het heft in eigen handen te nemen. En dat biedt Telegram.

    Men zou hun dankbaar moeten zijn en Whatsapp moeten droppen omdat daar het verdienmodel duidelijk is. Het volgen en bewaren van je levensstyle om je zoveel mogelijk in de toekomst lastig te kunnen vallen met ads en een profiel van je op willen bouwen met waardeloze encryptie die ze aanbieden.

  5. Wat is het nut van die apps als je onbeperkt kan sms’en of iMessage kan gebruiken

  6. @willem: Dat is geen verdienmodel kerel! Ergens moet er geld binnenkomen.

    Hopelijk ditched iedereen dat vreselijke WhatsApp. Nog steeds geen iPad en Mac cliënt. Slechte kwaliteit foto’s en filmpjes bij doorsturen. En geen mentions in groepsgesprekken.

  7. Ach de cijfers zeggen denk ik niet zo veel. Er is een verschil tussen op de apparaat hebben staan en veel gebruiken.

    Ook ik zie meer mensen tussen de contacten staan maar niemand gebruikt het ook werkelijk.

  8. Origineel geplaatst door Ron2010
    Wat is het nut van die apps als je onbeperkt kan sms’en of iMessage kan gebruiken

    Kan je ook onbeperkt sms’en naar het buitenland !

  9. Nadat plots al mijn zakelijke WA contacten in privé Facebook werden getoond was de maat vol. Beide verwijderd en Telegram laten staan. Vinden mensen misschien gek dat je geen WA hebt, went vanzelf. Opties genoeg.

  10. Origineel geplaatst door Ron2010
    Wat is het nut van die apps als je onbeperkt kan sms’en of iMessage kan gebruiken

    Groepsgesprekken natuurlijk. Daarnaast heeft niet iedereen onbeperkt sms in de bundel. En niet iedereen heeft een iPhone.

  11. Ik ben nu op vakantie en heb hier bijna geen internet gebruik iMessage WhatsApp en telegram telegram heeft vaak geen bereik hier een foto versturen via iMessage duurt een uur jammer genoeg werkt WhatsApp het beste er is dus nog wat werk te verzetten voor Apple en telegram en ook voor de telefoon maatschappij hier lol

  12. Meer Telegram gebruikers last dat niet alle berichten door gepusht worden? Het komt wel binnen, maar krijg niet altijd notificaties…

  13. Origineel geplaatst door appie
    Vinden mensen misschien gek dat je geen WA hebt, went vanzelf. Opties genoeg.

    Dat is inderdaad ook mijn ervaring. De mensheid lijkt een collectief bord voor de kop te hebben, zelfs als ze een iPhone hebben weten ze vaak niet meer hoe ze berichten moeten versturen zónder Whatsapp. Terwijl tegenwoordig veel abonnementen worden aangeboden met een hele grote of zelfs onbeperkte SMS bundel, omdat toch niemand dat meer gebruikt.

    Origineel geplaatst door Trence
    Meer Telegram gebruikers last dat niet alle berichten door gepusht worden? Het komt wel binnen, maar krijg niet altijd notificaties…

    Dat is inderdaad helaas nog een van de puntjes die voor verbetering vatbaar zijn. Ze zijn lang niet zo vervelend als Whatsapp met hun meldingen, maar soms kun je ook te weinig meldingen krijgen…

  14. @Barend: Telegram heeft geen bereik zeg je…. Dat kan niet he, je telefoon heeft bereik of niet, niet de ene app wel en de andere app niet….

  15. @Barend: En leestekens zijn ook niet beschikbaar op jouw vakantieadres? 😉

  16. Origineel geplaatst door Jonathan
    @Barend: Telegram heeft geen bereik zeg je…. Dat kan niet he, je telefoon heeft bereik of niet, niet de ene app wel en de andere app niet….

    Je hebt gelijk. Toch moet de app (zowel Whatsapp als Telegram) wel zijn eigen servers kunnen bereiken. Ik heb wel eens (sporadisch) dat mijn telefoon wel bereik heeft, maar dat Whatsapp heel even sputtert en vraagt of ik wel internet toegang heb.

  17. Origineel geplaatst door willem
    Het verdienmodel is vertrouwen naar je gebruikers toe. Iets wat bijna geen enkel bedrijf meer aandurft. Daarbij zal Telegram zijn niet encrypte berichten net zo hard opslaan en doorzoekbaar laten maken voor overheden of misschien adverterende bedrijven op den duur. Maar het gaat hun om de mogelijkheid dat ze ECHTE encryptie aanbieden en deze niet op kunnen slaan. En dat trekt langzamerhand steeds meer mensen omdat men langzamerhand het recht behoren te krijgen om zelf het heft in eigen handen te nemen. En dat biedt Telegram.
    Men zou hun dankbaar moeten zijn en Whatsapp moeten droppen omdat daar het verdienmodel duidelijk is. Het volgen en bewaren van je levensstyle om je zoveel mogelijk in de toekomst lastig te kunnen vallen met ads en een profiel van je op willen bouwen met waardeloze encryptie die ze aanbieden.

    en zo denk ik er dus ook over

  18. Kom op…ALLEMAAL over naar Telegram! Prima app. Het groeit flink door. WhatsApp had in z’n beginjaren ook heel weinig gebruikers.

  19. Origineel geplaatst door EOTB
    Vraag me alleen af wat het verdienmodel is.

    Het is een terechte vraag. Telegram draait momenteel op investeringen, maar heeft geen concreet verdienmodel. Ze claimen wel dat de dienst gratis blijft en geen advertenties zal krijgen, maar dan blijft er weinig over. Ik begin me daar een beetje zorgen over te maken, want op termijn zal de knoop doorgehakt moeten worden.

    Er is natuurlijk een gevaar dat Telegram alleen wordt gebruikt om waarde te creëren voor de oprichters en misschien ooit wordt verkocht, net zoals dat bij WhatsApp is gebeurd. Ik las ook dat de oprichters met Telegram mogelijk VKontakte willen ‘terugkapen’ en de app beetje bij beetje in een sociaal netwerk uitbouwen.

  20. Zou je WA echt willen killen dan moet je Telegram gischikt maken om ook WA berichten te kunnen ontvangen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.