Reacties voor: Telegram viert feest: 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers

Groot feest bij Telegram. De berichtendienst is inmiddels de grens van 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers gepasseerd. Bovendien zijn al deze gebruikers verantwoordelijk voor 15 miljard verstuurde berichten per dag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. De massa en het momentum bepalen overall gezien het succes. En Facebook heeft er natuurlijk goed aan meegeholpen. (Alhoewel vele toen voor korte duur de overstap maakte naar Telegram)

    Maar Telegram is fantastisch! Jammer dat de massa blijft hangen in het ouder (tussen haakjes: vertrouwde) Whatsapp.

  2. Gebruik Telegram dagelijks tot grote tevredenheid. Ik kreeg het een paar maanden geleden zelfs voor elkaar een groot deel van mijn contacten mee te krijgen. Een groot deel daarvan gebruikt daarnaast natuurlijk Whatapp nog. Ik niet, ben afgehaakt sinds de overname door Suckerberg…

  3. Goed nieuws!
    Ik heb nog een verstokte vriend die principieel (meer om mij te vervelen :p ) weigert om Telegram te installeren, voor de rest zijn m’n meeste gebruikte contacten wel over. Whatscrapp is inmiddels al enkele maanden van m’n iphone verwijderd. Wat een verademing! 🙂

  4. @Jochem: OK, mooi.
    Ik blijf bij whatsapp, niks mis mee! Wat is het probleem met whatsapp? Noem eens iets zonder anderen na te praten en zuckerberg blabla..?

    Nog geen probleem ondervonden nl.!

  5. Origineel geplaatst door Daejji
    Ok, mooi.
    Ik blijf bij whatsapp, niks mis mee! Wat is het probleem met whatsapp? Noem eens iets zonder anderen na te praten en zuckerberg blabla..?

    Nog geen probleem ondervonden nl.!

    ook tevreden over whatsapp.

  6. @Daejji: Wat dacht je van een goed werkende stand-alone applicatie voor op je desktop pc? Iets wat je niet in je browser hoeft te draaien zoals whatsapp? En dan heb ik het nog niet eens over de handige features die deze standalone applicatie heeft, wat whatsapp allemaal mist.

  7. @Daejji: Ik kan niet meer dan 10 foto’s tegelijk versturen. Telegram kan dat wel.Whatsapp heeft een video upload restrictie van uit m’n hoofd 5 minuten. Hij kapt het gewoon af zonder een foutmelding. Telegram heeft daar geen last van.De webclient werkt niet zo lekker als die van telegram.Telegram heeft een app voor iPads.Bij het ontvangen van urls zie ik direct een foto van het onderwerp.Dit zijn de punten waarop ik telegram als beter bestempel.Zelf gebruik ik zowel telegram als whatsapp, eigenlijk omdat de meeste mensen whatsapp gebruiken.

  8. Ik vertrouw Telegram voor geen meter… hoe kan je bijvoorbeeld maandelijks 1 miljoen dollar in een dienst steken die niets verdiend?
    Dan moet er wel een backdoor in zitten, kan niet anders.

  9. Origineel geplaatst door Imade
    Ik vertrouw Telegram voor geen meter… hoe kan je bijvoorbeeld maandelijks 1 miljoen dollar in een dienst steken die niets verdiend?
    Dan moet er wel een backdoor in zitten, kan niet anders.

    Elke dienst op internet of de aanbieder van internet doet aan deep scanning van data. Big data levert zelfs als de individuele gebruiker anoniem blijft een waardevolle schat op voor commerciele partijen die er dus grof geld voor willen betalen. Big data delven is cashen

  10. Origineel geplaatst door Daejji
    @Jochem:
    Ok, mooi.
    Ik blijf bij whatsapp, niks mis mee! Wat is het probleem met whatsapp? Noem eens iets zonder anderen na te praten en zuckerberg blabla..?
    Nog geen probleem ondervonden nl.!

    Dat zul je van mij nooit horen. Het hele privacy verhaal doet me vrij weinig namelijk. Als ik privacy wil spreek ik die persoon wel onder 4 ogen.
    Maar hier komt ie: De voornaamste redenen voor mij zijn:
    – de diversiteit aan clients die ze hebben. Dekstop, tablet, telefoon. (persoonlijk dé voornaamste reden om telegram te gebruiken)
    – overal m’n berichten gesycnt (en insane snel).
    – foto’s met of zonder compressie versturen
    – je kunt elk bestand doorsturen tot 1,5GB groot.
    – In elk chatvenster krijg je een overzicht met gedeelde links, afbeeldingen/video’s bestanden (dus zichtbaar per categorie)
    – Alle doorgestuurde bestanden blijven oneindig lang bewaard (totdat je ze zelf verwijderd)
    – In groepsgesprekken kun je iemand persoonlijk benaderen met @username
    – In je chatvenster zoeken met @gif, @IMDB, etc
    – Gifs spelen af in je chatvenster
    – Bots
    – Stickers (Minder belangrijk, maar wel erg leuk)

  11. Enerzijds snap ik de argumenten wel van de Telegram gebruikers. Anderzijds lijkt het wel weer zo’n techneuten lijstje: de laatste biedt meer flexibiliteit maar op veel vlakken waar het gros van de gebruikers niet op zit te wachten…

    – Ik hoef echt geen 10 foto’s tegelijk te sturen hoor.. En anders doe ik wel 2×5…
    – Bestanden van 1,5GB… Wat voor bestanden zijn dat?! En anders WeTransfer..
    – Webclient of standalone app: lekker belangrijk voor een normale gebruiker…
    – Groepsgesprek iemand persoonlijk benaderen.. Sorry hoor maar daar heb je toch een normaal gesprek voor?

    Nogmaals, ik snap alle leuke dingen wel van Telegram maar het is voor de doorsnee gebruiker gewoon niet doorslaggevend. Lijkt mij.. :-).

  12. Zodra “groepen” actief worden op Telegram gaat het pas echt hard

  13. Telegram is ideaal met name ook voor opa en oma die geen smartphone hebben. Met de iPad zitten ze gewoon mee te chatten in de familiechat. Platform onafhankelijk, echt prima. Ook de performance met foto’s delen is merkbaar sneller dan WA. En WA is nog de standaard….

  14. Origineel geplaatst door iFreek
    Zodra “groepen” actief worden op Telegram gaat het pas echt hard

    Bij de whatsapp preventie groepen in Heemstede gebruiken we als fallback Telegram. Lang niet iedereen heeft het maar afgelopen weekend bewees het haar nut toen een beheerder zijn telefoon het begaf – telegram werkt prima op de desktop, de webclient van whatsapp geeft dan geen sjoege. Maximale groepsgrootte bij Telegram is vrij extreem: 1000 personen, bij WhatsApp 256.
    Ander voordeel van Telegram is de eenvoudige integratie met andere toepassingen zoals een email gateway, of bots (enigszins vergelijkbaar met IRC bots).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.