Reacties voor: Telecombedrijven minst klantvriendelijk

Telecombedrijven zijn het onvriendelijkst voor klanten, blijkt uit een onderzoek. Ook kabelbedrijven UPC en Ziggo doen het slecht.
Lees het complete artikel → Telecombedrijven minst klantvriendelijk
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. T-mobile 4e? Dan hebben ze dit nog niet gehoord… http://retecool.com/uploads/t-mobile.mp3

    Go Youpie!

  2. Dit onderzoek is aangevraagd door de heer Erwin Wijman zelf. Heeft er ook nog een leuke oneliner bij. Mooi stukje publiciteit. (Wij van WC-Eend…)
    Als je het mij vraagt stemmingmakerij.

  3. @Joid:

    Als ze zo tegen mij zou reageren had ik er een juridische zaak tegen haar en tmobile aangespannen. Want die meneer heeft wel degelijk gelijk. Toen ik nog studeerde 2 jaar terug heb ik ook 1 keer zo sms gehad en inderdaad staat het zo in de sms.

    maar goed had ook niet anders verwacht dat deze bedrijven zo hoog zouden staan.
    Ze denken daar alleen maar aan geld en nog eens geld en verder interesseert ze het geen ene reet!!!

  4. Toelichting bij KPN:

    Ik had mij vorige week maandag opgegeven om evt. terug te gaan naar de oude berekening van hele minuut naar seconde. Ik zou binnen 5 werkdagen wat horen. Niets gehoord natuurlijk dus vanochtend maar eens gebeld…..

    ze helpen je niet (klantonvriendelijk)
    na hetzelfde telefoobgesprek wensen ze je nog een fijn dag (klantvriendelijk)

    En zo kan ik net als Youp wel een boek volschrijven 😉

  5. Ach, er zijn veel mensen die slechte ervaringen hebben met KPN, T-mobile, Vodafone etc. etc.
    En zo zijn er ook ontzettend veel mensen die goede ervaringen hebben met dezelfde bedrijven. Het is maar net wie je treft, wat je probleem is etc.

    Heb zelf nooit problemen gehad met T-mobile in 2 jaar, wel 1 keer met Vodafone in 5 maanden. En zo heeft iedereen zijn verhaal. Dat krijg je nou eenmaal met zulke grote bedrijven.

  6. @Joid: Kinderachtig, die vrouw van t-mobile heeft gewoon gelijk, youp met gewoon niet klagen en gvd optijd betalen… geen nut om dit geluids opname te linke om t-mobile naar beneden te halen want dit haalt t-mobile alleen maar omhoog

    youp luisterd niet eens naar wat die vrouw zegt, maar lees het smsje alleen 4 keer voor

    Go T-mobile 😀

  7. @martijn: Hoe dom ben je?

    er staat betaal met SPOED dus of bel naar nog iets

    nou als je het niet snapt dan bel je toch gewoon? en als je het blijkbaar allemaal zelf beter weet zoals onze idiot youp dan betaal je normaal met je bank terwijl het spoed had gemoeten…

  8. Origineel geplaatst door Tarik
    @Joid: Kinderachtig, die vrouw van t-mobile heeft gewoon gelijk, youp met gewoon niet klagen en gvd optijd betalen… geen nut om dit geluids opname te linke om t-mobile naar beneden te halen want dit haalt t-mobile alleen maar omhoogyoup luisterd niet eens naar wat die vrouw zegt, maar lees het smsje alleen 4 keer voorGo T-mobile

    Die vrouw van T-Mobile reageert hondsbrutaal. Zo kan je niet met klanten omgaan. De klant belt op met een klacht en dan ga je niet drammen als klantenservice om je gelijk te halen en vervolgens ophangen, dan faal je echt zo hard in alles!

  9. @Joid: Wat die vrouw zegt klopt. Er staat niet “voer een spoedbetaling uit”. Er staat “voer met spoed ‘een betaling’ uit”

  10. @martijn: een Juridische zaak aanspannen? Gadver, jij bent gewoon net zo sneu als de Martijn Bakker in dat geluidsfragment.

    Een zaak aanspannen omdat jij te laat bent met betalen? Een zaak aanspannen omdat jij hebt gekozen om het sms’je te interpreteren zoals je wilt? Een zaak aanspannen omdat jij van te voren gaat instuderen wat je wilt zeggen en vervolgens niet verder komt dat het sms’je vier keer herhalen?

    Je kunt ze een boel dingen verwijten, die Telco’s. Want idd ze maken een belachelijke puinzooi. Maar die grootse praatjes van jou, die staan echt helemaal nergens. Je hebt eens iets gehoord op de twitter of op de GeenStijl en gaat nu even het grote juridisch geheel lopen uithangen..

  11. UPC is helemaal erg. De eerste maand dat we bij hun een abonnement hadden, hadden we 3 weken geen internet, telefoon of tv en we moesten wel gewoon een rekening van over de €100,- betalen.

  12. @Lars: Meteen werk van maken! Want er staat in hun Algemene Voorwaarden iets over Crediteringen. Als een dienst van UPC langer dan 24u niet online is geweest door hun fout, dan heb je recht op een vergoeding per dag dat de dienst er niet is. Meteen je geld gaan halen!

  13. En als je een spoedbetaling hebt gedaan kan je het beste naar een t-mobile store gaan met een betalings bewijs zij kunnen deze dan faxen naar het hoofdkantoor en dan is de kous af

  14. Ik kreeg vandaag 2 x een computer van T-mobile aan de lijn, om te vragen hoe mijn laatste klantcontact met T-Mobile verlopen was.

    Heel vreemd want ik heb wel een aantal dagen geleden een Email naar T-Mobile gestuurd, maar geen telefonisch contact, omdat ik nog steeds wacht op een antwoord op een vraag van 5 juni (!!!!) waar ik om blijf zeuren, maar ze laten niks horen, behalve een onderzoek naar de kwaliteit van hun ‘help’desk … Stellletje [censuur] ….

  15. Dat telefoontje is heel herkenbaar. Soms kan je echt hopeloos worden van mensen die ‘denken’ gelijk te hebben. Had ik vaak toen ik op een interne IT helpdesk werkte. Die vrouw had volkomen gelijk.

    Interessant is trouwens waarom de “klant” voorbereiding trof om dit op te nemen.

  16. Nederland is een 5e rangs apenland vwb service en klant-vriendelijkheid. Iedereen die langere tijd in Azië heeft doorgebracht kan dat beamen. Als je als Nederlandse expat na jaren terugkomt is de onbeschofte behandeling en slechte service het eerste wat hier opvalt. We rekenen extra geld voor de kleinste dingen (wat in veel landen als gratis service wordt gezien, en ook beschouwd men daar extra betalen vaak als een belediging)
    Er worden hier door helpdeskmedewerker zaken geflikt (bv klant een leugenaar te noemen, UPC) waar je in Aziatische landen als helpdeskmedewerker op staande voet voor wordt ontslagen.

    Om te illustreren hoe ver we hier van de wap zijn: “Service” in NL, je kunt alleen geholpen worden door een duur betaald telefoon nummer, waar je vervolgens nog een flinke tijd kunt wachten, en ben je eenmaal aan de beurt, ben je zelden geholpen met het probleem dat je had.

    Voorbeeld van typische ‘service’ in Nederland.

  17. KPN ??
    Ga nooit met met KPN in zee!!!
    Het zijn dozen verkopers.
    Ik ben 3 jaar geleden al vertrokken bij KPN, het was er toen al een hele grote bende.
    Heb er geen dag spijt van gehad!
    Ik zal KPN ook nooit aanbevelen aan wie dan ook.
    Onbegrijpelijk dat KPN ook nog Koninklijke mag vermelden.

  18. Origineel geplaatst door obi
    Nederland is een 5e rangs apenland vwb service en klant-vriendelijkheid. Iedereen die langere tijd in Azië heeft doorgebracht kan dat beamen.

    En niet alleen Azie hoor!

  19. KPN? het meest onvriendelijk? Ik vind van niet :U

  20. Origineel geplaatst door obi
    Nederland is een 5e rangs apenland vwb service en klant-vriendelijkheid. Iedereen die langere tijd in Azië heeft doorgebracht kan dat beamen. Als je als Nederlandse expat na jaren terugkomt is de onbeschofte behandeling en slechte service het eerste wat hier opvalt.

    Zal best, maar vwb een hele hoop andere dingen woon ik liever in Nederland dan in Azie..maar dat is mijn mening.

  21. @ Joid ; die medewerkster doelde erop dat er niet stond dat t een spoedbetaling moest zijn, maar dat het met spoed binnen moest zijn. Zijn 2 verschillende dingen wat ze niet echt duidelijk maakte.
    De oplossing door binnen 1 dag te betalen is vrij moeilijk, dat wel.

    Wat ik vind van klantenservices : Geen vast nummer die je doorverbind naar het de juiste afdeling. Een computer aan de lijn of betalen als je een medew. wil spreken (klanten-‘SERVICE’).
    Gebeld worden of je je abonnement wil verhogen als je dat net 3 weken daarvoor hebt gedaan > slechte communicatie.
    Snoepen van je rekening: naar boven afronden van belminuten, datalimiet instellen, geld vragen voor niet inspreken van voicemail.
    Zo kan ik nog wel even doorgaan.
    (dat laatate heeft dan minder met klantenservice te maken maarja)
    Klagen kunnen we altijd wel 🙂

  22. eerste keer word ook serieus dat bedrag van de rekening afgeschermd, 20sec later hoor je het gewoon .. vage shit..:P

  23. Door de jaren heen ben ik zo’n beetje langs alle telecom providers gegaan in de hoop een betere te vinden. Zit nu bij T-Mobile maar wil op m’n knieen terug naar de KPN. Wat een waardeloos netwerk (west-brabant) en helpdesk.
    KPN is niet alles – wat een slechte iptv recorder!-, maar via de primafoons altijd een goede ingang voor klachten.
    Voel me altijd serieus genomen en er gebeurt ook echt wat met je klachten iets wat ik van de andere meestal niet kon zeggen.

  24. Helpdeskmedewerkers worden sinds kort flink onderuit gehaald, lijkt wel talk-of-the-day.. ik denk dat het ook komt door de vele zeikklanten die bellen, als je op een jaar basis meer dan 3000 a 4000 telefonisch klanten helpt, kan ik me zeer goed voorstellen dat het best zwaar vermoeiend moet zijn om de “zoveelste” klant iets moet uitleggen. Face to face contacten zijn natuurlijk de betere contacten en je kan je probleem vaak beter uitleggen. Vraag me af of je anders reageert (zowel vanuit het oogpunt van de servicemedewerker alswel als klant) als je het via videobeeld bellen zou doen. (Facetime idee!)

  25. Wat een eikel die Martijn Bakker! Niet een van de slimsten; kan me voorstellen dat je er als CR-Medewerker (aangezien vele van dit soort schreeuwtypetjes de wachtrij ophouden bij de helpdesk) af en toe behoorlijk klaar mee bent. Zeker als die types alleen maar horen wat ze willen horen. Een hopeloze discussie aangaan is zonde van de tijd. Ze heeft goed gedaan door de verbinding te verbreken, die ‘hufter’ af te laten koelen en een volgende klant in de wacht te helpen!

  26. @Vosjuh de Eerstuh: ” als je op een jaar basis meer dan 3000 a 4000 telefonisch klanten helpt, kan ik me zeer goed voorstellen dat het best zwaar vermoeiend moet zijn om de “zoveelste” klant iets moet uitleggen. “ Huh!? Het is toch je werk!? Dan ga je toch (zelfcensuur) iets anders doen met je leven als je er zo moe van wordt!?

  27. Ook ik vind martijn bakker een stumper. leest het bericht verkeerd. Belt met een zinloze vraag naar de Helpdesk om daar de wachtrij langer te maken dan dat die is. Hij is erop uit om te zeiken want anders neem je het niet op. Dat hij het zover heeft laten komen om niet te op tijd te betalen is zijn eigen schuld.

    Werk zelf ook op een helpdesk. Mensen die roepen nu ook altijd van “ik zal het youp laten weten” “Youp zal hiervan smullen” blablabla. Als Youp er niet was had niemand er nu zo moeilijk over lopen doen…

  28. Wat die vrouw hád moet zeggen:

    Meneer sorry dat het berichtje uw in verwaring heeft gebracht. Wij bedoelen met het smsje dat u naar een t-mobile winkel langs gaat om deze betaling uit te voeren zodat wij deze direct binnen hebben. U kunt dit alsnog doen zodat uw abonnement niet wordt afgesloten door het systeem. Wij zullen het door u met spoedbetaling verstuurde geld binnen 5 werkdagen terug storten.

    Ik heb een notitie gemaakt in het systeem dat u het bericht verkeerd geïnterpreteerd heeft. Mocht dit bij meer mensen zo zijn, dan zullen wij dit bericht aanpassen.

    Klaar.

  29. Of het nou dom of niet dom is hoe Martijn het sms-bericht heeft geïnterpreteerd is niet echt van belang. Feit is dat hij snel heeft gezorgd dat het geld wel bij T-Mobile is (een misrekening met je saldo kan iedereen overkomen), waardoor in ieder geval de kwalificatie wanbetaler niet tot zijn recht komt.

    Wat is het voor iets geks dat een een bedrijf in Nederland geen spoedbetaling via de bank accepteert? Ze kunnen heus snel genoeg zien of dat geld werkelijk is overgemaakt. Als je de tweets van Martijn gevolgd hebt => wallofshame.steunyoup.nl, heeft hij na dit gesprek nog een keer gebeld en werd toen wel adequaat geholpen. Die helpdeskmedewerker uit het opgenomen gesprek praatte dus complete onzin, was erg brutaal en gaf geen blijk van enige hulpvaardigheid. Hét probleem van heel veel helpdesks.

    Als deze dame het scenario van Ruben Vandenbussche had gevolgd, was het een heel ander verhaal geweest. Maar op deze manier doe je toch geen zaken?

  30. Origineel geplaatst door Ruben
    @Joid: Wat die vrouw zegt klopt. Er staat niet “voer een spoedbetaling uit”. Er staat “voer met spoed ‘een betaling’ uit”

    Als ik een normale betaling doe via de bank maak ik een normale overschrijving. Als ik met spoed een betaling moet doen geeft de bank mij de mogelijkheid om dit mbv van een spoed betaling te doen. De reactie van Martijn was dus vrij logisch. Klanten afblaffen is dat niet, zelfs als die muts wel gelijk had gehad.

  31. Origineel geplaatst door Ruben
    @Joid: Wat die vrouw zegt klopt. Er staat niet “voer een spoedbetaling uit”. Er staat “voer met spoed ‘een betaling’ uit”

    En dat is precies wat Martijn gedaan heeft. Bij de bank noemen ze zoiets ook wel een spoedbetaling…… Sneller gaat niet!

  32. @Jelle: mensen wat minder zeuren. Altijd maar klagen over ziggo , UPC enzo. De meeste mensen wat bellen weten niet eens wat ze aanschaffen. Hebben ze een probleem aan hun computer of iets, zijn de bedrijven het schuld. Kopen mensen routers, en dan zeiken dat ze geen internet hebben. Als je niet weet waar jze mee bezig zijn schaf het dan niet aan. In plaats van de bedrijven de schuld geven. soms zijn de bedrijven fout. Maar 9 van de 10 keer zijn het de mensen wat het product gebruiken.geen tv . Kijk dan eerst je *** kabels na. Less whine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.