Reacties voor: Tekeningen van iPhone 5 op basis van beta-software Apple

Een logo in een testversie van de Apple-software Photo Stream kan wel eens het ontwerp van de iPhone 5 hebben weggegeven. Naar aanleiding van het bericht zijn er nu renders opgedoken.
Bart Breij -

Reacties: 64 reacties

  1. Ehm.. Hij heeft wel heel erg veel weg van de Galaxy s2

  2. Hmmm vind die vierkante homebutton op de eerste foto nou niet echt mooi ofzo… Eigenlijk vind ik het hele design op zowel foto 1 als 2 beetje HTC-achtig lijken :S

  3. Uiteindelijk maakt het toch niet uit hoe hij er uit ziet, mensen kopen de nieuwe iPhone toch wel(ik ook). Al vind ik de iPhone rechtsboven waar 3,7″ in staat wel erg op een Samsung toestel lijken..

  4. In de nieuwste betaversie van de software is opeens een nieuw icoontje van de iPhone (of iPod touch) te vinden

    Het kan toch geen ipod touch zijn aangezien de ipod touch geen luidspreker boven het scherm heeft?

  5. Hmmm vind die vierkante homebutton op de eerste foto nou niet echt mooi ofzo… Eigenlijk vind ik het hele design op zowel foto 1 als 2 beetje HTC-achtig lijken :S

  6. Dit geloof ik ook wel, tevens vind ik het ontwerp ook wel mooi en de wat bredere homeknop vind ik er erg geslaagd uitzien. Hopelijk komt deze gelijk met wat gestures

  7. @Destiny: GOED PUNT !!!

  8. zal die bredere homeknop te maken met het nieuwe design in ios 5? die knoppen zijn toch ook wat ronder geworden.

  9. Nice, apple gooit de hele geruchtenmolen weer op zn kop!

  10. Ik hoop op de onderste ontwerp. Liever wat groter met een 4 inch scherm. Is lekker gamen en video’s bekijken. De huidige 3,5 inch vind ik eigenlijk net iets te klein.

  11. OMG wat een onzin weer! We hebben de iphone 5 ontdekt nav een freaking icoontje? LOL

    Als dat zo is is de frontcamera er dus ook uitgesloopt bij de zogenaamde iPhone 5? Rrrright!

  12. Zie geen ruimte voor de frontcamera in de render?

  13. 4″ prima maar die home-knop… Nee bedankt dat zou ik toch zonde vinden ..

  14. Het doet mij toch iets teveel aan de Samsung Galaxy S lijken…misschien gewoon dat gebruikt!

  15. Oh dus ook front camera meer dus op de iphone 5? LOL!
    Apple is trouwens niet zo snel met het aanpassen van icoontjes. Het icoontje vd iphone 4 in itunes werd ook pas 6 mnd vd release aangepast.

  16. Prima laat maar doorkomen.
    Alle smartphones zien er uiteindelijk hetzelfde uit.
    Alleen scherm met een randje eromheen. I Like.

  17. Het onderste ontwerp oogt beter. Lijkt me ook het meest waarschijnlijk.

  18. Valt me op dat er slechts een iemand is met dit icoontje. Daarnaast: waarom maken ze weer zo’n vage foto en niet een screenshot?

  19. Lol… Als dit wel het model is dan mag samsung ze flink aanklagen. En winnen ook….!

  20. De huidige iPhone 4 is perfect qua formaat. Ik heb een HTC HD2 en Desire gehad maar die vind ik te groot voor in de broekzak. iPhone 4 heeft m.i. de ideale afmetingen. Scherm mag groter, als de behuizing maar niet groter wordt.

  21. hij lijkt hier sprekend op! Ik heb hem vorige week in handen gehad. een apple teamlid was op doorreis naar china en zat naast me in het vliegtuig. Ik mocht er geen foto van maken maar wel ff vast houden!

    onder en bovenkant van glas
    knop is afgeronden rechthoek
    kon niet zo snel zien of hij dunner was
    groter scherm

    Helaas zat er een lock op zodat ik niet in systeem settings kon kijken.

  22. Doe mij maar die met iPhone 4 grootte!

  23. Met beide ontwerpen heb ik geen probleem al vermoed ik dat de onderste dichter bij de waarheid zit. Met het bredere scherm komt er wel erg veel ruimte tussen de 4 icoon kolommen. Dat is geen gezicht imo.

    Wel hoop ik op een groter scherm. Dat leest/ werkt (typen) toch wat makkelijker.

  24. Ik ben voor het 2e model.

    En hoezo lijkt de eerste op een Samsung? Samsung was toch degene die de iPhone kopieerde?

  25. Even een vraag voor de technici/developers:

    Ik heb er helemaal geen verstand van, maar wat zou een groter scherm betekenen voor de resolutie en de grootte van de icoontjes e.d.? Worden de icoontjes dan zeg maar gewoon opgerekt/vergroot?

  26. Nu kunnen de mensen weer aan de slag met het creeĂŠren van ‘iPhone 5 hoesjes’ î„…

  27. Origineel geplaatst door iRodney
    Nu kunnen de mensen weer aan de slag met het creeéren van ‘iPhone 5 hoesjes’ î„…

    lol another day another iphone 5 hoesje. 😉

  28. Doe mij maar gewoon de iphone4. Bevalt perfect zo.

  29. Dit is een Galaxy??

  30. @freewheeler: Ik vermoed dat alles gewoon opgerekt wordt. Dus een lagere dpi. Maar waarschijnlijk nog steeds boven de 300-nogwat dus ze kunnen het dan nog steeds Retina noemen!

    Apple doet namelijk niet aan resoluties die een paar pixels meer zijn dan de voorganger. Ze doen tot nu toe alleen maar aan resolutie verdubbelen. Dit om het voor ontwikkelaars een flink stuk makkelijker te maken die resolutie te supporten. Daarom zal de resolutie dus hetzelfde blijven (960×640) maar dan ietsje opgerekt.

  31. Origineel geplaatst door Benno
    Oh dus ook front camera meer dus op de iphone 5? LOL! Apple is trouwens niet zo snel met het aanpassen van icoontjes. Het icoontje vd iphone 4 in itunes werd ook pas 6 mnd vd release aangepast.

    Ik zie toch echt een front-camera in de bovenste iPhone5

  32. dit is gewoon een icoon het wil toch ook niet zeggen dat apple een nieuwe camera gaat uitbrengen omdat er ook een icoontje van een camera bijstaat

  33. @IFantje: Anders moet je proberen een tekening te maken 😛

  34. Mmm, lijkt wel erg op de net gepresenteerde Samsung Note
    5.3″ display en Super AMOLED screen met 1280 x 800 resolutie.
    Hoop dat Apple zijn best heeft gedaan ….

  35. Origineel geplaatst door IFantje
    hij lijkt hier sprekend op! Ik heb hem vorige week in handen gehad. een apple teamlid was op doorreis naar china en zat naast me in het vliegtuig. Ik mocht er geen foto van maken maar wel ff vast houden!onder en bovenkant van glas knop is afgeronden rechthoek kon niet zo snel zien of hij dunner was groter schermHelaas zat er een lock op zodat ik niet in systeem settings kon kijken.

    lol tuurlijk, want de weinige field testers van het iPhone 5 prototype gaan zo maar even aan een wildvreemde het toestel geven om eens te laten zien. Zeker na die Gizmodo leak van de iPhone 4…
    Zal wel een namaak iPhone ‘5’ geweest zijn, die Chinezen hebben er zo genoeg daar.

  36. Wat laten mensen zich weer meeslepen door zo’ klein, icoontje bestaande uit zo weinig pixels dat je er nauwelijks wat van kan maken.

    @IFantje: je verhaal lijkt me erg onwaarschijnlijk gezien Apple-medewerkers met nieuwe dingen nog niet eens aan Apple-medewerkers die dat niet hebben mogen laten zien. Een vriend van mij is Genius in Engeland en collega’s van hem die OS X 10.7 Lion al hadden vóór de release lieten niemand, ook geen Apple-Genius, in de buurt van hun apparaten komen. Dan laten ze zeker geen nieuw model iPhone aan een vreemdeling zien!

  37. Oppasen Apple met je rechthoekige home-knop, anders krijg je een rechtszaak van Samsung en die verlies je dan!! Anyway, dat 3,7′ model vind ik niet zooi mooi, maar dat 4′ ding ziet er beter uit! Maak hem nu nog dunner dan de Galaxy II.

  38. @marianne: heb je dat scherm van de galaxy s wel eens gezien?
    mag de resolutie wel hoog zijn, maar die galaxy heeft vanaf de zijkant een blauw scherm (verrotte kijkhoek dus), en sowieso qua beeldkwaliteit is het scherm van de iphone 4 al veel mooier. Dat is niet eens amoled.

  39. De homeknop heeft veel weg van de Galaxy S ll en daarnaast vind ik em veel lijjken op de HTC met zijn bredere en uitgerekte scherm.

  40. Nieuwe logos zijn zo gemaakt.lijkt me niet dat Apple iets van het ontwerp al zo duidelijk laat zien

  41. Zoals ze al op OMT lieten weten, het is een standaardicon. (ook terug te vinden in iphoto)

  42. Dit lijkt me nou het eerste geloofwaardige gerucht in tijden..ja, op basis van een suf icoontje.. Apple is niet het bedrijf wat een icoontje zou toestaan wat compleet niet op de iPhone lijkt.. De verkeerde kleur geel in Google, anyone? 🙂

    Wat betreft de homeknop kan me gestolen worden, mij part een driehoek.

    4″ scherm…yumm bring it on !!!

  43. Haha hebben we Samsung fanboyz gekregen op iPhone Club? Jullie leven in een omgekeerde Samsung lijkt teveel op Apple 😉 WAKE UP!

  44. De home knop is op zich iets die went aan het oog maar de vorm van deze hier (die ik persoonlijk ook wat minder vind) spoort wel volledig met de interface van OSX lion

  45. @Paul: Groot gelijk en ik vind het niet mooier ofso.

  46. Hmm.. die vierkante homeknop lijkt mij maar een beetje onhandig… But i like the bigger screen (: Maar dan moet het wel de iPhone van het 2e plaatje worden hoor! Facetime camera niet te zien :O

  47. De 4 inch vind ik persoonlijk de beste optie maar als ik zo kijk is het scherm alleen hoger en niks breder dus dat kan al niet kloppen!!!
    En zoals ik hierboven las dunner maken vind ik niet nodig je moet wat in je hand hebben als je er mee werkt vriend van me heeft de galaxy s2 maar die houdt echt niet lekker vast en werkt ook niet prettig!!

  48. Looks like a samsung galaxy s2 if the home button changes to that shape , could be why apple want to kill the galaxy range of devices.
    If thats the new look plus all the stollen android widgets then its cheaper to buy a sansung. I will just wait and see what apple shows ( if ever ) and then if its cool like an iphone should be i will buy it , if it looks like an android phone it will stay in the shop

  49. als dit echt is!!! wie steelt dan wie z’n ontwerp dan mag apple is bij de rechter komen want dit lijk echt veel om een op een Galaxy van Samsung

  50. als dit echt is!!! wie steelt dan wie z’n ontwerp dan mag apple is bij de rechter komen want dit lijkt echt veel op een Galaxy van Samsung

  51. Samsung kan Apple niet voor de rechter laten komen aangezien dit design niet gepatenteerd is. Het iPhone design zoals de 3G zijn wel gepatenteerd.

  52. Vreemd… dat zou betekenen, dat ze met de Home button van een rond naar een vierkant design gaan, terwijl ik in eerdere posts gezien heb dat ze met de toggles juist van vierkant naar rond willen… (omdat ‘rond voor het menselijk oog rustiger kijkt’)…

    Verder nix mis met het ontwerp hoor… laat maar komen!!

  53. Origineel geplaatst door Jelmer
    Haha hebben we Samsung fanboyz gekregen op iPhone Club? Jullie leven in een omgekeerde Samsung lijkt teveel op Apple WAKE UP!

    Volgens mij heeft de rechter bepaald dat Samsung helemaal niet kopieert van Apple. Maar het browsen in de foto gallery dat lijkt teveel op de beschrijving uit een apple patent.

    En doe mij maar de 4″ zonder twijfel.

  54. Ik denk dat apple de iPhone 5 heeft ontworpen en ondertussen kwam de SGS2 en die leek heel er hierop. Dit zou mogelijk de reden zijn voor het aanklagen van samsung, want dan kan Apple de sgs2 als namaak markeren, ondanks dat deze eerder dan de iPhone 5 op de markt is gebrAcht. Iets zegt me ook dat dit de reden is van de vertraging. Het is gewoon raar dat de nieuwe iPhone niet in juli is uitgekomen.

    We zullen het hopelijk binnen een maand te weren komen.

  55. +1 voor het bovenste ontwerp.

  56. Had 1 van die Chineese hoesjesfabrikanten toch gelijk met hun ovale Home-knop uitsparing.. 🙂

  57. Wow +1 voor de opmerking van gosat! Je zou er nog weleens heel dicht bij kunnen zitten.

  58. Ik denk dat ze wel worden aangeklaagd door samsung

  59. IPhone 5 4″ scherm van het 2e design en ik ben verkocht.
    Geweldig toch, bijna niet groter dan de iPhone 4 maar wel met groter scherm.
    Geweldig.
    Ik wel die iPhone, ik wil die nu! 😀

  60. Hoezo de iPhone 5 ? Dit is de 6 al. De 5 is gewoon een 4Gs.

  61. @Paul: …Galaxy s 1 en 2 lijken veel op de iphone
    Zou wel verklaren waarom samsung nu nieuwe designs moet maken voor de 2 toestelen.
    waarschijnlijk omdat de iphone 5 wat te veel gat lijken op de galaxy s.

  62. Rechthoekig? Waar zit er in deze vorm een hoek?
    Leuk leesvoer weer, maar ik wacht gewoon nog even op Tim Cook. 🙂

  63. @IFantje – Rechthoekige knop? Dat klinkt een beetje als een Samsung Galaxy 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.