Reacties voor: Technische tekeningen van iPhone 7 Pro wijzen op hetzelfde uiterlijk als iPhone 6s Plus

Schematische tekeningen uit Japan wekken de indruk dat de iPhone 7 Pro vrijwel hetzelfde design houdt als de iPhone 6s Plus.

Reacties: 18 reacties

  1. Ik zie ook nog steeds een HOME button. Daar gaan dan de geruchten dat deze gaat verdwijnen… Helaas…

  2. Eerlijk gezegd wordt ik nu al doodmoe van Apple’s marketing stuntje door er pro achter te plakken. De grote iPad Pro daar kon ik mij nog wel in vinden. Een groot en goed scherm en een aantal slimmigheidjes waardoor je zou kunnen stellen dat het een iPad was voor de zakelijke ‘pro’ markt. Het grote scherm en de nadrukkelijke focus op de zakelijke (grafische) markt rechtvaardigde nog enigszins de schrikbarend hoge prijs van het apparaat.

    Waar Apple bij mij de plank volledig heeft misgeslagen en waar ze mij volledig gaan dreigen te verliezen is de verdere ruk naar zogenaamde pro modellen. Bij de 9.7 inch iPad Pro die in maart werd gepresenteerd kreeg ik echt het gevoel dat de balans tussen prijs-kwaliteit totaal is zoek is geraakt. Apple is altijd duurder geweest dan de concurrentie en je betaalt de fameuze Apple-Tax. Dat is een keuze die in ieder geval grotendeels gerechtvaardigd wordt door het gebruik van goede materialen en sterke software.

    Bij de presentatie van de kleinere broer van de iPad Pro had ik echt het gevoel dat Apple bewust zijn klanten een poot uitdraait. Natuurlijk, het is fantastisch apparaat. De beste iPad die Apple ooit gemaakt heeft. Allemaal geen twijfel over mogelijk. Maar de iPad Air 2 was ook de beste iPad van dat moment en ook een upgrade van de iPad Air. De iPad Pro is niets meer of minder dan een upgrade van de iPad Air 2.

    Want bij elke nieuwe iPad verbeterde Apple al het scherm (nu met TrueTone). Elke iPad heeft een nieuwe snellere processor gekregen. En dat je er met een Pencil op kan schrijven en een toetsenbord voor kan kopen is toch ook geen wereldschokkende ontwikkeling (waar Apple nog eens flink aan verdiend met de verkoop van prijzige accessoires). Update van de speakers ook mooi, maar het geluid van de iPad Air 2 was echt ondermaats en niet meer dan een nodige verbetering.

    Allemaal prima ontwikkelingen maar niet veel anders dan de vooruitgang die de iPad normaal gesproken ook gehad had. Hij had net zo goed iPad Air 3 kunnen heten. Alleen dan hadden de iPad Pro kopers zich waarschijnlijk bekocht gevoeld. En terecht. Wat mij dan het meest stoort is de prijsverhoging die automatisch aan het woordje ‘Pro’ gekoppeld is. De iPad Pro was een upgrade die ik misschien wel overwogen had, zelfs al heb ik de iPad Air 2 liggen. Maar door een redelijk normale product update als ‘Pro’ te bestempelen en meteen vervolgens de prijzen flink op te schroeven haak ik volledig af.

    Ik vrees hetzelfde voor de iPhone. Een iPhone Pro zal weer fors duurder zijn dan toch al peperdure iPhone Plus telefoons. En waarschijnlijk met een update die gewoon in de lijn der verwachtingen ligt. Ik ben bereid een hoop te slikken van de Apple Marketing afdeling maar dit kon wel eens een brug te ver worden dat ik afhaak. Ik kom nu op een punt dat veel Apple spulletjes vervangen moeten worden de komende 2 jaar. Dat wordt een nieuw ijkpunt of ik nog wel deel wil uitmaken van het Apple ecosysteem. De tijd dat Apple bijna automatisch superieur was aan de concurrentie is wel een beetje voorbij.

  3. Apple is lekker innovatief bezig.
    Twijfel sterk of ik weer voor een iPhone ga dit jaar.

  4. @WvB22: Je bent absoluut niet de enige die zo denkt.

  5. Neeeee niet weer dit lelijke design :(((((
    Kom op Apple waar is je innovatie gebleven?

  6. Als ik het zo bekijk denk ik dit jaar toch maar over te slaan. Normaal komt er altijd wel een eerste generatie 4,5,6 in huis maar denk dat ik de 7 maar eens oversla. Ben tenslotte nog zeer tevreden met mijn 6.

    Met pro kan Apple het toestel weer lekker duurder maken, heeft gewoon met marketing te maken!!

  7. @WvB22: Helemaal mee eens.

    Ik zat ook te denken om de “ipad air 3” te kopen maar nadat ik de prijs zag was ik er meteen klaar mee!

    Hetzelfde geldt voor mijn iMac 27 inch uit 2011. Eerder kocht ik iedere 2 a 3 jaar wel een nieuwe iMac met de hoogste specificaties. Dan was ik zo rond de 2500,- kwijt. Als ik dat nu doe ben ik rond de 3500,- kwijt. Daarnaast is die upgrade dan ten op zichte van mijn oude iMac maar heel klein. Er gebeurd weinig meer op het gebied van desktops terwijl veel van ons die toch echt wel nodig hebben voor hun werk omdat ipads daar gewoonweg te beperkt voor blijven. Ik heb mijn oude iMac inmiddels maar zelf geupgrade met een SSD schijf waardoor hij nog aardig snel is.

    Alle laptops zijn ook maar stiekem in prijs niveau verhoogd door de “wisselkoersen”. Ik weet nog dat Jobs bij een vernieuwing van macbook toentertijd aangaf dat hij de macbooks graag voor meer mensen beschikbaar wilde maken door de retail prijs van het instap model 13 inch omlaag te halen. Echter is dat met de alle zogenaamde dollar naar euro wisselkoersen weer flink omhoog gehaald. Sta niet raar te kijekn als er straks ineens weer een macbook air pro komt voor 1500,- en het goedkoopste Nederlandse instap model voor een apple laptop weer op €1450,- komt voor de macbook. Erg jammer allemaal.

    En iedereen is het uitmelken van de iPhone inmiddels ook wel een beetje zat.

    Jobs weg, innovatie weg, prijs omhoog. Erg vreemde wijzigingen binnen een bedrijf. Apple was revolutionair maar in inmiddels een volger geworden van andere bedrijven (kleinere iPad, grotere iPhone noem maar op). Hopelijk komt Apple snel tot inkeer.

    Voorlopig hou ik mijn hand dan maar op de knip.

  8. @WvB22: Mee eens. Apple zou op deze manier wel eens heel veel marktaandeel kunnen verliezen. Het wordt gewoon te duur.

  9. Welnee, toch niet weer die uitstekende camera, het is wel heel erg uitstekende hobbel, meer dan huidige model… En eens met bovenstaande reacties. Apple, word es wakker.

  10. En ik ga volledig mee met bovenstaand verhaal. Ik ben Apple freak vanaf de iPhone1 en eigenlijk nooit een model overgeslagen op de 6S na want de “verbeteringen” konden me niet bekoren. Maar als ze met de 7 weer hetzelfde geintje uit gaan halen dan laat maar lekker zitten. De innovatie lijkt er gewoonweg uit. Ik vrees dat het nieuwe beleid van Cook Apple weer naar beneden gaat drukken qua innovatie, verkoop en dus ook qua aandeel.

    Dan is er nog maar een ding te zeggen. Jobs was dus wel degelijk Apple!

  11. Hmmm…. allemaal terechte “zorgen” hierboven.

    Maar toch wacht ik gewoon af en zie wel wat ze gaan brengen in september.

  12. Ik was al van plan om de Iphone 6 langer te houden(als die nog goed is), echter als de Iphone 7 op de Iphone 6 lijkt dan helemaal.

    Ik kwam al van de Htc one M8 af dus die leek al heel sterk op de Iphone 6, maar ik ga hem dan echt niet vervangen voor een toestel dat er weer het zelfde uit ziet.

  13. Heb nu een iPhone 5s, maar als ik al de geruchten zo bij elkaar raap zal er inderdaad niet heel veel veranderen. Ik zou wel graag een groter scherm willen. Maar misschien is een goedkope iPhone 6 op de kop tikken op marktplaats dan ook een mooie optie. Het was tevens het lichtste en dunste model van de 6-serie..

  14. Natuurlijk wel enkele terechte opmerkingen hierboven. Maar sommige slaan de plank toch volledig mis.
    De iPad pro is gewoon een ontzettend krachtig apparaat, voor de meeste mensen zal de air 2 voldoende zijn, daarom koop je die lekker.

    Het verhaal over de wisselkoersen is ook onzinnig. Het is nou eenmaal zo dat de euro ongunstig staat ten opzichte van de dollar. Daardoor moet Apple wel haar prijzen verhogen om marge te kunnen behouden. Dat de Amerikaanse prijzen gelijk zijn gebleven terwijl de Europese prijzen gestegen zijn lijkt me hiervoor voldoende bewijs.

  15. Kan het zijn dat Apple zich meer gaat concentreren op de zakelijke markt? Wordt de strategie verlegt van de consument naar de zakenman? De samenwerking met IBM wordt namelijk steeds inniger. Misschien wordt een start gemaakt met het woord PRO.

  16. Áls dit inderdaad waar is, dan gaat Apple hier niet langer straffeloos mee wegkomen. Tim Cook heeft uiterst laat (maar beter laat dan nooit) geluisterd naar al die mensen die gewoon een 4″ scherm wilde hebben en ze dan toch gegeven waar men om vroeg, al is het in een heel oud jasje, maar tis tenminste nog een mooi design zonder camera bult of lelijke antennestrepen. Maar lekker lui oude designs copy/pasten, weinig tot geen innovatie én ook nog eens mindere kwaliteit dan de concurrentie (Samsung heeft op dit moment helaas gewoon een beter scherm én een betere camera) zal zelfs voor Apple uiteindelijk pijnlijk uitpakken als men niet snel weer de draad oppalt in Cupertino.

    Was altijd bijzonder gecharmeerd van Apple, maar sinds Cook aan het roer staat, stort het prachtige door Job opgebouwde rijk langzaam maar zeker in.

  17. Heeft iemand een idee over nieuwe accessoires, want wanneer het ‘koptelefoongat’ wegvalt in de nieuwe iPhones betekent dit een dusdanige verandering voor hoesjes voor de iPhone enzo.

    Ben benieuwd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.