Reacties voor: Teardown van nieuwe MacBook Pro onthult grotere accu en meer

De nieuwe instap MacBook Pro van 13-inch is binnenstebuiten gekeerd in een nieuwe teardown van iFixit. Daarin zijn weer een aantal interessante ontdekkingen gedaan, zoals een grotere batterij. Wat betreft de opslag is er minder goed nieuws.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Hieruit blijkt dat “‘t groene” bij Apple alleen in de dollars zit en niet in hun apparaten. De laptop’s van Apple zijn voor bestemd voor de weggooi maatschappij. In tegenstelling tot diverse andere merken waar je in ieder geval zelf de accu, geheugen en opslag kan vervangen.

  2. Origineel geplaatst door Biscuit
    Hieruit blijkt dat “‘t groene” bij Apple alleen in de dollars zit en niet in hun apparaten. De laptop’s van Apple zijn voor bestemd voor de weggooi maatschappij. In tegenstelling tot diverse andere merken waar je in ieder geval zelf de accu, geheugen en opslag kan vervangen.

    U moet ook geen producten van Apple kopen… dat doe ik wel 😜

  3. @Biscuit:

    Eens, vandaag voor het eerst in mijn leven een MacBook air besteld en moest toch wel slikken +240€ voor 8GB extra. En ja natuurlijk heb ik het besteld wie wil er nu nog enke 8GB. Maar wel echt absurd zeg ben wel voor 128fb gegaan ivm 1tb onedrive

  4. @Marjolijntju: Laten we dan ook stoppen om waarde te hechten aan de groene verhalen van CEO die dus pure mooipraterij c.q. onzin zijn

  5. @Swen: Dat is echt extreem duur, Apple hanteert echt woekerprijzen. Jammer dat Apple de mogelijkheid tot eigen montage ook heeft geblokkeerd.. want zelf even geheugen erin zetten kost niks ivm Apple’s prijzen. Zonde.

  6. @Swen: Je moet ook gewoon rond Black Friday je aankopen doen. Dan zijn de prijzen voor oudere Macs wat meer fair dan op vrijdag 12 juli.

  7. @Biscuit: Want zelf vervangen staat gelijk aan groen? Apple kan op een milieuvriendelijker manier onderdelen vervangen en recyclen dan jij. Je bedoelt vriendelijker voor je portemonnee zeker.

  8. @VY:

    Een ssd die op t board gesoldeerd zit wordt niet vervangen, remplace een moederboard. Defecte zal best wel ontmanteld worden op een “groene” manier. Gemiddelde uur prijs voor reparatie s niet in verhouding met vervanging, helaas.

    Geheugen bankjes eruit solderen? Grapje zeker!

    Mijn redenering heeft dus niet met de prijs te maken, al hoewel je voor de prijs van de mac een state of the art laptp hebt met linux of windows, maar dat terzijde. Niet voor niets is de score van reparatie zo laag, reparatie is gewoon duurder dan een remplace van een board of ander part.

    En ja, zelf vervangen als de specs niet meer mee kunnen in de toekomst is groener want je gooit niet je gehele apparaat weg.

  9. Het lijkt me juist een hele goede keuze van Apple:
    Vastgesoldeerd is veel betrouwbaarder dan via kabeltjes of een of andere vorm van stekkerverbindingen. Die trillen los, gaan oxideren etc. In de jaren 90 repareerde ik IBM moederborden. Daar zat ook alles opgesoldeerd zoals videochips terwijl andere fabrikanten video insteekkaarten gebruikten. IBM PC’s stonden toen bekend om hun kwaliteit en lange levensduur.
    Je kiest als fabrikant alleen voor stekkers als een onderdeel een kortere gemiddelde levensduur heeft dan het moederbord. Dat is het geval bij onderdelen waar mechanische krachten op komen zoals USB-poorten, toetsenbord en Touchbar.

    Kortom: vastgesoldeerd geheugen (dat tegenwoordig heel lang meegaat) is een keuze voor minder storingen en betere kwaliteit.

  10. Even even vraag, maar weet iemand hoe het zit met een nieuwe MacBook kopen met studenten korting? Moet je daadwerkelijk je studentenkaart oid scannen/uploaden? Of is er weinig controle op?

  11. Origineel geplaatst door Swen
    @Biscuit:

    Eens, vandaag voor het eerst in mijn leven een MacBook air besteld en moest toch wel slikken +240€ voor 8GB extra. En ja natuurlijk heb ik het besteld wie wil er nu nog enke 8GB. Maar wel echt absurd zeg ben wel voor 128fb gegaan ivm 1tb onedrive

    128GB in 2019 kan zeker echt niet meer! Zeker als je bedenkt dat het vastgesoldeerd geheugen is en gezien de prijs van de MacBook! (Pro?)

    Mensen zouden het daarom NIET moeten kopen uit protest. 🤘💶🧟‍♂️

  12. Origineel geplaatst door VY
    @Biscuit: Want zelf vervangen staat gelijk aan groen? Apple kan op een milieuvriendelijker manier onderdelen vervangen en recyclen dan jij. Je bedoelt vriendelijker voor je portemonnee zeker.

    Koop jij maar lekker elke 3 jaar een nieuwe MacBook (Pro?)
    Computers zijn sinds 2013 zeer snel voor de meeste toepassingen! MacBooks zijn zwz anno 2019 iPhones met een groot scherm. 🤘💶🧟‍♂️

  13. @Marc:
    128 gb heb ik genoeg aan, ik heb alles in onedrive (1TB) maar dan ook echt alles.

    Ik draai enkel photoshop met paint skills
    Filezilla en notepad++ en Microsoft remote desktop naar servers

    Daarom geef ik liever geld uit aan 16GB ram dan aan extra opslag. Maar daardoor wel 2weken levertijd

  14. Heb nog een Macbook White liggen uit 2009 en draait nog prima en soepel macOS 10.14 Mojave en sinds kort 10.15 Catalina beta op de tweede disk. Hdd verwisseld met ssd en cd speler vervangen met extra ssd dmv een ‘hdd carry’. Had niet verwacht dat hij tien jaar zou meegaan. Als ik een macbook pro van 2-3k zou kopen en die ook tien jaar mee gaat dan vind ik een afschrijving van 200-300 per jaar echt zeker het geld waard.De nieuwe is dan niet modulair bij de disks maar dan gebruik ik wel icloud waarvan ik nog veel ruimte over heb

  15. Origineel geplaatst door Daan
    Even even vraag, maar weet iemand hoe het zit met een nieuwe MacBook kopen met studenten korting? Moet je daadwerkelijk je studentenkaart oid scannen/uploaden? Of is er weinig controle op?

    Nop. Doe ik al jaren en idd zonder enige controle. Nu ga ik ook MacBook pro aanschaffen en Dre Beats zijn meegenomen als korting innen achteraf op Marktplaats 275,- euro geseald te koop aanbieden (kun je als warme broodje verkopen). :-))

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.