Reacties voor: Student bedenkt de Taptop, een opvolger van de Mac mini

Maak kennis met de Taptop, een designidee van student Louis Berger. Met de Taptop heb je toegang tot je apps en dock, op een heel aparte manier.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Wow wat een mooi design.
    Super slim de beste functie eenvoudig bij elkaar.
    Als het ook dezelfde prijs blijft als de mini dan neem ik er een.

    Als ik Apple was, dan zou ik deze jongen aannemen en de productie opstarten

  2. “Je kunt kiezen uit matzwart of wit.” Nee dat kan niet want het is niet in productie maar een prototype.

  3. Leuk idee, en mooi uitgewerkt hoe je de touchbar met een desktop computer kunt verweven, maar het blijft een concept waarbij veel vragen nog niet zijn opgelost, zoals koeling en moederbord ontwerp. Echter voor een eerstejaars industrieel ontwerp student is het veelbelovend voor zijn toekomst.

  4. WoW dit zou weer eens een echt design en doorbrekend baanbrekend iets zijn van Apple. Heeeeeeeel mooi. Ik zou zeggen produceren.

  5. Idd erg strak!!
    Laten we hopen dat het niet de weg moet bewandelen als de eerst iPod.
    We wachten het af…

  6. En als je dan op het touchpad ook nog met de apple pen kunt werken dan is hij helemaal compleet…….

  7. Mooi design?!!!

    Het ziet er niet uit! Zo’n half rond, bol ding ziet er nu al gedateerd uit. Dat is ook totaal geen praktische formfactor voor een computer (qua onderdelen en zo).

    Heel pretentieus nog “aesthetic” op de iphone ernaast ook… terwijl het er niet uit ziet.

    Leuk als mensen out of thr box denken en met iets nieuws komen, maar dit is het gewoon niet.

  8. Prima design – voldoet volledig aan het idee dat je niet te lang aan oude vormen en concepten moet vasthouden.

    Met de nieuwe super processoren heb je ook weinig koeling nodig.

    Met al het design talent dat Apple heeft zullen er ook heel wat van dit soort prototypes bestaan. Die alleen toch ergens stranden…

  9. Ik vind hier niks aan. Touch bar lijkt al niet echt nuttig maar als het dan toch moet, beter op het klavier. Veel handiger. Nu is het ding gewoon afleiding van je scherm. Dit is een gimmick zonder nut: Apple zal nooit zoiets overwegen.

  10. Leuk idee! Nog handiger lijkt mij een iPhone en/of iPad die je als ‘desktop’ kunt gebruiken. iPhone in een dockstation plaatsen waarop scherm en toetsenbord al zijn aangesloten en klaar!!

  11. @€ric: Waar heb je dat idee nou vandaan..? Van samsung!?🤣

  12. Ziet er uit als een goedkope wekkerradio van de Action. Gelikte renders en promo plaatjes, maar het ding zelf is lelijk. Vooral in het plaatje met toetsenbord en scherm zie je hoe het apparaat voor het scherm staat en er een klungelig snoer onder de monitor door naar achter loopt.
    Best een leuk werk voor een student maar het heeft behalve de gebruikte icoontjes en obvious rip van de touchbar niks met Apple te maken.

  13. Een toetsenbord, een touchbar, een muis en een scherm? Vier dingen om mee te schakelen lijkt me niet echt “it just works”

  14. Ziet er serieus mooi uit. Een hele goede combinatie van Touchbar functionaliteit, vormfactor en design. Ik zou dit een verrijking vinden van Apples assortiment, als dit de opvolger van de Mac Mini zou worden

  15. Leuk bedacht en ik denk al een mooi begin van een ontwerp. Maar nu nog verder uitwerken. Het lijkt nu meer een schets.

    Ik ben vooral benieuwd naar de ergonomie van dit ontwerp. Apple heeft bewust nooit gekozen voor touchscreen desktops/laptops, omdat je dan steeds je arm moet strekken. Dat lijkt me hier ook, tenzij je de Mac steeds direct achter het toetsenbord plaatst. Maar dan zit je weer met onhandige kabels.

    Dan zou je de Mac mini bijna net zo goed in t toetsenbord kunnen verwerken. 🤔🤓

  16. Hoezo met toetsenbord? Voice.
    En AR contactlenzen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.