Reacties voor: Reclamespot: iedereen wil op de foto met Apple’s portretmodus

Apple heeft een nieuwe reclamespot 'Take Mine', waarin de inwoners van een Grieks dorpje allemaal een portretfoto van de iPhone 7 Plus willen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik blijf het moeilijk vinden om zo’n foto te maken. Ik moet exact de goede afstand nemen en dan nog heeft camera soms moeite om scherp te stellen. Even snel zo’n foto nemen lukt me, nog, niet.
    Herkenbaar?

  2. De shutter bug is nog steeds niet aangepast als je van licht naar weinig licht gaat levert dat een vertraagd licht naar weinig licht op. Op je iPhone. Dat kan een van de redenen zijn. Voor de rest heb ik geen idee waar het aan zou kunnen liggen.

  3. Origineel geplaatst door BrainShock
    Ik blijf het moeilijk vinden om zo’n foto te maken. Ik moet exact de goede afstand nemen en dan nog heeft camera soms moeite om scherp te stellen. Even snel zo’n foto nemen lukt me, nog, niet.
    Herkenbaar?

    Helemaal mee eens. Ik vind het tot nu toe erg tegenvallen en ga liever achteraf even aan het werk in een bewerkingsapp.
    Maar goed, wie weet. Het zal vast wel beter gaan worden.

  4. @PB: Waarom zou je even snel zon foto willen nemen. Het zijn meestal geen actiefotos, dus neem gewoon even de tijd om de foto te maken.

  5. Wat is een goede app om dit effect ook op iPhone7 te krijgen?

  6. Volgens mij is bokeh iets heel anders. Wat je met een portret wilt is de persoon aandacht schenken. In het algemeen doe je dat door een iets langere lens te nemen en een zo kort mogelijke sluitertijd. Dat betekent dat je een zo groot mogelijk diafragma moet kiezen om goed te belichten en daardoor is je scherptediepte ook kleiner. En daardoor is alleen je onderwerp scherp en de rest er omheen onscherper.
    Fotografen doen dat al ik weet niet hoe lang. Lang voordat de term bokeh überhaupt gebruikt werd.

  7. Was laatst in de Apple store in H’lem, ik vind het een erg leuke toevoeging, werkt moeiteloos.
    Als je veel foto’s maakt met je iPhone zoals ik, dan is dit een makkie.
    Helaas kan ik het niet met mijn 6s+

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.