Reacties voor: Taiwanese chipmaker Elan klaagt Apple aan over touchscreen

De Taiwanese chipmaker Elan Microelectronics roept via de rechtbank op om de verkoop van Apple-producten met touchscreens en touchpads te stoppen. Ze willen afdwingen dat Apple nog langer iPhones, iPod touches en MacBooks produceert, gebruikt en verkoopt.

Reacties: 31 reacties

  1. Dat is lekker, dalijk komen er gedn iPhones meer!!

  2. Daar zijn ze rijkelijk laat mee zou ik zeggen, maar als het toch een zaak wordt, zien we wel wie er gelijk krijgt

  3. Als ze het lukt verkoopt dat schijt bedrijf nooit meer 1 product. door alle apple fans. En hoop ik dat hun bedrijf in de fik word gezet.

  4. Origineel geplaatst door boaz van veen
    Als ze het lukt verkoopt dat schijt bedrijf nooit meer 1 product. door alle apple fans. En hoop ik dat hun bedrijf in de fik word gezet.

    @boaz van veen:

    Alhoewel dat mischien een klein beetje overdreven is, is het wel zeer irritant dat ze dit doen. En juist nu doen, want nu kunnen ze lekker veel geldt krijgen. Graaie,graaie, graai dus.

  5. Origineel geplaatst door Jasper
    hoewel dat mischien een klein beetje overdreven is, is het wel zeer irritant dat ze dit doen. En juist nu doen, want nu kunnen ze lekker veel geldt krijgen. Graaie,graaie, graai dus.

    daarom alleen al zou het tijdens een rechtzaak geen stand meer MOETEN houden.. hadden ze het maar eerder moeten doen..

  6. Ok dit was echt de einde van de Iphone. 🙁

  7. @michal: Denk het niet. Iets met dat de iPhone Apple iets te veel geld oplevert om zomaar aan de kant te gooien. Voor iedere iPhone die verkocht wordt, wordt er al ruim 100 euro winst gedraaid. Dan heb ik het nog niet eens over de 30% van alle legale apps die gedownload worden (800 miljoen ondertussen ruim) en over alle muziek die sommige mensen (redenen bij mij onbekend) nog legaal aanschaffen bij Apple.

    Al met al toch een leuk buisnessmodel. Hier gaat Apple niet zomaar voor bukken en zich lekker laten nemen. Hier gaat denk ik legaal om geknokt worden.

  8. @Coen Gortemaker: ik denk niet dat het zo werkt 😛

    ik weet niet of ze veel kans hebben tegenover zo’n groot bedrijf als Apple, maar als ze winnen denk ik toch dat Apple een groot probleem heeft. Maar die micro-electronics heeft het dan nog druk met iedereen aanklagen, want ik denk dat alle huidige touchscreen producten de mogelijkheid om te detecteren waar een vinger zich op touchscreen scherm bevind bezit. Eigenlijk beetje vaag….

  9. Vraag me af waarom ze zo laat zijn. Of er heeft daar iemand onder een steen gelegen of ze hebben sinds de komst van de iPhone dag en nacht een jurist laten ploeteren om uit te vinden waarop Apple aansprakelijk gesteld kan worden. Dat ze zo laat ermee aankomen zal zeker meewegen in de beoordeling van de rechter gok ik; nu nog eisen dat Apple stopt met de productie van touchscreen-producten zou een catastrofale gebeurtenis zijn voor Apple (sterker nog, ik betwijfel of het bedrijf de inkomsten kan missen op dit moment, gezien het feit dat de iPod Touch een van de meestverkochte producten van Apple is op dit moment). Alleen daarom al denk ik dat áls ze al een punt hebben; het op een schadevergoeding aan zal komen.

    Zou wel leuk voor Elan zijn; het schept een precedent waarop ze ook Samsung, LG en noem nog tientallen andere touchscreen-producenten kunnen aanklagen.

    Mijn mening? Ik denk dat ‘t allemaal maar een stormpje in een glas water is…

  10. Die willen gewoon geld zien. Voor veel geld schikken ze de hele zaak…..

  11. Apple gaat niet tenobder hoor. Ze hebben al overl rechtzaken gewonnen. Ze winnen deze ook wel..

  12. Ja en wie heeft het patent op het glas waar het scherm van gemaakt is, de plastic behuizing en heeft Philips niet de printplaat uitgevonden ?
    En Edison de batterij ?

  13. lekker belangrijk allemaal, bedrijven bestoken elkaar continue met rechtzaken over vermeende patenten. Apple is er zelf ook goed in. Zal wel los lopen allemaal en zo niet wordt er geschikt voor een paar miljoen.

  14. En zij werden pas na ruim 2 jaar wakker, hou toch op zeg, het zijn gewoon stel klote speetogen die snel rijk willen worden. Ik hoop maar al te graag dat zij een vette boete van de rechtbank krijgen leren ze het in een keer al 🙁

  15. @Julian

    Ik kan me voorstellen dat het zo lang duurd, zeker als het een klein bedrijf is. Op het moment dat ze verdenken dat de iPhone hun patent gebruikt, zullen ze eerst de iPhone moeten reverse engineren om er achter te komen dat dit daadwerkelijk zo is. vervolgens de bevindingen en bewijs goed documenteren etc.

    Dat terzijde, populaire producten/fabrikanten zijn vaak het doelwit van rechtzaken om even vlug wat eld te maken, ook al is het (ondanks onrecht) een bedrijf te dwingen tot een schikking om niet te veel gezichtsverlies te lijden. Bedenk wel, terecht of onterecht, zo’n rechtzaak heeft over het algemeen een negatief effect op de aandelenkoers.

    Gevoelsmatig zeg ik, geldklopperij. Tijd zal leren ofdat het bedrijf in hun recht staan, niet in hun recht staan, of apple het gewoon afkoopt om er maar van af te zijn.

  16. @Ilja “dikke kaaskop” ff dimmen met je uitspraken.

    Die “klote spleetogen” hebben niet voor niks patenten voor hun uitvindingen aangevraagd. Als “die Yankees” zo stom zijn om die te gebruiken…
    Elan Microelectronics zou stom zijn als ze Apple niet zouden aanklagen. Zijn ze wel gewend in Amerika. Als je daar MC Donalds al aan kunt klagen voor een te hete kop koffie…

  17. Ik wil toch heel even mijn commentaar geven hierop.. Iedereen zegt dat dit bedrijf alleen maar geld wilt verdienen.. Maar wat denken jullie van Apple? Dat die de iPhones maakt omdat ze dat leuk vinden en ervan genieten hun vrije tijd in te leveren om jullie met blije gezichtjes te zien? Natuurlijk niet!

    Als dit bedrijf inderdaad het patent heeft op de touchbesturing die Apple hanteert op de iPhone is er geen ontkomen aan voor Apple, dat zal dan wel een flinke boete worden of het verbod op de verkoop van die Mac’s, iPod touches en Iphone’s die die touchscreenbestering hanteren op de manier waarop de eigenaar van dit bedrijf een copyright op heeft. In dat geval denk ik dat Apple eerder de rechten overkoopt, dan dat ze stoppen met het verkoop van hun producten.

  18. Een belangrijk detail wat niet in het artikel wordt genoemd; Elan heeft twee jaar met Apple onderhandeld over desbetreffende patenten, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor Elan nu naar de rechter stapt.

    Elan staat denk ik wel sterk in deze, het zal ongetwijfeld wel uitlopen op een schikking.

  19. Jongens, denken jullie nou echt dat Apple geen iPhones meer gaat maken omdat zo een klein tering bedrijf een aanklacht indient.

    Het ergste verhaal zou zijn dat Apple de zaak verliest en dan die etterbakken een bedrag moet betalen. Daarna kopen ze die toko over en gaan ze blij VERDER!

    Lijkt me geen moeilijke kwestie…

  20. “Ze willen afdwingen dat Apple nog langer iPhones, iPod touches en MacBooks produceert, gebruikt en verkoopt.

    Dat is ongeveer alles wat Apple uberhaupt verkoopt? En ze mogen het zelf ook niet meer gebruiken.. wat een eis…?

  21. Al die comments hier over het gegraai :S SO? It’s all business baby…geen liefdadigheid! Zullen we anders eens nagaan wat voor handelingen Apple allemaal onderneemt om even net dat beetje meer omzet te genereren ;)?

  22. Als ze een zaak hebben ook slim om te wachten totdat het product een succes is 😉

    En Apple moet niet zeuren want die zijn nog in staat om de Poolse voetbalbond aan te klagen omdat Podolski ‘Pod’ in zijn naam heeft en dat kan natuurlijk niet!!!

  23. Origineel geplaatst door Vahid
    Een belangrijk detail wat niet in het artikel wordt genoemd; Elan heeft twee jaar met Apple onderhandeld over desbetreffende patenten, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor Elan nu naar de rechter stapt.Elan staat denk ik wel sterk in deze, het zal ongetwijfeld wel uitlopen op een schikking.

    Ik meende ook al eens eerder gelezen te hebben dat Elan in gesprek was met Apple over hun geschonden patenten… als daar niet uit te komen is, dan zou ik in hun plaats ook naar de rechter stappen. Maar er zal idd een schikking getroffen worden verwacht ik

  24. Denk niet dat ze direct stoppen met de levering van de iphone. Zou te gek zijn als ze dat deden. Maar misschien dat ze tot een compromie kunnen komen.
    Alhoewel ik het wel gruwlijk zielig vind om ze dit nu pas te laten weten. Echt die patenten kom je soms de strot uit. Beetje fabrikantje pesten idee krijg ik er altijd van. :S

  25. Apple schuift ze een paar miljoen toe en klaar;)

  26. Nou van mij mag de iphone wel van de markt af hoor…blijft ie lekker exclusief haha…

  27. Haha. Apple klaagt juist anderen zoals Palm aan ivm multitouch. En zie hier een koekje van eigen deeg. Vervolgens zie je hoe sommigen ineens behoorlijk racistisch worden zoals Ilja: “klote-spleetogen”. WTF heeft afkomst of ras hier nou weer te maken?Bottom-line: Softwarepatenten zuigen, hoe dan ook.

  28. KEEP ON DREAMING ELAN M.!!!!!

  29. Dit bedrijf is al veel langer bezig met deze zaak.
    Zoals op tweakers te lezen is ( http://tweakers.net/nieuws/59504/apple-aangeklaagd-om-inbreuk-op-multitouch-patenten.html ) proberen ze al 2 dagen om te schikken. Dat dit is niet gelukt maakt dit de logische volgende stap. Waarschijnlijk zullen ze rond de rechtszaak toch wel schikken,

  30. Wel met Jerie eens dat Apple dit zelf ook constant flikt en zelf ook de ene patent na de andere aanvraagt..Ga nou a.u.b. niet zo de fanboy uithangen, wel ff realistisch blijven. Mocht het kloppen dan hebben ze er alle recht toe..

  31. Als het ze lukt Apple te laten stoppen met touch producten dan gaat dat verder dan de Iphone alleen.

    In bijna elk product dat Apple aan de consument verloopt zit multitouch.
    Op de Mac PRO, Mac mini ipod shuffle en iMac na.

    Apple zal er alles aan doen om dit te voorkomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.