Reacties voor: Taiwanees bedrijf claimt merknaam iPad

Het Aziatische bedrijf Proview wil Apple aanklagen omdat ze de merknaam iPad gebruiken. Proview verkocht het merk, maar wist niet dat Apple erachter zat.
Lees het complete artikel → Taiwanees bedrijf claimt merknaam iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Alsjeblieft zeg. Houden zulke bloedzuigers nou nooit eens op? Dit is gewoon misbruik maken van het systeem. Bedenk zelf eens iets goeds en maak het dan, in plaats van allemaal hypothetische dingen te patenteren en te copywriten en daarna te zeuren dat het ‘van jouw’ is.

    Ik hoop dat de advocaten van Apple ze helemaal afbranden en dat ze armer uit de rechtbank komen, dan dat ze erin gingen.

  2. I-Pad, IPAD en iPad zijn 3 verschillende namen

  3. Trieste manier om aan je geld te komen.. lukt ze denk ik toch niet tho’.

  4. Het is meer… I HAD 😛
    Dit vind ik meer een geval van… eigen schuld dikke bult.

    Maar Apple doet precies hetzelfde. Elke naam… Elk ideetje (over het algemeen dingen die nooit in productie zullen worden genomen) worden gepatenteerd. Alleen maar om ervoor te zorgen dat niemand anders ook maar iets in die richting kan verzinnen en daadwerkelijk maken.

    Helaas zullen de “Willie Wortels” hierdoor uitsterven, omdat grote bedrijven je hard aanpakken als je enigzins in de buurt komt van een patent dat zij in handen hebben.

  5. Als ze nou zelf ook tablets hadden, maar nu? nehh..
    Maar vind dit wel een leuke, dat apple sneaky die naam gekocht heeft ^^

  6. Gaaaaaap

  7. Haha! IP Application Development IP A D iPad!
    En het is ook met hoofdletter P en niet I dus die zaak heeft sowieso geen kans.

  8. Best opvallend dat Apple in 2006 dus al bezig was met een iPad of in ieder geval de benaming ervan. 🙂

  9. Goed opgemerkt. Dat betekend dus dat apple nu al met producten bezig is waar wij nog helemaal niets van weten.
    Ik ben er van overtuigd dat Apple de iPad nog wel een paar jaar ervoor in de planning had, maar ze zijn begonnen met de iPod. Ik ben benieuwd wqt er nog uit de hoed van dhr. Jobs getoverd gaat worden.

  10. Das lekker…eerst verkopen en dan terug claimen.

  11. Origineel geplaatst door Johan
    Das lekker…eerst verkopen en dan terug claimen.

    als het op een niet een legale juridische manier gegaan is dan heeft het bedrijf wel degelijk een punt. Apple denkt wel alles te kunnen en mogen. Misschien word het juist wel eens tijd dat andere bedrijven gaan opstaan. Begrijp me niet verkeerd vind apple mooie producten hebben. ( heb er alles van) Maar ze hebben een te grote macht positie het zelfde als microsoft.

  12. Origineel geplaatst door Tycho
    I-Pad, IPAD en iPad zijn 3 verschillende namen

    Nee, er is zoiets als merkenrecht. Dat verbiedt je ook om je verpakkingen van produkten te laten lijken op dat van andere merken, omdat dit verwarring oplevert voor de consument.

    Dat is trouwens ook waarom “Mike Rowe Soft.” het verloor van Microsoft: Als je het uitspreekt klinkt het bijna hetzelfde. En dat terwijl Mike Rowe een eigennaam is.

  13. @Whacko:
    Microsoft heeft die rechtzaak helemaal niet gewonnen. Ze hebben een deal gesloten buiten de rechtbank.

  14. “een appel en een ei” … dan wordt het een Appel ei-pet.
    Overigens ik ga mijn naam voor mijn iphone registreren (aai-foon), wie weet kan ik daar later nog een leuk zakcentje aan verdienen.

  15. Origineel geplaatst door jazzle
    Alleen maar om ervoor te zorgen dat niemand anders ook maar iets in die richting kan verzinnen en daadwerkelijk maken.Helaas zullen de “Willie Wortels” hierdoor uitsterven, omdat grote bedrijven je hard aanpakken als je enigzins in de buurt komt van een patent dat zij in handen hebben.

    Je weet dat patenten juist bedoeld zijn om de Willie Wortels te beschermen tegen bedrijven he? Want zo kan die geniale uitvinder voor een paar duizend euro zijn vinding publiceren en licenseren aan bedrijven. Het is gewoon een investering. Bedrijven hebben gewoonweg meer Willie Wortels in dienst en patenteren daarom meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.