Reacties voor: [IFA 2016] Tado maakt thermostaten geschikt voor HomeKit

De Duitse fabrikant Tado heeft de Slimme Thermostaat en Slimme Radiatorknoppen geschikt gemaakt voor Apple's HomeKit, zodat je ze met spraak kunt bedienen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ik heb een Tado. Maar ik heb dus de versie 2.0. Ergens had ik gelezen dat je straks tegen strek gereduceerd tarief een Tado 3.0 met HomeKit ondersteuning kunt krijgen/omwisselen. Hoop dat daar snel info over volgt.

  2. Geen release datum aangegeven?

    Heb deze al een tijdje op het oog omdat dit eindelijk echt een slim systeem is waar je per kamer kan regelen en niet nog altijd alleen maar vanuit 1 centraal punt. Hete enige punt was dat het geen Homekit ondersteuning had. Bijna opgelost dus dat probleem.

  3. @robert: ze zijn al te koop met homekit ondersteuning V3 dus

  4. @Knoezelbos: je thermostaat is hetzelfde het gaat om de brige deze zal straks ook los te koop komen volgens de geruchten.

    kijk anders even op het tweakers netwerk

  5. Een Starterskit met Slimme Thermostaat kost €249 (of €4,99 per maand), een Slimme Radiatorknop haal je voor €199 (of €3,99 per maand) in huis. Alle producten kun je ook huren, als je niet meteen een groot bedrag wilt uitgeven. De Slimme Thermostaat kost los €129 en de Slimme Radiatorknop is voor €79 in huis te halen.

    Wat kost nou een losse knop? 199 of 79?
    Sowieso zijn dit belachelijke prijzen.
    Ik heb 5 radiatoren in huis + thermoststaat = (bij de laagste prijzen) 5 * 79 + 179 = 574
    Ik betaal 50 aan gas per maand en kan dan ongeveer 15 besparen per maand. Dus in 3 jaar ongeveer terugverdiend ALS je die besparing al haalt…echt TE duur.

  6. Netatmo is vandaag ook met een systeem gekomen.

  7. De radiator kit is 199 euro en met name voor mensen met blok of stads verwarming, en dan krijg je 2 radiatorknoppen en een bridge met support voor home-kit, en als je al een tado thermostaat bezit, dan kan je een losse radiator knop kopen.
    en de thermostaat van 129 is alleen als je bv vloerverwarming heb of meerdere zones in huis heb (bv bijkeuken)

    ik begreep dat als mensen een huidige tado thermostaat hebben ze zich kunnen melden bij tado support en dan in aanmerking komen voor een nieuwe bridge met homekit support voor een speciale prijs (stond op de tado facebook pagina)

  8. @robin deelen: Heb het inmiddels gelezen! Thanks!

  9. Tado beloofd al ruim een jaar met een homekit connector, maar tot op de dag van vandaag blijven ze problemen hebben met de licentie voor het gebruik van homekit. Ook helemaal geen beeld wanneer dit wel beschikbaar is…. een beetje een afknapper van een bedrijf dat dit aal ruim een jaar geleden heeft aangekondigd. Dus: conclusie: er is nog geen homekit mogelijk met de Tado Thermostaat ;-((

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.