Reacties voor: Tactile+Plus: plak gameknoppen op je iPhone-scherm

Een Japanse fabrikant heeft de Tactile+Plus uitgebracht, een serie stickers waarmee je een fysiek voelbare D-pad op je iPhone-scherm aanbrengt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. over zinloze gadgets gesproken…

  2. Toch slim bedacht, ondanks het mij vrij nutteloos lijkt.

  3. @pommetje: Mij lijkt het ook harstikke nutteloos.

  4. Was echt wachten tot ze dit soort zooi zouden verkopen… Wie gebruikt z’n iPhone nou als game-console? Ok, een spelletje is leuk maar dan denk ik meer aan doodlejump, angry birds etc…

    Principieel tegen alles wat het design verpest! Ook handig op je hondsdagen trouwens, of als je moet mailen, zitten die knoppen in de weg :S

  5. Haha, wat een onzin.

  6. Origineel geplaatst door Tom: Was echt wachten tot ze dit soort zooi zouden verkopen… Wie gebruikt z’n iPhone nou als game-console? Ok, een spelletje is leuk maar dan denk ik meer aan doodlejump, angry birds etc…

    Principieel tegen alles wat het design verpest! Ook handig op je hondsdagen trouwens, of als je moet mailen, zitten die knoppen in de weg :S

    En dan hebben ze ook nog de ballen om er acht dollar voor te vragen…

  7. Was er niet al zoiets? Met kleine staafjes die je op je scherm moest plakken ofzo?

    Maar dikke onzin. Games is toch echt een bijproduct voor mij op de iPhone ,daar ga ik um niet voor “veranderen”

  8. Ehmm.. Sinds ik hier met jullie op iphoneclub.nl zit neem ik aan dat jullie wel bekend zijn met Jailbreaken? ~ Nou misschien toch niet, want met een jailbroken iphone kun je verscheidene emulators op je phone zetten, waarmee je bijvoorbeeld SNES-games kan spelen en je daarbij onderin (of op de achtergrond) van je scherm een SNES-controller ziet met de daarbij horende knoppen.
    Wanneer je met die emulator in een game zit, kun je soms niet naar de knoppen kijken wanneer je op één of meer van deze moet drukken. Dan wordt het dus lastig om op de tast de goede knop(pen) te vinden, vooral bij een SNES controller (die rechts vier knoppen heeft; ABXY). Daarom lijkt MIJ echter dit idee FANTASTISCH.

  9. Die japanners verzinnen echt de meest grote bullshit!!!

  10. Wel retehandig voor Hipstamatic foto’s!

    In die app zit de ontspanknop ergens rechts op het scherm zelf i.p.v dat de multi touch wordt gebruikt. Je moet steeds precies kijken waar je moet tappen. Anders doet ie niets. Met zo’n plaknopje kun je precies voelen waar dat moet.

    Die cirkelvormige sticker kan dan mooi op de achterkant van iPhone als vingergrip…

  11. En nu nog sms’en met al die leuke stickers erbij

  12. En als je nou iets anders gaat doen of een ander spel met andere controls gaat spelen moet je het er weer af gaan pulken?

  13. Dan maar hopen dat de plakkertjes speciaal voor ‘n iPhone scherm zijn gemaakt en makkelijk los gaan + goed blijven zitten 😀

  14. Zonde…..

  15. Wat een nutteloos product.
    Ontwikkel dan een controller waar je de iPhone in kan klikken, met echte knoppen.
    Of laat Steve in de iPhone 5 knoppen maken buiten het scherm. De homebutton als richtingsgevoelige knop en A&B knoppen boven in bij de luidspreker.

  16. Diegenen (o.a. een paar hierboven) die de iPhone niet als gaming device zien zitten behoorlijk met hun kop in het zand! O.k. deze stickers zijn vrij nutteloos, maar dat staat los van de capaciteiten als ‘console’ van de iPhone.

  17. wel slim :).

  18. Ik vind het een geniaal idee, simpel en effectief bij bv nova of modern combat, alleen hoop ik dat ze makkelijk te verplaatsen/verwijderen zijn want als dat zo zou zijn zou ik echt niks verkeerds hieraan kunnen ontdekken!

  19. De ene keer zitten jullie te zeiken dat een iPhone knoppen moet hebben, nu brengen ze eens wat uit en dan is het weer niet goed…

    Mensen weten ook niet wat ze willen hè?!

  20. Dit zijn geen knoppen, maar nutteloze en in de weg zittende stickertjes.

  21. Nah, lijkt me eigenlijk niks.

  22. Veel negatieve reacties hier, maar ik vind het idee GENIAAL! Zoals Joran al aangeeft, er zijn spelletjes (ook niet via emulators) die een d-pad op het touchscreen emuleren. Tijdens het gamen heb je echt niet altijd de tijd om te kijken waar je je vingers moet zetten, iets “voelbaars” is dan zéér welkom!

    Wel wat jammer van de prijs, zeker omdat de folie waarschijnlijk maar beperkt herbruikbaar is. Voor dat bedrag zou ik een 5-pack verwachten.

  23. dat bestaat toch al zo een controller?

    Origineel geplaatst door Matthijs
    Wat een nutteloos product. Ontwikkel dan een controller waar je de iPhone in kan klikken, met echte knoppen. Of laat Steve in de iPhone 5 knoppen maken buiten het scherm. De homebutton als richtingsgevoelige knop en A&B knoppen boven in bij de luidspreker.

  24. Origineel geplaatst door Joran: Ehmm.. Sinds ik hier met jullie op iphoneclub.nl zit neem ik aan dat jullie wel bekend zijn met Jailbreaken? ~ Nou misschien toch niet, want met een jailbroken iphone kun je verscheidene emulators op je phone zetten, waarmee je bijvoorbeeld SNES-games kan spelen en je daarbij onderin (of op de achtergrond) van je scherm een SNES-controller ziet met de daarbij horende knoppen.
    Wanneer je met die emulator in een game zit, kun je soms niet naar de knoppen kijken wanneer je op één of meer van deze moet drukken. Dan wordt het dus lastig om op de tast de goede knop(pen) te vinden, vooral bij een SNES controller (die rechts vier knoppen heeft; ABXY). Daarom lijkt MIJ echter dit idee FANTASTISCH.

    PRECIES!!! heb ik vandaag nog last van gehad;)
    ( had m op de tv aangelsoten) dan is het Echt vvel handig!!

  25. misschien dat dit van die plakkers zijn die je er makkelijk af trekt en er weer op plakt.. Dan is t wel een goed idee anders.. Hmm.. Nee

  26. Als je ze niet wil pel ze er dan af !!

  27. Ik moest lachen bij de ‘iPhone’ rechtsboven

  28. doe mij maar de iControlPad, een controller met echte knoppen voor je emulators!!!

  29. Het idee lijkt me goed. Als je veel games doet hierop teminste. Maar dan nog ik betaal geen 8 euro plus nog zo’n 5 shipping dus 12 euri in totaal voor een paar stikkers die ook nog waarschijnlijk gaan bewegen.

  30. @Henk:

    Ik zou t geld van je basisschool terug vragen want 8 + 5 is 13 :p kun je veel stickers van kopen

    No offence:p

  31. Voor de slechtziende en blinde iphone gebruikers is dit best interessant!
    En om het wind uit de zeilen te halen van mensen die nu gaan roepen dat een touch-only telefoon voor die doelgroep toch niet interessant is, doe eerst even wat research…

  32. Ik speel nooit 3D games vanwege de bediening… Hiermee lukt het dus wel geweldig 😀
    Alleen die prijs jaa… 13 euro gaat mij te ver

  33. Best een goed idee. Het zou alleen wel mooi geweest zijn als ze het spul van die raamstickers, die je altijd op achterruitten in auto’s ziet zitten, hiervoor hadden gebruikt.

  34. 8 Euro productprijs en 5 euro shipping?… Waar haal je ‘t toch vandaan? Sinds wanneer is “x$ = x€ + €5 shipping” een nieuwe formule van Albert Einstein?
    Na enige research verschilt de informatie over de prijs per site; de ene site beweert dat je voor een set van 2 een prijs van ongeveer $8 (ofwel ong. €5,70) kan verwachten, een ander Â¥630 (ofwel ong. €5,52) voor één, en nog een ander $7,80 (ofwel ong. €5,55) voor één.
    Anyway, wanneer (hopelijk) zal blijken dat deze “plakkers” daadwerkelijk praktisch zijn (en ondertussen meer games voor de iPhone zijn uitgebracht) zullen ze hoogstwaarschijnlijk snel daarna veel goedkoper dichter in de buurt verkrijgbaar zijn.
    Hoewel minder dan €6 als er geen verzendkosten zijn en wanneer de plakkertjes herbruikbaar zijn naar mijn mening niet veel is.
    Als iemand trouwens Japans kan lezen (en typen): VEEL kudo’s voor je als je even voor ons (mij) de moeite doet :D.

  35. @Joran: Kan je die troep niet vertelen met google translate?

  36. @jasper: Dat doet Google blijkbaar al automatisch in mijn Firefox browser, alleen ongeveer 50% blijft gewoon in ‘t Japans staan :(.
    En probeer maar eens “Tactile Plus” in het Japans te vertalen met een vertaalmachine 😀 😀 (om te zoeken in ‘t zoekvenster van de site)

  37. @Joran: leuk he technologie.. Moet t wel werken:p

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.