Reacties voor: Tablet van Amazon wordt ‘honderden euro’s goedkoper’ dan iPad

Amazon komt met een 9 inch tablet die flink goedkoper wordt dan de iPad om Apple's tablet te kunnen beconcurreren. Momenteel kost de goedkoopste e-reader van de consumentensite 96 euro.
Bart Breij -

Reacties: 18 reacties

  1. Maarja goedkoper is niet altijd beter.
    Ik heb toch echt liever m’n iPad dan zo’n android tablet.
    ook weten we nog niks van de specificaties natuurlijk.

  2. Dat wordt een eenvoudige keuze;
    Kwantitieit of Kwaliteit?

  3. Ze zullen met goedkopere tablets niet zo snel marktaandeel van Apple afsnoepen. Wel zullen er mensen die toch al niet van plan waren veel geld uit te geven aan een tablet door dit soort prijzen er dan misschien wel een kopen.

  4. @johannes: je soreekt jezelf in twee zinnen tegen!
    En natuurlijk moeten de fabrikanten op prijs concurreren. Een beter, soepeler OS is android nu eenmaal niet. Veel betere hardware valt ook niet mee (Samsung Galaxy Pad is een heel aardige poging, maar schokkend beter, waardoor mensen voor dit apparaat kiezen is het nu ook weer niet). Blijft de prijs over om consumenten over te halen om niet voor een echte iPad te gaan.
    En daar is best een markt voor hoor. Er zijn genoeg mensen die enkel een mobiele browser voor op de bank willen, en die niet om al die apps geven.

  5. @munster
    Marktaandeel die Apple toch niet kon krijgen door de prijs bedoel ik daarmee. ik ga er namelijk niet vanuit dat Apple ooit de goedkoopste wil zijn..

  6. Binnenkort ipv van met 3 tot 4 boeken voor onze neus, met 3 tot 4 tablets voor onze neus, als ze zo gaan dalen in prijs.

  7. Ik ben inderdaad benieuwd naar de specs… Of misschien gaan ze ‘m met verlies verkopen…, om marktaandeel te krijgen…

  8. Het is niet de eerste fabrikant die een goedkope tablet op de markt brengt!

    Misschien wel met de nieuwste versie van android…

    Ik verkoop in mijn winkel tablet’s van tomtec (ja niet het beste of meest bekende merk op de markt) van 89 euro voor een 7ince en 150 voor een 10ince.

    Die van 89 lijkt (behalve het formaat) verdacht veel op een iPad en die van 10ince heel erg op die van Samsung.

    En ik geloof dat dezelfde tablet’s onder het merk marquant ook verkocht worden voor de zelfde prijs.

    En wat al vermeld werd in de reacties zijn deze tablet’s meer van kwantiteit dan van kwaliteit!
    Geen vervangers van de iPad dus!

  9. Misschien leuk NAAST een iPad om toch de op flash gebaseerde sites te kunnen bezoeken!

  10. Leuk als er ook goekopere komen. Zijn mensen genoeg, die geen 500 euri hebben voor een ipad. Voor anderen leuk om een paar extra padjes te kopen … Eentje voor op het toilet, eentje voor op de ontbijttafel en eentje extra op de bank bij de tv enz. enz.
    Ik lust wel pap van die padjes.

  11. Voor 200 euro wil ik best de concurrent in huis halen. Ik ben geen fanboy die alleen maar 1 merk goed vind.
    Er zijn toch weer andere mogelijkheden en apps voor.
    Het beste van beide werelden en mn iPadjes blijf ik toch gewoon kopen ..hard aan de spaar voor de iPad3 🙂

  12. Gezien de onderdelen die in een pad zitten, verdienen ze schijnbaar al genoeg als zo’n ding 200 euro kost,

    Kijk naar de belachelijke ipad prijzen 16 gig 479,- 32 gig 579-, dus 16 gig kost bij apple 100,-

    voor 100,- heb je een beste harde schijf van een terrabyte

  13. @Franz’:

    Origineel geplaatst door Franz’
    …Ik verkoop in mijn winkel tablet’s van tomtec (ja niet het beste of meest bekende merk op de markt) van 89 euro voor een 7ince en 150 voor een 10ince.Die van 89 lijkt (behalve het formaat) verdacht veel op een iPad en die van 10ince heel erg op die van Samsung….

    Deze tablets worden naamloos vanuit China in grote hoeveelheden aangeboden.
    Al was de prijs hier in Nederland 50 euro, dan is het nog ietwat zonde van je geld.
    Dan zie je toch echt wel lichtjaren verschil tussen een iPad en zo’n no-name-tablet.

  14. De prijs van iPads is niet enkel om de hardware, maar ook de software. Het is daar dat concurrenten de mist in gaan.

    de iPad heeft het voordeel van iOS, maar ook van een uitgebreide App Store, en dààr draait het om. Wat ben je nu ook met een “surf-amazon-tablet” dat voor de rest nutteloos is door gebrek aan soft….

  15. Origineel geplaatst door joop
    Gezien de onderdelen die in een pad zitten, verdienen ze schijnbaar al genoeg als zo’n ding 200 euro kost,Kijk naar de belachelijke ipad prijzen 16 gig 479,- 32 gig 579-, dus 16 gig kost bij apple 100,-voor 100,- heb je een beste harde schijf van een terrabyte

    Voor een paar euro koop je een hele zak vol peren, daar kan geen Apple tegenop. Snappie?
    😉

  16. The problem apple has is it thinks that every new ipad means all the owners of the old one will upgrade, this maybe the case on iphones , but not with ipads.
    Amazon may not be big in holland with the kindle , but its very popular in the us and uk markets , the build quality of amazon products is very high, so expect the same on thier colour tablets , probably a bigger threat than samsung for apple , the reason the ipad is over priced is the name apple, sony used to be the same in tv’s years ago where you paid more for the name than what it came with, apple could slash the ipad prices by half and still would make a proffit , but wont ever do that as apple are greedy , the more competition the better i say , this forces a crippled apple ( without steve jobs ) to work harder in making a better ipad , the ipad 2 was not really a huge upgrade , maybe the ipad 3 will be , but till then i will keep my ipad 1 and samsung tab

  17. Slim van amazon. Hoop wel dat ze kiezen voor een goede ereader versie met een goed en betrouwbaar kleurenscherm. Zou niet adviseren om een goedkope variant op een standaard tablet te maken. De Kindle is een goed en betrouwbaar ding, met een goed en betrouwbaar kleurenscherm hebben ze hun eigen hoek goed dichtgetimmerd en daar zouden ze zich op moeten beperken, vooral gezien hun eigen winkel. Maar de verleiding om een volwaardige tablet te maken en daarmee het ereader gedeelte te verslechteren is groot vermoedelijk.

  18. Origineel geplaatst door Jer
    The problem apple has is it thinks that every new ipad means all the owners of the old one will upgrade, this maybe the case on iphones , but not with ipads. Amazon may not be big in holland with the kindle , but its very popular in the us and uk markets , the build quality of amazon products is very high, so expect the same on thier colour tablets , probably a bigger threat than samsung for apple , the reason the ipad is over priced is the name apple, sony used to be the same in tv’s years ago where you paid more for the name than what it came with, apple could slash the ipad prices by half and still would make a proffit , but wont ever do that as apple are greedy , the more competition the better i say , this forces a crippled apple ( without steve jobs ) to work harder in making a better ipad , the ipad 2 was not really a huge upgrade , maybe the ipad 3 will be , but till then i will keep my ipad 1 and samsung tab

    Dit is een Nederlandse site. Als u het vertikt om Nederlands te schrijven of te spreken ga dan terug naar het land van afkomst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.