Reacties voor: T-Mobile start proef voor beter dataverkeer en langere batterijduur

T-Mobile heeft Cell_PCH op het netwerk geactiveerd. Dit houdt in dat er minder congestie op het netwerk is, data-arme toepassingen voorrang krijgen en batterijen van smartphones langer meegaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 91 reacties

  1. Dat ze maar eens gaan zorgen dat er overal in Nederland goed bereik is! Heb amper 3G en op sommige plekken vaak geen bereik! Gelukkig in juli een nieuwe provider!

  2. En maar blijven reclame maken over onbeperkt internet. Het wordt nu dus beperkter. T-mofail.

  3. Mijn iphone3GS gaat wel langer mee sinds een paar weken maar volgens mij komt dat omdat ik een restore als nieuw heb uitgevoerd. Direct daarna ging mijn telefoon weer ruim een hele dag mee, ervoor maar een halve dag

  4. Heel apart, mijn batterij is de laatste tijd zo snel op! En dan heb ik niet eens 3G aan staan. Aan het einde van de dag zat ik normaal op rond de 70-60% maar nu rond de 40-30%!

  5. Het moest een ophouden met dat dataplan kartel

  6. Hm, of dit nu zo’n goede ontwikkeling is. De druk op het netwerk gaat dus bepalen welke apps ik wel en niet kan gebruiken 🙁 Even YouTube bekijken in de “dataspits” is er dan niet meer bij. Benieuwd hoeveel klachten dit gaat opleveren van gebruikers.

  7. Erg mooi geregeld van T-mobile.
    Misschien is het een optie er voor te zorgen dat ik thuis gewoon bereik heb. Op dit moment heb ik hier ( ten zuiden van EHV) 0, niks ontvangst bij T-mobile.
    Het lijkt mij verstandig om eerst een goede basis te hebben, alvorens men nieuwe technische snufjes gaat proberen.

  8. Heb nu sinds een paar maanden een iphone 4 met vodafone al provider, maar heb nu al zoiets van ik wil een andere provider met onbeperkt internet. Maar dan lees ik de reacties hierboven waarin iedereen zegt dat hun netwerk weinig bereik heeft. Het ****** van Vodafone is dat ze datalimiet hebben.

  9. Origineel geplaatst door Dagaloni
    Heel apart, mijn batterij is de laatste tijd zo snel op! En dan heb ik niet eens 3G aan staan. Aan het einde van de dag zat ik normaal op rond de 70-60% maar nu rond de 40-30%!

    Msschien heel veel apps bij multi tasking geopend?;P

  10. Dus we worden toch afgeknepen. Ik heb thuis nog niet eens 3G. Het wordt steeds gekker.

  11. @Gerben: Ik heb liever dat een provider zorgt dat mijn mailtjes binnen blijven komen dan dat een paar lui youtube gaan kijken op een drukke plek en zo t netwerk vast laten lopen..

  12. Goed initiatief. De bandbreedte is nu eenmaal beperkt bij topdrukte en dan heb ik liever een paar diensten die het goed doen dan überhaupt geen internet. Hoop wel dat dit nog mag, ondanks de nieuwe regels over netneutraliteit.

  13. Denk dat het geen verkeerde zaak is. Essentiële zaken zoals mail hebben dus voorang. Als het werkt gaan de andere providers zeker volgen. In het verleden heb ik KPN, Vodafone en Telfort gehad en ik was daar ook niet van onder de indruk. En lees eens, meer dan de helft van het dataverkeer in NL gaat via T-Mobile. Ben benieuwd of de anderen bij zo’n capaciteit optimaal draaien, denk het niet…

  14. Origineel geplaatst door Henk
    Denk dat het geen verkeerde zaak is. Essentiële zaken zoals mail hebben dus voorang. Als het werkt gaan de andere providers zeker volgen. In het verleden heb ik KPN, Vodafone en Telfort gehad en ik was daar ook niet van onder de indruk. En lees eens, meer dan de helft van het dataverkeer in NL gaat via T-Mobile. Ben benieuwd of de anderen bij zo’n capaciteit optimaal draaien, denk het niet…

    Maar wie bepaalt dat mail essentieel is?

    Maar goed, t-mobile is hopeloos als er veel mensen bijeen zijn. Vroeger was alleen oud en nieuw een probleem, nu heb je die situaties op elk evenement.

    Als ik ergens ben met veel mensen ben, is mail minder belangrijk dan een mooie foto naar facebook uploaden. Maar dat is mijn prioriteit!

  15. Origineel geplaatst door wouter
    Origineel geplaatst door Dagaloni: Heel apart, mijn batterij is de laatste tijd zo snel op! En dan heb ik niet eens 3G aan staan. Aan het einde van de dag zat ik normaal op rond de 70-60% maar nu rond de 40-30%!Msschien heel veel apps bij multi tasking geopend?;P

    Niet anders dan normaal…

  16. De doorvoersnelheid was al treurig maar het gaat er dus nog verder op achteruit. Eerst roepen dat alles onbeperkt is en als de rechniek erachter niet toereikend is dan knijpt je precies waarvoor gebruikers een abo nemen.

    Op de een of andere manier willen telco’s gewoon geen klanten. De kartelwaakhond/mevrouw Kroes zou die markt eens moeten onderzoeken. Inside info leert dat er een hoop niet deugt.

  17. Een kat in het nauw…

  18. Ik merk met m’n iPhone 4 helemaal geen verschil.

  19. En wat is daar zo nieuw aan? Traffic shaping is al een redelijke oude (in ICT wereld) techniek.

    Ik heb nog een tip voor T-Mobile om de batterijduur te vergroten: Toestel uitzetten. Je bent met hun netwerk toch nauwelijks bereikbaar, en je ergert je dan ook nog eens minder.

  20. Ik vraag me af of dit legaal is. Wie is T-Mobile om te bepalen welk data verkeer belangrijk is. Zouden ze hun voorwaarden ook aanpassen om dit blokkeren van data verkeer mogelijk in sommige gevallen mogelijk te maken?

  21. Ik merk wel degelijk verschil hier in Rotterdam, misschien zit het tussen de oren, maar de laatste tijd hoef ik inderdaad niet zo snel mijn telefoon weer op te laden.

  22. Het was me al opgevallen van de week dat mijn batterij minder snel leeg raakte (thuis (9254)), en inderdaad foto’s die ik verstuurde duurden extra lang (vanuit de trein T-mobile Hotspot)

  23. Jeetje allemaal nieuwe techniek installeren terwijl je bijna nergens echt breedband Internet op je iPhone hebt. T-Mobile is gewoon probleem na probleem en ze beloven een boel maar kunnen het absoluut niet waarmaken. Wat heb je in vredesnaam aan een iPhone als je bijna nergens een goed netwerk hebt (3G).

    Waarom het dataverkeer gaan sturen als je niet eens een echt betrouwbaar en snel netwerk hebt. Zorg eerst dat je dat goed voor elkaar hebt. Straks is heel Nederland aan het einde van zijn contractstermijn overgestapt en dan heb je die techniek niet eens meer nodig. Slimme stap T-Mobile! Succes ermee. Ik geloof het allemaal niet meer ik ben dit jaar absoluut weg bij T-Mobile.

  24. Dit bericht is een beetje misleidend.
    Als eerste doet T-mobile dit alleen nog maar als test in Rijswijk, dus is de bijverzonnen Poll compleet overbodig.
    Daarnaast is dit zeer belangrijk voor de “net neutraliteit” en daarover staat helemaal niks in dit artikel, erg jammer, ik nam aan dat iPhoneclub wel voor internetvrijheid is. Het lijkt haast of T-Mobile deze versie van het artikel rechtstreeks zelf naar jullie heeft gemailt.
    Maar nogmaals, deze stap heeft grote gevolgen voor het net neutraliteit, want dit is natuurlijk nog maar stap 1, en de volgende stap is natuurlijk voor T-Mobile om contracten met (app) bedrijven te maken om hun WEL hoge snelheid te bieden t.o.v. van (kleinere) bedrijven die dat zich niet kunnen veroorloven.
    Deze stap is daarbij ook nog eens onnodig want T-Mobile kan ook gewoon iedereen 10KB/s minder hoge snelheid geven waardoor je ook bandbreedte bespaart, dus word de rede van doen alleen maar als excuus gebruikt. Zorgwekkende ontwikkeling, die trouwens een maand geleden in America plaatsvond, maar dankzij teveel controversie niet is doorgegaan.
    zie ook Engadget website: http://www.engadget.com/2010/09/24/engadget-explains-net-neutrality-and-our-full-interview-with/ (video uitleg) en zie ook hun Tag’s over Net Neutraliteit: http://www.engadget.com/tag/NetNeutrality/

  25. Toen ik bij T-mobile zat, was het gebruik van de batterij waardeloos door het bereik van T-mobile. Sinds ik bij Vodafone zit gaat de batterij een flink stuk langer mee.

    Ik herinner me nog dat T-mobile de iPhone de schuld gaf van alle problemen. Niet dus…

  26. Dit is toch pas een paar dagen ? En niet overal in nl ? Dus nog te vroeg om er iets over te kunnen zeggen?

  27. Als T-Mobile voor mij gaat bepalen welke apps ik wanneer mag gebruiken is bij mij de maat vol, dan ben ik weg. Ik bepaal zelf welke apps ik op welk moment op mijn telefoon wil gebruiken, kom nou zeg!!

    Volgens mij ben ik onder deze voorwaarden ook geen overeenkomst met ze aan gegaan. Nog even en dan gaan ze je straks ook nog vertellen wanneer je mag bellen en wanneer niet.

    Ga nou eens met de tijd mee en pas je netwerk aan! Het zal inderdaad veel geld kosten maar dat hadden ze van ter voren ook kunnen inschatten toen de smartphones in opkomst waren. Ze kunnen niet blijven hangen op een netwerk dat de markt niet aan kan, maar het is duidelijk dat ze dit zelf nog steeds niet door hebben. Ze zullen echt moeten gaan investeren in hun netwerken, de vraag zal alleen maar toenemen, deze kan je niet smoren door diensten te beperken.

  28. Weer een extra reden om in juli naar een andere provider over te stappen . . . . slecht 3G was de hoofdreden, slechte service de tweede.

  29. Het enige verschil dat ik ervaar is dat sommige apps enorm lang bezig zijn met laden,dat mijn email soms niet werkt en dat mijn iPhone 4 traag is.
    Dat was dus het probleem sinds een week.

  30. Laat je maar lekker suf praten met dat marketing gelul. Ik heb sinds Vodafone een netjes daadwerkelijk werkend 3G netwerk: dat is: er komt écht data door….!

  31. Gezien de ontwikkelingen in de UK waar je voor youtube-filmpjes oid meer moet betalen in een bundel ben ik blij dat t-mobile daar slecht tegenover staat. Ik ben behoorlijk tevreden met t-mobile. Als een van de weinige geen datalimiet en weinig tot geen problemen gehad.

  32. Zolang het netwerk bij T-Mobile slecht is, zal je telefoon blijven zoeken en dus meer accu verbruik genereren.
    Daarmee zal de capaciteit afnemen en niet toenemen.

    Ik ben blij niet meer bij T-Mobile te zitten en nu op het KPN netwerk te gebruiken. Dat is pas een voorruitgang.

  33. Ja doei T-mobile, wel de signalen / klachten oppakken van de clienten en vervolgens een hele lange tijd niets ondernemen voor deze zefde groep en nu met een verhaal komen die ongeloofwaardig is, ik bedank! Zal mijn overstap binnenkort naar Vodafone toejuichen, verlost van allerlei ellende die ik met TWEE abonnementen bij T-mobile heb gehad. Ik ben echt helemaal klaar met deze provider.

  34. Origineel geplaatst door Bas
    Dat ze maar eens gaan zorgen dat er overal in Nederland goed bereik is! Heb amper 3G en op sommige plekken vaak geen bereik! Gelukkig in juli een nieuwe provider!

    Precies! Niks traffic shaping, er wordt alleen maar afgeknepen om het netwerk overeind te houden. Dit is alleen noodzakelijk als je netwerk niet toereikend is.

  35. Tmobile heeft toch nergens bereik met 3g natuurlijk gaat je batterij langer mee !!

  36. Blablabla, ik doe met mijn iPhone4 bij Vodafone zonder problemen 48 uur met mijn volle accu en als T-Mobile met de rukdekking die ze bieden in theorie 30% bespaart dan doen ze dat weer te niet doordat rukdekking hebben meer accu slurpt. Zoek maar uit.

    Bij mijn normale gebruik zit filmen, fototjes maken, surfen, tweetdeck gebruiken, mailen, Nu, iPc, Tweakers, NRC Next, BeejiveIM, Dropbox, alles synct met Google Apps en noem maar op. Mijn iPhone ligt niet bepaald werkeloos op de plank.

    Voor de goede orde, ik ben niet een mafkees die een datalimiet heeft bij **** maar had al langer een VF abonnement en heb gewoon zelf een simlock vrije iPhone 4 gekocht. Buiten dat en buiten het feit dat ik zonder mijzelf te beperken gebruik maak van alle internet mogelijkheden van mijn iPhone zou ik geen last hebben van de 1GB datalimiet van VF of zelfs de 500MB limiet simpelweg omdat ik dat niet verbruik. Alleen als ik flink Youtube filmpjes zou kijken of op een andere manier zou streamen is er een optie dat ik daar niet genoeg aan zou hebben en dat ik die optie altijd wil hebben is voor mij ook reden om lekker bij mijn oude VF abonnement te plakken en geen nieuwe te nemen om zo mijn iPhone te bekostigen.

  37. @dries6951: Met 1 gig data kun je anders ook niet veel gebruik maken van ‘data slurpende apps’

  38. Ach het zullen ongetwijfeld allemaal hardwerkende mensen zijn, die op de een of andere manier het beste willen, kan me geen bedrijfsvoering voorstellen die dat niet zou willen, daar ontlenen ze hun bestaansrecht aan.

    En laten we eerlijk blijven bij de andere providers is het ook geen rozegeur en maneschijn, hier heb je wat daar krijg je wat.

    Over het algemeen gaat het wel, maar ik gebruik het dan ook voornamelijk in huis via de wifi, juist omdat 3G het te vaak af laat weten. Daarnaast en daar erger ik me veel meer aan heb ik vaak geen bereik met telefonie, zelfs hier in amsterdam in huis vaak 1 streepje, zit nota bene in zuidoost om de hoek bij wijze van spreken. Van de zomer op de camping in brabant helemaal niets, dus laten ze eerst maar aan de basis blijven werken, lijkt mij essentieel om je klanten te behouden. Maar reeel de anderen zijn ook geen rozegeur en maneschijn, ze hebben het verbruik allemaal onderschat denk ik.

  39. Altijd nog beter dan de Blackberry mentaliteit. Even 10 euro bovenop de normale internet abbo betalen om überhaupt normale apps te kunnen gebruiken.

    Ik zie wel wat in deze ontwikkeling. Bellen,sms en mail gaan voor slurpende YouTube filmpjes.

  40. iPhone hoort gewoon zonder datalimiet abbo, daarom T-Mobile. Netwerk is niet de beste, maar zo slecht is het ook niet.

  41. Ik hoop dat dit de zaak verbeterd. Ik heb namelijk nog nooit zo’n slechte mobiele provider gehad als T-Mobile. De rest van mijn familie is er ook in getrapt met de komst van de iPhone, en bij ons staan ze inmiddels bekend als Fail-Mobile.

    Als deze nieuwe techniek de zaak daadwerkelijk verbeterd is het een meesterzet: nog even en ik ga ze achterna met mijn rechtsbijstandverzekering voor het niet kunnen leveren van beloofde diensten.

  42. Origineel geplaatst door Zpuit
    Mijn iphone3GS gaat wel langer mee sinds een paar weken maar volgens mij komt dat omdat ik een restore als nieuw heb uitgevoerd. Direct daarna ging mijn telefoon weer ruim een hele dag mee, ervoor maar een halve dag

    Laatst was er een leuk wetenschappelijk onderzoek dat het placebo-effect zelfs werkt als men van tevoren weet dat het een placebo is. Zoiets zou je hier ook kunnen waarnemen

  43. Ikzelf gebruik m’n iPhone erg veel. Voor filmpjes en foto’s iets minder. Iedereen zit nogal met het datalimiet van vodafone, maar ga eens na of je ook boven de 1000mb komt ? Natuurlijk is een beperking niet fijn maar ik zit nu eind vd maand op de helft…..
    Ter info

  44. Ik heb dan wel geen iphone maar ik kan wel meepraten over t-mobile: wat een troep!
    Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar bij mij heb ik goed bereik, dan voor een seconde ‘(geen service)’ en staat er weer terug 3G
    maar een website ofwat kunnen openen? Eeeeecht niet, verschrikkelijk!
    dat ding slurpt batterij als er geen wifi is, had beter vodafone genomen.
    Vanuit zeeuwsch vlaanderen

  45. Ik wil niet heel lullig doen, maar heb hiervoor vodafone gehad.. Daar kon je ook niet sms’en of bellen bij festivals.. En volgens mij is Tmobile in eerste instantie van plan om het toe te passen bij evenementen! En dan hebben ze wel groot gelijk! Ik heb liever dat ik kan sms’en dan dat ik iemand een leuke video wil laten zien..

    En daarbij moeten we realistisch zijn want als alles blijft zonder datalimiet enz zou over 5 jaar het hele mobiele netwerk in Nederland ( ook van Vodafone en KPN) platliggen..

  46. @leon: koop jij een telefoon om hem vervolgens uit te zetten? Je mag T-Mobile raar vinden, maar dit is het toppunt!

  47. Wat een gezeur over het netwerk. Ik heb al anderhalf jaar prima ontvangst. Gewoon 250 kilobyte per seconde.

  48. Origineel geplaatst door Max
    Heb nu sinds een paar maanden een iphone 4 met vodafone al provider, maar heb nu al zoiets van ik wil een andere provider met onbeperkt internet. Maar dan lees ik de reacties hierboven waarin iedereen zegt dat hun netwerk weinig bereik heeft. Het ****** van Vodafone is dat ze datalimiet hebben.

    Ik heb gewoon goed bereik hoor overal waar ik kom, heel soms geen 3g op sommige plaatsen maar overal gewoon bereik, dit itt vrienden met HI/kpn die thuis amper bereik hebben.

  49. Ik vind het maar een rare oplossing voor langere batterijduur, daarnaast lijkt mij het blokkeren van bepaalde data niet de oplossing, het netwerk verbeteren echter wel.

  50. Origineel geplaatst door leon
    En wat is daar zo nieuw aan? Traffic shaping is al een redelijke oude (in ICT wereld) techniek.Ik heb nog een tip voor T-Mobile om de batterijduur te vergroten: Toestel uitzetten. Je bent met hun netwerk toch nauwelijks bereikbaar, en je ergert je dan ook nog eens minder.

    Ik heb een tip voor jou, als je een mobiel abbo neemt doe dan eerst eens goede research over de provider qua bereik ipv te zitten zeiken dat je geen bereik hebt, zo dom gewoon van mensen….!!!

  51. Mijn accu raakt alleen snel leeg door her zoeken naar het T-Mobile netwerk in Maassluis wat er niet is.
    Laten ze eerst zorgen voor een goed dekkend netwerk.

  52. Ik had inderdaad de laatste tijd het gevoel dat m’n batterij thuis (Groningen) en op het werk (Drachten) langer mee ging. Afgelopen week was ik in Amsterdam en daar liep ie weer als vanouds leeg.

  53. Ik ben nog steeds een grote TM fan. Dit is een goede oplossing voor het feit dat zij nu beter kunnen reguleren. Gooi voice en video op data er maar uit als het druk is, geen probleem mee. Ik vind het wel weer stoer dat ze 50% van alle mobile data verkeer afhandelen. Wik KPN wel eens zien. Die gaan al plat bij een beetje vorst..

  54. Origineel geplaatst door Marco
    Wat een gezeur over het netwerk. Ik heb al anderhalf jaar prima ontvangst. Gewoon 250 kilobyte per seconde.

    Jij kunt tevreden zijn met 250 kb/s maar dat is voor mij veel te weinig ik haal hier met vodafone ongeveer 5000 kb/s dat werkt te minste een beetje fijn.

  55. Jongens veel plezier met jullie datalimiet. Blijf bij tmobile en lang leven het .

  56. Mijn iPhone batterij is de laatste tijd bij tmobile veel sneller leeg.

  57. Dat ze eerst eens wat aan het netwerk doen. Nergens 3g bereik hier in Limburg. Vriend met Vodafone overal 3g. Shit netwerk van tmobile!

  58. Gister viel me op dat m’n batterij behoorlijk snel leeg was. Misschien overkeek ik me, misschien niet.

  59. Heeft dit ook niet maken met welke IOS versie je op je Iphone hebt staan? Volgens mij werkt dit namelijk pas vanaf versie 4.2.1….????

  60. Origineel geplaatst door Thomas:

    Jij kunt tevreden zijn met 250 kb/s maar dat is voor mij veel te weinig ik haal hier met vodafone ongeveer 5000 kb/s dat werkt te minste een beetje fijn.

    KB/s of Kb/s als het Kb is (kilobits) mag je het even delen door 16.. Als het KB ( kilobytes ) is heb je het wel snel:)

  61. Origineel geplaatst door Zwanneman
    Ik had inderdaad de laatste tijd het gevoel dat m’n batterij thuis (Groningen) en op het werk (Drachten) langer mee ging.

    En daar loopt de proef niet 😉

  62. Is dit ook niet een oplossing voor het fileprobleem? Op het moment dat er een file is mag de auto die het minste verbruikt doorrijden. Of de gebruiker die het minste kilometers maakt…

  63. Ontvangst in Arena is dit jaar wel aanmerkelijk verbeterd tijdens wedstrijden…! Hiervoor geen ontvangst mogelijk…!

  64. @Bram Willems: Aan de ene kant wel, aan de andere kant zit je met t verschil dat auto rijden vaak noodzakelijk is en een foto twitteren niet:p

  65. Heb bewust gekozen voor T-mobile wetende dat het netwerk iets minder is maar met onbeperkt internet. Nu moet het natuurlijk niet zo zijn dat zij gaan bepalen wat ik wel en wat ik niet mag doen met internet. Als dit plan doorzet is dat voor mij een reden om naar een andere provider te gaan. (Batterijduur is onveranderd.)

  66. toch grappig dat mensen verschil merken, het grote verschil zit hem gewoon in gebruik van de telefoon, en wat je aan hebt staan, en niet te vergeten de ontvangst.
    Als ik in een gebied kom met weinig 3G verbruikt de telefoon meer (vodafone).
    Vaak ben ik overigens wel de enige met enig ontvangst dan. T-mobile laat het vaker afweten.
    Maar de test wordt alleen nog gedaan in Den Haag en omgeving Rijswijk, dus lieve lezers uit Groningen en rest van het land.. Welkom bij het placebo effect

  67. @jasper: Daarnaast blijven de meest vervuilende auto’s in de file staan. Slecht idee

  68. Traffic shaping dus. YouTube minder bereikbaar en Twitter blijft t zelfde. Hoe zit dat met Whatsapp ? Want whatsapp wil via t_Mobile nog wel is weigeren .. En als ik de wifi aanzet niet ..

  69. is dat geen contract breuk ?
    dan kan je gratis van t-mobile af

  70. Huil, huil, huil…. Waarschijnlijk heeft dat iets met de gemiddelde leeftijd te maken.

    Voor mij nog steeds een prima netwerk. En net zoals de andere providers ook hier en daar zijn problemen.
    Terecht dat ze van die pubers die data aan het slurpen zijn met hun YouTube filmpjes het allemaal een beetje afknijpen.

    En voor die sukkels die zeggen dat T-Mobile nergens bereik heeft, prima dat je een statement wilt maken maat zorg wel dat het geloofwaardig blijft. Anders is het echt een nutteloze toevoeging hier.

    Een datalimiet zou ik geen probleem vinden, maar iedereen wilt voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

    Diegene die vertrekken naar Vodafone of KPN mijn grote dank want dat betekent dat het alleen nog beter kan.nen afwachten of ze over een jaar niet gaan huilen als die meer dan de helft van alle data mogen verwerken.

  71. Pfff wat een stel jankerds hier, het is net van “laat ik ff mee doen met de grote mensen janken, want dan hoor ik er ook bij!!” STOER!! Ik reis door heel nederland, en heb af en toe, als ik in de trein zit, even geen dekking… RAAR HE!! nou nee dat heeft elke provider last van.. Wat een stel kleine kinderlijke kleuters hier..pffff

    Ga toch lekker weg, want lezen kunnen jullie ook al niet. Er staat toch duidelijk bij druk bezochte evenementen.!!

  72. Traffic shaping? Wat een eikels zeg.
    Hoe lang zal het duren voor een partij moet betalen om haar data naar TMobile klanten te mogen versturen?

    Ik zeg: geef TMobile haar bandbreedte terug, en zeg gewoon je abbo op. Dan valt er niks meer te shapen.

  73. Ik zou wel eens gewoon willen beginnen met niet 3 van de 4 (!) gesprekjen met storing of zonder geluid voeren oplossen..

  74. Wat een ontstellende hoop pubers en erger hier.
    Maar goed, op zich geen rare ingreep van T-Mobile, uiteindelijk is (voorlopig) bellen nog hun core activity.
    In de toekomst komt er gewoon keuze tussen een bellen/sms abonnement of een data abo, waarbij bellen duurder en data goedkoper is.

  75. Mm dat klopte grammaticaal voor geen meter maar het dekt de lading toch wel?

  76. Van de week vanuit de trein 20 minuten bezig geweest een foto te versturen. Als ze het nu lieten weten, kan je besluiten dat later elders te doen.

  77. Ik heb al ruim 6 jaar T-Mobile en heb nooit klachten.
    En dit gaat natuurlijk eerst om een proef dus we zien wel hoe dit uitpakt. Vind het veel belangrijker dat ik kan bellen op een goed netwerk dan dat het internet eruit ligt of overbelast raakt.
    Voor de mensen die niet tevreden zijn ga lekker naar een ander netwerk ipv alleen maar lopen klagen.

  78. Leuk verhaal natuurlijk van die batterij, maar een wassen neus uiteraard. Gaat natuurlijk om besparing op de data en netwerken voor tmobile. Maar leuk verzonnen van ze, dat je batterij dan langer meegaat. Lijkt me niet een argument om serieus te nemen. Maar wie weet komen ze er op terug op 1 april.

  79. Ipc combineert 2 berichten en dus onjuist. 1 verhaal is een proef met NSN in radio netwerk dat ook extra batterij levensduur kan opleveren. 2de verhaal is een andere proef om kwaliteit van applicaties te beinvloeden tijdens drukke momenten. Dit is een proef dus lijkt me sterk dat er al iets is te merken….

  80. @Zpuit: geef mij kpn maar

  81. Laten ze in hemelsnaam nou eens werken aan het 3G netwerk. In de kop van Noord-Holland heb ik nooit, maar dan ook nooit een 3G verbinding. Internetten op mn mobiel kan thuis prima via wifi, maar onderweg is het een drama. Ik begrijp waarom het internet bij t-mobile gratis is, de helft van nederland kan er niets mee. Tot nu toe vind ik het de slechtste provider die ik ooit heb gehad. Nog een half jaar en dan is het bye bye t-mobile.

  82. ik zit al 2 jaar bij T-Mobile en heb overal gewoon bereik. op het schoolterrein waar weet ik t hoeveel mensen met een iPhone rondlopen.

  83. Hier ook geen problemen met T-Mobile. Zit in A’dam, prima bereik. Ben ook regelmatig in Tilburg ook prima bereik. En dat ‘afknijpen’ mensen lezen echt niet! GROTE EVENEMENTEN! dus kan je wel een keer smsen met oud & nieuw of koninginnendag. Who needs youtube? Kijk dat thuis op je pc/Mac

  84. Je kan dus wel blijven e-mailen en twitteren, maar het versturen van foto’s of het bekijken van een video wordt bijvoorbeeld lastiger.

    Vind ik knap, ik stuur foto’s via mail en mijn mail gaat over SSL.

  85. Origineel geplaatst door Wouter
    Origineel geplaatst door Thomas:Jij kunt tevreden zijn met 250 kb/s maar dat is voor mij veel te weinig ik haal hier met vodafone ongeveer 5000 kb/s dat werkt te minste een beetje fijn.KB/s of Kb/s als het Kb is (kilobits) mag je het even delen door 16..

    Proest.
    16 ?
    Hahahahahahaha.

  86. Origineel geplaatst door anoniempje
    Dat ze eerst eens wat aan het netwerk doen. Nergens 3g bereik hier in Limburg. Vriend met Vodafone overal 3g. Shit netwerk van tmobile!

    En ik heb dus wel altijd 3g…In Limburg! (overigens in de rest van het land ook nooit problemen gehad…)

  87. @Michel van Drongelen:
    Daarvoor heb ik air meter geinstalleerd. Ik kom met 3g per maand niet boven 150MB en zelfs met wifi kom ik niet aan de 1 GB per maand.
    Ik kijk weinig youtube etc. En skypen doe ik liever op mijn mbp

  88. TIP voor IEDEREEN: Via Instellingen>Algemeen>Netwerk kun je 3G aan/uitzetten. Ik zet m tegenwoordig standaard uit. Bespaart veel batterijduur en op 2G heeft T-Mobile overal supergoede dekking. Ook op plekken waar KPN het dan weer niet heeft (bron: mijn zakelijke telefoon met KPN abo via werkgever). ALS ik wil internetten zet ik 3G aan op dat moment en vervolgens weer uit. Hele kleine moeite via multitasking. Ik denk gewoon in oplossingen ennuh, als je zoveel te zeuren hebt, dan ga je toch gewoon meer betalen bij een ander? Gras bij de buren lijkt altijd groener…

  89. Zou dit te omzeilen zijn met bijvoorbeeld een VPN verbinding via je computer thuis?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.