Reacties voor: T-Mobile wordt exclusieve iPhone-aanbieder in Oostenrijk

De CEO van T-Mobile heeft bevestigd dat het bedrijf de exclusieve rechten heeft gekregen om de iPhone in Oostenrijk te gaan aanbieden. Het is een bevestiging van nieuws dat vorig jaar al via de Financial Times uitlekte.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Italie is ook al bekend. In de nieuwste Firmware heeft Apple per ongeluk TIM als provider mee laten versturen welke Telecom Italia Mobile is.

    Edit: Apple kiest momenteel voor de oude rijksbedrijven waardoor KPN nog steeds in NL redelijk zeker lijkt. Het lijke me vreemd als Apple hier in Nederland van af wil aangezien Apple met T-Mobile in Duitsland qua verkoop cijfers niet echt goed uit kwam. KPN bezit, ik meen, 50% van de markt.

  2. Heeft T-Mobile in Oostenrijk wel een EDGE-netwerk? Als ik de zoekresultaten van google mag geloven, zou alleen Mobilkom in Oostenrijk over een EDGE-netwerk beschikken. Misschien hebben we dan wel te maken met een “verklapte primeur” van de 3G iPhone…

    Ik kan me namelijk niet voorstellen dat T-Mobile nog hevig zou investeren in de aanleg van EDGE, terwijl deze techniek al achterhaald is en iedereen bovendien weet dat de 3G iPhone nog dit jaar het levenslicht zal zien. Ook kan ik me niet voorstellen dat T-Mobile de iPhone alleen via GPRS zou aanbieden. In ieder geval moeten we voor Nederland nog even wachten…

  3. Lijkt me vreemd als ze zonder overdreven veel press eromheen een iPhone 3G presenteren. Apple pakt dat wel beter aan, reken maar op volgend jaar MacWorld.

  4. T-Mobile gaat echt niet investeren in EDGE. UMTS is actueel HSDPA de toekomst (nu al op laptop).

    Ik vraag me af WAT de introductie van de iPhone nu werkelijke tegehoud hier in NL.

  5. @ Niels: de iPhone is nog niet in Nederland, omdat er hier geen EDGE-netwerk meer in de lucht is. Alleen Telfort had vroeger zo’n netwerk. Ik heb toevallig vorige week in Engeland even een iPhone geprobeerd op een GPRS netwerk: dat is tergend traag!

    Overigens sprak ik vorige week iemand van MacHouse/StoneHouse: zij verkochten achter de schermen ook iPhones, maar zij door Apple teruggefloten. Tegelijkertijd hebben advocaten van Apple kennelijk ook andere, grijze aanbieders aangeschreven. De mederwerker van MacHouse zag hierin een indicatie dat de iPhone eraan komt.

  6. zou mooi zijn, ik kan pas in oktober mijn nieuwe gsm kiezen. En het zou mooi zijn dat de kinderziektes er een beetje uit zijn hier in Nederland. De xperia maakt de keuze er niet makkelijker op trouwens.

  7. MacHouse en iPhones, lekker illegaal zaakje. In principe kan Apple hun Premium Reseller schap daardoor laten vallen. Hebben ze nog mazzel mee!
    Het EDGE netwerk van Telfort bestaart overigens nog. Dit is nu eigendom van KPN maar die heeft ‘t down gehaalt. Activatie is met one click meen ik dus KPN zou een logische keuze zijn.
    Alle andere provider hebben gewoon achterstand in iets, technisch, klanten, etc. Apple kiest de makkelijkste keuze die ‘t meeste geld opbrengt. Aangezien Apple 10EUR per maand per klant krijgt zal geen een provider écht willen investeren in het netwerk om dit draaiende te krijgen. Ik vermoed dat dit de grootste drempel is!

  8. Vette shit, Vet dat we dat toestel gaan verkopen (Work @ T Shop) Wel cool dat ik em al heb..tegen die tijd misschien al de iphone 2..?;)

  9. Waarom staat er Tmobile in nl als provider op dat kaartje?

  10. omdat men denkt dat T-mobile de provider zal zijn in nl….

  11. wanneer gaat hij werkelijk verkocht worden door T-mobile? Hopelijk nog komende maand!!!

  12. Jammer, ik hoop eigenlijk op KPN.

  13. dan zullen we nog een tijdje verder zijn denk ik..

  14. Ik hoop ook op KPN: de scheelt weer gedonder en tijd met de nummerportering.

    Tot deze aankondiging voor Oostenrijk koos Apple overigens in ieder land waar de iPhone legaal te krijgen is de provider met het meeste aantal klanten. Dat principe hebben ze iig losgelaten.

  15. maar de KPN baas was niet zo enthousiast over de iPhone!!!

  16. Dat zegt niet dat hij er niets aan kan verdienen 😉

  17. Ik hoop ook op KPN. Ik wil namelijk wel thuis kunnen bellen en dat gaat niet met Vodafone, Orange of T-Mobile abonnement.

  18. Februari 2008… de 8-ste maand dat wij geen iPhone hebben en de VS wel…
    Gaat het 12 maanden duren na start van de verkoop, 29 juni 2007, of zelfs langer?
    Mijn Apple fundamentalisme heeft een flinke deuk opgelopen en als we na 12 maanden nog niets officiëels hebben zet ik al mijn Apple spullen op straat en koop ik wat ‘anders’.

    Waarom duurt het zo lang?

  19. 17-03-2008

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.