Reacties voor: T-Mobile nipt winnaar in grootschalige test van Nederlandse mobiele netwerken

De mobiele netwerken in Nederland zijn van hoge kwaliteit, zo blijkt uit een grootschalig vergelijkend onderzoek. T-Mobile wint op veel punten, maar de verschillen zijn klein.

Reacties: 33 reacties

  1. Duidelijk betaald voor dat rapport door tmobile want hun internet (3g/4g)bereik is altijd ronduit het slechtst geweest. Dat was het in elk geval een jaar geleden nog. In treinreizen, kleinere dorpen etc is altijd tmobile slechter in bereik dan kpn.

  2. Binnen totaal geen bereik met T-mobile. Alleen bellen/internetten als telefoon tegen het raam gedrukt werd. Overgestapt naar KPN en altijd en overal razendsnel 4G

  3. Voor trein reizen kan je dit rapport niet gebruiken want er is uitsluitend getest met een meet auto.

    Dus voor in de trein is de uitslag niet relevant.

  4. Mogelijk interessante statistieken 😉

    KPN:
    Dekking inwoners: 98%
    Dekking oppervlakte: 96%

    T-Mobile:
    Dekking inwoners: 94,8%
    Dekking oppervlakte: 88,8%

    Vodafone:
    Dekking inwoners: 90%
    Dekking oppervlakte: 84,9%

    Tele2:
    Dekking inwoners: 73,1%
    Dekking oppervlakte: 58,1%

    Aldus: 4Gdekking.nl

  5. Deze tests zijn uitgevoerd in het veld. Als dit herhaalt zal worden met metingen binnenhuis, dan zullen de resultaten anders uitpakken. De meeste providers werken op een hoge frequentie, deze straling gaat lastiger door muren heen.
    Dan zie je dat KPN die zowel de hoge als lage frequentie gebruikt beter scoort.

  6. Ik hou het wel bij KPN.

  7. Wat een onzin, ik woon in een klein dorpje in Zuid-Limburg en T-mobile is hier totaal geen optie. KPN of Vodafone (in iets mindere mate) zijn goed, de rest is waardeloos.

  8. Nou, probeer maar goed bereik te krijgen in nieuwbouw met T-Mobile…..gewoon drama!!! :X

  9. Het blijft mij verbazen dat men voor T-Mobile kiest.. Ik betaal liever 2 euro meer om er zeker van te zijn dat ik dekking heb, KPN dus!

  10. Hoeveel heeft T-Mobile hiervoor moeten betalen ?
    Dit onderzoek kun je toch niet serieus noemen !

  11. Onbegrijpelijk dit onderzoek, één groot reclameblok voor T-mobile. In Limburg is het bereik bedroevend voor T-mobile.

  12. Ik heb Tmobile op de telefoon en KPN op de tablet. In de praktijk merk ik echter weinig verschil. Het is altijd vrij goed tot goed. Dus dit komt redelijk overeen met de test. En ik ben al jaren prima tevreden met Tmobile.

  13. De klantenservice wordt in dit onderzoek niet meegenomen en daarin scoort T-Mobile zeker als laatste door praktijken zoals bv: abonnementen beëindigen van ruim 80.000 klanten en alle gespaarde euro’s (honderdduizenden €) aan tegoed afnemen.

    Al waren ze met afstand de beste in bereik (wat de commentaren hierboven al tegenspreken), never de nooit meer T-Mobile, want een provider die er deze praktijken op nahoudt, zien mij niet meer terug.

  14. Ik kan me hier wel in vinden. In het pre 4g tijdperk was t-mobile ruk. Maar nu ze 4g uitgerold hebben (hier hebben ze overigens wel lang over gedaan) is het bereik uitstekend. Zelfs op afgelegen plekken heb ik goed bereik.

    Wat betreft de klantenservice. Ik hoor vaak dat men hier problemen mee heeft. Ik heb de klantenservice meerdere malen nodig gehad en ik ben nooit verkeerd behandeld. Slechts een keer gingen er wel wat dingen fout, ik had een abbo besteld bij media markt een de communicatie tussen mm en t-m verliep niet zo best, maar ook dat is uiteindelijk netjes opgelost.

    I.c.m. het feit dat ze niet de duurste zijn zorgt dat er voor dat ik (voorlopig) bij ze blijf

  15. blijf mooi bij kpn met 10GB internet voor 20 eu de maand

  16. In het verleden altijd klant geweest bij T-Mobile.
    Dekkings was ronduit slecht. Toen wegens een actie overgestapd naar Vodafone. Nog nooit problemen gehad met Vodafone! Sinds kort ook overgestapt naar vodafone thuis. En dit is ook een stuk beter dan KPN thuis. Hoe het mobiele netwerk van KPN zit kan ik geen uitspraak doen. Alleen klant geweest voor internet en televisie. Maar vodafone echt TOP! Geweldige service en goeie dekking.

  17. Heb KPN van de zaak, data super dekking 3g 4g
    Tmobile prive data dekkin oke 3g 4g, spraak velen malen beter dan KPN

  18. Geweldig, is er een positieve uitslag voor T-Mobile en nog gaan we zeuren. Is het het netwerk niet, dan pakken we de klantenservice. Sorry voor mensen die misschien net in die 3% valt en wel altijd slecht bereik hebben. Wat ik me overigens niet kan voorstellen want kom ook door heel Nederland en woon zelf in een dorpje en prima bereik, altijd.

    Eindelijk is bewezen, door een onafhankelijk bureau en zonder omkopingen, dat T-Mobile nu het beste netwerk heeft. Ik ben al jaren klant en al jaren tevreden!!

    GEFELICITEERD T-Mobile, van Harte 😀☺️👍.

    iCulture zegt nu ook, het maakt niet uit welk netwerk je neemt, ze zijn eigenlijk allemaal goed. Toch is er altijd wel wat, best jammer toch. Ik kan me overigens ook niet voorstellen dat ik alleen T-Mobile geweldig vind.

  19. Als ik de test zo lees hebben ze voornamelijk getest in steden en op de wegen en zijn ze niet echt in de middle of nowhere gaan testen. Maar ik kan me wel herkennen in het geschetste beeld. Ik ben zelf van het T-Mobile netwerk naar KPN gegaan en weer terug en ik heb geen grote verschillen opgemerkt. Op plekken waar ik mindere dekking had met T-Mobile had ik met KPN net zo’n slechte dekking en soms nog wel erger.

  20. T-mobile werkt perfect in de randstad en laten daar nou net heel veel mensen en dus ook de meeste stemmers zitten.

    Ik ben super tevreden met T-Mobile. Laatst nog in de trein van Rotterdam naar Amsterdam (en terug) 2 afleveringen House of Cards gekeken zonder problemen. Behalve in de tunnels, waar geen enkel netwerk werkt, want dan begint iedereen altijd plotseling van z’n telefoon op te kijken 😉

  21. Het is wel duidelijk dat er buiten in de grote en kleine steden is gemeten. Op basis daarvan is het vast een representatieve test geweest. Wordt echter ook gekeken naar dorpen, dan is t-mobile ineens geen optie meer.

  22. @Borgqueenx: Dat is nu heel anders aangezien ze nu een volledig nieuw netwerk hebben. Het is een verschil van dag en nacht. Mijn advies: test het eens.

  23. Test inderdaad maar eens in de grensgebieden. Dan komt T-Mobile er echt niet zo best vanaf. In bv Maastricht is alles prima natuurlijk maar ga niet heg heuvelland in.

  24. @René: Alle providers gebruiken hoge en lage frequenties voor 4G (en KPN en T-Mobile ook voor 3G)

  25. Toch ben ik ook van mening dat kpn betere dekking heeft. De snelheid is alleen momenteel niet meer de top. Dat is getest. Maar dekking is echt beter vooral binnenshuis met kpn. Ik heb t mobile contract halverwege onderbroken vanwege slecht bereik en steeds wegvallende internet verbinding.

  26. Jeemig wat een domme reacties hier. Indivudele ervaringen of zelfs ervaringen uit het verleden aanvoeren als argument om het tegendeel te beweren van de uitslag van dit onderzoek.
    Wat is een winnaar “nippen” trouwens? Zie titel.

  27. Ik ben vroeger begonnen met Libertel, natuurlijk was er toen nog geen mobiel internet. Met Libertel kon je ook middenop de veluwe nog bellen, waar KPN het hopeloos liet afweten. Na wat omzwervingen via Hi, Ben, Orange, Telfort (oude variant van voor de overname) was m’n eerste abo met data bij T-Mobile (een uitstapje naar i-Mode niet meegerekend want daar kon je niets serieus mee). Mijn ervaringen waren toen goed, bijna overal 3G dekking en waar je dat niet had, toch een leuke snelheid over 2G.

    Daarna ben ik toch bezweken voor een leuk aanbod van Vodafone. Dat betekende 2 jaar lang geen internet, want 3G had ik bijna nergens (ook niet middenin de randstad!) en als je GPRS of EDGE verbindingen had, kon je beter gelijk stoppen want daar kwam geen data door. Wel eindeloze laadtijden zelfs voor een simpel tekst-emailtje, maar niets op het scherm.

    Na Vodafone ben ik zo snel mogelijk overgestapt naar Tele2, omdat die voor 3G gebruik maken van het T-Mobile netwerk en daar had ik dus goede ervaringen mee. Helaas bleek T-Mobile er niet beter op geworden in de tijd dat ik er weg was. Met 4G van Tele2 heb ik geen ervaring, want daar had ik op dat moment geen geschikt toestel voor. Gelukkig had ik, door schade en schande wijs geworden, wel eerst een maandelijks opzegbaar abo afgesloten.

    Daarna ben ik overgestapt naar Youfone (dus KPN netwerk), ook op een maandelijks opzegbaar abo. Dat was echt een verademing! Eindelijk had ik weer fatsoenlijke internet- en spraakverbindingen!

    Inmiddels heb ik een KPN-abo met 4G en een daarvoor geschikt toestel en de goede indruk is er nog steeds.

    Dus op grond van mijn persoonlijke ervaringen krijg ik het gevoel dat er voornamelijk in dichtbevolkte gebieden (randstad) is gemeten, terwijl ik mijn toestel voornameljik gebruik in de Flevopolder, Friesland en Overijssel. En daar is naar mijn ervaring toch het netwerk van KPN duidelijk beter dan dat van de concurrenten.

  28. Origineel geplaatst door PJ:
    Wat is een winnaar “nippen” trouwens? Zie titel.

    Nipte winnaar is zoiets al ‘net’ of ‘krap’

    Dus net iets beter dan.. Geen werkwoord dus… 🙄

  29. Origineel geplaatst door Rick
    In het verleden altijd klant geweest bij T-Mobile.
    Dekkings was ronduit slecht. Toen wegens een actie overgestapd naar Vodafone. Nog nooit problemen gehad met Vodafone! Sinds kort ook overgestapt naar vodafone thuis. En dit is ook een stuk beter dan KPN thuis. Hoe het mobiele netwerk van KPN zit kan ik geen uitspraak doen. Alleen klant geweest voor internet en televisie. Maar vodafone echt TOP! Geweldige service en goeie dekking.

    Succes ermee, de ellende komt nog wel.
    Zoe op google op “vodafone dataverbruik klopt niet” en deze site.

    Zelf klant geweest vanaf Libertel periode maar de laatste jaren werd het steeds minder. Toen ik wilde overstappen wilde een *** me 3 maanden opzegtermijn aansmeren.
    In de kennissenkring zijn er opvallend veel met onverklaarbaar data gebruik en zelfs maandelijkse rekeningen voor apps(!) terwijl ze een standaard iphone hadden.

    Bij KPN gaat wellicht ook wel eens wat fout, maar de ontvangst en rekeningen zijn iig wel in orde.

  30. Ik heb voor M’n werk Vodafone maar die is buiten de grote steden en in het buiten gebied ronduit dramatisch in Brabant. Zelf veel plaatsen alleen gprs terwijl ik met t-mobile volle bak 4G heb en soms 3G.

  31. @Alfred: iMode, Libertel haha je bent de Kermit 2000 vergeten te noemen 😀

  32. En varkens kunnen vliegen. Zeker van T-mobile paal naar T-mobile paal gereden?

  33. Test is “onafhankelijk” uitgevoerd door een Duits bedrijf. Voel je ‘m?
    Afgelopen jaar zakelijk 800 abo’s geporteerd van T-Mobile (voornamelijk dekking problematiek) naar KPN. Nu tevreden klanten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.