Reacties voor: T-Mobile wil iPhone-videochatten stimuleren met namaak-FaceTime

De nieuwe reclamespot van T-Mobile laat zien dat je kunt beeldbellen via 3G. De overeenkomst met de interface van FaceTime is groot, maar het gaat toch echt om een andere toepassing.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Internet duurder en langzamer bij veelverbruikers maken, maar wel videochatten willen stimuleren? Ze snappen het niet echt.

  2. Ik zat net te facetimen en het venstertje stond bij mij toch echt wel rechts boven in. De andere punten zijn wel juist geconstateerd

  3. Wat een vreemde reclame zo, ze promoten nu eigenlijk iets wat dus helemaal (nog) niet mogelijk is…

    Dit is dus gewoon klanten trekken door middel van misleiding, alhoewel dit soms wel normaal lijkt in reclame wereld.

  4. Scannen van een normale EAN barcode met een laserscanner (zoals in video te zien) is ook niet mogelijk vanaf een iphone scherm, kan alleen met QRcode en camera als scanner.

  5. Origineel geplaatst door MRB78
    Ik zat net te facetimen en het venstertje stond bij mij toch echt wel rechts boven in. (…)

    Die kun je verslepen…

  6. Shit! Iemand bij T-Mobile moet een bitchslap krijgen, want die icons zijn belachelijk uitgelijnd!

  7. Pfff, en zo schiet iedereen door zijn 1000mb data plan heen….moet je natuurlijk 10 euro betalen om het weer te herstellen. T-mobile zijn toch een stelletje slimme dieven!

    @MRB78: Je kan het venstertje ook verslepen hoor!

  8. Nu het gros op een abo met limiet zit krijg je ineesn wel zulke advertenties. Nu hebben ze er belang bij dat er meer data gebruikt wordt. het werd allemaal even pijnlijk voor de telco’s toen bleek dat de belminuten heel snel slonken en de mb’s flink stegen maar door gezamenlijk de prijs extreem op te hogen hebben ze hun verdienmodel ternauwernood aangepast.

    ik ben blij met mijn iphone 4 30,- per maand juli 2010 abo zonder enige beperking! 😉

  9. en welke app gebruiken ze hiervoor? Ze hebben over tmobile family altijd samen dus zou dit gratis moeten zijn voor 15 euro in de maand:p ?

    na veel tegen zin mijn oude I-300 verlengt met I-smart 300. Ik zit nog steeds met 2 mb internet in plaats 7mb wat ze zeggen (kan ik ontbinden als dit zo blijft?). en video chat over 3g ben je zo door de bundel heen. Helpt het om te jailbraken en app laten denken dat je op wifi bent door my3g?

  10. Origineel geplaatst door Erik
    Scannen van een normale EAN barcode met een laserscanner (zoals in video te zien) is ook niet mogelijk vanaf een iphone scherm, kan alleen met QRcode en camera als scanner.

    Jazeker kan dat. Probeer maar eens met bv. een digitaal biioscoopkaartje van Pathé.

  11. Origineel geplaatst door Larss
    Jazeker kan dat. Probeer maar eens met bv. een digitaal biioscoopkaartje van Pathé.

    Maar niet met de front camera volgens mij! Ik scan altijd Post.nl pakket zegels in maar dat kan alleen via de back camera!

  12. Ali-B heeft zijn iPhone gejailbreaked. Hahaha

  13. Origineel geplaatst door Peer
    Maar niet met de front camera volgens mij! Ik scan altijd Post.nl pakket zegels in maar dat kan alleen via de back camera!

    Hier gebeurt het tegenovergestelde: de cassiere scant het scherm van de iPhone.

  14. Valt het jullie ook op dat bij 0:14 ook het beeld ineens scherp is en wanneer je BrownieDutch erna weer ziet niet? Haha!

  15. Nieuwe truuk huh. Eerst bandbreedte limiteren op basis van dat het te duur wordt. Vervolgens bandbreedte slurpende apps promoten. Kpn pakt spotify, t-mobile pakt Facetime en Vodafone online gamen. Allemaal tijd vergeetende apps die ondertussen langzaam naar je limiet kruipen. Dat 1 bedrijf zoiets verzint kan ik me nog indenken. Dat alle drie de bedrijven dit nu doen is toch wel overweldigend bewijs dat er afspraken gemaakt zijn.

    I rest my case

  16. had dus ook abbo ”t-mobile onbeperkt internet” ,was alleen niet zo onbeperkt haha,contract ontbonden,nu dus back to basic lekker prepaid de rest op wifi,
    legale dieven en oplichters zijn het !!!!
    net politiek denhaag !maar zolang iedereen erin trapt is het kassa

  17. Origineel geplaatst door Glenn
    Shit! Iemand bij T-Mobile moet een bitchslap krijgen, want die icons zijn belachelijk uitgelijnd!

    Helemaal met deze opmerking eens.

  18. Iemand ooit aan simpele feit gedacht dat de video gemonteerd is? Of dat misschien toch “toevallig” een wifi spot aanwezig is? Wat ik me dan weer afvraag is wat beeldbellen kost in de praktijk als je het mobiel gebruikt.. Veel nieuwe ABOs praten alleen over VoIP en SmsoIP maar beeldbellen hoor je niemand over, wat dit moet kosten.

  19. Geniale reclame dat wel, haha

  20. Of gewoon dmv jailbreak. Dat kan je je 3G laten geloven dat het wifi is en dus overal gebruik maken van Facetime

  21. Voor de gejailbreakte iphones onder ons:
    3g unristrictor verkrijgbaar bij cydia

  22. @nxt: Zie je niet dat er geen wifi icoontje staat?

  23. Origineel geplaatst door an1lo
    Ali-B heeft zijn iPhone gejailbreaked. Hahaha

    Beste opmerking!!! WHAHAHAHAHAHAHA

  24. En je kunt ook geen klantenkaart scannen vanaf een beeldscherm, dat reflecteert te veel.

  25. Origineel geplaatst door Larss
    Origineel geplaatst door ErikScannen van een normale EAN barcode met een laserscanner (zoals in video te zien) is ook niet mogelijk vanaf een iphone scherm, kan alleen met QRcode en camera als scanner.Jazeker kan dat. Probeer maar eens met bv. een digitaal biioscoopkaartje van Pathé.

    Als je dit bedoelt?
    Dat is toch echt gewoon QRcode en geen EAN code zoals op een bonus/klantenkaart. Zoals ik al aangaf, werken QR codes wel, maar de EAN code op de klantenkaart in deze commercial niet..

  26. wat een stelletje lutsers bij T-Mobile, ze zouden die reclame eer aan moeten doen door het Carrierprofile bundel voor de iPhone te update met een Óke vinkje bij FaceTime over 3G. Dus dat wij een update krijgen voor de netwerkinstellingen, zoals dat in iTunes heet, met als toevoeging FaceTime over 3G. Dus, als je meeleest T-Mobile, de volgende keer als ik een netwerkinstellingen update krijg die T-Mobile NL 11.0 update naar 12.0 WIL IK FACETIME OVER 3G er bij!

  27. Origineel geplaatst door Luuk
    En je kunt ook geen klantenkaart scannen vanaf een beeldscherm, dat reflecteert te veel.

    Vroeger moeilijk tegenwoordig kan dat dus in de meeste gevallen wel. Gebeurd al dagelijks op kleine schaal.,

    En als je et niet geloofd, maak een foto van een barcode in een willekeurige winkel. Loop ff naar de Kassajufrouw/man en vraag ff of ze willen kijken wat het produkt kost. Laat je ff de foto zien die je net hebt gemaakt van de barcode.

    Tada…..wat dacht je van vele verpakkingen in sylofaan ? Reflecteerd ook als de nete.

  28. In de meeste supermarkten kun je niet eens bellen dankzij stalen daken en zo. AH doet nu test met gratis wifi in de winkels omdat hun eigen app het niet doet in de winkel, terwijl deze het voor de deur met G3 prima doet.

  29. Origineel geplaatst door Glenn
    Shit! Iemand bij T-Mobile moet een bitchslap krijgen, want die icons zijn belachelijk uitgelijnd!

    Hahaha, dit is het eerste dat me opviel.
    Ook uit de grafische branche zeker?

  30. Ik lees dit bericht terwijl ik tv kijk, en precies waarneer ik op de youtube link klik om de spot te bekijken begint de reclame ook op tv te spelen, op comedy central… TOEVALLL!!!!

  31. Lijkt mij een gevalletje misleiding! Gonny, bedankt voor de oplettendheid! Zeg Consumentenbond, kijken we even mee?;)

  32. Lijkt mij een gevalletje misleiding! iig bedankt voor de oplettendheid! Zeg Consumentenbond, kijken we even mee?;)

  33. Als Ali wegloopt dan heeft hij een lichtblauwe mandje achter zich aan.
    Deze is van de albert Hein.
    Albert Hein heeft wifi in de winkel.
    Het kan dus wel ….

  34. @David Daniël Wouters:
    Zeur bij Apple, niet T-Mobile. Het staat wereldwijd uit.

  35. Dankzij 3G unrestrictor gebruik ik mijn facetime overal, op kantoor en soms zelfs in de auto (niet tijdens het rijden!). Dus even JB en je kan facetime overal gebruiken.

  36. Er is een datalimiet en we mogen ineens videobellen…die idioten zijn zo slim dat ze het nu als extra dienst in gaan zetten! In werkelijkheid zijn het dus een stel oplichters!

  37. Uuh
    Waar slaat die reclame echt op eerst lopen zeuren dat we te veel internetten en nu aanmoedigen met 1gb per maand heb je helemaal niks aan videobellen hoor. Dus maak het gewoon weer onbeperkt zoals het was

  38. Origineel geplaatst door Dto
    Origineel geplaatst door LuukEn je kunt ook geen klantenkaart scannen vanaf een beeldscherm, dat reflecteert te veel.Vroeger moeilijk tegenwoordig kan dat dus in de meeste gevallen wel. Gebeurd al dagelijks op kleine schaal.,En als je et niet geloofd, maak een foto van een barcode in een willekeurige winkel. Loop ff naar de Kassajufrouw/man en vraag ff of ze willen kijken wat het produkt kost. Laat je ff de foto zien die je net hebt gemaakt van de barcode.Tada…..wat dacht je van vele verpakkingen in sylofaan ? Reflecteerd ook als de nete.

    Tja, maar dat sylofaan is ook een smerig chemisch goedje…
    De grondstof ervoor wordt onder mensonterende omstandigheden gedolven in China, door kinderen die 32,5 uren per dag moeten werken zonder eten en drinken.

    Wel vreemd dat ik er zo doorheen kan kijken terwijl het zo netig reflecteert………

  39. Origineel geplaatst door Rick
    Internet duurder en langzamer bij veelverbruikers maken, maar wel videochatten willen stimuleren? Ze snappen het niet echt.

    tuurlijk makkelijk cashen additionele facetime bundel? a 5 euro de maand?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.