Reacties voor: T-Mobile verbetert bereik binnenshuis en bereidt 4G-netwerk voor

T-Mobile heeft aangekondigd dat ze het bereik binnenshuis hebben verbeterd in Amsterdam Zuid-Oost. Bovendien hebben ze EDGE en HSPA+ ingeschakeld om het bereik buitenshuis te verbeteren en ook zijn de eerste voorbereidingen voor het 4G-netwerk afgerond. De werkzaamheden maken deel uit van het project ‘Samen Meer Bereiken’, dat de komende tijd in de rest van […]

Reacties: 31 reacties

  1. Eindelijk, ze doen iets met het geld (winst) die ze ontvangen.

  2. Werk eerst eens aan een normaal 3G netwerk!
    Op vele plaatsen nog steeds alleen een rondje (GPRS)…

  3. @Alexander: dat is ook precies wat er gebeurd…
    “Op het scherm zal een H+ of + te zien zijn.” Niet op een iPhone natuurlijk… Daar zie je een klein rondje bij GPRS, E voor EDGE, 3G voor UMTS/HSPA+/DC-HSDPA en LTE voor 4G.

  4. Bij iOS7 beta4 is de Aanbieder nu versie 14.5.2
    Weet niet of dat ook bij iOS6 is?
    Maar bereik is al vele malen beter tussen Bussum en Hoofddorp (per trein). Binnenshuis ook al wat beter bereik. Snelheid helaas nog niet echt merkbaar. Dacht dat dat aan beta4 lag maar mogelijk dus toeval!
    Misschien doet Tmobile nu echt wat ze beloven!!
    Ik ben benieuwd.

  5. Wat boeit het mij dat ze in Amsterdam Zuid-Oost binnenshuis het bereik verbeterd hebben?
    Ze hebben nu al een flink tijd terug achterlijke bedragen geboden voor frequentie’s, iets wat wij mogen opbrengen.
    Dus hup, opschieten met uitrollen zodat 4G beschikbaar is in heel Nederland. Dat zou pas nieuws zijn.

  6. @Wouter: In iOS 7 komt er GPRS te staan ipv een rondje

  7. Denk dat in Amsterdam zuid oost de belangrijkste T-Mobile klanten wonen!
    Oh weet het al daar zal Ali B wel wonen want ja je kan natuurlijk geen reclame gaan maken voor iets wat niet goed werkt.

  8. Van mij mogen ze iets gaan doen aan het bereik op Terschelling

  9. Ik heb bij Telfort nu altijd Edge aan ipv 3G. Mijn iPhone gaat nu makkelijk 2 dagen mee op 1 acculading, inclusief 4 uur muziek luisteren. En mijn data bundel is minder snel op, omdat Telfort Mb’s op gehelen afrond ipv op kb’s daardoor was ik er altijd zo snel doorheen!

  10. in Amsterdam zuid oost wordt de meeste anjovis gegeten 😉

  11. Wat ik totaal niet begrijp is dat in bijvoorbeeld Roemenië het bereik fantastisch is, zelfs 2 km hoog in de bergen.
    Tevens al 4G daar en hier is het maar aanpappen.
    Krijg het idee dat er te weinig geïnvesteerd wordt en alleen gefocused is op winst maken.
    Ook als je de prijzen in Roemenië bekijkt en dat het land in de top 3 van internetsnelheden staat.

  12. Maak het netwerk hier in Boxtel eens beter! De laatste dagen al nauwelijks ontvangst!

  13. @Jeroen: Nogal kort door de bocht hè! In Zuidoost staan enorm veel kantoor panden van grote nationale en internationale bedrijven. Op die manier bedienen ze gelijk een behoorlijk aantal zakelijke klanten. Zakelijke klanten zijn nu eenmaal belangrijk voor tmobile.

    Ohja, en Ali B woont in Almere 😉

  14. Origineel geplaatst door Eifoon
    Nogal kort door de bocht hè! In Zuidoost staan enorm veel kantoor panden van grote nationale en internationale bedrijven. Op die manier bedienen ze gelijk een behoorlijk aantal zakelijke klanten. Zakelijke klanten zijn nu eenmaal belangrijk voor tmobile.

    Maar dat is toch geen bijzonderheid want daar staat ook meteen de grootste zendmast midden tussen de gebouwen te prijken!
    Volgens mij wel eigendom van KPN maar tegen betaling mag daar best wel een t-mobile antenne tussen hangen hoor!

  15. Dat ze Zuid-Oost noemen is niet zo gek, daar was niet eens bereik in de T-mobile winkel. Toen ik nog bij T-mobile zat vaak over geklaagd, maar dat heeft niet geholpen. Ook thuis had ik geen / slecht bereik (woonde toen in IJburg), ben benieuwd over hoeveel jaar ze dat oplossen. Reactie op klachten was overigens ver onder de maat, ben blij dat ik nu bij Telfort zit.

  16. @G.P.Dusseljee: dat noemen ze de wet van de remmende voorsprong
    Roemenië had amper een infrastructuur tot een paar jaar terug, bij het opbouwen dus direct het nieuwste spul.

    Internet is ook supersnel daar

  17. Edge is so slow , the iculture app wont load with edge, i use a 3g booster inside and thats perfect , shame they cost €80 , but its worth it , rather than waiting for t.mobile to improve thier 3g network , something that in 2013 should be perfect in holland

  18. Origineel geplaatst door Alexander
    Werk eerst eens aan een normaal 3G netwerk! Op vele plaatsen nog steeds alleen een rondje (GPRS)…

    Hier net zo. Ik moet nog een paar weken bij t-mobile, dan ben ik daar weg! Belachelijk dat t-mobile nog steeds geen landelijke dekking heeft. 🙁

  19. Hier in de VS vaak Edge buiten de stad. Moet zeggen dat ik daar prima mee kan leven, veel beter dan GPRS in NL tot nu toe. Dus ik denk dat T-mobile er goed aan doet om Edge weer in te schakelen. 4G heb ik toch bijna nooit nodig qua snelheid. Ik ben tevreden als ik in ieder geval Edge snelheid heb en binnenshuis ook meer bereik krijg.

  20. Het feit dat t-mobile een persbericht uitstuurt omdat ze nu in 1 woonwijk in Nederland bereik hebben maakt ieder verder commentaar overbodig.

  21. 4G? 4G? Laten alle providers nu eerst eens zorgen dat ze een fatsoenlijk 3G netwerk hebben, hier in het noorden is het waardeloos, ook met KPN… Heb vaak alleen GPRS (een rondje)

  22. Ik heb mijn nederlandse iPhone meegenomen naar Amerika en er een T-Mobile simkaart in gestopt, omdat de internationale iPhone de LTE banden van amerika niet ondersteund heb ik hier dus geen toegang toe, nu staat er bij mij boven in het scherm toch steeds 4G, kan iemand mij vertellen op welk netwerk ik dan zit? (HSPA of iets anders)

  23. Woon in Amsterdam Zuidoost en het is inderdaad zo dat de ontvangst binnenhuis aanmerkelijk is verbeterd. Zag overigens vanochtend ook een “E” op mijn dispay verschijnen. Weet nu dus ook weer wat dat inhoudt…

  24. Zojuist bij station Hoofddorp helemaal geen data mogelijk. Wel volledige dekking… Kilometer verder, hup ineens weer 3G.

    Dekking van T-(not)Mobile is ruk. In huis al tijden geen of nauwelijks dekking. Enige oplossing is BT headsetje en telefoon laten liggen bij het raam.

  25. Waar heeft tmobile nu dan al 4G voor de iphone 5?

  26. Laat ze eerst maar een een fatsoenlijk normaal netwerk aanleggen. Nog genoeg plekken in nederland waar geen eens 3g is. De laatste dagen is het belbereik ook super slecht!!

  27. Geen prijsverhoging bij 4G!!! Ik zal u vertellen waarom. Er zal geen K van kwaliteit zijn. En de abos zijn nu al aangepast aan de 4G abo’s

  28. Origineel geplaatst door Mitchell: Ik heb mijn nederlandse iPhone meegenomen naar Amerika en er een T-Mobile simkaart in gestopt, omdat de internationale iPhone de LTE banden van amerika niet ondersteund heb ik hier dus geen toegang toe, nu staat er bij mij boven in het scherm toch steeds 4G, kan iemand mij vertellen op welk netwerk ik dan zit? (HSPA of iets anders)

    Ik geloof dat sommige providers in de VS een deal met Apple hebben dat HDSPA( ?) als 4G in beeld komt (want het is sneller dan standaard 3G). Pure marketing en Apple gaat hier in mee.

  29. Klopt, 4G krijg je in beeld wanneer je met het AT&T netwerk verbonden bent.

    De reden zou zijn dat AT&T HSDPA met een snelheid van 14,4 Mbit/s kon aanbieden. Tegenwoordig niks bijzonders, maar wellicht tijdens het uitkomen van de iPhone 4S wel.

    14,4 Mbit/s wordt/werd gezien als 4G snelheid.

    Ontopic: naast EDGE heb ik ook UMTS 900 kunnen bevestigen in Amsterdam zuidoost. Bij het AMC gaf mijn telefoon een UARFCN van 3087 aan, wat overeenkomt met een frequentie van 912,4 MHz.

  30. Hier inLoosdrecht kan ik niet eens bellen of gebeld worden, laten ze dat eerst maar in orde maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.