Reacties voor: T-Mobile-gebruikers ervaren traag internet op vakantie

Gebruikers van T-Mobile hebben last van traag internet tijdens roaming. De afgelopen dagen nemen de klachten toe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 72 reacties

  1. Ik was 2 weken in Luxemburg heb een abbo bij t-mobile heb verschillende aanbieders geprobeerd maar bij mij kwam Post het beste er uit

    Haast altijd wel 4G maar ontzettend traag heb het 1x gemeten en kwam op 3 mb per seconde uit met vol bereik en als ik dan in de auto zat viel hij nog wel eens terug naar 2g of 3g
    En als ik een andere aanbieder deed dan had ik vaak geen 4G
    Wel jammer dat het zo traag is maarja beter iets dan niets en het zal vast wel verbeterd worden

  2. Vervelend zeg.. lastig als je op het strand ligt in een land waar wel strandweer is en je hebt geen 4G.. 3G of zelfs helemaal niks! Hoe krijg je dan je strandselfie (vaak alleen benen) geüpload naar instagram! 😱

  3. Ik ben zo blij dat ik weg ben bij T-Mobile. Het was altijd al een drama in het buitenland. Ook met een vakantie pakket. Ik heb nu KPN en het internet vliegt. Zowel 4G als 3G. Geen klagen.

  4. Was afgelopen week in Duitsland. Inderdaad kreeg ik 3G en edge. Overgestapt naar O2, maar hierop was ik telefonisch niet bereikbaar. Mensen die mij belden kregen te horen dat het telefoonnummer dat ze belden niet bestond. Raar, want ik kon hun wel bellen.

  5. Geen last van hiero. Zit al 2 weken boven op een berg in Frankrijk met vol 4g op het netwerk van Orange F.

    Niet getest hoe snel het is maar YouTube, netflix, doet het allemaal gewoon goed.

  6. Italië, Gardameer, Zeer slecht bereik met TIM, I-WIND of welke andere provider dan ook onder de vleugels van T-mobile.

  7. Ik heb hetzelfde probleem met KPN in Italië. Al jarenlang een stabiele 4g verbinding op ons vakantieadres. Nu gprs/edge of heel even 4g wat daarna omschakelt naar edge. 4 providers geprobeerd…

  8. Ik heb 2 weken in spanje gezeten en er waren momenten bij, zelfs dagen dat er niet mogelijk was om te internetten.
    Heel vreemd was dat Spaanse vrienden op terras vol konden internetten en ik niet en dat op dezelfde locatie.
    Het lijkt er wel op dat ze buitenlanders een soort blokkade instellen, weet niet of dit mogelijk is!
    In ieder geval het was een drama

  9. Ik ervaar dit ook op onze reis door Frankrijk, Italië en Slovenië. Het maximale wat je krijgt is een trage verbinding op 3G en valt regelmatig terug op E(dge) waar je dus helemaal niets mee kan. Ik vermoed dat providers beperkingen hebben ingesteld nu we overal in de EU kosteloos kunnen roamen…zou wel jammer zijn als deze vooruitgang op deze manier weer om zeep wordt geholpen.

  10. Ik ben net terug uit Italië. Hier heb ik wel problemen gehad met de verbinding. Maar dit kwam mijn inziens door het bereik van verschillende providers in de bergen. Soms schakelde ik 2 tot 3 keer per dag over, maar hierdoor had ik altijd een 4G verbinding.

  11. Ik vind het heerlijk op vakantie een tijdje je niet internetten, maar in noodgevallen hebt natuurlijk wel nodig. En traag is vaak vervelender dan niks. Ja we zijn van die peperdure roaming af en nu opeens dit weer.-waarschijnlijk hebben ze buitenlanders gethrotteld omdat ze net neutrali tijd sowieso langer slapen

    Sorry Siri snapt het niet ik bedoel aan hun laars lappen

    Ik koop wel een lokale simkaart

  12. Alleen maar 2G of 3G? Oh wat een hel! Meteen de vakantie verpest!

  13. Ervaar het momenteel ook in Frankrijk. Wél 4G maar 1 mbit snelheid.

  14. Op Ibiza was het ook maar 3g terwijl de locals wel 4g hadden. En een 3g dat niet vooruit ging. Wij zijn bij telenet (België)

  15. Nou leuk hoor…..😷 Heeft Neelie zich jarenlang ingespannen om iedereen in Europa éindelijk vrij te laten internetten op data uit je eigen Nederlandse abonnement zónder hoge extra kosten, gaat iedereen zeuren over de snelheid. Natuurlijk neem je de snelste provider in het buitenland, meestal vindt je iPhone die vanzelf al. En als het even wat langzamer is: relax!! Slowdown…

    Ik wéét het, je moet oppassen. Twee dagen niks laten horen op Facebook en je wordt door je familie als vermist opgegeven… Maar het is ook wel fijn om even een béétje vakantie te nemen van je iPhone. 😉 Veel plezier!

  16. Met kpn gewoon supersnel 4g op
    Ibiza,terwijl mijn vrouw niks kon met haar t-mobile.Tja,kpn is dus niet alleen in Nederland beter 😆

  17. Ook hier in Italië verschillende providers geprobeert, 3ITA TIM, maar de snelheid is niet hoger dan 0,3Mb/s
    Vermoed ook sterk dat we worden afgeknepen. Maar kijk alleen nieuws dus overleef het wel…

  18. Met andere woorden, we worden gewoon voor de gek gehouden door de telecom bedrijven. Zij wilde geen net neutraliteit, is er wel gekomen. Prima dachten ze, dan gaan we het anders doen. En zie hier, iedereen zit met traag internet op vakantie.

  19. Tour met camper door Europa, zowel in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Meten snelheid met enige regelmaat, komen meestal niet verder dan snelheden onder de 1 Mb! Ook upload is bedroevend.
    Beloofd wat de komende drie maanden, Italië en Kroatië volgen nog…….. Een internetsite bijhouden wordt zo een straf ipv een hobby.
    Zo kan ik ook EU-wijd internet aanbieden.
    Alleen t-mobile of andere providers ook?

  20. Afgelopen april met KPN gebruik kunnen maken van 3G aan de Franse kant van St. Maarten. Beviel goed, maar erg traag vergeleken met 4G. Hetzelfde ervaar ik ook in Europese landen.

  21. Hmm .. dat moet dan recent zijn. Ik heb eind Juni nog in Berlijn gezeten en had nergens last van.

  22. Vodafone is ook heel slecht zit nu twee weken in Spanje 80% van de verbinding is 3G of lager. Vorig jaar met de blox had ik nergens last van op de exact zelfde locatie. Heel apart. Wel een rede om van provider te wisselen

  23. Hallo allemaal hier in Griekenland ook problemen met mijn tmobile abo krijg een E op het scherm bij volle bereik traag als een schildpad Pff
    Alle netwerken geprobeerd ook VODAFONE GR werkt niet

  24. Voor mijn werk kom ik regelmatig in België en Duitsland, dinsdag in Brussel, super traag internet, wel stond er 4g, erg vervelend. Vanmiddag moet ik naar Duitsland, ben benieuwd hoe hij dan is.. Vervelend.. 🙁

  25. @Richard: nou ik heb begin juli insaksen anhalt gezeten en daar ook alleen maar 3G en E verschillende providers geprobeerd maar allemaal hetzelfde verhaal. Dus in april met gekochte buitenland bundel in saksen anhalt wel gewoon snel internet maar nu dus niet meer 🤔

  26. Met KPN zelfde probleem. Op werkvakantie in België en Duitsland heel soms 4g en regelmatig E. Maar vooral traag.

  27. Hier in Spanje ook slechte tot geen internet , 4 g helemaal niet en soms allen edge , leuk zo’n Unlimeted abo

  28. Met KPN hetzelfde probleem. Vorige week naar Duitsland geweest, nou ik kan vertellen, daar was het internet ook niet voor uit te branden! Internet viel constant weg en had of 3G, E of helemaal geen service!

  29. Met kpn en vodafone is het ook een ramp in kroatië, 4G lijkt wel 1G

  30. @Patricia: Eeum die snap ik niet werkvakantie, die combinatie gaat bij mij niet samen :P.

  31. Och mensen erg he sloom internet in de vakantie, kan je eens je benen niet op Snapchat,instagram posten hahaha.
    Vorig jaar kon het ook niet of je moest dure buitenlandse bundel kopen, en nu is het ineens een ramp lijkt het wel pff.

    Zakelijk kan ik dan wel snappen dat het vervelender is.

  32. Ze hebben de mensen weer blij gemaakt met een dode mus. Maar goed dat ik geen grote bundel gepakt heb bij mijn abonnement. Ik had er sowieso niks aan.

  33. Zit nu in Tsjechië, kwam t/m gisteren niet boven de 1,3 Mb/s uit, behalve ‘s nachts (schoot t ineens naar tussen de 10 en 40!!).
    Heb dit probleem bij T-mobile neergelegd, zeiden vannacht een systeemupdate te gaan draaien. Lijkt nu sneller te zijn, maar nog steeds niet boven de 10 Mb/s.

  34. @Piet: tja of ze hebben gewoon een storing bij hun in het systeem.
    T-mobile probeert zich te profileren met als eerste met bellen in de eu uit je bundel, eu data uit je bundel, onbeperkt internet in het buitenland uit je bundel.
    En je zou dan bewust de snelheid van je klanten in het buitenland afknijpen? Lijkt me heel sterk.

  35. Ik ervaar T-Mobile buiten de randstad altijd zo. Het werkt (soms) maar zeker niet snel. Ik zit in Ried im Oberinntal in Oostenrijk en het werkt goed genoeg. Down 10 en up 4

    Ik heb hier beter ontvangst (data en spraak) dan in de mei vakantie toen ik in Limburg was.

  36. Een ding is duidelijk, providers spelen een vies spelletje en hebben blijkbaar verboden afspraken gemaakt!

  37. Zit met KPN Zakelijk abbo in België, en ervaar hetzelfde, data continue terug naar 3G en als ik 4G heb echt enorm traag….

  38. @Fgeer: Wie zegt dat er verboden afspraken gemaakt zijn, de afspraken waren dat je geen extra kosten mocht maken.
    Het betekent niet dat je de volledige snelheid moet behouden, het betekend dat je internet heb met de eu regels niet tegen welke snelheid.

    En het kan ook nu te maken hebben door grotere belastingen.

  39. Origineel geplaatst door Mark
    Met kpn gewoon supersnel 4g op

    Ibiza,terwijl mijn vrouw niks kon met haar t-mobile.Tja,kpn is dus niet alleen in Nederland beter 😆

    Leuk voor je op vakantie. Maar KPN is in Nederland allang niet beter meer😁

  40. Hier een Vodafone Red super gebruiker; niet om te sarren, puur ter info..
    Van Düsseldorf per spoor naar Innsbruck, goed internet, rond de15 Mbit.
    In Venetië, Klosters en onderweg daar naar toe geen enkele issue. Tussen 10 en 40 Mbit. Zelfs in Davos boven op de berg en bergop rond de 20 Mbit. Heel af en toe kortdurig terugval naar 3G.

    Dit dus ter info hoe het, mij, bij Vodafone bevalt.

  41. @iChris74: 😂😂😂 Luxeprobleem.

  42. Na een dag in Zuid-Frankrijk vooral 3G via T-mobile. Alle providers geprobeerd maar steeds max 3g. Andere abo’s geven wel 4g, zowel Vodafone als Tele2. Maaaaar, echt net na het lezen van dit artikel krijg ik opeens wel 4g.
    Valt nog wel regelmatig terug naar 3g. Tendens is wel langzaam. Verbetering blijft gewenst….

  43. Iedereen heeft het over vakantie. Er zijn ook mensen die voor het werk in buitenland zitten en graag willen internetten. In België met orange ook sloom internet.

  44. @Dick de wit: dat is ook wel weer zo ja.. maar denk dat vooral vakantiegangers klagen 😉

  45. Wij kamperen zwervend: stuk rijden en dan tegen de avond ad hoc camping zoeken via Internet en dan plekkie reserveren. Op de camping rustig via Internet bezienswaardigheden opzoeken en bezoekjes plannen. En als we uitgekeken zijn pakken we ons boeltje in en gaan verder. Internet is wel must-have en op camping liever niet public wifi.
    Ondanks mijn unlimited t-mobile abo neem ik de MiFi toch maar mee, dan kan ik zo nodig een lokale Internet-SIM kopen.

  46. Eerste 3 week van juni op vakantie in Andalusië geweest en totaal geen probs gehad met T-Mobile internet. (6gb/120min abbo) M’n vrouw had met haar sim only van Ben ook geen probs en overal bereik.

  47. Origineel geplaatst door Mark
    Met kpn gewoon supersnel 4g op
    Ibiza,terwijl mijn vrouw niks kon met haar t-mobile.Tja,kpn is dus niet alleen in Nederland beter 😆

    Origineel geplaatst door Cihan
    Leuk voor je op vakantie. Maar KPN is in Nederland allang niet beter meer😁

    Dat ligt er dan maar helemaal aan waar in Nederland je woont….

  48. Origineel geplaatst door iChris74
    Vervelend zeg.. lastig als je op het strand ligt in een land waar wel strandweer is en je hebt geen 4G.. 3G of zelfs helemaal niks! Hoe krijg je dan je strandselfie (vaak alleen benen) geüpload naar instagram! 😱

    😆

  49. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Iedereen heeft het over vakantie. Er zijn ook mensen die voor het werk in buitenland zitten en graag willen internetten. In België met orange ook sloom internet.

    Ik kan begrijpen dat het voor je werk lastiger is. Ik zat eerst ook veel in het buitenland. Echter, als mijn opdrachtgever wilt dat ik constant online moet zijn mag hij zorgen voor een buitenlands abonnement. Ik maak er nooit MIJN probleem van.

    Ik stuurde desnoods in de avond alles door als ik in mijn hotel was.

  50. Ik heb KPN. Zit nu in Budapest. Gaat super goed! Internet super snel, gewoon als thuis. Zit op Telenor HU. 2 weken geleden in Engeland geweest. Daar op O2 inderdaad traag internet, maar bij ander provider weer prima! Ik vind het top!

  51. Origineel geplaatst door Monique
    Ook hier in Italië verschillende providers geprobeert, 3ITA TIM, maar de snelheid is niet hoger dan 0,3Mb/s

    Vermoed ook sterk dat we worden afgeknepen. Maar kijk alleen nieuws dus overleef het wel…

    Inderdaad precies hetzelfde hier in Italië. Noord Umbrië. Wel 3G/4G maar te traag voor woorden.

    Voor het werk reis ik elke week. Geen enkel probleem. Nu verschrikkelijk traag.

    Update: t-mobile heeft aanpassing gedaan in netwerk. Ik merk nu weer 3Mb/s en geen 300kbps. Getest met fast
    Even telefoon rebooten of toestel op AirPlane mode zetten zou moeten helpen 🙂

  52. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Iedereen heeft het over vakantie. Er zijn ook mensen die voor het werk in buitenland zitten en graag willen internetten. In België met orange ook sloom internet.

    Origineel geplaatst door Maarten
    Ik kan begrijpen dat het voor je werk lastiger is. Ik zat eerst ook veel in het buitenland. Echter, als mijn opdrachtgever wilt dat ik constant online moet zijn mag hij zorgen voor een buitenlands abonnement. Ik maak er nooit MIJN probleem van.
    Ik stuurde desnoods in de avond alles door als ik in mijn hotel was.

    Ja, er zijn ook eigen ondernemers of kleine bedrijven waar je niet even zegt “de baas moet het maar regelen”. Ik check zelf ook mijn zakelijke mail en ik zoek dingen uit in het buitenland en verbinding is echt slechter dan 1 maand geleden. Normaal nergens last van gehad nu kan ik niet eens de simpelste dingen.

  53. Je moet ook niet allemaal tegelijk op internet gaan in het buitenland! T-mobile kan dan toch niet aan iedereen snel internet leveren?!

  54. Hier in Duitsland in het zwartewoud bij Freiburg geen klagen op het T-mobile D netwerk. Lekker snel en altijd 4G.

  55. Misschien is er een verschil tussen zakelijke en particuliere abonnementen? Mijn vriendin en ik hebben allebei T-Mobile, zij particulier, ik zakelijk. In Slovenië had zij af en toe alleen Edge, terwijl ik constant 4G had. Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat het bij haar ook maar zelden was, voor de rest hebben wij geen problemen ondervonden.

  56. Origineel geplaatst door eckev001
    Ik ervaar dit ook op onze reis door Frankrijk, Italië en Slovenië. Het maximale wat je krijgt is een trage verbinding op 3G en valt regelmatig terug op E(dge) waar je dus helemaal niets mee kan. Ik vermoed dat providers beperkingen hebben ingesteld nu we overal in de EU kosteloos kunnen roamen…zou wel jammer zijn als deze vooruitgang op deze manier weer om zeep wordt geholpen.

    Ik denk dat T-Mobile bezig is met het oplossen van het probleem…ik heb nu op dezelfde plek (snel) internet terwijl ik hier gisteren niet of nauwelijks vooruit kwam.

  57. Heb er ook last van. woon vlak bij duitsland en als ik daar ben dan heb ik echt een slechte verbinding. als ik handmatig wil kiezen dan duurt het soms 10min voor dat ik kan kiezen. heb alles geprobeerd

  58. Net terug uit Frankrijk, omgeving dordogne met t-mobile unlimited. Op orange een ramp. Na overschakelen (handmatig) maar Bouygues prime supersnelle verbinding. Op de snelwegen SkyRadio gestreamd op terugweg, ging prima qua wegvallen.

  59. Momenteel zitten we in dusseldorf maar met me kpn abo heb ik ook nog steeds geen 4G gezien hier in de stad.
    Onderweg hier naar toe ook regelmatig E en gprs.

  60. Tussen 10 en 13 Juli voor mijn werk in Frankrijk tussen Dijon & Parijs geen problemen ondervonden met t-mobile, de 4G was een stuk sneller (vooral in de Upload) dan het Novotel wifi.

    Facetime was zeer goed.

    Kan speedtest of een andere test website geen statistieken bijhouden van de snelheid afhankelijk van de Nederlandse provider, zodat hij direct duidelijk wordt wat de verschillen zijn? Op dit moment lijkt het toch veel speculatie en enkele gebruikenservaringen

  61. Origineel geplaatst door Eddy kers
    Momenteel zitten we in dusseldorf maar met me kpn abo heb ik ook nog steeds geen 4G gezien hier in de stad.

    Onderweg hier naar toe ook regelmatig E en gprs.

    Artikel gaat over??

  62. Met KPN in Italië geen problemen. Overal gewoon 4G met “normale” snelheid zoals ik het gewend ben. Telefoon ligt overigens 3/4 dag lekker in de kast. Lekker rustig 😉

  63. T-mobile heeft inmiddels een duidelijke reactie gegeven.

    Vertrek zelf woensdag naar Italië dus ben benieuwd.
    Zou inderdaad zonde zijn als je Geen goed gebruik van je eigen bundel kunt hebben maar als ik sommige reactie’s hier en bij andere forums lees dan lijkt het voor sommige zielige mensen echt alsof de wereld vergaat.
    Kom op he je hebt vakantie dat betekend relax lekker zwemmen of wat dan ook.
    1keer minder op je telefoon kijken ga je heus niet dood aan hoor pff.

    Reactie T-mobile

    https://forum.t-mobile.nl/buitenland-423/t-mobile-knijpt-snelheid-in-buitenland-281331

  64. Kom net terug uit Tsjechië. Perfect 4G met KPN, zonder enige moeite video in HD kunnen streamen. Mijn vriendin met Tele-2 was hopeloos (en haar ontvangst ook :)). Alleen in de bergen was het minder, maar dat kwam omdat de lokale providers minder bereik hadden. Zeer blij met KPN!

  65. Wij zijn net terug uit Schotland en hebben vergelijkbare ervaringen. Bijna geen 4g soms 3G vaak gprs en soms helemaal niks. Ik weet het aan te weinig masten zoals het vroeger ook in nederland was. Vooral in de highlands was het heet slecht.

    Alleen in Glasgow ging het perfect. Vrijwel overal 4g. Wij hebben beide tmobile.

  66. Ik zit sinds vandaag in Italië met 3 T-mobile abonnementen en die zijn gewoon helemaal oké hoor. Lekker snel in ieder geval. Ik heb 1 keer een testje gedaan vanmiddag en kwam uit op 12mbit down en 5mbit up.

  67. Origineel geplaatst door Ronald
    Tour met camper door Europa, zowel in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Meten snelheid met enige regelmaat, komen meestal niet verder dan snelheden onder de 1 Mb! Ook upload is bedroevend.

    Beloofd wat de komende drie maanden, Italië en Kroatië volgen nog…….. Een internetsite bijhouden wordt zo een straf ipv een hobby.

    Zo kan ik ook EU-wijd internet aanbieden.

    Alleen t-mobile of andere providers ook?

    Update 30-7: inmiddels terug in Frankrijk, het lijkt erop dat T-mobile technisch iets veranderd heeft. Snelheden rond de 4mb.

  68. Omgekeerd werkt het ook prima. Vorige week een dagje in NL geweest als klant bij Orange B, automatisch kiest hij hoofdzakelijk T Mobile, ook al had ik met KPN en Vodafone hetzelfde bereik. Geen problemen ondervonden, dit werkte net zoals thuis lekker snel.

  69. Idem problemen met Proximus (België). We zitten in Frankrijk en Spanje en terwijl de locals bij ons op terras snelle 4G hebben, hebben wij nul ontvangst. Triest.

  70. Origineel geplaatst door Dennis
    @Fgeer:
    Het betekent niet dat je de volledige snelheid moet behouden, het betekend dat je internet heb met de eu regels niet tegen welke snelheid.

    De slagzin was toch zo leuk “roam like at home”?! Dat is dus niet waar…

  71. Nix luxe probleem.
    We worden gewoon keihard gepiepelt. Klaar.
    Tijd voor de telecomwaakhond om wakker te worden uit de zomerslaap en eens even hard om zich heen te grommen bij de hoge heren providers.

    And I quote: Tmobile: “We monitoren de situatie constant met grote zorg en onze technici hebben contact gelegd met partners op het internationale netwerk.”

    Puulease. Nu, bijna aan het eind van de vakantieperiode, gaan we de zaak eens fijn lopen monitoren en contact leggen met de partners ? Beetje laat als je al maanden weet dat er een roaming-overeenkomst moet zijn die wérkt, is het niet, T-mobile ?

    Ze hebben hun zaakjes gewoon niet voor elkaar en lopen nu (surprise, surprise) tegen problemen aan. Dat, OF het is een vooropgezet plan om de boel structureel te knijpen. One or the other. Zo klaar als een klontje.

  72. Update eerdere berichten: extreme snelheden, op dit moment (8-8-2017) zelfs 86 mbits/s. Dus het kan wel! In Frankrijk, departement Loire (42).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.